Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Kwart van de VS wordt onleefbaar heet als gevolg van klimaatcrisis

Temperaturen lopen op tot boven de 50 graden Celsius
Joop

Klijnsma: Rotterdam mag werkloze dwingen om te korfballen

  •  
14-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Korfbal.jpg
Rotterdamse deelgemeente Charlois kort uitkering als werkloze weigert
Bijstandsgerechtigden in Rotterdam-Charlois moeten verplicht korfballen. Als ze niet komen opdagen worden ze gekort op hun uitkering. Staatssecretaris Klijnsma is niet van plan om hier iets aan te doen, want de gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstandswet.
In het Rotterdamse project worden werkzoekenden gedwongen om fit te worden. Ze hoeven niet per se voor korfbal te kiezen, meldt de lokale zender RTV Rijnmond , maar het is wel een van de mogelijkheden.
De SP heeft uitleg gevraagd aan staatssecretaris Klijnsma. De partij vindt het project niet door de beugel kunnen. Volgens de gemeente Rotterdam leidt het verplicht sporten tot meer zelfvertrouwen en sociale contacten. Dat zou weer helpen bij het vinden van werk.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

Uilenspiegel
Uilenspiegel14 nov. 2013 - 20:39

Ziek!

WendyB2
WendyB214 nov. 2013 - 20:39

Bestaat er in het Nederlands staatsrecht ook een mogelijkheid om ministers of een voltallig kabinet af te zetten op grond van psychiatrisch dysfunctioneren? Vroeger gebeurde dat wel eens met koningen die waanzinnig bleken te zijn.

MichelReiziger
MichelReiziger14 nov. 2013 - 20:39

Wahahahaha! Verplicht zwarte piet zal wel niet gaan... Lijkt me korfbal trouwens nog veel erger.

KarendeV2
KarendeV214 nov. 2013 - 20:39

Het is echt hoog tijd voor waarschuwingslabels op het Haagse Pluche: “Plaatsnemen veroorzaakt permanent verlies van realiteitszin.”

Gogol
Gogol14 nov. 2013 - 20:39

Meer gaan sporten kan heel goed zijn voor sommige mensen. En initiatieven zoals meer bewegen zouden beloond moeten worden. Maar sporten verplichten op straffe van korting is krankzinnig en weer een zoveelste inbreuk op de rechten van een uitkeringsgerechtigde.

insignia
insignia14 nov. 2013 - 20:39

Ik ga zaterdag met genoegen naar de korfballende jeugd kijken maar dit is echt verbijsterend. We zijn 1 stap van de Culturele Revolutie verwijdert.

WendyB2
WendyB214 nov. 2013 - 20:39

"Staatssecretaris Klijnsma is niet van plan om hier iets aan te doen, want de gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstandswet." Opvallend ook dat ze hiermee exact het tegenovergestelde beweert als gisteren: "Klantmanagers hebben in de uitvoering een (te) grote beoordelingsvrijheid; zij leggen naar eigen inzicht wel of geen maatregel op. Dat leidt tot ongerechtvaardigde rechtsverschillen, zowel binnen een gemeente als tussen gemeenten onderling."

meijerlahn
meijerlahn14 nov. 2013 - 20:39

Cabaret, cabaret.... http://www.youtube.com/watch?v=yrV4gvTeh4M

freaky33
freaky3314 nov. 2013 - 20:39

Pfff, heb je het ooit zo zout gegeten. Moet echt niet gekker worden hier.

Deplaf
Deplaf14 nov. 2013 - 20:39

Vreemd zoveel ophef, over iets wat al lang gemeengoed is: wanneer iemand langdurig ziek is , heeft zowel werkgever als werknemer een inspanningsverplichting op straffe van sancties, om de werknemer weer te laten reïntegreren naar werk. Hiervoor worden ook wel eens sportprogrammas ingezet. En uit eigen ervaring kan ik melden dat dit werkt! Niks nieuws dus onder de zon.

JandeBoer2
JandeBoer214 nov. 2013 - 20:39

Om ziek van te worden. Met dank aan Leefbaar Rotterdam en hun wijlen Grote Leidsman.

