Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waar een klein volk nog kleiner in kan zijn

  •  
01-05-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
484 keer bekeken
  •  
Fotosessie koninklijke familie

© 2016-07-08 15:05:03 WASSENAAR - Prinses Catharina-Amalia tijdens een koninklijke fotosessie in de tuin van Landgoed De Horsten. ANP ROYAL IMAGES ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Lieve Amalia, trek je geen moer aan van het volk wat eens het jouwe zal zijn
Sinterklaas en zijn negerknechtjes zijn nog ver weg dus heeft ons volk van stoere Germanen en alles wat daar later bij kwam aan manmoedige bevolkingsgroepen een ander wereldschokkend onderwerp gevonden waarbij een mening op zijn plaats zou zijn. Kroonprinses Amalia gaat viraal. Deze knappe en goedgebouwde telg van een beeldschone en redelijk in gewicht jo-jo-ende dame en een rossige sportieve Hollander met op zijn 50ste nog lekkere appelwangetjes zou te dik zijn. Er wordt zelfs gesproken over obesitas.
Tegelijkertijd vliegen filmpjes over internet waarin de begrijpelijke zorg om pestende en postende pubers wordt uitgesproken. Gepest worden op cruciale leeftijd, zo weten velen met mij, kan twee kanten opgaan. Je keihard opstellen en er op beuken of je terugtrekken in depressie. In beide gevallen tekent (cyber-) pesten je voor het leven.
Even reëel fijne mensen. Hoe vaak lig jij niet in de clinch met je 13- jarige, aan het begin van de pubertijd staande, telg? Kun jij ze uit hun holletje trekken en hun hoodie afrukken teneinde naar de verjaardag van pakweg oma te gaan? Krijg jij ze mee naar de ‘gezellige’ etentjes bij vrienden? Wordt niet zelfs stiekem elke vakantie een klein beetje bedorven omdat puber totaal ongeïnteresseerd zit te gamen met 30 graden boven nul? En hoe vaak krijg je niet een snauw als je je eigen kind in het openbaar een knuffel geeft?
Deze puber, dit meisje dat tevoren echt niet heeft bedacht dat ze prinses wilde zijn en al helemaal niet om een dag lang aan den volke getoond te worden, gaat wel gewoon mee. Lacht en schudt handen. Doet een dansje, terwijl die van jou niet eens op een klassenavond uit haar of zijn plaat durft te gaan. Heel misschien met een paar shotjes of pilletjes wel, dat weet ik niet. Trekt zich niet terug als paps haar voor het oog van duizenden mensen even lief vastpakt. Poseert gewillig voor selfies terwijl zij het moet doen met het oude mobieltje van de koning. Staat in de schaduw van haar flamboyante moeder en iedere dochter weet hoe moeilijk dat is. Onder het oog van haar vast ook aan de tv geplakte vriendjes en vriendinnetjes doet ze dat wel allemaal. En ik denk niet dat haar zakgeld daarvoor verhoogd wordt want zo zitten papa en mama niet in elkaar.
Nog even over haar vermeende ‘dik’ zijn. Dat is ze dus niet. En ik kan het weten. Ik was op die leeftijd ook zo en die vormen bleven gelukkig. Gewoon een Hollandse vrouw in aanmaak met tieten en een kont. Stevige benen die de weelde kunnen dragen daaronder en lekkere wangen waar ik hoop veel in geknepen wordt door lieve jongens en haar ouders.
We zijn een klein volk. We willen wat te zeggen hebben in deze wereld. Zullen we ons dan eens groots opstellen in plaats van dat kleinzielige geleuter? Voor onze kinderen bijvoorbeeld?
Noot aan Amalia: Lieverd, als je dit leest weet dan dat je je geen moer aan moet trekken van het volk wat eens het jouwe zal zijn. Een volk dat niet voor tirannen zwicht maar zich wel laat leiden door geblondeerde kortzichtige oetlullen heeft niets over jou te zeggen. Jij straks wel over hen. Wees maar lief voor ze, ze zijn een beetje dom.
Dit artikel verscheen eerder op de website van Ingeborg Baumann
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (47)

