Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Klaar voor het eerste kabinet Wilders

  •  
29-12-2015
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
RTEmagicC_e25d8d28b5.jpg
Ja, je leest het goed, ik ben klaar voor het kabinet Wilders 1. Laat maar komen!
Als we de peilingen moeten geloven wordt straks de PVV de grootste fractie, niet te verwarren met de grootste partij. Met 36 zetels voorwaar geen peanuts. Ik zou zeggen voor de draad ermee, met het minderheidskabinet Wilders 1. Want samenwerken met echte partijen is natuurlijk erg lastig in een nepparlement met allemaal sukkels, landverraders, misselijk makende mannetjes en losers.
Wilders zal dan met zijn grootste fractie de leiding moeten nemen in de formatie. Partijen zijn niet verplicht om in een coalitie te gaan zitten. Echte partijen hebben leden en die zie ik niet zo 1-2-3 instemmen met een coalitie met Wilders. Na het debacle bij het CDA zal men zich nog wel eens achter de oren krabbelen. En samenwerken met de VVD? Ik weet niet of de ondernemers in deze ondernemerspartij daar wel op zitten te wachten, op die gesloten grenzen en zo.
Dus kom maar op met het vernieuwende kabinet Wilders 1. Ik doe alvast een paar voorstellen qua bemensing van een deel van dit kabinet. 
Premier Als premier Geert Wilders zelf, die met stalen vuist zijn ploeg gaat besturen. Want voor je het weet wapperen ze weer alle kanten uit. Dat zien we in de provincies, gemeenten en de EU. De stemmingen in de ministerraad worden per direct afgeschaft. Allemaal veel te lastig.
Propaganda Als Minister van Propaganda, voorheen Cultuur, uiteraard Martin Bosma, die vanzelfsprekend de publieke omroep, met haar 3,5 miljoen leden, gaat opheffen en vervangen door een echte staatsomroep. Want waarom zou je subsidie geven aan instellingen die kritisch zijn op je beleid, is een van zijn meningen. En de geschiedenis geweld aandoen kan geen kwaad, zo blijkt uit zijn boeken. Dat kan dus beter. Weg met die controlerende journalisten! Ook zal hij allerlei boeken verbieden die niet in het beeld van de PVV passen, maar dat geen staatscensuur noemen.
Justitie Als minister van Justitie Marcel de Graaff. Die heeft zojuist fraude in de praktijk uitgevoerd en is er voor veroordeeld. Hij weet dus hoe het is om stiekem stemfraude te plegen. En met boeven vang je boeven, toch? Ik aarzel nog even over zijn Staatssecretaris. Misschien Dion Graus, die bij GeenStijl wordt geafficheerd met ‘vrouwenmepper’. Er moeten tenslotte mensen komen die orders geven tot het neerschieten van allochtone rotjochies en het door de knieën schieten van Marokkaanse jongens die voor overlast zorgen. Dan is ervaring met fysiek geweld wel gewenst.
Landbouw Toch tip ik Dion Graus als Minister van Landbouw. Hij kan dan werk maken van zijn liefde voor dieren. Dan is het weg met de kiloknaller en megastallen. Het is dan afgelopen met de plofkip, de kooikonijnen en varkenspakhuizen. Want dierenliefde kan immers niet beperkt worden tot goudvissen, katten en honden. Het vlees in de supermarkt wordt daardoor flink duurder, omdat dieren een beter leven krijgen en de boeren een eerlijke prijs. Om dat allemaal te controleren wordt de dierenpolitie weer ingevoerd en uitgebreid met honderden inspecteurs die alle boerenbedrijven systematisch verbaliseren wegens dierenmishandeling.
Emigratie Als Minister van Emigratie zie ik Sietse Fritsma. Die is al meerdere keren op de vingers getikt wegens discriminatie. Hij is dus perfect gekwalificeerd. Hij kan uitstekend de orders van Wilders uitvoeren. Er moeten immers miljoenen moslims uit Europa worden gedeporteerd, te beginnen uit Nederland. Ook moeten er ‘minder, minder, minder Marokkanen’ in Nederland aanwezig zijn. Fritsma gaat dat ‘regelen’. Uiteraard gaat hij kledingvoorschriften uitvaardigen in de openbare ruimte. En als je er niet aan voldoet, krijg je een fikse boete, want de ‘vervuiler betaalt’.
Volksgezondheid Minister van Volksgezondheid wordt vanzelfsprekend Fleur Agema. Deze beminnelijke vrouw gaat de zorg op de schop nemen. Ze vertelde in WNL op zondag dat ze ‘nooit vooruit dacht’, dus ze is zeer geschikt voor deze positie. Een ziekte of handicap overkomt de mens immers, dus daar is geen lange termijn visie of strategie bij nodig. 
Binnenland Als Minister van Binnenlandse zaken tip ik Marjolein Faber. Ze heeft de perfecte garderobe voor deze job. Meestal iets militairachtigs. Ze wil alles buiten de deur houden dus grensbewaking wordt haar taak, want wat er niet in komt, uh … komt er niet in. Zij gaat de 1550 km lange Nederlandse grens dichttimmeren. Want de MP eist dat de grenzen worden gesloten. Daarvoor gaat ze enkele tienduizenden ambtenaren aannemen en bewapenen. Verder komt er een hoog hek rond ons land. Dat is goed voor de economie, want Heras heeft daar een enorme klus aan.
Economie Ik heb nog geen idee wie de Minister van Economische zaken moet worden. Dat is de man/vrouw die het EU verdrag moet gaan opzeggen en daarna (opgeteld) enkele duizenden handelsverdragen met 200 landen moet gaan afsluiten. 
Ik ben benieuwd in welke volgorde dat gaat gebeuren. Wordt eerst het EU-verdrag opgezegd en daarna al die duizenden nieuwe verdragjes afgesloten? Hoe lang gaat dat duren? Wat gebeurt er intussen? En waarom zouden al die 200 landen daar geen slaatje uit willen slaan? Of worden eerst duizenden verdragjes gesloten en dan pas het EU-verdrag opgezegd? Hoe lang gaat dat duren en waarom zouden al die landen weer daaruit geen slaatje willen slaan? Dat vraagt natuurlijk (lange termijn) visie. Ik weet even niet zo snel wie dat heeft in deze club.
Financiën Het ministerie van Financiën wordt afgeschaft, want de belastingen worden zo laag dat dat niet meer nodig is. En na de terugkeer van de gulden is de economie zo klein dat dat gemakkelijk door een bureau bij Economische Zaken kan gebeuren.
Buitenland Buitenlandse Zaken wordt eveneens afgeschaft, want nadat alles binnenlands is geworden is dit ministerie niet meer nodig.
Sociaal Ministerie van Sociale Zaken wordt ook afgeschaft, want al die uitkeringstrekkers zijn maar profiteurs die op onze zakken leven, zo is de veelgehoorde mening bij de PVV.
Onderwijs Ministerie van Onderwijs kan ook worden ondergebracht bij  Economische Zaken. Want leren doe je om te gaan werken en meer niet. Professoren worden ontslagen, want wetenschap is ook maar een mening, zo blijkt uit de stortvloed aan verwijten aan de deskundigen en onderzoekers, door de PVV.
Verkeer Ministerie van Verkeer wordt ook afgeschaft en ondergebracht bij Economische zaken onder de naam Bureau 130.  
Ik ben ook op zoek naar een oppositielid die iedere maand een motie van wantrouwen gaat indienen tegen dit nieuwe kabinet. Dat is namelijk een PVV traditie. Dat houden we dan in ere. Kandidaat is misschien Emile Roemer. Zijn partij deed weleens gezellig mee met dit PVV-ritueeltje.
Ik ben benieuwd naar de daadkracht van het eerste kabinet Wilders. Succes!
cc-foto: Minister-president

Meer over:

politiek, opinie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (99)

CliffClavin1993
CliffClavin199329 dec. 2015 - 6:25

Haha - ja, laat maar komen, het kabinet-Wilders I. Blokhuizen laat via deze schrijfvorm de gekte en interne tegenstrijdigheden van die partij zien, en dat is hem prima afgegaan. De PVV bestaat uit patiënten, en ik heb medelijden met diegenen die in dat collectief iets van betekenis zien.

trujac
trujac29 dec. 2015 - 6:25

Nee, laten we maar lekker door rommelen en het huidige democratisch gekrakeel voor lief nemen. Liever een gammele democratie dan een één partijstaat.