Wobbel2
Wobbel214 nov. 2013 - 20:39

Ik stel voor een dergelijke regeling ook te maken voor de AOWers. Zij maken veelvuldig gebruit van de zorg en die denen dus fit te blijven. Ik denk dan niet aan kaarten of biljarten maar meer aan bv polsstok hoog (goed voor de heupen).

Rode druppel
Rode druppel14 nov. 2013 - 20:39

Ongelooflijk. Onze arbeidsmarkt vertoont grote gebreken. Er is vraag naar personeel. Alleen die kunnen niet gevonden worden. En er zijn vele mensen die geen baan kunnen vinden. Waarom niet mensen opleiden tot zo een baan. Dat kost de opleiding, maar levert veel op. Daar moet wat aan gedaan worden. Niet de slachtoffers kleineren.

nico1943
nico194314 nov. 2013 - 20:39

Geachte mevrouw Kleinsma, - wie moet dit korfballen gaan betalen? - het parelkettinkje of stropdas betalen voor mijn sollicitatie gesprek. - Het verwijderen van mijn tatoos en piercings?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 nov. 2013 - 20:39

Dit is een mooie illustratie van het feit dat een onvoorwaardelijk basisinkomen veel beter werkt. Als mensen dat zouden krijgen, en zonder werk zouden komen te zitten, zouden ze hun tijd kunnen besteden aan het opzetten van een eigen bedrijfje, zouden ze klussen kunnen doen in hun buurt bijvoorbeeld, of op een andere manier als ZZP-er bij proberen te verdienen. Alles wat ze verdienen telt immers op bij het inkomen dat ze al hebben. Nu is dat verboden. In plaats daarvan moeten ze verplicht korfballen. Waar heeft de maatschappij meer aan?

Backtobasics
Backtobasics14 nov. 2013 - 20:39

Griezelig en beklemmend.....allemaal. En dat terwijl er nog genoeg geld is, maar die stroomt steeds meer en meer naar 1 groep toe. Dwingen, vernederen en schuldgevoel aanpraten .....dat staat je te wachten wanneer je kansloos bent op de steeds krappere arbeidsmarkt. En waarom? ..... voor een groot deel omdat men steeds meer en meer goedkope arbeid inzet en met zo weinig mogelijk mensen hetzelfde werk doet....om de winsten te maximaliseren ,voor de aandeelhouders. En de beurzen gaan natuurlijk waarschijnlijk "weer" een recordjaar tegemoet, zodat er weer meer "gratis " geld wordt bijgeschreven op de rekeningen van de aandeelhouders.

Andy40
Andy4014 nov. 2013 - 20:39

Korfballen in Charlois. Toegeven, het klinkt hilarisch

Sonia2
Sonia214 nov. 2013 - 20:39

Welkom in Stalindam.

EricDonkaew
EricDonkaew14 nov. 2013 - 20:39

Ik snap het wel. Korfbal is een gemengde sport. Er kunnen huwelijken uit voortkomen. En daar spint de overheid garen bij, want een bijstandsechtpaar is goedkoper dan twee 'losse' bijstandsgerechtigden.

opmerker
opmerker14 nov. 2013 - 20:39

Het is toch geen 1 April

HanvanderHorst1
HanvanderHorst114 nov. 2013 - 20:39

Ik herinner me nog een leus van heel vroeger, ik meen van Steef Davidson. Nieuwste rage, sabotage. De bal kan zoek raken, de korf onwillekeurig vlam vatten. Het is de vraag of de kleedkamer aan de arboregels voldoet. Omdat je geen sportkleding kunt betalen en je overige kleding netjes moet blijven voor de sollicitaties, speel je in je blote kont. Je zet consequent goals in eigen doel. Er zijn zo zo veel mogelijkheden. Belangrijk is dat je je best blijft doen. Het lukt allemaal niet. Of er gaan dingen kapot. Je hakken in de grasmat en....

1 Reactie
lembeck
lembeck14 nov. 2013 - 20:39

Daar heb je een goeie, Han: kleding... Iemand die op gewone schoenen met platte zolen uitglijdt op een natte grasmat kan heel lelijk terechtkomen. De claim kan behoorlijk oplopen en de Soos zal het echt moeten betalen dan.

