Joop

Klaas Dijkhoff politicus van het jaar bij EenVandaag Opiniepanel

  •    •  
17-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dijkhoff
De VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Klaas Dijkhoff, is verkozen tot Politicus van het Jaar in de jaarlijkse verkiezing onder leden van het EenVandaag Opiniepanel. PVV-leider Geert Wilders eindigde als tweede. Jesse Klaver, lijsttrekker van GroenLinks, pakte de derde plaats.
De prijs werd voor de vijftiende keer uitgereikt. Dit jaar was er sprake van een nieuwe opzet. Iedere maand werd de panelleden gevraagd te zeggen wie zij op dat moment de beste politicus vonden. Gemiddeld stemden zo’n 25.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel maandelijks mee. Het niet afschaffen van de dividendbelasting werd door de respondenten gezien als het politieke moment van het jaar.
Op basis waarvan de VVD’er overigens werd gekozen is zeer de vraag. Volgens EenVandaag zou het komen door zijn ‘nuchtere’ kijk op zaken en zijn veel besproken proefballonetjes. Zo pleitte hij voor het afschaffen van de rechtstaat door burgemeesters op te roepen demonstraties te verbieden en hield hij een pleidooi voor het dubbel zo hard bestraffen van mensen die in wijken wonen waar het gemiddelde salaris lager ligt dan elders. Omdat je met het pesten van de armen kennelijk populair wordt, liet hij ook dit jaar een proefballonetje op over het verlagen van de bijstand. Hij deed terwijl hij een peperduur horloge droeg.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (71)

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander18 dec. 2018 - 17:39

Geel vestje voor Klaas! "Gefeliciteerd Klaas, Hartstikke goed gedaan, man. Je bent echt naar waarde ingeschat. Je durft het net als Wilders en Baudett wel te zeggen. Poeh... Of het allemaal klopt of sociaal of juridisch of hoe dan ook door de beugel kan, dat maakt toch niet uit. Veel mensen begrijpen je. Goed gedaan man. Misschien nog ff wat meer carnavaleske uitspraken en ballonnetjes oplaten en daarna jezelf met je integere partijgenoten van de Tweede en Eerste Kamer('Integriteit bepalen we zelf wel') onder het genot van wat bitterballen in een geel vestjes hijsen. Of ga je volgend jaar ook in Eindhoven met rugdekking van 'een Trumpje' van 'vaasje' MR volgend jaar bitterballen gooien naar KOZP demonstranten die 'moeilijk' of 'niet normaal' doen. Maakt niet uit kerel. Hartstikke slim van je. Intermezzo Die bitterballen van gemalen koeienuiers zijn trouwens net als de hele discussie binnen en buiten je partij duidelijk niet klimaatneutraal. De meesten moesten er zelfs op jullie eigen koorbalfeestje(ledenvergadering?) van overgeven. Enkele partijleden waren vanwege betrokkenheid bij ‘ontgroeningsperikelen’ trouwens afwezig. Dus waarom volgend jaar niet Sinterklaas spelen. Binnen en buiten je partij zijn nog genoeg hulpjes die een zwart geschminkte piet willen spelen. Blokkeerfriezen, Baudett- , Wilders-,Pegida aanhangers. Dat maakt toch binnen je visieloosheid - ha,ha, laat de mensen maar lachen- niet veel uit, toch? Echt je bent de gedoodverfde opvolger van Mark. Het volk, de media zij willen je. Van mij krijg je voor je bijzondere prestatie in plaats van een geel hesje een geel vestje; verschil moet er blijven, toch, niet dan? Nogmaals, goed gedaan man. Dit is echt niet zuur. Proficiat, Nederland voorwaarts!" Het regende al weer maanden pijpenstelen. Het water klotste steeds vaker over de dijk. Maar van ‘klimaatverandering’ was volgens de berekeningen van Klaas Dijkhoff e.a. in Nederland in ieder geval nog ff geen sprake. Gelukkig was alles weer 'normaal' en liep de al dan niet zwijgende meerderheid, met wat goed klinkende groei en bnp cijfers, borst vooruit, handen met moeite laag houdend, weer strak in de pas. Sinterklaas was afgeschaft want de kinderen geloofden niet meer dat bijna iedere dag Sinterklaas Dijkhoff in het land was. Klaas gaf, heel relaxt, aan dat het vanaf nu 5 december het een Zwarte Pieten feest was. Onze cultuur is tenslotte de beste, had hij van een partijgenoot gehoord en dit deed recht aan 'vaasje heelhouden'. Hij hoopte dat niemand moeilijk over deze feestelijke vooruitgang zou gaan doen. Jaren later... Het 'vaasje van Mark' is nooit meer teruggevonden. Enkele scherven herinnerden nog aan een puik, open en integer stukje politiek. Klaas Dijkhoff stond op de markt in Bloemendaal in een van geel naar bruin verschoten vestje op 5 december ballonnen uit te delen en sprak: Wat is dit toch een fantastisch vaasjesland.".

