Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kinderopvangcentra mogen ongevaccineerde kinderen weigeren

  •  
18-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
256 keer bekeken
  •  
17149530226_88fc76eed0_k
De Tweede Kamer vindt dat kinderopvangcentra ongevaccineerde kinderen mogen weigeren. Het controversiële voorstel van D66 lijkt dinsdag een meerderheid te gaan behalen, meldt NOS.
Naast D66 steunen de VVD en de PVV het voorstel. D66 heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het plan. Voor kinderen die allergisch zijn voor vaccinaties, is een uitzondering gemaakt. Dat trok de PvdA uiteindelijk ook over de streep. Samen zijn zij goed voor zo’n 80 zetels.
Een aantal artsen is kritisch over het voorstel, schrijft NOS. Zij vrezen dat veel ongevaccineerde kinderen bij elkaar komen in kinderdagverblijven waar geen vaccinatie-eis geldt.
Kamerlid Paul van Meenen spreekt tegenover het AD over “een eerste stap” richting meer verplichtende eisen aan ouders. Een voorstel van de SP en de VVD gaat daar nog een stuk verder in. Zij willen een verplichte vaccinatie in de kinderopvang. “Wij vinden het verstandig te beginnen met lichte, weinig dwingende maatregelen. Dat doen we door kinderopvangcentra de optie te geven om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren. Dat maakt de markt transparant en geeft ouders de gelegenheid om een zo veilig mogelijke omgeving te kiezen voor hun kind”, aldus Van Meenen in het AD.
Het kabinet is fel tegenstander van het plan. Bestuurders in de kinderopvang hebben niet de taak te zorgen voor een oplossing om het landelijke probleem van de te lage vaccinatiegraad op te lossen. Het kabinet maakt zich daarnaast zorgen over een samenklontering van niet ingeënte kinderen in opvangcentra waar geen weigering geldt. De Brancheorganisatie Kinderopvang deelt die zorgen. “Wij vinden dat de volksgezondheid primair een overheidstaak is en die moet ook vooral daar blijven”, zo liet de organisatie eerder weten aan het AD. “Het voorstel van D66 geeft de kinderopvang onbedoeld een verantwoordelijkheid over dit aspect van de gezondheid van onze kinderen, met alle gevolgen van dien.”
Het CDA en de SP zeggen tegen het voorstel te zijn. De zetels van Forum voor Democratie kunnen in de senaat doorslaggevend zijn. D66 denkt steun te hebben van FvD, maar de partij heeft dit nog niet bevestigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (58)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai19 feb. 2020 - 9:33

Prima!

frankie48
frankie4819 feb. 2020 - 9:28

D66 is een meester in het manipuleren van mensen en het tegen elkaar opzetten. Zij betwisten continue gewoon de grondwettelijke rechten en vrijheden van burgers in een democratische rechtstaat, rechten en vrijheden die je zouden moeten beschermen tegen ongewenste inmenging van medeburgers en een overheid. Op dezelfde manipulatieve manier hebben ze ook onze sociale woningmarkt ten gronden gericht, want je buren zouden met een iets hoger inkomen maar eens te weinig huur betalen, nou dan worden burgers die vaak gewoon onderdeel uitmaakte van de laagste sociale klasse ( tot aan modaal ) in ons land opeens scheefwoners genoemd, en die moet je dan met alle mogelijke middelen het leven zuur proberen te maken.

RaymondenJoop
RaymondenJoop19 feb. 2020 - 7:37

Heel soms doet D66 goede dingen, zoals nu. Hoewel ik wel benieuwd ben naar mening van de D66 stemmende vrouw. Zo eentje die spirituele diepgang behoeft, de kast vol heeft staan met dure homeopathische middeltjes, alles bio eet, een bakfiets parkeert in de vervuilde binnenstad, leuk mee doet met de ah-moestuin actie, een goede baan heeft en bovendien goed is opgeleid

1 Reactie
JasDon
JasDon19 feb. 2020 - 9:38

"Heel soms doet D66 goede dingen, zoals nu." Maar D66 zal - net zoals de meeste andere partijen om electorale redenen - nooit zijn best doen om kwakzalverij aan te pakken. Alleen dit best wel kwalijke symptoom wordt aangepakt.