JoopSchouten
JoopSchouten14 nov. 2013 - 20:39

Het wordt hier steeds griezeliger.

1 Reactie
richarrd
richarrd14 nov. 2013 - 20:39

Ik kan me goed voorstellen dat je bang begint te worden want straks moet je bewegen en dan wordt je nog moe ook, echt een schrikbeeld.

WilWortel
WilWortel14 nov. 2013 - 20:39

Leuk! En goed voor de sociale contacten. Mag echter wel hopen dat je bij ziekte (eventueel met doktersbriefje) niet hoeft te sporten. Maar goed initiatief!

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger14 nov. 2013 - 20:39

ik zou zeggen 'verplichte' studieuren (zelfontwikkeling) volg een cursus, opleiding die kan bijdragen tot een grotere kans op werk, maar korfbal is natuurlijk veel beter...en kost ook geen bal (bal snapt u hem...) Wat een gigantisch achterlijk land leven we eigenlijk in...

GingerTed
GingerTed14 nov. 2013 - 20:39

Ze kregen buiten hun bijstand via allerlei regelingen al van alles gratis aangeboden waar werkenden voor moeten betalen, zoals dus ook sport en bijbehorende faciliteiten, en nou wordt er dus één van die gratis zaken, datzelfde sporten wat veel werkenden al om hun gezondheid en plezier doen, verplicht als ze het niet al doen omdat het ze fitter en dus kansrijker maakt voor een baan. Het korfballen wordt alleen genoemd omdat het een lullig imago heeft terwijl er een bredere keuze is. Persoonlijk vind ik het ook nogal onzinnig. Zet ze als ze zelf niets vinden gewoon aan het werk in de nabijgelegen kassen waar al voor geregeld was dat er vervoer heen en weer was. Behalve sporten is werken ook gezond voor lichaam en geest. Baanverlies overkomt je, niet werken is een keuze. Echt werken aan jezelf, aan je gezondheid, door studie, en ondertussen aan het vinden van werk is ook een vorm van werken.

2 Reacties
toshiba
toshiba14 nov. 2013 - 20:39

Ohja, die hadden we nog niet gehad. Succes is een keuze, niet waar Ted. Lleg dat maar eens uit aan 50+ die zich een slag in de rondte solliciteren maar continue afgewezen worden.

Rootman
Rootman14 nov. 2013 - 20:39

'gewoon aan het werk in de nabijgelegen kassen' Dan wel eerst even een cursus Pools volgen, anders begrijpen ze hun chef zo moelijk. Nederlanders worden helemaal niet aangenomen: wel eens naast een Pool gewerkt en hem bij kunnen houden?

Jantje68
Jantje6814 nov. 2013 - 20:39

Ik begrijp niet dat ze dat pikken? Waarom zeggen ze niet gelijk hun uitkering op? Kijk, de rest van Nederland moet van de staat drie dagen per week werken om deze lieden te laten korfballen. Wat vind je daar van?

1 Reactie
WendyB2
WendyB214 nov. 2013 - 20:39

En deze lieden moeten gratis vier dagen werken om jouw straatje schoon te vegen of jouw tomaten te plukken. Wie houdt hier nu het land draaiende. Wat doe jij voor 'nuttig' werk?

WilWortel
WilWortel14 nov. 2013 - 20:39

Nu heb ik wel zo mijn ideeën over het korten van de WWB, AOW of afschaffing van de Anw, maar ik vind dit geen gekke verplichting. Ik ben zelf maar 1 maand werkloos geweest in mijn werkzame leven (met WW), maar ben in die maand 5 keer per week naar de sportschool geweest. Niet omdat ik in ene superfit wilde worden, maar omdat ik het behouden van een dagritme belangrijk vond. Sport zorgt voor een invulling van je dag en het behouden van een dagritme. Zonder vast dagritme bemerk ik dat je sneller neerslachtig en toch wel lui wordt. Een vriendin van mij wist het mooi te omschrijven. Toen ze werkte deed ze de afwas in maximaal een half uurtje. Na 1,5 jaar thuiszitten was diezelfde afwas een dagtaak. Het gebrek aan dagbesteding is iets wat killing is voor meedraaien in de maatschappij. Mijn verstandelijk beperkte zus (met Wajong uitkering) doet sinds kort vrijwilligerswerk en vindt dit geweldig, en mijn vader (met pensioen) heb ik een hond kado gedaan. Hij is nu de hele dag bezig met zijn baby. Door de lichaamsbeweging is hij 6 kilo afgevallen en zijn bloeddruk is niet meer zo hoog, hij is ook geestelijk er stukken op vooruit gegaan. Kortom, goed plan!