Schaap3
Schaap318 dec. 2018 - 16:19

Het is nu eenmaal een feit dat VVD Dijkhoff (en de VVD in het algemeen) gewoon zonder draaien heel goed opkomt voor de eigen doelgroep. Dat doen ze heel goed en consequent zonder iemand te belazeren en het is heel goed dat zulks uit democratisch oogpunt hoog wordt gewaardeerd. Ook al ben je het inhoudelijk helemaal niet eens met de VVD. Zelfde recept voor PVV Wilders, consequent maar als oud VVDer met een islamfobie terecht minder gewaardeerd. Daar tegenover ondemocratische draaikonten. Wie kent ze niet, links voor verkiezing en rechts erna als het pluche lonkt. Helemaal terecht dat GL Kunduz/Lenteakkoord slechts een 3e plaats kan veroveren. Ook al komt GL Klaver nu met zinnige voorstellen, je weet nooit wanneer de onvermijdelijke draai gaat komen.

Paul250371
Paul25037118 dec. 2018 - 11:32

Een gewetenloze armen en verschoppelingen jagende Arend Barend Dreverhaven. Tweede man van een partij die leugen, oplichting en bedrog hoog in het vaandel heeft staan. Wat een armoede.

3 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker18 dec. 2018 - 16:02

Ik begrijp dat je niet kunt wachten tot een Hugo Chavez de macht grijpt in Nederland.

Zapata
Zapata18 dec. 2018 - 16:59

@Demesmaeker, nee hoor gewoon het Rijnlandse model terug zonder kadaverkapitalisme.

Paul250371
Paul25037119 dec. 2018 - 13:01

Meneer Demesmaeker Wonderlijke conclusie. Maar goed, het woord "domrechts" bestaat niet voor niets blijkt iedere keer maar weer.

RosaLange
RosaLange18 dec. 2018 - 11:24

Wel een zure avond voor linkse mensen. Ik kan begrijpen dat men teleurgesteld en boos is. Zo'n klavertje op de derde plaats kan je niet echt een succes noemen. Als links andersdenkenden blijft wegzetten als nationaalsocialistische racisten, zal dat de komende jaren ook wel niet veranderen. Dan is het een kwestie van wennen dat je politiek er niet meer toe doet.

5 Reacties
RonaldMokens
RonaldMokens18 dec. 2018 - 13:28

In plaats van een beetje gebiedend met het vingertje te wapperen, kun je ook gewoon inhoudelijk vertellen hoe we de Wilder's strijd tegen 'omvolking' en Baudet's verdediging van 'blanke cultuur' moeten begrijpen als andersdenkerij. ..of is dat wat we het tegenwoordig noemen?