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty19 feb. 2020 - 6:36

Ik blijf het een wonderlijk fenomeen vinden dat naast christen-fundi's vooral hoogopgeleide ouders in de Randstad dit sektarische antivax-gedrag vertonen. Loden waterleidingen spelen mogelijk een rol, maar zijn niet de meest aannemelijke oorzaak van deze collectieve waanzin. Van hoog opgeleiden zou je mogen verwachten dat zijn zich baseren op "evidence based" onderzoek. Helaas komen zij in discussies vooral met anekdotische bewijsvoering. Ironisch is dat een flink deel van deze ouders juist op D66 stemt.

2 Reacties
Deplorable Lefty
Deplorable Lefty19 feb. 2020 - 6:38

zij zich baseren

JasDon
JasDon19 feb. 2020 - 9:35

De grootte van de 'alternatieve zorgindustrie' wordt door allerlei (overheids)constructies in NL relatief groot gehouden. En uit die hoek komt veel onzin en waanzin.

JasDon
JasDon18 feb. 2020 - 22:03

Probleem is dat zorgverzekeraars kwakzalverij mogen combineren met de reguliere zorgverzekering. Zo komen er miljarden in het alternatieve circuit terecht en krijgt dit soort waanzin nog meer ruimte. Als de overheid verzekeringen voor kwakzalverij verplicht zou loskoppelen van reguliere verzekeringen zou de situatie in Nederland een stuk gezonder worden.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9318 feb. 2020 - 18:23

Volledig mee eens. De anti-vax is een van de meest merwaardige post-truths in onze maatschappijen. Overigens ben ik ook voorstander van gedwongen vaccinatie. Zodra iemand een tiener is ofzo dan kiezen ze zelf maar, maar kinderziekten. man man man

1 Reactie
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye18 feb. 2020 - 20:13

Maar je hebt als je polio hebt wel recht op een gratis kekke rolstoel van de ziektekostenverzekeraar!

Gi Raf
Gi Raf18 feb. 2020 - 17:29

''Het controversiële voorstel van D66 lijkt dinsdag een meerderheid te gaan behalen, meldt NOS.'' Hoezo controversieel? Omdat de SP elite nu in een zoveelste ''progressieve'' bui collaboreert met de VVD is de kwestie toch wel duidelijk. Er zijn ouders die hun kind niet willen beschermen tegen enge kinderziektes, om wat voor vermeende superieure reden dan ook. Laat de wal het schip keren als er een mega polio uitbraak komt o.i.d. Zonder dat daarbij andere kinderen in gevaar worden gebracht. Anders leren profiteurs het nooit. Het SP/VVD idee om een onafhankelijke externe commissie te gaan instellen die bepaalt wat een kritische ondergrens is voor de vaccinatiegraad en die bepaalt wanneer die grens wordt behaald is van een niet te verteren uitstelgedrag dat kinderen nog jarenlang onnodige risico's laat lopen. https://www.sp.nl/nieuws/2019/10/verplicht-vaccineren-voor-kinderopvang-bij-daling-onder-kritische-grens

madbako
madbako18 feb. 2020 - 15:37

Kan mij volledig in dat eventuele besluit vinden. Valt weinig meer over te zeggen

Hanns2
Hanns218 feb. 2020 - 15:11

Vreemd, ik mis toch een stukje boerenlogica. Als er alleen maar gevaccineerde kinderen worden toegelaten, wat heeft men dan te vrezen van de niet-gevaccineerde kinderen? De gevaccineerde kinderen zijn immers na het gevaccineerd-zijn beschermd tegen de eventueel niet-gevaccineerde kinderen. Toch, niet dan?