Foetsie2
Foetsie210 mei 2017 - 20:06

Ingeborg, volgens mij lijd je zelf aan obesitas: over-gewichtig taalgebruik bedoel ik dan. Waarom moeten de zwarte pietjes er weer bij gehaald worden? Wat hebben die "geblondeerde kortzichtige oetlullen" in vredesnaam met de inhoud van je aangedikte verhaal te doen? Niets toch? En wees direct. Zeg gewoon dat je Geert Wilders bedoelt. Je weet wel, die gevangene die feitelijk de verkiezingen gewonnen heeft door de succesvolle ruk naar rechts en het Waterloo van links. En trouwens, dat volk zwicht helaas wel voor tirannen. Toen al, dus in de periode die Van Randwijk ermee bedoelde, was ons volk niet zo heldhaftig. Laf gemaakt door de socialistische drammerij met gebroken geweertjes. En nu zwicht het volk opnieuw voor een nieuwe generatie tirannen. De linkse antifascisten, die te pas en te onpas hun puberale frustraties door de strotten van de door jou bedoelde oetlullen willen duwen. 'l Histoire se repète.

Entiteit
Entiteit10 mei 2017 - 9:50

Amalia lijkt qua gezicht wat op Kate Upton. En zij was vroeger ook een mollig meisje, dus wees niet te vroeg iemand voor definitief als 'dik' te beoordelen. Neemt niet weg dat ze wel rond haar 15e jaar eens met een personal coach aan de slag kan. Maar het komt wel goed met Amalia denk ik. Wij hoeven ons daar geen zorgen om te maken.

RobSon2
RobSon29 mei 2017 - 11:59

Dit is een van de slechtste bijdragen die ik hier sinds tijden heb gelezen. Ten eerste is dit aandacht vestigen op iets wat voor velen onbekend was. Hieronder wordt al terecht opgemerkt dat je in sommige vlekken niet moet wrijven. Daar ben ik het mee eens. Nu leg je er alleen maar de nadruk op. De schrijver beoordeelt zelf bijna het geheel stuk door op uiterlijk. Verder is het mij een raadsel wat het erbij halen van zwarte piet en Wilders toevoegt aan dit betoog. Dat dit door de redactie is gekomen, is bijzonder te noemen.

Jan Kaas
Jan Kaas6 mei 2017 - 7:22

Wat maakt dat nou uit?! Van de propagandamachine rondom het koningshuis moet ze perse een universitaire opleiding volgen, of ze dat nou kan of niet, en natuurlijk liefhebberijen als pianospelen, paardrijden en hockey.

Marius4
Marius42 mei 2017 - 20:25

Haar zakgeld wordt binnenkort wel verhoogd. Vanaf haar 18e gaat Amalia €1.495.000,= (ongeveer €4.000 per dag) ontvangen. Natuurlijk hoeft zij daar geen belasting over te betalen.

Minoes2
Minoes22 mei 2017 - 5:23

Als je dit nu niet had geschreven had ik het niet geweten... dus begrijp ik niet waarom je zelf het bericht nog verder verspreidt....Wat het overige ermee te maken heeft is mij een raadsel... Je geeft immers zelf overal een mening over uiterlijk en verbindt dat met 'karaktertrekken'. Een beetje vreemd als je vindt dat het er niet toe doet...Door de een vervolgens wel heel opvallend op het schild te heisen diskwalificeer je legio andere mensen.. Wat jij vindt is niet de maatstaf, zo ook niet wat de ander vindt. Fatsoen en empathie zouden dat wel moeten zijn. Maar wat mij betreft verwijt hier de pot de ketel dat hij zwart ziet. Inderdaad zou uiterlijk er niet toe mogen doen...en is het schrijnend dat legio kinderen (legio mensen) met dit fenomeen te maken krijgen iedere dag weer.. Zij hebben alleen geen beschermheilige..en worden niet belangrijk genoeg gevonden..

Piet de Geus
Piet de Geus2 mei 2017 - 1:08

Ik ben ook dik dus mag je dik niet dik noemen. Daar komt het hele betoog op neer. Dus ontbreekt iedere verwijzing naar volksziekte nummer een en de desastreuze gevolgen daarvan. En dan ook nog doen alsof wie de verleidingen van de overvloed niet kan weerstaan de weelde juist wel kan dragen. Veel gekker moet het niet worden.