JanDuine2
JanDuine229 dec. 2015 - 6:25

Soms bekruipt me hetzelfde gevoel wel eens: "laat de GBL maar eens MP worden, laat de PVV maar eens regeringsverantwoordelijkheid nemen." Maar dat zal (helaas, maar eerder gelukkig!) nooit gebeuren. Omdat: 1) niemand uiteindelijk in een coalitie met de PVV gaat zitten (nou ja, ok, Schipper), laat staan met Wilders als MP, maar (véél belangrijker), omdat 2) de GBL hélemaal geen regeringsverantwoordelijkheid wìl nemen! Wilders is "groots" in het vanaf de zijlijn roepen en schelden, liefst nog "veilig" dmv tweets. De held en ophitser van xenofoob Nederland, de kampioen verdeling en demonisering! Maar ècht verantwóórdelijkheid nemen? Inhoudelijk worden? Zijn roepen, schelden en tweets in beleid, wetten en maatregelen omzetten? Een regering leiden? Hij weet dat hij dan genádeloos op zijn bek gaat, omdat hij als geen ander weet dat dit, nog los van het feit, dat dit grotendeels vrijwel onmogelijk is, dit vergaande negatieve consequenties zou hebben voor Nederland. Nee, Wilders, c.s., zijn het "beste" aan de zijlijn. De PVV kan en zal nog in veelheid van jaren dezelfde grijs gedraaide platen (met kleine varianten voor de bühne, dat wel) blijven afdraaien. Tot meerdere eer en glorie van de financiële zekerheid van de GBL en consorten!

joopdenuiltwee
joopdenuiltwee29 dec. 2015 - 6:25

Wow Alfred, als je het zo stelt, ik kan niet wachten. Stiekem zie jij er ook de voordelen van in he.... jij stiekeme groen linkser! :-)

peterh2
peterh229 dec. 2015 - 6:25

Dit is toch voor 90% PVVDA beleid?

msj_meijerink
msj_meijerink29 dec. 2015 - 6:25

Wat een nachtmerrie, ik word er niet goed van!

Meta Foor
Meta Foor29 dec. 2015 - 6:25

je vergeet Klijnsma en Plasterk ; die zouden ook perfect in dit rariteitenkabinet passen

BlowingBubbles
BlowingBubbles29 dec. 2015 - 6:25

U heeft zich ongetwijfeld goed vermaakt bij het schrijven van dit stukje. Nu maar hopen dat de VVD en CDA niet heel warme gevoelens krijgen bij o.a. uw voorzetten inzake Fleur Agema en Marjolein Faber. En wat te denken van us Dion! Zelfs de PvdD en GL zouden hun vingers aflikken bij het door u omschreven door hem te voeren beleid. Ga zo door, en het coalitie kabinet Wilders 1 met VVD en CDA wordt realiteit.

meijerlahn
meijerlahn29 dec. 2015 - 6:25

"Als Minister van Emigratie zie ik Sietse Fritsma. Die is al meerdere keren op de vingers getikt wegens discriminatie." ------------------------------------------ Er komt een nieuw ministerie: die van Apartheid en Repressie. Een ministerspost op dit ministerie is hem op het lijf geschreven. Discrimineren is zijn ding.

Brauswasser
Brauswasser29 dec. 2015 - 6:25

Een ezel stoot zich niet twee keer aan de GBL. De vorige keer heeft dat het CDA bijna de kop gekost. Martine Verhagen met Camiel Eurlings, dachten toen daar maken wij met Geert een mooi Limburgs onderonsje van. Compleet mislukt. Stoer zeggen ik stem op Geert, is wat anders dan stemmen op Geert. Zou best eens kunnen dat het CDA dit keer de grote winnaar wordt. Het CDA blijft buiten die handje klap handel van VVD-PVDA-D66. Daarnaast valt er niet zoveel meer te kiezen. Een wedstrijdje Rutte-Swamson werkt niet meer. VVD krijgt nog ca. 25 trouwe zetels. De VVD heeft nu veel stemmers in de WW en Bijstand zitten. PVDA is geïmplodeerd. D66 struikelt over haar droom, plus heeft nu ook veel stemmers in de WW en Bijstand en de SP blijft plakken op ca. 15 zetels. Het lukt de SP niet om de stemmers in de WW en Bijstand te bereiken. GL hobbelt wel mee met 6 zetels en 10 zetels. Dat is de dagkoers van GL. Gebeurt er net voor de verkiezingen een ramp, als met die centrale in Japan, dan gaat GL als een raket omhoog met de zetels.

adriek
adriek29 dec. 2015 - 6:25

Die motie van wantrouwen is waarschijnlijk wel een probleem: de dader zal, als de motie wordt aangenomen, of wordt afgewezen, per direct uit de kamer verbannen worden.

Pietersen2
Pietersen229 dec. 2015 - 6:25

Leuk stuk, vooral grappig

Armagaddon
Armagaddon29 dec. 2015 - 6:25

>>>Ha....ha....mooie griezelige melodramatisch scenario me het grote leerzame voordeel het politieke politiek PVV klootjesvolk een lesje in realiteit en politiek democratie voor te houden... >>> Anderzijds zou zo'n verkiezing van de grootste PVV fractie een heilzame zelfreinigende uitwerking hebben in de politieke realiteitszin, door het uitgesproken unaniem ervaren en uitvoren van het politieke Cordon Sanitair door de rest van de politieke partijen...een prachtig neerbuigende vol leedvermaak mondiale schatergelach oogstend ten gevolge....expectful waiting with a mean mean sarcastic smile..

pietjuh2
pietjuh229 dec. 2015 - 6:25

Haha wat een frustratie klinkt hier in door! Beetje pijnlijk, om het zo te verhullen!

Robert Follon
Robert Follon29 dec. 2015 - 6:25

Het "voormalig" in "voormalig statenlid" behoeft steeds minder uitleg gezien dit stuk....

FritzDJong
FritzDJong29 dec. 2015 - 6:25

[Ze vertelde in WNL op zondag dat ze 'nooit vooruit dacht', dus ze is zeer geschikt voor deze positie. Een ziekte of handicap overkomt de mens immers, dus daar is geen lange termijn visie of strategie bij nodig.] Het zou zomaar kunnen dat Agema, die in 2012 bekend maakte dat ze MS heeft, zich tot die uitspraak heeft laten inspireren door de website levenmetms.nl , die patiënten adviseert: "Probeer niet te ver vooruit te denken, maar ‘pluk de dag."

Achterberghen
Achterberghen29 dec. 2015 - 6:25

Weet je wie ook politieke tegenstanders zwartmaakte?

LoLiTa2
LoLiTa229 dec. 2015 - 6:25

Aardig. Maar niet rooskleurig genoeg. Om de politieke revolutie te vieren die Geert tot dictator voor het leven heeft verheven, krijgt iedereen die ooit bij Joop.nl een veer heeft gelaten een feestelijk - gepaard gaande met vrolijke hymnen en onder 't ruizen van zeeën van armen - en welgemikt en van harte gegund nekschot.

inneveld
inneveld29 dec. 2015 - 6:25

Het is wel mooi dat de stemmers op de PVV/Wilders gedacht moeten hebben dat ze op Wilders moeten stemmen en anders maar helemaal niets, ze dan allebei krijgen.

Uitgekleed
Uitgekleed29 dec. 2015 - 6:25

We kunnen allerlei doemverhalen over wilders verzinnen maar erger dan wat nu speelt kan het niet.

OlavM
OlavM29 dec. 2015 - 6:25

Wel een leuke beschrijving van Alfred Blokhuizen van het “kabinet-Wilders", maar hij beseft natuurlijk ook wel dat het er nooit van komt. Als minderheidskabinet met één partij zou het nooit het vertrouwen van de Tweede Kamer krijgen, dus niet eens het levenslicht kunnen aanschouwen. Als er al één of meer andere partijen zouden zijn die überhaupt een coalitie met de PVV zouden willen aangaan, halen die ook nog steeds geen meerderheid. Bovendien zou geen enkele zichzelf respecterende partij Wilders als premier accepteren. (Het is niet zo dat de grootste fractie automatisch de premier levert). Dus: allemaal luchtfietserij. Maar grappig vind ik deze beschrijving wel.