Paul250371
Paul25037118 dec. 2018 - 13:48

Links zet andersdenkenden, als ik voor mijzelf spreek, weg als nationaalsocialistische racisten weg als ze nationaal socialistisch racistisch handelen / of uitspraken doen. Benoemen was toch zo een heet hangijzer bij rechts? Wat de komende jaren niet zal veranderen is dat calimero-geklaag van rechts als ze ze van racisme worden beschuldigd omdat ze praten over onze cultuur die homeopathisch wordt verdunt.

madbako
madbako18 dec. 2018 - 13:58

. Als links andersdenkenden blijft wegzetten als nationaalsocialistische racisten, In deze tijd waarin men alles duidelijk moet benoemen is dat gewoon juist geformuleerd. Fascistoïde is misschien nog beter en komt nog dichter in de buurt

RosaLange
RosaLange18 dec. 2018 - 14:14

@Ronald. Hoe moet ik dat nu weten? Ik stem op geen van beide heren, juist omdat ik er helemaal niets van verwacht, behalve natuurlijk dat ze een goede bliksemafleider zijn voor allerlei sociale problemen. Ik snap alleen wel dat links het heeft verbruid bij het electoraat, u niet dan?

Arne Lucassen
Arne Lucassen18 dec. 2018 - 17:04

Klavertje drie. Inderdaad. Daar zit je niet om verlegen.

Joop den Uil
Joop den Uil18 dec. 2018 - 9:28

teken aan de wand dat degeen met duidelijke stellingnames bovenaan staan , en degeen met kretologie zoals de maatjes van rood er helemaal niet in voorkomen.

Libertain
Libertain18 dec. 2018 - 9:24

Dit leest als de aankondiging van de Beste Nederlandse grapje 2018: ("Klaas Dijkhoff politicus van het jaar bij EenVandaag Opiniepanel"). Hahaha, kun je niet genoeg van krijgen. (Dan de vraag - war kost dat, of is ultrarechts in ons land promoten nog steeds helemaal gratis?) Vooral moet-ie supertroots zijn dat de extreem-rechtse politicus Geert Wilders als tweede achter hem gefinisht heeft. Mooie reclame voor ons land.

Bouwman2
Bouwman218 dec. 2018 - 9:06

Nog meer nieuws uit de stad van recht en politiek: in Den Haag gaat het Gemeentemuseum anders heten, want die naam bleek te verwarrend. De nieuwe naam is nu de Kunsttempel. Dat is inderdaad een heel stuk eenvoudiger. Nu nog de naam voor het voetbalstadion en het parlement veranderen en Nederland is helemaal af.

Pindaklaas
Pindaklaas18 dec. 2018 - 9:02

Het is niet zo moeilijk om te winnen hoor. Daar hoef je net per se de beste voor te zijn. Gewoon al je leden oproepen om te stemmen. En nog wat acties via Facebook in de trend van 'stem op mijn baby', en je hebt een goeie kans de meeste stemmen binnen te slepen. Het zegt verder helemaal niets behalve dat aandachtsgeile Dijkhof de eerste plaats heeft en daar zichzelf mee kan verheerlijken. Jammer dat NPO zoiets organiseert van belastinggeld.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter18 dec. 2018 - 11:09

Pindaklaas - opiniepanel bestaat uit 50.000 leden , oproepen heeft niet veel zin.

Poezenmens
Poezenmens18 dec. 2018 - 8:22

Intens treurige TV, de uitzending van NPO’s eigen oliebollentest.

Oki Doki
Oki Doki18 dec. 2018 - 7:31

De huurtoeslag wordt binnen een paar jaar met gemiddeld honderd euro verlaagd. Dat betekent in de praktijk dat mensen met een uitkering helemaal nooit meer naar een dokter kunnen in verband met de niet meer te betalen eigen risico.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt18 dec. 2018 - 9:12

Dat is wat Rutte noemt: een arm om elkaars schouder.

