Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kinderverslaggevers (11) zetten CDU-leider klem over homodiscriminatie

  •  
15-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
laschetkinderen
CDU-leider Armin Laschet heeft het al zwaar in debatten met zijn politieke tegenstanders, maar in een interview met kinderen zakt hij helemaal door het ijs. Al na de tweede vraag van Pauline (11) over het roken van sigaren begint hij te stamelen. “Er is zoveel ongezond…”
Ook kan Laschet, die zijn partijgenoot Merkel wil opvolgen als bondskanselier, op vragen van de 11-jarige Romeo niet goed uitleggen waarom hij precies tegen de openstelling van het huwelijk voor partners van het gelijke geslacht was.
Hij probeert de vraag weg te lachen. “Hoe kom je nu aan zulke rare ideeën?” Als Romeo de kanselierskandidaat wijst op een eerdere uitspraak in een interview kan Laschet geen kant meer op. “Lees je al zo lang Der Spiegel? Wat leuk dat je dat kunt. In Der Spiegel ging het om een juridische kwestie…”, maar Romeo onderbreekt hem weer: “Ik heb het gegoogeld.”
Op sociale media worden Romeo en Pauline, die ook SPD-leider Olaf Scholz aan een vragenvuur onderwierpen, op het schild gehesen. Romeo en Pauline blijken een ervaren duo : eerder brachten ze ook al een paar rappers in de problemen door te vragen waarom ze toch in van die dure auto’s rijden.
De kinderen krijgen hulp van een ervaren redactie die hen via oortjes vragen influistert. Volgende week nemen de twee jonge reporters Annalena Baerbock van de Groenen onder handen.
Bekijk het hele interview met Laschet hier:
Geen video? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (24)

Karingin
Karingin15 sep. 2021 - 14:28

Volwassen luie toetsenbordridders zouden eens op moeten houden kinderen niet als mensen met een mening te zien. Dat je zelf nou nog met blokken speelde op 10-jarige leeftijd is jouw makke. Andere kinderen maken zich zorgen over echte problemen en hebben daarom het recht serieus genomen te worden. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die dat doen, door bijv, kinderraden aan te stellen

6 Reacties
Starter2
Starter215 sep. 2021 - 15:07

Dat zal best. Alleen deze kinderen hadden een oortje in waarmee de vragen werden doorgegeven. Dat is heel wat anders dan een eigen mening hebben.

LaBou
LaBou 16 sep. 2021 - 6:09

Starter geeft een goede beschrijving van de gemiddelde haagse politus.

Starter2
Starter216 sep. 2021 - 7:36

Hoezo Labou, spreken die altijd de waarheid dan?

LaBou
LaBou 16 sep. 2021 - 10:27

Ach gut, starter gaat nu de dommerik spelen.

Starter2
Starter216 sep. 2021 - 12:27

Ne hoor Labou, altijd baas boven baas.

Wieowie
Wieowie16 sep. 2021 - 15:03

Labou begrijpt het duidelijk niet. De kinderen kregen (en stelde daarom) de juiste vragen. Labou vindt blijkbaar dat de gemiddelde politicus ook de juiste vragen stelt. Grappig

Hallo4
Hallo415 sep. 2021 - 10:55

Populisten moeten eens stoppen met kinderen voor hun (politieke) karretje te spannen. Zo sneu, de kwetsbare kinderziel verminken onder een lawine van de eigen activistische mening/fobie. Ga zelf een discussie aan met die ander in plaats van kinderen in de populistische media uit te buiten. Vandaag zijn het Pauline (11), de 11-jarige Romeo en gisteren de 13-jarige Kinderreporter Alexander uit Berlijn en daarvoor Greta (15). Stop daarmee.

6 Reacties
Norsemen
Norsemen15 sep. 2021 - 12:24

Goh, ik dacht dat homofoob juist betekende dat je iets tegen homo's hebt. Maar bij Hallo is het andersom, je hebt een fobie als je ergens geen probleem mee hebt.

lmgikke
lmgikke15 sep. 2021 - 12:49

Hallo, populisten moeten eens stoppen om antwoord geven te ontlopen. Het doet er NIET toe wie de vraag stelt. De vraag telt. Door dit zielige antwoord van jou plaats je jezelf buiten de discussie. Niet die kinderen. De populist heeft gewoon geen antwoord. En DAT wordt pijnlijk duidelijk. Jij reageert nu exact hetzelfde. Geen antwoord, maar proberen de boodschapper in diskrediet te brengen zodat je geen antwoord meer hoeft te geven. Zwak, zeer zwak.