123456zeven
123456zeven29 dec. 2015 - 6:25

Als Graus het programma van de PvdD gaat uitvoeren zie ik Thieme et al nog wel gedogen. Qua uitkeringen zal er met de SP en de 50-plussers misschien wel een deal te maken zijn. Daar de economie instort is GL met hun hekel aan economie stiekem wel bereid om strategisch niet tegen te stemmen, mist de economie echt instort. Klein-Christelijk is te lijmen met een abortus-verbod. Houd je VVD, CDA en D66 over. Dat zijn 60 zetels. En nee, ik ben de PvdA niet vergeten. Maar die gaan geen 25 zetels halen.

dijkhuis2
dijkhuis229 dec. 2015 - 6:25

Een intrigerende vraag: welk bestuurlijk talent kan de PVV aan zich binden? De uitwerking is hier een beetje flauw . . . de schrijver doet net of Wilders niemand kent . . . Om the beginnen is er de gemeenteraad van Venlo . . . en alle bestuurders uit Limburg + een heel legioen aan gesjeesde VVD’ers . Bij deze mijn voorspelling. Wilders gaat doen waar hij goed in is: hij gaat gedogen. Hij neemt een voorbeeld aan Samson, en blijft in het parlement om zijn troepen aan te voeren. Bosma en Agema heeft hij nodig om de 50 PVV kikkers in de kruiwagen te houden. Het echte besturen delegeert hij naar een nationaal zaken kabinet. Premier wordt zonder twijfel > (een ervaren en daadkrachtig bestuurder). Om “linkse” VVD’ers te binden wordt > minister van buitenlandse zaken. Om te voorkomen dat deze intellectueel echt invloed gaat uitoefenen wordt het budget van BZ met 95% verlaagd; de facto wordt het buitenland afgeschaft. De zwaarste post gaat naar >. Deze held komt aan het hoofd te staan van een nieuw super ministerie: . . . identitaire consolidatie . . . De eerste en moeilijkste taak van de minister zal zijn om uit te leggen wat identitair is. Verder zorgt hij er voor dat we alleen nog Nederpop horen; wordt hij het hoofd van een waterdicht grenswachtsysteem en een effectief vreemdelingen deportatie apparaat. Last but not least, hij gaat er voor zorgen dat we uit de EU en NATO stappen. Met gelijkgestemde landen (Polen, Hongarije en Rusland) richt hij zo snel mogelijk het nieuwe Warschau Pact op. Alleen linkse loosers zien nog steeds niet in dat Putin onderdeel van de oplossing is (Boekestein had bedenkingen, maar is uiteindelijk toch akkoord gegaan). > wordt minister van landbouw en natuur. 75% van haar programma stond letterlijk in het regeerakkoord zonder dat ze er iets voor hoefde te doen. Het ministerie van >, elk dorp krijgt zijn eigen volksgericht. De gevestigde “anti- regeltjes” en “vertouw op eigen kracht” partijen – CDA, VVD en D66– juichen deze decentralisatie van harte toe. Er gaat een gerucht dat > minister van misdaad wordt; waarschijnlijk is dat echter niet serieus te nemen linkse bangmakerij. Tenslotte de minister van financiën. Als rechtgeaarde VVD’er schaft Wilders de belastingen helemaal af. De begroting wordt gedekt door alle nationale kunstschatten (bah elitair) te verkopen. Verder worden alle linkse hobby’s afgeschaft; sterker nog al het geld dat de afgelopen 100 jaar aan linkse doelen is besteed, wordt teruggevorderd (Juridisch kan dat niet, maar Justitie is afgeschaft, dus de begroting is rond). Een droomklus voor een ex-veilingmeester zou je zeggen, Wilders liet echter zijn keuze op > vallen.

dijkhuis2
dijkhuis229 dec. 2015 - 6:25

Bij deze een versie met leesbare namen (de vorige versie mag weg) - - - - Een intrigerende vraag: welk bestuurlijk talent kan de PVV aan zich binden? De uitwerking is hier een beetje flauw . . . de schrijver doet net of Wilders niemand kent . . . Om te beginnen is er de gemeenteraad van Venlo . . . en alle bestuurders uit Limburg + een heel legioen aan gesjeesde VVD’ers . Bij deze mijn voorspelling. Wilders gaat doen waar hij goed in is: hij gaat gedogen. Hij neemt een voorbeeld aan Samson, en blijft in het parlement om zijn troepen aan te voeren. Bosma en Agema heeft hij nodig om de 50 PVV kikkers in de kruiwagen te houden. Het echte besturen delegeert hij naar een nationaal zaken kabinet. Premier wordt zonder twijfel - - Jos van Rey - - (een ervaren en daadkrachtig bestuurder). Om “linkse” VVD’ers te binden wordt - - Arend Jan Boekestein - - minister van buitenlandse zaken. Om te voorkomen dat deze intellectueel echt invloed gaat uitoefenen wordt het budget van BZ met 95% verlaagd; de facto wordt het buitenland afgeschaft. De zwaarste post gaat naar - - Thierry Baudet - - . Deze held komt aan het hoofd te staan van een nieuw super ministerie: . . . identitaire consolidatie . . . De eerste en moeilijkste taak van de minister zal zijn om uit te leggen wat identitair is. Verder zorgt hij er voor dat we alleen nog Nederpop horen; wordt hij het hoofd van een waterdicht grenswachtsysteem en een effectief vreemdelingen deportatie apparaat. Last but not least, hij gaat er voor zorgen dat we uit de EU en NATO stappen. Met gelijkgestemde landen (Polen, Hongarije en Rusland) richt hij zo snel mogelijk het nieuwe Warschau Pact op. Alleen linkse loosers zien nog steeds niet in dat Putin onderdeel van de oplossing is (Boekestein had bedenkingen, maar is uiteindelijk toch akkoord gegaan). - - Marianne Thieme - - wordt minister van landbouw en natuur. 75% van haar programma stond letterlijk in het regeerakkoord zonder dat ze er iets voor hoefde te doen. Het ministerie van - - Justitie wordt afgeschaft - -, elk dorp krijgt zijn eigen volksgericht. De gevestigde “anti- regeltjes” en “vertouw op eigen kracht” partijen – CDA, VVD en D66– juichen deze decentralisatie van harte toe. Er gaat een gerucht dat - - Bram Moszkowicz - - minister van misdaad wordt; waarschijnlijk is dat echter niet serieus te nemen linkse bangmakerij. Tenslotte de minister van financiën. Als rechtgeaarde VVD’er schaft Wilders de belastingen helemaal af. De begroting wordt gedekt door alle nationale kunstschatten (bah elitair) te verkopen. Verder worden alle linkse hobby’s afgeschaft; sterker nog al het geld dat de afgelopen 100 jaar aan linkse doelen is besteed, wordt teruggevorderd (Juridisch kan dat niet, maar Justitie is afgeschaft, dus de begroting is rond). Een droomklus voor een ex-veilingmeester zou je zeggen, Wilders liet echter zijn keuze op - - Wouter Koolmees - - vallen.-

pieterh65
pieterh6529 dec. 2015 - 6:25

Misschien wat lacherig geschetst dit artikel maar zitten er nu dan wel de juiste mensen ?

Triggerfinger
Triggerfinger29 dec. 2015 - 6:25

Het is politiek & politici gezien alleen maar bagger wat de klok slaat en letterlijk niemand heeft daar ook maar iets te vertellen, dus waarom ook geen Wilders als opperclown. Het zal vergeleken met de rest der maripnettepoppen niets meer of minder toevoegen aan de farce die men met een duur woord democratische politiek noemt om het nog enigzins met enige sier te omlijsten.

Klapschaats2
Klapschaats229 dec. 2015 - 6:25

Zo somber hoeft het niet te eindigen. Dit kabinet zit er nog een tijdje met voldoende mogelijkheden het tij te doen keren. Echter daarvan lijkt geen sprake. Met de recente belastingverhoging van plm 32% op gas, heeft het kabinet mi nog niet de juiste toonhoogte te pakken voor die verbetering, zoals op zo vele beleidsterreinen. Het is mi dus vooral het huidige kabinetsbeleid dat oorzaak is voor de huidige virtuele zetelverdeling. Klagen heeft dus ook geen zin. Ander beleid wel.