Superior Bastard aka DrumPiet
Superior Bastard aka DrumPiet18 dec. 2018 - 7:18

De man die het meest in het nieuws geweest is heeft gewonnen. Wilders is een eeuwige ropetoeter die nog nooit iets voor elkaar heeft gekregen en nummer drie begint de laatste tijd behoorlijk populistische trekjes te vertonen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 dec. 2018 - 3:10

Dat daar nog serieuze journalisten in een programma hun 'licht' over lieten schijnen? Dat is pas zorgelijk. De clown heeft Nederlandse leden van 'een vandaag opiniepanel' verovert! Morgen wonen we allemaal in een woonwagen.

1 Reactie
Klaas Punt
Klaas Punt18 dec. 2018 - 10:52

Minoes, mijn suggestie is een woonboot ivm de komende zeespiegelstijging.

OlavM
OlavM18 dec. 2018 - 0:01

Dijkhoff "politicus van het jaar." "Ja, dus.....?"

2 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen18 dec. 2018 - 1:28

Nou ja, als je nagaat wie voor hem reeds deze eer te beurt gevallen zijn, dan is het toch lastig om geen conclusies daaruit te trekken. Het ")

HM van der Meulen
HM van der Meulen18 dec. 2018 - 1:32

Hoe wordt dat "Eenvandaag OpiniePanel" eigenlijk vastgesteld? Is een abonnement op "De Telegraaf" verplicht?

tempest
tempest17 dec. 2018 - 23:14

Tja, wel begrijpelijk. Of je het eens bent of niet met zijn opvattingen, hij beheerst de media best wel goed en weet zijn achterban aan te spreken. Een politicus die zijn vak verstaat dus. Wel opvallend dan Klaver derde eindigde. Vind dat hij toch echt invloedrijker was dan Wilders afgelopen jaar, al deel je zijn opvattingen niet. Maar ach, meningen verschillen.

Zapata
Zapata17 dec. 2018 - 22:42

Hmm, dat deze man het is geworden laat zien dat er wel heel erg weinig te kiezen was dit jaar. Het is sowieso al onzin die verkiezing, immers je gaat ook niet de beste huisjesmelker van het jaar of de beste tweede hands autoverkoper van het jaar kiezen. Terwijl die beroepen een even hoog aanzien genieten.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin18 dec. 2018 - 9:31

Zapata En weinig te lachen!

Jonathan2
Jonathan217 dec. 2018 - 21:54

Dat de verkiezing Gluiperd van het Jaar door een VDD'er wordt gewonnen, is niets meer dan terecht. Voor een linkse politicus ook iets moeilijker te winnen, worden soms gehinderd door af en toe opvliegende vlagen van ethiek en moraal. Daar heeft onze Gluiperd van het Jaar geen last van, om het naar beneden-trappende en naar boven-likkende volk te bevredigen is dit lid van de meest corrupte partij van Nederland vol los gegaan, dit geheel ten ere van zijn eigen ego en baantje om zo als kruiwagen te kunnen blijven dieren voor graaiend Nederland.

2 Reacties
Starter2
Starter217 dec. 2018 - 23:46

Zo, de druiven zijn wel heel zuur.

Lucas2000
Lucas200017 dec. 2018 - 23:55

Kan het hier niet meer dan mee eens zijn. Ongelooflijk hoe de politiek in Nederland is afgezakt naar een zeer dubieus niveau. Eenvandaag kan de verkiezing beter omdopen tot "populist van het jaar".

Thuiszitter
Thuiszitter17 dec. 2018 - 21:15

2013 Geert W. 2014 Geert W 2015 Frans T 2016 Geert W 2017 Thierry B Tsja ..

2 Reacties
korheiden2
korheiden218 dec. 2018 - 11:04

@Thuiszitter : 2013 Dijsselbloem, 2012 Samsom, 2010 en 2011 Rutte, 2009 Pechtold, 2008 Bos. Tsja...