4 Reacties
Minoes2
Minoes22 mei 2017 - 6:01

En Piet kan aan de buitenkant zien waarom mensen dik zijn? Piet meent daar dan ook een waardeoordeel over te mogen/kunnen geven, mensen dientengevolge te kunnen diskwalificeren.

Dusk2
Dusk22 mei 2017 - 8:32

"Ik ben ook dik dus mag je dik niet dik noemen. Daar komt het hele betoog op neer." Dit is een samenvatting van likmevestje. Volgens mij komt het stoom je uit de oren Piet. Geen idee waarom je je zo over dit onderwerp opwindt, maar het lijkt je objectiviteit flink in de weg te zitten.

Piet de Geus
Piet de Geus2 mei 2017 - 9:16

"Volgens mij komt het stoom je uit de oren" Het werkt eerder op mijn lachspieren als mensen beweren dat benen die over de schoenen lubberen de weelde kunnen dragen. Dat is toch echt hetzelfde als een rochelende kettingroker die beweert Marlboro Man te zijn. Wetende dat die stoere Marlboro Man aan COPD is overleden...

Piet de Geus
Piet de Geus2 mei 2017 - 9:20

"kan aan de buitenkant zien waarom mensen dik zijn?" Wilde je nu met droge ogen beweren dat Amalia wegens medicijngebruik vocht vasthoudt? Dat heeft het koninklijke gezin dat in zijn geheel nogal mollig is dan verdomd goed verborgen weten te houden.

Rara4
Rara41 mei 2017 - 18:35

Een jo jo ende dame? Wie zegt dat? Maxima ziet er altijd goed uit. Een sportieve koning? Hij zegt zelf dat hij alleen veel sport kijkt op de bank. Wordt er gesuggereerd dat kinderen van 13 wellicht een pilletje nemen? Een lollie misschien. Een volk wat eens het jouwe zal zijn. De monarchie kan alleen bestaan met vertrouwen (en financiering) van het volk.

3 Reacties
Dusk2
Dusk22 mei 2017 - 2:24

@Rara De schrijfster van het artikel bedient zich, zoals het een goede schrijfster betaamt, van enkele stijlvormen. Zo gebruikt zij bijvoorbeeld overdrijving: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperbool_(stijlfiguur) Je neemt de woorden van de schrijfster te letterlijk. Als je dat niet doet dan wordt de strekking van het verhaal makkelijker duidelijk. Die is denk ik ongeveer: "Nederlanders moeten kinderen niet te veel beoordelen op hun uiterlijk. Dat beoordelen heeft namelijk veel negatieve effecten op kinderen en bovendien zijn beoordelingen zoals "te dik" vaak onjuist."

Rara4
Rara42 mei 2017 - 8:27

De door mij aangehaalde voorbeelden zijn helemaal geen hyperbolen. Waar zit de hyperbool in " eens zal het volk het jouwe zijn" of dat we een sportieve koning hebben. Dan snap je het gewoon niet.

Rocko
Rocko3 mei 2017 - 0:44

In dat interview van pas zegt WA dat hij zijn knieen moet ontzien om daar nog enkele decennia mee door te kunnen. Daar schrok ik even van. Ik heb hetzelfde en weet dat van echt sporten niet veel meer komt. Ja, je probeert het, maar dat is het dan wel. WA is vrij groot en nogal ahem zwaar gebouwd, niet prettig voor de knieen. De hele familie is vrij mollig. Ik ben met haar eens dat ze niet zo aangevallen moet worden erop.(Amalia)en denk tegelijkertijd hoe gretig Trumphaters zich op dat vermeend autistische zoontje storten.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer21 mei 2017 - 17:21

"Deze knappe en goedgebouwde telg van een beeldschone en redelijk in gewicht jo-jo-ende dame en een rossige sportieve Hollander met op zijn 50ste nog lekkere appelwangetjes zou te dik zijn." Ik lees de woorden "knap", "goedgebouwd" en "beeldschoon" in 1 zin. Wie beoordeeld wie nou op uiterlijk? Hou daar gewoon mee op.

7 Reacties
Dusk2
Dusk22 mei 2017 - 1:59

He Bruggenbouwer is weer eens boos. Op wie is hij ditmaal boos? Een lieve vrouw die ons bewust(er) wil maken van de gevolgen van pesten en die onze prinses een hart onder de riem wil steken door te zeggen dat er niets mis is met haar lichaam. Mensen die aardig zijn tegen elkaar, daar heeft Bruggenbouwer een ongelofelijke schurfthekel aan.