1 Reactie
lembeck
lembeck14 nov. 2013 - 20:39

Als je avatar klopt heb je geen flauw idee van een eigen huishouden voeren en 5 x in een maand naar een sportschool is niet te betalen voor mensen met een ANW of bijstand.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 nov. 2013 - 20:39

Is dit een bericht van de Speld? Of zijn Klijnsma en Rotterdam nu rijp voor opname in een van de nog niet wegbezuinigde instellingen voor psychiatrische patiënten?

1 Reactie
Nico de Mus
Nico de Mus14 nov. 2013 - 20:39

Allen die ? doe de rest ook maar erbij.

eeweew
eeweew14 nov. 2013 - 20:39

Zoals hier ook vermeld gaat het niet alleen om korfbal. Het lijkt mij een zeer goede zaak om sport aan te bieden aan mensen met een uitkering, dat kan alleen maar positieve effecten hebben, en ik zou niet weten waarom je dat (behalve om gezondheidsreden) zou weigeren. Bij de mensen die hier geen zin in hebben zou ik dan ook een hulpverlener lange sturen, en niet hun geld af pakken, deze personen hebben waarschijnlijk een serieus probleem.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten14 nov. 2013 - 20:39

Mensen dwingen om te gaan korfballen is gewoon belachelijk.

Sonia2
Sonia214 nov. 2013 - 20:39

Dat ik niet van korfbal hou is geenzins een "serieus probleem" waar een hulpverlener aan te pas moet komen. Dit Sovjetisme iis verontrustend.

[verwijderd]
[verwijderd]14 nov. 2013 - 20:39

Klijnsma ontwikkelt zich steeds meer tot een Thatcher. Ze doet net of mensen er voor kiezen om werkloos te worden en geen baan meer willen vinden. Onzin natuurlijk.

1 Reactie
WendyB2
WendyB214 nov. 2013 - 20:39

Dat zou heel goed kunnen inderdaad: thatcher had het fanatisme van een bekeerling, want ze behoorde zelf helemaal niet tot de upperclass waar ze zichzelf zo graag toe rekende. Ze moest zich dus 'bewijzen' want anders zouden haar conservatieve partijgenoten haar wel even politiek onderuithalen en terug sturen naar waar ze vandaan kwam: Als winkelbediende in een provinciaal kruidenierswinkeltje. Rechtse politiek is smerig, en als je mee wil doen met de neo-liberale elite moet je je ziel en je zelfwaarde verkopen.

[verwijderd]
[verwijderd]14 nov. 2013 - 20:39

U maakt het met de kop wat bespottelijk. Het gaat om verplichte sportbeoefening door bijstandstrekkers. Geen gek idee!! Leren afspraken na komen en gezondheid.

1 Reactie
lembeck
lembeck14 nov. 2013 - 20:39

Ga jij er nu van uit dat een uitkering hebben synoniem is aan lapzwanserij? Wat ontzettend knap dat je van alle mensen die moeten terugvallen op een uitkering weet dat we allemaal lapzwansen zijn. Over generaliseren gesproken. Bijzonder kortzichtig en kwetsend.

José
José14 nov. 2013 - 20:39

Ik voorzie een bloeiend sportleven in Rotterdam als over een tijdje de gemeente mag bepalen voor welke zorg mensen in aanmerking komen.

1 Reactie
lembeck
lembeck14 nov. 2013 - 20:39

Gaat vies tegenvallen, want sporten is duur en voor minima veel te duur.