Darth Batman
Darth Batman18 dec. 2018 - 12:33

@thuiszitter. Als je het zo verschrikkelijk vind dan kunnen we ook terug naar de tijd dat de parlementaire pers bepaalde wie won 1973 Joop den Uyl 1974 Joop den Uyl 1975 Joop den Uyl 1976 Joop den Uyl 1977 Joop den Uyl Tsja....

Appi Mohamud
Appi Mohamud17 dec. 2018 - 21:10

Dijkhof op het eerste plaats Wilders tweede en Klaver derde, en toch wil men zeggen dat er geen probleem heerst in Nederland.

2 Reacties
Starter2
Starter217 dec. 2018 - 23:45

En wat voor probleem is dat dan? Dijkhoff die een wedstrijdje wint? Als dat je problemen zijn.

Appi Mohamud
Appi Mohamud18 dec. 2018 - 11:24

Nee starter geen enkel probleem in Nederland.

vdbemt
vdbemt17 dec. 2018 - 20:54

Dat zal hem goed doen. Want hij is nog maar net afgebrand door Wiegel. Die vindt dat hij wel erg veel proefballonnetjes loslaat, die in het niets verdwijnen. Waar Rutte nog de indruk kan wekken (meer dan dat is het ook niet) van een 'wij' in Nederland, is de arm om de schouder (citaat brief Rutte) er bij hem helemaal niet. "Ja. Dus?" In de 50.000 panelleden is er dus een behoorlijk deel bij wie dat wel aanspreekt. Toch heb ik mijn twijfels of hij de kroonprinsstatus waar kan maken.

2 Reacties
Arne Lucassen
Arne Lucassen17 dec. 2018 - 21:55

Ohhh.... Je schat hem verkeerd in. Van Wiegel's woorden was hij niet bijster onder de indruk zoals bleek ernaar gevraagd bij WNL op Zondagmorgen. Net als eerder al een soort reactie van: "Ja dus?"

vdbemt
vdbemt18 dec. 2018 - 9:17

@Arne. Het is even afwachten. Maar of hij slaagt als kroonprins wordt niet bepaald doordat Wiegels commentaar hem niets doet, maar door wat zijn naaste, vooral bepalende, VVD-omgeving uiteindelijk van hem vindt.

Grietje Genot
Grietje Genot17 dec. 2018 - 20:51

Hmm, 25.000 stumpers kiezen hun favoriete stoethaspel. Gefeliciteerd.

4 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker17 dec. 2018 - 21:19

De druiven zijn zuur.

Grietje Genot
Grietje Genot18 dec. 2018 - 0:00

Erger nog: het is zo rot als een mispel.

Superior Bastard aka DrumPiet
Superior Bastard aka DrumPiet18 dec. 2018 - 7:20

Nee, dit keer waren het niet de laag opgeleide xenofobe PVV-ers die mochten stemmen maar een representatieve doorsnee van de bevolking. Of zijn dat volgens u ook deplorabelen?

Grietje Genot
Grietje Genot18 dec. 2018 - 10:26

Een 'dwarsdoorsnede' van het avro-trospubliek (dwz. een piepklein groepje politieke groupies, middenstanders, stijfrechtse claques & stormtroepen & vrijgestelden dat zich - aangevuurd door de PVVD - aangemeld heeft als opiniemakers; - geen aselecte steekproef van de bevolking, of iets dergelijks) dat door de vragen van een white male chauvinist (eeuwige bewonderaar van Greet; - dus van die ober en butler van het grootkapitaal die al jaren dezelfde koude, bedorven hap serveert) zorgvuldig een bepaalde richting op wordt geduwd... deplorabel zal ik ze niet noemen, representatief ook niet; - wel volslagen oninteressant.