Grozny
Grozny29 dec. 2015 - 6:25

Als niet pvv-stemmer vind ik dit stukje totaal niet grappig, was echt een complete verspilling van mijn tijd om te lezen.

1 Reactie
adriek
adriek29 dec. 2015 - 6:25

Is het grappig bedoeld dan?

Blitskikker
Blitskikker29 dec. 2015 - 6:25

Klinkt altijd nog beter dan het eerste kabinet Klaver. Maar even serieus: het probleem is dat mensen die tegen immigratie zijn weinig andere keus hebben dan op de PVV stemmen, omdat dat de enige partij is die geloofwaardig is op dat vlak. De VVD is geen betrouwbaar alternatief, want alhoewel die prachtige verkiezingsprogramma's schrijven, wijst de praktijk uit dat ze bereid zijn om al hun principes te verloochenen om maar te kunnen regeren.

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 dec. 2015 - 6:25

[Maar even serieus: het probleem is dat mensen die tegen immigratie zijn weinig andere keus hebben dan op de PVV stemmen, omdat dat de enige partij is die geloofwaardig is op dat vlak.] Natuurlijk is er een andere keus. Je mening negeren bij het uitbrengen van je stem, in de wetenschap dat immigratie bestaat en blijft bestaan ongeacht wie regeert. Er zijn grofweg nog 23.178 onderwerpen om mee te wegen in bij je keus.

inneveld
inneveld29 dec. 2015 - 6:25

["Maar even serieus: het probleem is dat mensen die tegen immigratie zijn weinig andere keus hebben dan op de PVV stemmen, omdat dat de enige partij is die geloofwaardig is op dat vlak. "] Noem iets wat geloofwaardig is. Vertel eens hoe gevaarlijk de immigratie is en was. Stel je het volgende voor. Je loopt ergens in een winkel en ineens duikt er iemand op die bijvoorbeeld 20 jaar geleden naar Nederland is gevlucht. Wat doe je dan? Stel dat die persoon geld uitgeeft waarvan je weet dat jij als belastingbetaler daar aan hebt meebetaald en je ziet dat hij dat geld aan die winkelier geeft met het oogmerk hem om te kopen doordat die winkelier hem daarvoor gratis voedsel verschaft. Zo zijn sommige winkeliers, immers. Je kunt ze heel makkelijk omkopen door ze wat geld te geven en dan mag jij wat spullen meenemen, waar ze trouwens toch anders niks mee kunnen, maar die een gewone hardwerkende Nederlander in de steun of WW ook graag had willen hebben maar dus niet meer kan krijgen want "op=op".

burgerman
burgerman29 dec. 2015 - 6:25

Ik begrijp dat verandering voor de meeste mensen moeilijk is om te aanvaarden, de meesten houden liever vast aan de middelmaat, maar met Wilders kan Nederland in een soort Zwitserland of Noorwegen veranderen i.p.v. de derde bediende van Europa te blijven.

5 Reacties
paco1956
paco195629 dec. 2015 - 6:25

Een derde-bediende land? Onder Wilders wordt dit eerder een derde-wereldland.

pietjuh2
pietjuh229 dec. 2015 - 6:25

En zo is het!!

inneveld
inneveld29 dec. 2015 - 6:25

["Ik begrijp dat verandering voor de meeste mensen moeilijk is om te aanvaarden, de meesten houden liever vast aan de middelmaat, maar met Wilders kan Nederland in een soort Zwitserland of Noorwegen veranderen i.p.v. de derde bediende van Europa te blijven. "] Noorwegen geeft verhoudingsgewijs bijna het meest aan ontwikkelingshulp. Zie http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/455079/deze-landen-geven-de-meeste-ontwikkelingshulp.html Ontwikkelingshulp dient volgens Wilders strafbaar gesteld te worden.

JanDuine2
JanDuine229 dec. 2015 - 6:25

Nou met Wilders ad macht, verandert Nederland eerder in het Albanië van Enver Hoxa! Laat me niet lachen: "Zwitserland" of "Noorwegen". Maar ben benieuwd: "hoe zie je Nederland met Wilders aan het hoofd. En hoe zie je de realisatie van dit toekomstbeeld, politiek, economisch en sociaal gezien?" En liefst inclusief concrete maatregelen en globaal tijdpad?

hugo bergveen
hugo bergveen29 dec. 2015 - 6:25

Zwitserland conformeert zich aan zowat alle EU- afspraken en regelingen zonder er over te kunnen meebeslissen. Is dat de bedoeling?

opgeheven
opgeheven29 dec. 2015 - 6:25

Een rellerig weinig inhoudelijk artikel van de heer Blokhuizen. Het is mij niet helemaal duidelijk met welke intentie dit geschreven is maar het komt op mij over alsof hij zich verveelde en zin heeft om even te trollen. Ik zal toch proberen inhoudelijk te reageren. Ik zou er niet zonder meer vanuit gaan dat de VVD en het CDA niet wensen samen te werken met de PVV. Het zal niet de eerste keer zijn dat direct na de verkiezingen de principes overboord werden gegooid door machtswellustigen die het pluche in zicht hadden. Dat de PVV de economie om zeep helpt moet toch goed vallen bij de Groenlinks achterban, die partij lanceert namelijk het ene na het andere idee om ondernemers en burgers op kosten te jagen. Als het aankomt op mijn portemonnee zou ik niet durven stellen dat ik die liever toevertrouw aan Groenlinks dan aan de PVV. Ik denk dat je met beiden partijen slecht af bent op economisch gebied.

2 Reacties
jovano
jovano29 dec. 2015 - 6:25

Ik heb de humor van het stuk wel begrepen en hij proefde bitterzoet. Ik moet niet denken aan een dergelijk toekomstbeeld. Het is tevens een waarschuwing aan de vrienden van het CDA en de VVD die ondanks hun eerdere ervaringen met het regereg met de PVV aan het voorsorteren zijn. Een artikel dus om te bewaren. Verder, dat rellerige vond ik wel meevallen. Een gemiddelde tweet van Geert Wilders scoort hoger op die kwaliteit.

Ryder
Ryder29 dec. 2015 - 6:25

"Als het aankomt op mijn portemonnee zou ik niet durven stellen dat ik die liever toevertrouw aan Groenlinks dan aan de PVV. Ik denk dat je met beiden partijen slecht af bent op economisch gebied. " Je bent blijkbaar miljonair. Die hebben wel iets te vrezen van GL, evenals de multinationals die Nederland kiezen als belastingparadijs en de steenkoolverslaafde energiebedrijven.

[verwijderd]
[verwijderd]29 dec. 2015 - 6:25

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
adriek
adriek29 dec. 2015 - 6:25

Daar zal niets van blijken: de vernieuwde staatsomroep zal alleen positief mogen berichten over de prestaties van de nieuwe regering.

Alerik1984
Alerik198429 dec. 2015 - 6:25

Opponenten van Wilders blijven maar denken dat als hij en de PVV er niet meer zouden zijn het allemaal opgelost en klaar is. Hoe curieus.

Mark Gh
Mark Gh29 dec. 2015 - 6:25

Beetje bang aan het worden, Alfred? Feit is natuurlijk dat de PVV gewoon een partij is als als alle anderen. Anders georganiseerd, zeker, maar iedere partij heeft zijn eigen organisatiestructuur. Laten we gewoon de verkiezingen afwachten, hoogstwaarschijnlijk komt er iets heel anders uit dan de peilingen nu voorspellen.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen29 dec. 2015 - 6:25

Als de PVV iets niet is, dan is het 'een partij als alle andere, met een wat andere organisatiestructuur'. De PVV begint onderdehand sekte-achtige trekjes te vertonen, en of dat nu een wenselijk is voor het landsbestuur?

JanDuine2
JanDuine229 dec. 2015 - 6:25

Omdat de PVV "iets anders" georganiseerd is? Ja zeker, volgens het principe: "Ein Volk, ein Reich, ein Führer!"

jellevd
jellevd29 dec. 2015 - 6:25

Dat komt er niet. Net als in Frankrijk zullen de overige partijen alles doen om dat te verhinderen. De PVV gaat echt geen 76 zetels halen.