Minoes2
Minoes22 mei 2017 - 5:12

Dacht ik ook!

Minoes2
Minoes22 mei 2017 - 6:03

Wout Lexmond Natuurlijk mag ze dat en dat is te prijzen..alleen de manier waarop klopt m.i. niet. Ik ga uit van haar goede bedoelingen....

richarrd
richarrd2 mei 2017 - 7:11

Inderdaad, ik ben het daar ook helemaal mee eens.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer22 mei 2017 - 11:24

@ wout Eeen onzinnige reactie. Ik kan je aanraden eerst even terug te lezen voordat je op "reactie plaatsen" drukt. Maar voor de duidelijkheid: de auteur beoordeeld in haar stuk moeder en dochter ook op uiterlijk. Of je dat nou positief of negatief doet, het blijft een waardeoordeel van uiterlijk. Complimenten maken is prima maar doe dat liever over andere eigenschappen. Ik vond zelf dat Amalia heel leuk en sociaal mee deed met koningsdag. Handen schudden, basketballen, selfies maken, een praatje hier en daar. Echt een leuk optreden van Amalia.

Dusk2
Dusk22 mei 2017 - 17:09

@ Bruggenbouwer "Ik vond zelf dat Amalia heel leuk en sociaal mee deed met koningsdag. Handen schudden, basketballen, selfies maken, een praatje hier en daar. Echt een leuk optreden van Amalia." Had dan meteen zo gereageerd knul. Kom je ook eens vriendelijk over. "Maar voor de duidelijkheid: de auteur beoordeeld in haar stuk moeder en dochter ook op uiterlijk. Of je dat nou positief of negatief doet, het blijft een waardeoordeel van uiterlijk. Complimenten maken is prima maar doe dat liever over andere eigenschappen." Als ik jou becomplimenteer door te zeggen dat je een mooie tuin hebt, dan reageer jij: "Hou daar gewoon mee op. Beoordeel mijn tuin liever eens op andere eigenschappen dan haar uiterlijk." Met complimenten maken over iemands uiterlijk is helemaal niets mis. Natuurlijk is het nog fijner als je iemand kan becomplimenteren met iets waarmee hij of zij niet is geboren en waarvoor hij of zij zijn/haar best heeft moeten doen. Dat ontkent ook niemand en daarom trap je daarmee een open deur in. @ Minoes Dus als Amalia gepest wordt door mensen die haar "te dik" noemen, dan mag je als ouder of ander persoon die haar wil ondersteunen niet zeggen dat ze "niet dik is maar goed gebouwd". Dan beoordeel je haar namelijk op haar uiterlijk en dat is fout? Jij zegt dan liever zoiets als: "Maar jij kan heel goed rekenen Amalia!"?

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer24 mei 2017 - 9:57

@ Wout "Met complimenten maken over iemands uiterlijk is helemaal niets mis." Je begrijpt het nog steeds niet. Waardeoordelen over uiterlijk zorgen ervoor dat iemands zelfvertrouwen of gevoel voor eigenwaarde af gaan hangen van het uiterlijk. Dan krijg je dus dat als het qua uiterlijk even tegenzit deze personen, en dan gaat het vaak over jonge meisjes, in paniek kunnen raken of erger.

richarrd
richarrd1 mei 2017 - 15:27

Als ouders ongezond leven en te weinig aan sport doen en krachttraining dan krijg je minder gezonde kinderen en minder gezonde kinderen zien er minder goed uit. Wist je wel dat wetenschappers nadat iemand één keer krachttraining heeft gedaan dat al aan het DNA van die persoon kunnen zien? Het DNA van de mens wordt al aangepast na één krachttraining. Zo is het bijvoorbeeld met roken zo dat het DNA wordt aangetast. Het schijnt ook zo te zijn dat wanneer een zwangere vrouw rookt dat dan de eicellen van het nog niet geboren kind worden aangetast en dat wanneer het kind geboren wordt en het kind uiteindelijk opgroeit en zelf kinderen krijgt dat de kans dat deze kinderen van die kinderen autisme, add en adhd en dat soort ziektes krijgen vele malen hoger is dan bij kleinkinderen dus waarvan de oma niet gerookt heeft. Je kunt dit soort dingen ook weer aan het uiterlijk zien.