JandeBoer2
JandeBoer214 nov. 2013 - 20:39

Ik heb een beter idee. Waarom zou je werklozen niet dwingen om te gaan werken? Werk zat, al is het onbetaald. Je bent als werkloze blijkbaar tóch al lijfeigene van de staat, dan kun je beter gedwongen worden iets nuttigs te gaan doen voor o.a. de werkhebbenden.

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch14 nov. 2013 - 20:39

Als dat nuttigs 'werk' is. Waarom zou je die mensen dan niet gewoon als werkenden belonen? Bijvoorbeeld het minimumloon. Een baan is een baan. Bijstandsuitkeringsgerechtigen krijgen tegenwoordig veel vaker een door de gemeente verstrekt geel hesje om hun schouders gehangen en worden dringend doch vriendelijk gedwongen het lokale plantsoen aan te gaan harken. Dat was in principe een volledige goedbetaalde baan welke door de de gemeentelijke plantsoenendienst werd uitgevoerd. Nu wordt dat ge-outsorced naar mensen met een uitkering en is uiteindelijk zwaar onderbetaald 'werk'!

[verwijderd]
[verwijderd]14 nov. 2013 - 20:39

Het is niet verkeerd om op mensen enige druk uit te oefenen om hen weer aan het werk te krijgen. Soms is die druk nodig omdat er veel mensen zijn die dit niet uit zichzelf voor elkaar krijgen. Met de intentie van de maatregel is niet veel mis. Maar met de uitvoering vaak heel veel. Het heeft op dit moment niet heel veel zin mensen die zelf geen baan kunnen vinden allemaal onderdruk te zetten. En dat doet Rotterdam. Op de arbeidsmarkt is nu echter voor 70 tot 80 % van deze groep gewoon geen plaats, wellicht over 2 jaar wel. Dus waarom lopen we nu mensen te pressen en te treiteren om hen iets te laten bereiken wat op dit moment onbereikbaar is. En waarom wordt daar veel geld aan uitgegeven. Zorg gewoon dat werkgever actuele vacatures kunnen invullen met goede en geschikte mensen. Voor specifiek beleid gericht op de vraag naar arbeid niet gericht op iedereen die werkloos of niet actief is. Gemeenten doen er verstandig aan goed te kijken wat er wordt gevraagd op de arbeidsmarkt. De dan de uitkeringsgerechtigden benaderen die in korte tijd goed in staat zijn de vacatures in te vullen. Dat is goed voor de economie. Biedt de andere mensen de mogelijkheid met behoud van uitkering arbeid te verrichten ten behoeve van de samenleving. Als zij dat willen. En zorg dat deze arbeidsplaatsen voldoening kunnen bieden en het gevoel geven er ook met een uitkering bij te horen. Zo ingewikkeld is dat niet. Er zijn talloze organiisaties die dit soort mogelijkheden bieden. En laat vervolgens dit soort onzinnige slecht doordachte dwangmaatregelen achterwege.

1 Reactie
lembeck
lembeck14 nov. 2013 - 20:39

Ik ben het helemaal met je eens. Dit is meer mensen pesten dan dat het veel oplevert. Tenzij je de mensen die met gratis sporten op zich blij zijn niet meerekent.

Bouwman2
Bouwman214 nov. 2013 - 20:39

Dit artikeltje is behoorlijk slordig. Het gaat niet over de WW maar over de Bijstandswet en mevrouw Klijnsma gaat niet over beleid van een deelgemeente. Wat is er mis om een groep mensen die daartoe in staat zijn een bewegingsprogram voor te zetten? Lijkt me aantrekkelijker dan als tegenprestatie te moeten gaan bezemen op plekken waar de keurige burger zijn afval op straat werpt. Kortom, dit is een karikatuur van de werkelijkheid. De bedoeling is mensen uit een isolement te halen. Niet om ze dwangarbeid op te leggen.

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer214 nov. 2013 - 20:39

"De bedoeling is mensen uit een isolement te halen. Niet om ze dwangarbeid op te leggen. " Dat kan best de bedoeling zijn, maar de facto is het wel dwangarbeid.

cormol
cormol14 nov. 2013 - 20:39

Ik zou ze leren golfen of tennissen: dat betaalt veel beter.