1 Reactie
inneveld
inneveld29 dec. 2015 - 6:25

["Dat komt er niet. Net als in Frankrijk zullen de overige partijen alles doen om dat te verhinderen. De PVV gaat echt geen 76 zetels halen. "] Jawel, dat komt er wel. Wilders zal zichzelf eerst als informateur aanstellen. Vervolgens als formateur. Daar zal hij dus ongeveer de ministers benoemen zoals hierboven vermeldt. Hij zal uiteraard ontdekken dat hij met een minderheidskabinet zit. Hij zal dan op zoek moeten gaan naar gedoogsteuners. Dat blijkt het hele Nederlandse volk te zijn. Hij heeft dat tijdens een massa-bijeenkomst kunnen constateren. Hij heeft de massa gevraagd of ze meer of minder partijen wilden. Men riep: "Minder³". Daarop heeft hij alle andere partijen ontbonden dan wel illegaal verklaard. Sommige zelfs terroristisch. Er is nog wel oppositie die zal proberen om de vorming van z'n kabinet ongeldig te laten verklaren, maar dan wordt Bram Moscowitsch ingehuurd voorde somma van € 87.534,35 belastingvrij en zwart, die de zaak onder de rechter zal brengen en die rechter zal niet objectief blijken te zijn, omdat die ooit lid was van D66 en dus bevooroordeeld is. Daarmee is de rechtszaak van de baan en kan er geregeerd worden.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 dec. 2015 - 6:25

Als alle Arabische investeerders Nederland verlaten door wilders, mag Nederland terug naar brood, geschimmelde kaas en goedkoop huiswijn uit de Hema en wordt de hele Nederland 1 grote voedselbank.

3 Reacties
LisanneW
LisanneW29 dec. 2015 - 6:25

Nou, dat lijkt mij wat overdreven: http://saoediarabie.nlambassade.org/organization/afdelingen/economie-en-handel/economische-vooruitzichten.html Het is niet zoals de Saudische slavendrijvers het graag zouden zien, maar eigenlijk is Nederland dus totaal niet afhankelijk van SA. Wellicht geldt dat niet voor de financiering van moskeeën.

Modern
Modern29 dec. 2015 - 6:25

Het zou inderdaad een mooi resultaat zijn als de Arabische wereld geen geld meer stak in salafistische propaganda in Nederland. Verder eten we nu al uitstekend brood, is beschimmelde kaas een delicatesse, en is de huiswijn van de Hema ongeveer het enige goede product dat daar te krijgen is. Tenslotte leveren we veel voedingswaren aan de Arabische wereld. Als dat zou stoppen gaan wij in ieder geval geen honger leiden.

Brauswasser
Brauswasser29 dec. 2015 - 6:25

Mostafa : ►89 miljard euro: zo groot is het gat dat de daling van de olieprijs slaat in de Saudische begroting van 2016.

Domael
Domael29 dec. 2015 - 6:25

Regelmatig worden politieke partijen op de hak genomen. Prachtig! In deze serie is deze over de PVV een pareltje. Lachen!

1 Reactie
haasklaas
haasklaas29 dec. 2015 - 6:25

Een kinderhand is gauw gevuld zullen we dan maar zeggen..

hugo bergveen
hugo bergveen29 dec. 2015 - 6:25

Ik geef onmiddellijk toe dat de situatie roept om meer of minder geslaagde grappen. Dat neemt niet weg dat het beeld dat uit het artikel van De Hond oprijst niet echt vrolijk stemt. De kans is zeker aanwezig dat de VVD, en ook het CDA, in hun zucht naar bestuursmacht ondanks alles in zee zullen willen gaan met de PVV, of die nu het gepeilde aantal zetels haalt of niet. De ellende is dan niet te overzien, omdat de PVV in dezelfde kuil zal vallen als destijds de LPF, met volgelingen van het eerste uur die hun beloning opeisen in de vorm van een leuke kabinetspost en de onvermijdelijke onderlinge conflicten (wie herinnert zich niet de klucht rond Heinsbroek en Bomhoff?). Wilders kan zijn mensen nu nog redelijk onder controle en uit de wind houden, maar als ze eenmaal minister zijn lukt dat niet meer.

1 Reactie
adriek
adriek29 dec. 2015 - 6:25

Ieder (democratisch) land krijgt de regering die het zelf kiest. Het enige dat we kunnen hopen is dat er niet al te veel onherstelbare schade wordt aangericht, en dat de kiezers bij een volgende gelegenheid wel hun verstand gebruiken.

crumb2
crumb229 dec. 2015 - 6:25

Dank, duizendmaal dank Alfred, voor je openbaring. In mijn naïeve onwetendheid had ik rustig op Geert de Verlosser gestemd. Nu zie ik echter hoe groot mijn dwaling was geweest. Ik sta helemaal páf over mijn eigen goedgelovigheid, en mijn onvermogen om de diepere gevolgen te zien van ’s mans mogelijke machtsgreep ! Mijn blindheid om te zien in welke zegenrijke omstandigheden wij ons bevinden met de capabele, integere en vooral hóóg opgeleide mannen en vrouwen die thans zitting hebben in het huidige kabinet. Nooit had ik geweten hoeveel rampzaliger ons kleine landje er aan toe zou zijn, als Alfred Blokhuizen mij niet met het nachtmerrie scenario van een Wilders bewind had geconfronteerd ! Ik hoop en vertrouw dat de vele duizenden andere misgeïnformeerden ook wakker geschud zullen worden na het lezen van uw alarmerend pamphlet.

1 Reactie
TomPoes2
TomPoes229 dec. 2015 - 6:25

Uit jouw reactie blijkt duidelijk dat dat niet zo is en het viel/valt ook niet te verwachten. Vooral de breuk met de EU zie ik handenwrijvend tegemoet. Het lijkt me een ervaring waar Nederland doorheen zal moeten en daarmee gaat het dan vanzelf weer over.

KoningPruts
KoningPruts29 dec. 2015 - 6:25

En toch gingen de VVD en het CDA al voor het bijltje 5 jaar terug. De PvdA heeft ondertussen bijna 4 jaar geregeerd met haar bipolaire zuster de VVD en de SP zoekt toenadering tot D66. Femke "mijn kinderen zijn geen experiment" Halsema is policor af toen bleek dat ze alleen in haar rol van politicus de allochtonen geen probleem vond, net als Tofik Dibi die nu door zijn moslimvrienden uitgekotst wordt omdat hij homo zou zijn. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat in de wereld van slappe beloftes, graaiende politici met een pluche verslaving en breekpunten die in weekdieren geen gelijke kennen je voorspelling over de PVV wel eens heel anders zou kunnen lopen. Maar goed, ik schreeuw dan ook liever niet vanuit de onderbuik, ik observeer alleen.

1 Reactie
inneveld
inneveld29 dec. 2015 - 6:25

["net als Tofik Dibi die nu door zijn moslimvrienden uitgekotst wordt omdat hij homo zou zijn. "] Niet waar. Zie http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/34498_tofik_dibi_onthutst_om_homohaat_pvvers_en_geenstijl/

lembeck
lembeck29 dec. 2015 - 6:25

Ik zou best serieus willen reageren, als jij je had kunnen beheersen en je eigen weerzin tegen de SP anders had geventileerd: "Ik ben ook op zoek naar een oppositielid die iedere maand een motie van wantrouwen gaat indienen tegen dit nieuwe kabinet. Dat is namelijk een PVV traditie. Dat houden we dan in ere. Kandidaat is misschien Emile Roemer. Zijn partij deed weleens gezellig mee met dit PVV-ritueeltje. " Flauw en onheus ook nog en dat weet je donders goed. Ik ga ervan uit dat je de PvdA en GroenLinks aanhanger bent. Laatste waarschijnlijk. Dek je echt dat GL dit alleen af kan? Droom lekker verder. Maar als je nu een draai om je oren krijgt, heb je die verdiend, vind ik. Kinderachtig gedrag van volwassen mensen kosten me moeite om ze ooit nog serieus te nemen daarna.

1 Reactie
CharlieMcCarthy
CharlieMcCarthy29 dec. 2015 - 6:25

Bedoelt u dat u dit artikel zonder die opmerking wel grappig had gevonden? Grappen over de SP mogen niet? Dat is uit den boze?