1 Reactie
richarrd
richarrd1 mei 2017 - 15:31

Die kinderen kunnen daar overigens helemaal niets aan doen, zelfs niet als ze niet actief genoeg zijn wanneer ze eenmaal geboren zijn. Dat ligt 100% puur aan de ouders en aan de leefstijl van die ouders of zelfs van de oma's en opa's, maar dat ligt dus niet aan de kinderen.

Break on through
Break on through1 mei 2017 - 14:04

Best wel goed verwoord. Maar ik vraag me af in hoeverre Amalia überhaupt behoefte proeft om over het stelletje zeikerds te heersen dat in Nederland zich laat misleiden door slecht geblondeerde halve gare Brabantse exVVDers met een nep Vrijheidsstandpunt. Maar goed, verder ben ik in beginsel meer republikeins dan monarch.

1 Reactie
nieko47
nieko471 mei 2017 - 15:20

Venlo ligt in Limburg. Ga je mond spoelen!

Creature from the Black Lagoon
Creature from the Black Lagoon1 mei 2017 - 13:11

Tjonge, dat het schrijver dezes lukt om Wilders er met de haren bij te slepen in een stukkie voor een puberende prinses - mijn complimenten.

Patrick Faas
Patrick Faas1 mei 2017 - 13:09

Walgelijk om een klein meisje aan te vallen op een beetje puppy fat, maar hopelijk wordt het prinsesje nu geleerd zich daarvan niets aan te trekken en dat kan zeer nuttig zijn. Vergeet niet hoezeer slank zijn de rigueur is in deftige kringen. Juist daar worden de meest stekende opmerkingen gemaakt over postuur. Niet voor niets lijkt anorexia een typische prinsessenziekte.

ikdus2
ikdus21 mei 2017 - 12:54

niet als we ondertussen de monarchie hebben ontmanteld en in een republiek leven. Amalia zal dan een nietszeggende mollige rossige dame van middelbare leeftijd zijn.

1 Reactie
Liempt
Liempt1 mei 2017 - 13:27

Dan zal men de eventuele kinderen van de president wel aanvallen op hun uiterlijk. Zo is er altijd wat.

ratio2
ratio21 mei 2017 - 12:35

"Jij straks wel over hen. " Hoezo heeft Amalia straks iets te zeggen over ons? Ik dacht dat we in een democratie leefden. In Nederland kan de koning geen wet of decreet meer uitvaardigen, dus volgens mij heeft ze verrekte weinig te zeggen over de burgers.

Hjs2
Hjs21 mei 2017 - 12:33

Moet je natuurlijk niet over praten, laat dat kind. Papa daarentegen als volwassen zijnde geef "zijn volk" wel een slecht voorbeeld. Nou niet bepaald een vb van een gezond ogende man.

Kepler
Kepler1 mei 2017 - 12:02

[Een volk dat niet voor tirannen zwicht]. Ja hoor, we blijven toch in dialoog met Erdogan? De schat.

Evert Baptist - sjomp
Evert Baptist - sjomp1 mei 2017 - 11:46

Heb je ook voorbeelden van dat virale beoordelen van deze prachtige meid? Ik zou zeggen: laat die meid toch lekker zichzelf zijn.

Frank Straathoff
Frank Straathoff1 mei 2017 - 11:45

Imbecielen die een meisje van 13 op haar uiterlijk publiekelijk beoordelen zijn sneu en gevoelloos. Het is mij echter een volstrekt vraagteken wat Sinterklaas en de kindervriend zwarte Piet maar ook Wilders toevoegen in deze context. Misschien nog wel zieliger om de situatie rond Amalia te misbruiken om een ander statement te maken. Amelia je bent een prachtige meid en trek je alsjeblieft niets aan van anonieme en gevoelloze horken en schrijvers met dubbele agenda's.

5 Reacties
Zandb
Zandb1 mei 2017 - 15:16

Frank "Amelia je bent een prachtige meid en trek je alsjeblieft niets aan van anonieme en gevoelloze horken en schrijvers met dubbele agenda’s." U bent toch ook iemand die meent dat zij zich van bepaalde Nederlanders niets aan hoef te trekken? En wie bent u, dat zij zich dan wel wat van u aan zou moeten trekken?