Bernie2
Bernie217 dec. 2018 - 20:32

1 Vandaag, Avro/Tros. Hoeveel rechtser wil je het (naast Telegraaf-tv) hebben. Iets met slagers en eigen vlees?

3 Reacties
tempest
tempest17 dec. 2018 - 23:23

Wat een onzin. De meeste mensen in het panel zijn altijd al protest-stemmers geweest. Niet links of recht, maar tegendraads. Daarom won Jan Marijnissen ook altijd jaar na jaar en daarna Wilders: het is een protest-stem. Dit jaar is dan toevallig een derde hond er met het been vandoor gegaan, maar meerderheid is nog steeds protest (Klaver/Wilders)

uw slager
uw slager18 dec. 2018 - 7:12

Hoho Bernie, Spreek vrijmoedig over slagers, maar misbruik niet hun naam (vrij naar een reli campagne tegen vloeken). Wij van slagerij Van Kampen zijn overigens prima in staat het vlees van Van Kampen te keuren.

Bernie2
Bernie218 dec. 2018 - 8:23

Beste Slager, dit was een paukenslag bij heldere hemel, ik snap het. Inderdaad de enige slagerij met een fatsoenlijke ritmesectie en oogverblindende lichtshow. Ik zal voortaan beter op het samenstellen van mijn schrijfsels letten. :-)

Meta Foor6
Meta Foor617 dec. 2018 - 20:32

- en zo raakt 1 Vandaag meteen zijn linkse imago kwijt, met de kanttekening van een peperduur horloge.

Rechtse Bal
Rechtse Bal17 dec. 2018 - 20:00

YES... Dijkhoff wordt langzaam klaargestoomd als waardig opvolger van Rutte en MP voor de volgende kabinetten; VVD zal een ruk naar links met hem maken, maar daardoor zullen alleen maar meer kiezers uit dat spectrum voor continuatie van een stabiele regering zorgen. Gelukgewenst.

4 Reacties
Zapata
Zapata17 dec. 2018 - 22:39

VVD zal een ruk naar links met hem maken??? Als Dijkhoff ook maar een spatje links in zich heeft was Hayek een radencommunist.

LaBou
LaBou 18 dec. 2018 - 6:24

Je hebt (veel) te diep in het vaasje gekeken.

madbako
madbako18 dec. 2018 - 7:51

Zelf zie ik tzt een Brinkmannetje aankomen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 dec. 2018 - 7:41

LaBou :)

Sam V
Sam V17 dec. 2018 - 19:58

Begrijpelijke winnaar. Je kunt het met hem oneens zijn, maar hij weet wel de politieke agenda te beïnvloeden. Hij vertegenwoordigt de belangen en ideeën van zijn achterban goed.

1 Reactie
LaBou
LaBou 18 dec. 2018 - 6:25

De politieke agenda beinvloeden doen GW, TB en consorten ook.

Aurora01
Aurora0117 dec. 2018 - 19:43

Ongelooflijk, maar ja het kan altijd slechter.

Arne Lucassen
Arne Lucassen17 dec. 2018 - 19:38

En terecht. De verkiezing heeft er niets mee te maken of je het eens bent met de standpunten van een politicus. Dijkhoff is scherp, ongenaakbaar, ad rem, origineel, vol initiatieven, en goed geïnformeerd.

2 Reacties
LaBou
LaBou 18 dec. 2018 - 6:26

Geef eens drie voorbeelden? En neem daar dan wel al die eigenschappen die je noemt in mee.

Paul250371
Paul25037118 dec. 2018 - 13:54

Dijkhoff is scherp, ongenaakbaar, ad rem, origineel, vol initiatieven, en goed geïnformeerd. Alleen jammer dat hij al deze eigenschappen inzet om de armen en de verschoppelingen te kleineren, af en belachelijk te maken. Dijkhoff is gelijk zijn partij, geteisem.

Erwin3
Erwin317 dec. 2018 - 19:27

Die prijs is elk jaar weer een lachertje en totaal niet serieus te namen. Typische prijs van het neoliberale journaille.

4 Reacties
jengelen
jengelen17 dec. 2018 - 20:50

Klopt als een bus, al die 25000 leden van het opinie panel behoren tot het neoliberale journaille... geen wonder dat Jesse Klaver 3e is geworden.