Klazien2
Klazien229 dec. 2015 - 6:25

Sinds wanneer zouden Politieke Partijen democratisch zijn? Het zijn toch de BoBo's die de koers bepalen en niet de leden? Zelf Rita Verdonk werd opzij gezet binnen de VVD ten voordele van Rutte terwijl zij de meeste stemmen had. Het waren Opstelten en Vonhoff die hem op het schild hebben gehesen. Kortom een Partij met of zonder leden maakt weinig uit. De meeste Partijen lopen meteen na de verkiezinge van de rails inzake hun eigen partijprogramma dus wat maakt het uit? De PVV blijft toch tamelijk recht op de rails lopen zoals het Partijprogramma uitdraagt. What you see is what you get..

1 Reactie
JanDuine2
JanDuine229 dec. 2015 - 6:25

Een klassieker vwb "vasthouden aan je principes/uitgangspunten/partijprogramma": Wilders, die nog op de avond van de verkiezingen (let wel: nog zelfs geen begìn van onderhandelingen!) .... kei- en keihard zijn bréékpunt (u weet òngetwijfeld wat "breekpunt" betekent?) van de 65-jarige AOW leeftijd liet vallen. Dit is ongekend id Ned. parlementaire geschiedenis! Kunt u mij dàt uitleggen in relatie tot oa uw opmerking "what you see is what you get?"

Biff Everwood
Biff Everwood29 dec. 2015 - 6:25

zucht, wat een armoe. Wanneer houdt links eens op met wilders bashen? Het werkt natuurlijk niet bij de wilders stemmers, en waarvoor anders zou je dit doen? Laten zien dat je genoeg aversie hebt tegen Wilders voor mede Jopers? Zet in op de eigen ideeën en oplossingen voor bestaande problemen. Dit is echt alleen maar een teken van zwakte.

3 Reacties
AndrewSm
AndrewSm29 dec. 2015 - 6:25

Biff, lijkt mij toch logisch. Als je zelf niets nuttigs in te brengen heb, dan kun je het beste al je aandacht vestigenop het zwartmaken van anderen. Wie weet helpt dat wel.

Domael
Domael29 dec. 2015 - 6:25

Wat is dat toch een kromme manier van denken dat je automatisch "links" bent als je het niet met meneer Wilders / de PVV eens bent! Tellen het midden en rechts dan niet mee?? Ik ben anti-PVV maar heb nog nooit links gestemd en zo zijn er velen!! Schei toch eens uit met gelijk "links" te roepen!!

inneveld
inneveld29 dec. 2015 - 6:25

["Zet in op de eigen ideeën en oplossingen voor bestaande problemen. Dit is echt alleen maar een teken van zwakte. "] Wat zijn zoal die "bestaande problemen"? Natuurlijk zijn die er maar die zijn er altijd geweest en ze worden meestal ook wel opgelost. Echter het grootste probleem waar we nu mee zitten is Wilders. Hij heeft binnen een paar jaar onder een grote groep mensen de grootste ellende veroorzaakt. Mensen durven niet meer veilig over straat te lopen uit angst dat ze door z'n volgelingen worden aangevallen, maar ook mensen zijn soms bang voor mensen waarvan Wilders heeft bepaald dat ze slechte mensen zijn omdat ze hier naar toe zijn gevlucht en hier vrouwen en kinderen willen verkrachten dan wel islamiseren.

Eric Minnens
Eric Minnens29 dec. 2015 - 6:25

Wilders 1? Het eerste kabinet Wilders? Oeps. Impliciet verwijs je hiermee naar de mogelijkheid van een Wilders 2. Had het nou rustig gehouden bij een 'kabinet Wilders', dat is al onwaarschijnlijk genoeg. Je wilt de wilderianen toch niet een extra hart onder de riem steken?

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg229 dec. 2015 - 6:25

"Impliciet verwijs je hiermee naar de mogelijkheid van een Wilders 2" Logisch toch? Als er een Wilders 1 komt kun je er donder op zeggen dat er binnen een week al een Wilders 2 is omdat hij alle ministers die tijdens de ministerraad ook maar de neiging hadden hun mond open te doen naar huis heeft gestuurd. De PVV telt niet voor niets maar 1 lid.

Brauswasser
Brauswasser29 dec. 2015 - 6:25

Alfred, wat ik mij nu afvraag is hoeveel personen die op de PVV stemmen lezen dit verhaal van jou ? 10 Personen ?

3 Reacties
zweistein
zweistein29 dec. 2015 - 6:25

Maar de PVV-ers hoeven ook niet meer omgeturnd te worden.

pietdeg2
pietdeg229 dec. 2015 - 6:25

Ik gok dat er aanzienlijk meer dan 10 zullen reaguren.

wvdstraat
wvdstraat29 dec. 2015 - 6:25

Minder nog, denk ik, want kunnen lezen en dan nog wel begrijpend, bij het pvvee ....... ?

zweistein
zweistein29 dec. 2015 - 6:25

Alleen Bram Moszkowicz ontbreekt nog, als minister van kwade zaken.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 dec. 2015 - 6:25

of staatsecretaris van het toiletteren .

AnonymousNL2
AnonymousNL229 dec. 2015 - 6:25

Meneer Blokhuizen, ik mis de ‘verplichte’ referentie naar Israël waar u altijd mee op de proppen komt. Hoe gaan de relaties tussen Nederland, Israël en Palestina zich (verder) ontwikkelen? Immers: no jews, no news.

2 Reacties
inneveld
inneveld29 dec. 2015 - 6:25

["Meneer Blokhuizen, ik mis de ‘verplichte’ referentie naar Israël waar u altijd mee op de proppen komt. Hoe gaan de relaties tussen Nederland, Israël en Palestina zich (verder) ontwikkelen? Immers: no jews, no news. "] Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat Wilders zal eisen dat er de mogelijkheid moet komen om bijvoorbeeld de Schilderswijk plat te bombarderen als er zich een mogelijke moordverdachte zou zich zou ophouden zoals Israël vorig jaar heeft gedaan. https://nl.wikipedia.org/wiki/Conflict_in_de_Gazastrook_2014

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 dec. 2015 - 6:25

Dan zijn alle Nederlandse moslims en alle Nederlanders die tegen het beroven van de Palestijnse gebieden Hamasiten, allemaal hand langers van Hamas !!

MollySweet
MollySweet29 dec. 2015 - 6:25

Mooi man: zelf geen enkele kritiek kunnen verdragen, altijd terugspelen naar de persoon die kritiek heeft (je hebt niet goed gelezen, je speelt op de man, je begrijpt me niet) - maar wel dlink anderen afzeiken, zonder zelf ook maar met een frutsel van een oplossing te komen. Alfred, je dwingt echt respect af hoor. Sjonge.

2 Reacties
KnorretjeBig
KnorretjeBig29 dec. 2015 - 6:25

Creativiteit en boekhouden is geen gelukkige combinatie. De combinatie tussen humor en Alfred Blokhuizen dus ook niet.

TomPoes2
TomPoes229 dec. 2015 - 6:25

Ach kom, er zijn al zoveel oplossingen voorgesteld: einde aan de bezuinigingspolitiek, basisinkomen, etc, maar daar is volgens jou nooit geld voor, terwijl de ECB rustig 1200 miljard bijdrukt om het economisch stelsel overeind te houden. Dat stelsel deugt van geen kanten, want daar hebben we alle ellende aan te danken, maar dat MOET overeind gehouden worden, of het nu ten koste gaat van de bevolking of niet. En de armen worden armer en de rijken rijker, want zo is ons stelsel: het moet wel lonen...., voor de rijken.

Bubblethink
Bubblethink29 dec. 2015 - 6:25

Het is niet ondenkbaar dat in 2017 de PVV de grootste partij is. Stel: PVV - 40 VVD - 25 CDA - 20 = 85 D'66 de "constructieve partner" maakt met 15 zetels al 100. (2/3e) Pvda met 13 zetels, Sp 14, Groenlinks 13. Een totaal zinloze oppositie. Dan is er voor die kleine partijen nog 10 over om te verdelen. ....ik sluit het niet uit, deze horror.