1 Reactie
Backtobasics
Backtobasics14 nov. 2013 - 20:39

"Ik zou ze leren golfen of tennissen" Ik weet niet of dat een goed plan is.... Wanneer ze er daar aan de borreltafel eenmaal achter komen hoe veel geld je kan "verdienen" op de beurs, dan gaan ze nooit meer aan het (echte) werk voor die paar grijpstuivers.

Emery
Emery14 nov. 2013 - 20:39

Niks mis mee. Mens sana in corpore sano. De fysieke variant op je laten bijscholen.

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer214 nov. 2013 - 20:39

Niks voor jou, Archie?

omaoeverloos
omaoeverloos14 nov. 2013 - 20:39

"De SP heeft uitleg gevraagd aan staatssecretaris Klijnsma." Zo moeilijk zijn die spelregels van het korfballen toch niet?

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn14 nov. 2013 - 20:39

;-))))))

Hanns2
Hanns214 nov. 2013 - 20:39

Sport verbroedert en arbeid maakt vrij. Wel met een bureaucratische prikkeldraadversperring, gewoven uit neo-liberaal sanctiebeleid. Korfballen is gezond, en lijkt niet op dwangarbeid - maar is het in deze context natuurlijk wel. Fascistoide tijden herleven.

1 Reactie
lembeck
lembeck14 nov. 2013 - 20:39

Precies. Jij kijkt tenminste genuanceerd. Dat is voor mensen die doorgaans de rechterkant van het 'denken'(?) opzoeken totaal iets anders dan wat zij doen. Sport an sich is prima. Gezond, misschien nog leuk ook. Gratis sporten met een bijstandsuitkering is mooi meegenomen natuurlijk, maar verder dan mensen wat verplichte structuur geven, gaan ze niet. Ze hebben er niet zo heel veel aan, als ze gaan solliciteren. Wat mij tegenstaat is niet het sporten. Ook niet eens vrijwilligerswerk doen. Maar niet verplicht en ik vind dat het aan de mensen moet worden aangeboden. Uiteindelijk zijn de meeste mensen niet blij met een uitkering en hebben ze liever een baan en het merendeel van de instroom nu zal dit zeker zien als inmenging in hun privéleven. Dit zijn mensen die als ZZPer keihard gewerkt hebben en het verloren hebben van de regering die de economie naar de knoppen geholpen heeft, of mensen die geen of maar kort WW mochten ontvangen. En het aloude 'granieten bestand' in beweging krijgen kan alleen na een medische en waar nodig een psychologische keuring. In het granieten bestand zitten namelijk mensen die echt niet meer aan betaald werk zullen kunnen komen. Velen ervan horen eigen thuis in de WAO, maar daar niet in mochten zitten volgens een of andere flut ambtenaar. En nu door de Sociale Dienst al eerder gekeurd zijn en daarna een vrijstelling van sollicitatieplicht kregen. Die nu verplichten om te gaan sporten lijkt me geen goed idee. Wat mensen kunnen, doen ze vaak genoeg al in hun vrijwilligerswerk. Het aantal luieriken dat overblijft mag niet zoveel naam hebben. Laatst las ik dat dit percentage geschat wordt op 4%... En dan wordt het een duur speeltje voor de Rotterdamse Soos.

CliffClavin1993
CliffClavin199314 nov. 2013 - 20:39

Gezondheid is een groot goed, en sport is iets moois. Maar dit is natuurlijk baarlijke nonsens. Verplicht sporten? Anders korten? Ergerlijk, en waarschijnlijk verzonnen door een niet al te intelligente maar overambitieuze wannabe-manager, die zo nodig met 'een leuk ideetje' op de proppen moest komen. Kenmerkend voor een samenleving die eigenlijk aan alle kanten ontspoord is. Het enige voordeel dat ik verzinnen kan is dat er, omdat korfbal voor jongens én meisjes is, interessante sexuele contacten uit voort kunnen komen. Bijv, als een man en een vrouw allebei wegens onbehouwen gedrag uit het veld gestuurd zijn. De bosjes in!

