Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Kleine dorpsschooltjes niet meer direct dicht

  •  
22-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schooltje_300.jpg
Bijsterveldt krijgt nieuwe bevoegdheid om kleine scholen de ruimte te geven om weer op het verplichte aantal leerlingen te komen
Minister Marja van Bijsterveldt (onderwijs) mag vanaf 1 januari 2011 in de bres springen voor kleine dorpsschooltjes. Eerst moesten deze scholen direct hun deuren sluiten wanneer ze minder dan 23 leerlingen hadden, maar de minister wil hen extra ruimte geven om binnen afzienbare tijd hun leerlingenbestand weer boven de 23 te krijgen.
NOS meldt dat Bijstelveldt blij is met haar nieuwe bevoegdheid. Ze vindt het open houden van de kleine schooltjes belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp. Op het platteland in Friesland, Groningen en Zeeland verdwijnen veel scholen omdat er te weinig leerlingen op zitten.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

grolschje2
grolschje222 dec. 2010 - 12:30

hehe, 0 reacties uiteraard. Maar wat doet zo'n positief bericht dan ook op Joop!!!

1 Reactie
Klaas2
Klaas222 dec. 2010 - 12:30

Je haalt me de woorden uit de mond. Ik wil dan toch Mevrouw van Bijsterveldt feliciteren met het feit dat het recht op onderwijs (en de plicht tot onderwijs) niet moeilijk uitvoerbaar worden gemaakt vanwege financiële argumenten. Het is heerlijk als je kroost alleen binnen tien minuten fietsen op school zijn. Een vriendin woont in Frankrijk, afgelegen, daar komen bussen de kinderen halen. Ze zitten elke dag 2 uur in de bus, en dan gaat het om 20 km afstand. Dat moeten we de mensen hier niet aandoen, vind ik.