1 Reactie
longlivemokum
longlivemokum29 dec. 2015 - 6:25

Volgens Buma van het CDA, zolang hij de partijleider van het CDA blijft, zal hij niet in zee gaan met de PVV. Ik zie het CDA wel in zee gaat met de PVV als Mona Keijzer b.v. de nieuwe partijleidster van het CDA zult worden. Sowieso heeft het CDA in het algemeen blijkbaar haar les al geleerd, neem ik aan, na de grote fiasco van Rutte-1 (met de PVV als gedoogpartner).

longlivemokum
longlivemokum29 dec. 2015 - 6:25

De PVV heeft sowieso veel te vroeg gepiekt, wat betreft haar virtuele zetels,volgens mij. Volgens EenVandaag deze week, verloor de PVV twee virtuele zetels. Volgens TNS Nipo onlangs, verloor de PVV zelfs vijf virtuele zetels. En wat betreft die 38 of 39 virtuele zetels van de PVV, volgens de heer Maurice de Hond tenminste, geloven jullie dat echt?. Ik niet hoor, in elk geval. Sowieso zijn er nog geen verkiezingen, tot en met maart 2017. What goes up comes down: hoeveel virtuele zetels zult de PVV nog hebben bij het einde van 2016 b.v.?. Rond 25 virtuele zetels, misschien. Ik wens jullie allemaal: **Happy New Year 2016**!!!

2 Reacties
lembeck
lembeck29 dec. 2015 - 6:25

Jij ook een gezond en gelukkig 2016 hoor. Wel even dit: De SP heeft bij monde van Emile Roemer heel duidelijk gesteld niet te willen samengaan met de PVV. Ideologisch liggen beide partijen te ver van elkaar, zei Roemer. Netjes, nietwaar? De SP weigert mee te werken aan de afbraak door de PVV, die in feite niets anders doet dan VVD beleid voeren en volgen.

Haastig
Haastig29 dec. 2015 - 6:25

amsterdammer2013 mokum, do 31 december 2015 11:41 "What goes up comes down" Ter info, de uitdrukking is "What goes up, must come down". "**Happy New Year 2016**!!!" Van hetzelfde!

hminkema
hminkema29 dec. 2015 - 6:25

In artikel noch reactie komen - tot mijn stomme verbazing - de woorden 'opportunist' en 'opportunisme' niet één keer voor. Toch is daar alle reden toe. Want vriend Wilders is niet alleen een populist, maar ook een opportunist van het zuiverste politieke water. Bij de VVD zolang hem dat geen windeieren legde; weg van de VVD zodat dat hem geen windeieren legde. Fulminerend tegen VVD en CDA zodra dat hem geen windeieren legde; gedoogpartner van VVD en CDA zodra dat hem geen windeieren legde; dat gedoogkabinet verlatend in de hoop dat dit hem geen windeieren zou leggen. Maar dat laatste was zijn eerste grote politieke misrekening. Getrouwd met een immigrant, keerde hji zich in vrijwel absolute zin tegen immigratie. Gekozen op o.a. het 'breekpunt' behoud van de pensioenleeftijd op 65, liet hij dat breekpunt daags na de verkiezingen doodleuk vallen. Roeptoeterend tégen het democratisch tekort van de politieke elite en vóór directe invloed van kiezers, richtte hij een absolutistische partij op zonder invloed van leden en met zichzelf als enige lid. Kortom, de bezwaren die Blokhuizen verwacht in de samenwerking met de PVV onder Geert-1 zullen verdampen zodra de principeloze Wilders moeiteloos concessies doet om coalitiepartners binnen te halen. Ongetwijfeld zal hij zijn werphengel naar de VVD uitgooien, en denkelijk ook naar het CDA. Vanouds machtshongerige partijen die hun moeder zouden verkopen voor regeringsdeelname. Ja, daarmee ligt een deel van de problemen van Rutte-1 weer op tafel. Alleen zonder Wilders in de bijwagen, maar met hem aan het roer. Die de maat bepaalt waarin VVD en CDA moeten meelopen. Als inderdaad één op de vier Nederlanders straks op Wilders heeft gestemd (36 van de 150 zetels) zal hij zich electoraal zeker sterk genoeg voelen om zijn coalitiepartners alle hoeken van de coalitie te laten zien, hun een koekje toewerpend waar nodig.

1 Reactie
Alerik1984
Alerik198429 dec. 2015 - 6:25

Ik heb werkelijk nooit de indruk gekregen dat hij tegen ALLE immigratie is. Ik ook niet, wel sommige. En ik ben verheugd als t klopt wat ik om mij heen waarneem. Steeds meer mensen vinden dat ook.

vriest
vriest29 dec. 2015 - 6:25

Een kabinet WILDERS zal geen oplossing bieden ,indien men het ambtenaren corps wat nu de touwtjes in handen heeft laat zitten .Ook een schone lei op de departementen geeft de kans op een andere wind . E n mede andere poppetjes als kamer leden en ministers ,niet de personen die al veel te lang op het blauwe leder hun zakken vullen .Maar dat zal wel niet gebeuren ,aangezien zij er alles aan zullen doen om hun macht niet kwijt te raken .

1 Reactie
dijkhuis2
dijkhuis229 dec. 2015 - 6:25

Ik had niet gedacht dat het in NL ooit zo ver zou komen . . . maar voordat je verder gaat met je fantasieën over het schenden van de grondwet door in naam van de democratuur vermeend linkse ambtenaren te elimineren . . . voordat je ook maar enigszins serieus wordt . . . is het goed je te realiseren de we een heel speciale klasse van – meestal rechtse- ambtenaren kennen . . . alle officieren in onze krijgsmacht hebben een eed of belofte afgelegd . . . zij zijn trouw aan de grondwet . . . jij manoeuvreert ze in een positie waarin ze een vervelende – maar niet moeilijke – beslissing moeten nemen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen29 dec. 2015 - 6:25

Grappig is dat iedereen hieronder de inhoudelijke discussie uit de weg gaat. Bijvoorbeeld: Hoe ga je uit de EU? Wat gebeurt er als je 800.000 moslims berooft van huis en haard en het land uitgooit? Laten die mensen dat gewoon gebeuren? Mensen die belasting betaalden, hypotheken hebben, pensioenen hebben opgebouwd, vrienden, familie en bekenden hebben etc etc etc. Wat gebeurt er als je een hek rond Nederland bouwt? Kun je er zelf nog wel uit? Want waarom zouden de buurlanden je wel toelaten? Wat gebeurt er met de export? Want de greneen moeten NU! dicht volgens Wilders. Niet morgen, niet na een reeks verdragen, maar NU! Dat soort vragen...... Maar nee, het gaat veelal over de vorm, maar niet over de inhoud van de beloftes die de PVV alsmaar doet. Het gaat niet over de mensen die deze club herbergt en ons land zouden moeten leiden. Kunnen ze dat wel met hun antecedenten? Kunnen we ze wel vertrouwen met onze belangen? Dat zijn de vragen die hieronder liggen, maar waar iedereen van wegredeneert. OPMERKELIJK

4 Reacties
OlavM
OlavM29 dec. 2015 - 6:25

@ Alfred Blokhuzizen: Nee hoor. Hieronder (wo 30 december 2015 21:56) heb ik aangegeven waarom er never-nooit een kabinet-Wilders zal komen. Daarom behoeven de door jou opgeworpen vragen -die op Joop trouwens wel degelijk meer dan eens inhoudelijk aan de orde zijn geweest- in dit kader geen verdere bespreking.