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat14 nov. 2013 - 20:39

Lensschen toch, u trekt wel erg snel de ge*le kaart...... Maar vooruit, dat is dan ook de belangrijkste reden om te gaan korfballen, bij bosjes...

frederico
frederico14 nov. 2013 - 20:39

Welke advocaat is bereid op te komen voor de eerste bijstandsgerechtigde die door dit gedwongen 'sporten' een invaliderende blessure oploopt - en geen enkele kans meer maakt op de arbeidsmarkt - en de gemeente financieel aansprakelijk te stellen....?

1 Reactie
eeweew
eeweew14 nov. 2013 - 20:39

De kans daarop is dusdanig klein dat het niet zal gebeuren.

Jantje68
Jantje6814 nov. 2013 - 20:39

Blijkbaar heeft niemand het filmpje bekeken. Deelname is helemaal niet verplicht. Alleen als je mee doet moet je wel elke keer komen. Deze minimale fatsoensregel is blijkbaar nog te veel.

2 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos14 nov. 2013 - 20:39

Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je het filmpje bekijkt voordat je begint te blaten over dwangarbeid en slavernij.

lembeck
lembeck14 nov. 2013 - 20:39

Je gaat weer eens uit van je eigen aanname, zoals gewoonlijk. Zoek het eens uit, voor je rare dingen schrijft? Wie niet regelmatig komt kan 'IN HET UITERSTE GEVAL' gekort worden op de uitkering. Tussen informeren, waarom je er niet bent en gekort worden ligt nog een heel traject dat zelfs maanden kan duren. Dus als de school belt, of een ouder gelijk naar school kan komen om een ziek kind op te halen o.i.d., is het mogelijk dat zo'n ouder even niet nadenkt over het verplichte sporten van die dag. Naderhand kan dat dus gewoon geregeld worden zonder problemen.

[verwijderd]
[verwijderd]14 nov. 2013 - 20:39

Kunnen wij niet net als in de jaren dertig een kanaal gaan graven met schoppen en kruiwagens. Ook dat laat mensen bewegen en heeft een toegevoede waarde. Voorbeeld = Twentekanaal.

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat14 nov. 2013 - 20:39

Uitstekend voorbeeld ! Ik stel dan ook voor dat we alle werkzoekenden met blote handen de dijken te laten ophogen, in de wintermaanden welteverstaan. Zomers mogen ze dan in broeikassen werken, in een verplicht wollen uniform.

WendyB2
WendyB214 nov. 2013 - 20:39

En nu draagt Bussemaker ook nog eens teentje bij door het onderwijs nog verder kapot te maken: http://www.nu.nl/politiek/3629655/minder-vrijheid-mbo-instellingen.html Je voelt nu al aan waar dat op uit gaat draaien: Net als in de soviet-unie wordt iedereen gedwongen een 'technische' opleiding te gaan doen, en dat in een economie waar vrijwel geen industrie meer is. Er is helemaal geen werk meer in de techniek, en het kleine beetje werk wat er nog is wordt gedaan door goedkope Polen. En nu gaat de overheid ook nog eens de ingestorte arbeidsmarkt in de techniek overspoelen met gesubsidieerde jongeren; Daardoor kelderen de lonen in de techniek nog verder en de meeste van die jongeren zijn volkomen kansloos en kunnen na hun MBO regelrecht de bijstand in.

1 Reactie
Zaphodius
Zaphodius14 nov. 2013 - 20:39

Effectief werken vergt vaak functioneren in teamverband. Wat dat betreft is dit dus een positieve ontwikkeling want veel werklozen kunnen dit niet (meer). Een succesvol programma dat genoemd wordt, is het project waarin 80 mensen aan werk worden geholpen in de bloementeelt sector. Geen technische toestanden dus en heel practisch voor een land als Nederland, waar geld binnenkomt door de export. Deze bedrijfstak vergroot de economie waardoor dus meer geld vrijkomt in het systeem. Dit is dus anders dan wat Wendy zich zo 'voorstelt' en die daarop gebaseerd haar mening er uit flapt zonder naar de feiten te kijken.