Nico de Mus
Nico de Mus17 dec. 2018 - 22:25

@conflict 17 december 2018 at 21:50 Niets houdt je tegen om ook lid te worden,het zijn er dan 25.000 + 1 aanhanger van een linkse partij.

LaBou
LaBou 18 dec. 2018 - 6:28

"het zijn er dan 25.000 + 1 aanhanger van een linkse partij." Vertaling: er zijn dan 25000 rechtse leden en één links lid.

korheiden2
korheiden218 dec. 2018 - 8:01

@conflict : 'geen wonder dat Jesse Klaver 3e is geworden.' Veel reacties hier, zoals ook de uwe, zijn op het niveau : 'als het bericht je niet aanstaat dood je de boodschapper'. Dijkhoff is bijzonder vaak in het nieuws geweest en is zeker een spraakmakend politicus, ook al hoef je het niet met hem eens te zijn. Als we even terugkijken in de tijd zien we ook (centrum)linkse winnaars van deze verkiezing : 2014 Timmermans, 2013 Dijsselbloem, 2009 Pechtold, 2008 Bos, 2006 Marijnissen, 2004 Rouvoet. Wie dan beweert dat die 25000 leden van het opiniepanel allemaal tot het neoliberale journaille behoren, heeft zelf een zeer gekleurde bril op. Dan is alleen een winnaar uit de groenlinkse hoek acceptabel.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon17 dec. 2018 - 19:25

Alhoewel hij niet van mijn partij is, kan ik mij goed vinden in zijn uitverkiezing. Een humorvolle, scherpzinnige en atypische politicus die gewoon vragen echt beantwoordt, en niet vervalt in obligate Jettiaanse prietpraat. Die proefballonnetjes vergeef ik hem, zoals een van oorsprong katholieke mede-Brabander betaamt.

3 Reacties
OlavM
OlavM17 dec. 2018 - 23:57

@ Gadfly: [Die proefballonnetjes vergeef ik hem, zoals een van oorsprong katholieke mede-Brabander betaamt.] Natuurlijk. Ons kent ons in het rijke Roomse leven. We vergeven gauw en maar al te graag, via biechtjes en aflaatjes en wat dies meer zij, want dan hoef je het niet zo nauw met het geweten te nemen......En dan valt seks met een kind ook niet zo zwaar aan te rekenen..... (Dit is algemene kritiek, en niet tegen jou persoonlijk gericht, voeg ik maar voor de zekerheid toe).

Krek
Krek18 dec. 2018 - 8:16

Geachte Gadfly, Ik begrijp de uitverkiezing wel, maar ben er toch niet onverdeeld tevreden mee. De kwaliteiten die u noemt bezit Dijkhoff, dat ben ik met u eens, maar de proefballonnetjes zouden, in mijn optiek, een zwaar minpunt moeten zijn bij zo'n verkiezing. Een politicus belangrijk of invloedrijk zien omdat hij halfbakken plannen rondstrooit, vind ik geen reclame voor de verkiezing. Om die reden vermoed ik dat Dijkhoff een groot deel van zijn winst te danken heeft aan het falen van concurrenten. Klaver heeft te weinig laten zien en heeft zich vooral onderscheiden door aan te slaan wanneer het klimaat tegen Rutte was, heeft vooral op veilig gespeeld. Bij Wilders lijkt de fut er uit. Baudet en Hiddema hebben het laten liggen door zich niet voldoende te profileren

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon18 dec. 2018 - 13:43

@ Olavm Ik heb het "genot" van een katholieke opvoeding mogen ondergaan, ben al vanaf mijn tienerjaren overtuigd atheist. De aversie tegen alles wat "Rooms" is deel ik met jou. @ Krek Ik begrijp uw punt dat hij voor het oprispen van ideetjes "rijp en groen" door elkaar eigenlijk aftrekpunten zou moeten krijgen, maar zo werkt een verkiezing door een opiniepanel nu eenmaal niet.