Frank Straathoff
Frank Straathoff1 mei 2017 - 17:10

@zandb Gerrit, vanwaar toch die onstilbare behoefte op alles en iedereen met een moralistische ondertoon te reageren? Nietszeggendheid en vingerewapperen vechten bij jouw reacties om voorrang. Elke reactie afsluiten met een vraag doet mij vermoeden dat je behoefte hebt aan aandacht. Maar misschien ben ik de enige die zich daar aan stoort...

Dusk2
Dusk22 mei 2017 - 1:17

@Frank Zandb sluit zijn reacties vaak af met een vraag omdat hij probeert mensen daadwerkelijk te laten nadenken. Ik denk dat het merendeel van gebruikers zich daaraan stoort. De meeste mensen hier houden namelijk niet van nadenken. In dit geval heeft hij jou een fantastische kans gegeven om je van je eigen hypocrisie bewust te worden. Is dat je gelukt?

Haastig
Haastig3 mei 2017 - 22:50

Wout Lexmond 2 mei 2017 at 03:17 "Zandb sluit zijn reacties vaak af met een vraag omdat hij probeert mensen daadwerkelijk te laten nadenken. Ik denk dat het merendeel van gebruikers zich daaraan stoort." Het is dan jammer dat hij daar niet in slaagt, niet op deze manier. Waar het merendeel van de gebruikers zich aan stoort is het bevoogdend woordgebruik, de suggestieve beschuldigingen die direct weer worden ingetrokken als het te heet wordt, de onduidelijke richting van die suggestieve, of zelfs verzonnen citaten en de ingewikkelde zinsconstructies. Ik denk zelf al daadwerkelijk na en zijn reacties zetten mij (en vele anderen) er ook niet toe aan anders te gaan nadenken. Door de wijze waarop zijn boodschap wordt gebracht, schiet hij zijn doel voorbij. Als het gaat om proberen een ander gezichtspunt te belichten werken andersoortige reacties in ieder geval bij mij beter. Ofwel de scherpe kritische blik van Piet de Geus of Molly, de genuanceerde blik van Dunya en zelfs de totaal anders denkende Kapitan L. had veel meer invloed op mijn "anders denken". En dat is jammer, want de enkele keer dat Zandb uit zichzelf op een artikel een reactie gaf (een keer of 5 voorgekomen), was ik verrast dat het zowaar een mening was die de moeite waard was om over na te denken. Daar zou ik graag meer van zien. De incidentele keren dat hij daadwerkelijk probeert te communiceren ipv vingerwapperend te schieten op andermans reacties bereikt hij ook heel wat meer.

Frank Straathoff
Frank Straathoff13 mei 2017 - 9:21

@haastig en zo is het

One Of The Lost Boys
One Of The Lost Boys1 mei 2017 - 11:39

Raciaal generaliserende stereotypering. (Daar bestaat vast een bondiger woord voor.) Verwissel "volk van stoere Germanen" met "volk van luie negers" m.b.t. tot een armlastig zwart Afrikaans land, of "volk van criminele Marokkanen" en iedereen begrijpt dat dit niet deugt.

Henk Grijze
Henk Grijze1 mei 2017 - 11:17

Ingeborg, Projecteer de problemen van uw eigen kinderen (of in uw omgeving) aub op uw eigen kinderen (of in uw omgeving) en niet op andermans kinderen of mijn dochter in het bijzonder. Zoals Josef K al aangaf. U generaliseert. En daar houden wij niet van op Joop.

1 Reactie
Zandb
Zandb1 mei 2017 - 12:58

Henk Wat is er op eigenlijk tegen, als iemand zich zorgen maakt over uw of andermans kind? Of uw of andermans kinderen (ongevraagd) advies geeft? Neemt u niet te veel hooi op uw vork, als u concludeert, op grond van dit artikel, dat de schrijfster een probleem maakt van het kind van een ander?

Popiejopie3
Popiejopie31 mei 2017 - 11:10

Soms moet je niet wrijven in een vlek.

Josef K
Josef K1 mei 2017 - 10:30

Wat een generaliserende bagger. Pfff en dat van de hand van een tekstschrijver....

1 Reactie
Zandb
Zandb1 mei 2017 - 11:54

Josef U generaliseert al baggerend deze privémening anders ook behoorlijk tot veel meer dan een privémening.