Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kinderuitzetter Harbers (VVD) belt de krant om te vertellen dat hij 'hartstikke menselijk' is

  •  
07-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
keejole
Kee & Van Jole spraken vandaag over staatssecretaris Mark Harbers (VVD), de man die bezig is om kinderen die hier geworteld zijn uit te zetten naar landen waar ze niks te zoeken hebben. Zoals de 9-jarige Nemr, uit de spraakmakende documentaire #Eigeland die Harbers wil deporteren naar het door oorlog verscheurde Irak.
Harbers opende vandaag in twee kranten, het AD en de Volkskrant , het tegenoffensief. Van Jole stelt dat Harbers het onderwerp probeert te veranderen door over ouders en criminele asielzoekers te beginnen, zaken waar de kinderen geen enkele verantwoordelijkheid voor dragen. Binnenhofinsider Kee legt omstandig uit hoe de VVD-man denkt. Hij leeft zich zo in in zijn rol van explicateur dat hij Van Jole aan het slot opdraagt de kinderen zelf in huis te nemen, een door de VVD vaak gebruikte debattechniek. Van Jole stelt dat voorop staat dat Nederland een land moet zijn dat goed met kinderen omgaat.
Meer dan 213.000 mensen tekenden al de petitie voor een menselijk Kinderpardon. Mee eens? Teken hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.