Starter2
Starter215 sep. 2021 - 13:51

Natuurlijk doet het er wel toe wie er voor je zit. Daar stel je immers op in. Als er een kind voor je zit formuleer je anders dan bij een volwassene. Dat hij een ruk antwoord geeft laat dat onverlet.

Karingin
Karingin15 sep. 2021 - 14:23

Als er iemand sneu is dan ben jij 't wel Kees. Die kids hebben meer kennis en moed in hun pink dan jij in die ene hersencel

ManekiNeko
ManekiNeko15 sep. 2021 - 15:45

@Hallo 15 september 2021 at 12:55 Kees, het gaat om de vraag en het antwoord. Degene die de vraag stelt doet er niet toe mafketel

Zandb
Zandb16 sep. 2021 - 6:35

Ja, hallo.....

Norsemen
Norsemen15 sep. 2021 - 8:55

Het probleem van de CDU-leider waren niet die kinderen, maar zijn achterlijke opvattingen over homo's. Dat is namelijk niet uit te leggen, ook niet aan volwassenen.

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles15 sep. 2021 - 8:46

Prachtig, die denkbeelden van die man zijn zo 1975. En waarom rappers in dure auto’s rijden is niet zo moeilijk, dat vinden ze stoer en genereert aanzien binnen de groep.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen15 sep. 2021 - 10:49

Of ze vinden de auto gewoon mooi.

Bouwman2
Bouwman215 sep. 2021 - 8:43

Kinderen bedenken niet alles zelf, maar leren praten door na te doen wat anderen hen voordeden. Het is dus zo, dat je kind niet uitzichtzelf ineens begint in het Swalhili of oud Noors. Ook al staat de wieg in Afrika of iop Ijsland. Dat mensen van gelijk geslacht kunnen huwen berust ook maar op imitatie. Op zij wel, dus moet ik ook. Het romatische huwelijk is een vorm van aandachttrekken. Het moet de mooiste dag van mijn leven zijn. Maar een op de drie echtverenigingen loopt uit op een teleurstelling. Waarom zou iemand dat risici nemen? Je gaat even langs bij de notaris, en je zit ook aan elkaar vast, maar als je er van af wilt kost het stukken minder dan met een vliegtuig naar Perugia vliegen of naar Kos. Denk je ook wel eens na hoeveel het kost om je niet te laten prikken? Romantiek heeft zo zijn prijs. Het is dus net als vis. Maar je wilt natuurlijk geen simpel gebakken tongetje, maar een ingevroren atlantische tong.met een heleboel saus en met een onbespoten aardbei erop. En een magbum foezel uit de Krim erbij. , Je wilt de schone schijn ophouden, maar je stelt je aan.Je bent net Hyacinth Bucket. Je laat je gewoon verneuken, opnaaien , altijd en overal. En van degene die je het niet zou vewachten die doen er het meest aan. .

3 Reacties
LaBou
LaBou 15 sep. 2021 - 10:30

Van wie heeft bouwman leren praten?

Joop discrimineert
Joop discrimineert15 sep. 2021 - 10:46

Van een slappe ... ;)

Norsemen
Norsemen15 sep. 2021 - 11:09

"Dat mensen van gelijk geslacht kunnen huwen berust ook maar op imitatie" Onzin Bouwman, het is precies andersom. Kinderen die geen mening krijgen opgelegd over wat normaal is en niet ten aanzien van homoseksualiteit, zullen homo's (en daarmee het homo huwelijk) als iets volstrek normaal beschouwen.

Libertain
Libertain15 sep. 2021 - 8:13

Annalena gaat het zeker veel beter doen.

2 Reacties
Sustainaboy
Sustainaboy15 sep. 2021 - 11:15

Veel zal afhangen van welke vragen deze kleine marionetten haar gaan stellen.

Karingin
Karingin15 sep. 2021 - 14:29

En wie trekt er aan jouw touwtjes?