hminkema
hminkema29 dec. 2015 - 6:25

@Alfred Blokhuizen: Nee hoor. Zoals je hebt kunnen lezen, voorspel ik doodeenvoudige concessies zodra het pluche in beeld is. Een concessie is een inhoudelijke toegeving. Dus ik reageerde wel degelijk inhoudelijk. Wat jij doet, is stromannen in stelling brengen. Doen alsof Wilders standpunt van staal zijn en blijven. Bovendien blaas je die standpunten ook nog eens stevig op. We lopen ze langs. "Hoe ga je uit de EU?" Dat wordt concessie nummer één. Wilders is niet gek, en weet ook wel dat dit voor iedere potentiële coalitiepartner een breekpunt is. Geen enkele andere partij zal zich committeren aan "uit de EU gaan". Dus levert Wilders dit punt precies een dag na de verkiezingen in, zoals hij ook het 'breekpunt' pensioenleeftijd op de ochtend na de verkiezingen inleverde. In ruil daarvoor zal hij retoriek in stelling brengen die kool en geit spaart: 'het de EU zo moeilijk mogelijk maken' of 'onze huid duur verkopen in Brussel'. Klaar. "800.000 moslims beroven van huis en haard en het land uitgooiten". Duidelijk voorbeeld van een door jou idioot opgeblazen punt. Zelfs Wilders heeft nooit iets gezicht dat hier ook maar op lijkt. Daar is hij dus ook niet aan gebonden. Wil jij echt 'inhoudelijk' praten, dan moet je de inhoud recht doen. "Een hek rond Nederland bouwen." Uiteraard gaat het hier om een metafoor en niet - ondanks Wilders' voorliefde voor Israël - om een fysiek hek. Wilders wil 1. vrij grensverkeer afschaffen en 2. immigratie drastisch beperken. Dat eerste gaat hem zeker lukken, gezien het groeiende aantal EU-landen dat hier al mee begonnen is, en de niet aflatende zorg om de stroom vluchtelingen binnen de EU. Het tweede ligt in de lijn waarin zowel VVD als CDA als PvdA zich al vele jaren heeft gecommitteerd (strengere eisen voor immigranten) dus daar komen ze op retorisch en pragmatisch niveau wel uit. Probleempuntje zijn de vluchtelingen, nu publiekslievelingen in de media en bij een deel van het brave electoraat. Maar een groter deel van het electoraal ziet de vluchtelingen liever gaan dan komen, dus ik zie de beloftes van 'vluchtelingenbeperking' niet alleen van de PVV komen, doch in verkiezingstijd van veel andere partijen (behalve misschien het principiële GroenLief). "Kun je er zelf nog wel uit? Wat gebeurt er met de export? Want de greneen moeten NU! dicht volgens Wilders." Ook hier gaat je stromannenfantasie met je aan de haal... "Kunnen de mensen die deze club herbergt en ons land zouden moeten leiden dat wel, met hun antecedenten? Kunnen we ze wel vertrouwen?" Voor iemand die claimt over de 'inhoud' te willen praten, praat je hier toch wel erg graag over de poppetjes...

Haastig
Haastig29 dec. 2015 - 6:25

Alfred Blokhuizen, za 02 januari 2016 12:41 "Grappig is dat iedereen hieronder de inhoudelijke discussie uit de weg gaat." Ik dacht dat het een geestige invul-oefening was om te laten zien dat de PVV vreselijke politici in de gelederen had. Want de meeste punten lijken ook niet helemaal serieus. "Hoe ga je uit de EU?" Ik neem aan gewoon zeggen: "bedankt doei, per 20XX zeggen wij ons verdrag op." Dat mag namelijk gewoon. Ik vermoed dat het 2e plan zou zijn naar België, Luxemburg en Duitsland te kijken en te vragen of zij dat mit uns willen schaffen. Het schijnt niet zo lastig te zijn er zelf uit te stappen, wel om anderen eruit te gooien. Overigens, we hebben ons ook prima kunnen redden voordat de EU ontstond. Wellicht een kwestie van de oude verdragen afstoffen en anders wat met de EU. En, nee, we hoeven echt niet met alle landen ter wereld een handelsverdrag af te sluiten. "Wat gebeurt er als je 800.000 moslims berooft van huis en haard en het land uitgooit? Laten die mensen dat gewoon gebeuren? Mensen die belasting betaalden, hypotheken hebben, pensioenen hebben opgebouwd, vrienden, familie en bekenden hebben etc etc etc." Ik hoop dat je niet wil suggereren dat er 800.000 criminele of werkloze moslims in NL wonen. --> dat zijn de groepen die genoemd worden in het verkiezingsprogramma van de PVV. Overigens we hebben al jaren een "remigratiewet" die remigratie stimuleert, volgens mij stamt de 1e remigratiewet van periode Kok2. Wellicht is GW voornemens die wet te verruimen. Ik heb geen idee, maar dat zou een optie kunnen zijn. Maar praktisch rond remigratie: Ja, je betaald belasting zolang je hier inkomen of bezit hebt. Je maakt dan ook gebruik van de collectieve uitgaven van de samenleving. Voor sociale premies is dat anders: het lijkt voor de hand te liggen bij remigratie de uit eigen middelen ingelegde sociale premies uit te keren. Het VK deed dat bv als je als NLder tijdelijk in het VK ging werken. Ik snap ook je opmerking "pensioenopbouw" niet. Als je pensioen hebt opgebouwd heb je daar op je pensioenleeftijd gewoon recht op, waar je woont is irrelevant, als je maar af en toe een attestatie de vita opstuurt. Je kan natuurlijk ook je pensioenopbouw afkopen. En hoewel het bij massale remigratie is het wel prettig dat veel familie, vrienden en bekenden mee verhuizen, heb ik nergens uit het partij programma opmaken dat GW alle moslims Nederland wil uitgooien. Al helemaal niet dat hij beslag wil leggen op bezit. In ieder geval begrijp ik uit je woorden dat je in hem een 2e Hitler ziet. Er is in ieder geval al 1 groot verschil. Daar waar Hitler een groot Deutsches Reich wilde, wil Wilders gewoon weer terug naar een piepklein land... iets minder grote plannen dus. Ik zou me wat meer zorgen maken als Wilders heerser van de EU wilde worden. "Wat gebeurt er als je een hek rond Nederland bouwt? Kun je er zelf nog wel uit? Want waarom zouden de buurlanden je wel toelaten? Wat gebeurt er met de export? Want de greneen moeten NU! dicht volgens Wilders. Niet morgen, niet na een reeks verdragen, maar NU!" Ik hoop dat je beseft dat we voor Schengen gewoon "gesloten" grenzen hadden, zeggenschap over welke vreemdelingen er wel of niet binnen mochten komen. Dat hadden alle landen binnen de EU. Natuurlijk m.u.v. een muur die werd geplaatst door de communisten om de eigen bevolking in hun eigen heilstaat te houden, had geen van de Europese landen hekwerken. Desondanks kon je dan als land, als je er behoefte aan had, iemand bij de grens stoppen. Wellicht heeft Wilders de communistische variant voor ogen, maar ook dat heb ik nog niet uit zijn woorden kunnen halen. "Dat zijn de vragen die hieronder liggen, maar waar iedereen van wegredeneert." Nee, ze leken gewoon niet erg serieus.

dijkhuis2
dijkhuis229 dec. 2015 - 6:25

Niemand gaat op de inhoud in omdat er geen serieus te nemen inhoud is. We leven in al meer dan 200 jaar in een rechtsstaat, de macht van de meerderheid wordt dus in toom gehouden; minderheden hebben onvervreemdbare rechten. Om de grondwet te wijzigen heb je twee keer een 2/3 meerderheid nodig, de tweede keer na nieuwe verkiezingen. Verder zijn we gebonden aan tig internationale verdragen, het kost jaren om ze allemaal op te zeggen. Dus zelfs als Wilders de grootste wordt, zelfs als hij 50 of 70% scoort, zelfs dan kan Wilders niemand direct het land uitzetten, dat duurt jaren en vergt nieuwe 2e kamer verkiezingen. We leven gelukkig in een rechtsstaat niet in een democratuur. Wilders krijgt geen jaren. Binnen een paar maand stort de economie in, de staatsinkomsten vallen weg, lenen op de geldmarkt kan wel, maar alleen tegen de rentetarieven die voor Zimbabwe gelden. Dus neem Wilders serieus als hij vorm geeft aan de gevoelens van de boze Nederlander. Zijn beleidsvoorstellen moet je zien als pogingen vorm te geven aan die gevoelens. De voorstellen hebben geen echte substantie, er is helemaal geen inhoud, het is pure vorm, het is politiek theater, het heeft niets met besturen te maken. Voor meer zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/grondwet-en-statuut/inhoud/herziening-grondwet https://nl.wikipedia.org/wiki/Democratuur

Haastig
Haastig29 dec. 2015 - 6:25

"Landbouw (..) werk maken van zijn liefde voor dieren. Dan is het weg met de kiloknaller en megastallen. (..) Het vlees in de supermarkt wordt daardoor flink duurder, omdat dieren een beter leven krijgen en de boeren een eerlijke prijs. (..)" Is dit nu kritiek? De toonzetting doet vermoeden dat het kritiek betreft, maar inhoudelijk spoort dat niet met de eigen partijpolitiek: https://groenlinks.nl/standpunten/bio-industrie

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen29 dec. 2015 - 6:25

Het is in die zin kritiek, omdat Graus ze wel (terecht) druk maakt om huisdieren, maar (onterecht) niet om megastallen. Kijk naar zijn stemgedrag de afgelopen jaren. De PVV is hierin dus buitengewoon inconsequent, vandaar dit stukje.