Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kippenvel: vader van heldhaftige moslimsoldaat leest Trump de les

  •  
29-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Tijdens de Democratische Nationale Conventie spreken velen zich uit tegen de seksistische, racistische en xenofobische Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Niet veel doen dat zo welbespraakt en krachtig als Khizr Khan, de vader van Humayun Khan, de moslimsoldaat die zijn leven opofferde om de rest van het bataljon te redden.
Humayun Khan kreeg een onderscheiding voor zijn heldhaftig optreden. Hij liep op een wagen vol explosieven af, terwijl de soldaten orders hadden gekregen om weg te blijven. Hij nam tien stappen vooruit die ervoor zorgden dat er niet meer slachtoffers vielen.
Khan hield zijn toespraak over de Amerikaanse droom, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. ‘Heb je ooit de Grondwet gelezen?’, vroeg de geëmotioneerde vader met zijn vrouw aan zijn zijde aan Trump. Hij haalt een boekje uit zijn binnenzak: “Zo niet, dan heb ik hier nog wel een kopie voor je.” Zijn speech kreeg een staande ovatie.
"Hillary Clinton had gelijk toen ze mijn zoon het beste noemde dat Amerika te bieden heeft. Als het aan Trump had gelegen, had hij niet eens meer in dit land gewoond. Ben je zelf wel eens naar Arlington Cemetery geweest? Heb je alle graven gezien van die mensen die stierven terwijl ze Amerika wilden beschermen? Je ziet daar graven van alle leeftijden, etniciteiten, genders en religies. En jij? Jij hebt niks opgeofferd. We lossen problemen niet op door muren te bouwen, voor verdeeldheid te zorgen. We zijn samen sterker en worden sterker wanneer Hillary Clinton onze president wordt. Tot slot, vraag ik elke patriottische Amerikanen, moslimmigranten en alle immigranten om niet nonchalant te doen over deze verkiezingen. Dit is een historische verkiezing en ik verzoek om mijn zoon in ere te houden. Stem, stem op de heler, de sterkste en meest gekwalificeerde kandidaat Hillary Clinton en niet die voor de meeste verdeling zorgt."
We lossen problemen niet op door muren te bouwen, voor verdeeldheid te zorgen. We zijn samen sterker en worden sterker wanneer Hillary Clinton onze president wordt.
Tot slot, vraag ik elke patriottische Amerikanen, moslimmigranten en alle immigranten om niet nonchalant te doen over deze verkiezingen. Dit is een historische verkiezing en ik verzoek om mijn zoon in ere te houden. Stem, stem op de heler, de sterkste en meest gekwalificeerde kandidaat Hillary Clinton en niet die voor de meeste verdeling zorgt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.