3 Reacties
Freek3
Freek318 feb. 2020 - 16:28

Er zijn op elke kinderopvang kinderen aanwezig die niet ingeënt kunnen worden omdat ze daarvoor te jong zijn. De ouders die kinderen die niet te jong zijn onïngeënt naar de kinderopvang sturen, nemen bewust het risico die die hele jonge kinderen van anderen door besmetting via hun eigen kind komen te overlijden, het is een poging tot doodslag, niets minder.

datkanniet
datkanniet18 feb. 2020 - 16:44

Nee, want niet bij iedereen slaat een vaccin. Sommige mensen reageert het immuunsysteem niet op het vaccin. Daarom moet de vaccinatiegraad zich boven de 95% bevinden zodat de ziekte niet meer uitbreekt.

Goossen2
Goossen218 feb. 2020 - 20:42

Een vaccinatie is niet 100% gegarandeerd. Een klein percentage kan ondanks de inenting toch ziek worden. Dit is niet te voorspellen.

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye18 feb. 2020 - 13:51

Uitstekend initiatief! Ben zelf meermaals in Afrika geweest en daar zouden ze er een spreekwoordelijke moord voor doen om éérder gevaccineerd te worden. Heb zelf de kinderen gezien die nooit tegen bijvoorbeeld pokken of rode hond waren ingeënt om over polio maar niet te spreken, gewoon hemeltergend. Ben zelf van mening dat ouders die hun kinderen niet wensen te vaccineren tijdelijk uit de ouderlijke macht worden gezet om de kinderen toch te vaccineren want die kinderen kunnen slachtoffer worden zonder dat ze daar iets over te zeggen hebben gehad. Meen dat dit al kan worden gedaan bij mensen die bloedtransfusie weigeren bij hun kinderen omdat dit niet mag van hun God.

Folkert2
Folkert218 feb. 2020 - 13:46

Zij vrezen dat veel ongevaccineerde kinderen bij elkaar komen in kinderdagverblijven waar geen vaccinatie-eis geldt. Dan leren ze allicht snel waarom vaccineren bijdraagt aan de algehele bescherming van de bevolking.

Atlee
Atlee18 feb. 2020 - 13:31

Kinderopvang is vanaf 6 weken, vaccinatie vanaf 12-14 maanden en bescherming antistoffen is tot 4-6 maanden. Betekent dit dat alle kinderen tussen de 6 en 14 maanden voortaan geweigerd mogen worden in de kinderopvang?

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 feb. 2020 - 11:24

Daar lijkt het wel op. Pech voor ouders die gewoon naar hun werk willen.

Tom7
Tom718 feb. 2020 - 12:41

Mooi geweldig, onbegrijpelijk dat dit niet eerder is gebeurt, goed ook weer dat D66 m,n vertrouwen weer invulling geeft. Als controle middel zou je de kinderen dan kunnen chippen, met daar aangekoppeld een mooi volgsysteem. Naast de info van vaccinaties, zou je ook de genetische en etnische achtergrond van de ouders op die chip kunnen zetten, die continue wordt geupdate met ook voedingspatronen, bewegingspatronen, wel of niet donor, kerk of moskee bezoek, stemmingswisselingen, leerontwikkelingen, deze info zou je kunnen koppelen en benutten bij terechtwijzingen wanneer er iets niet helemaal gladjes volgens het economische winstmaximalisatie proces loopt. Ook zou je mensen kunnen stimuleren door ze als goodie voor elke vaccinatie een zegeltje te geven, zodat ze bijvoorbeeld bij een volle spaarkaart een gratis toegangsbewijs voor het hele gezin van Sprookjespark de Efteling bij elkaar zouden kunnen sparen.

12 Reacties
LaBou
LaBou 18 feb. 2020 - 17:29

Ben ik even blij dat jij daar in ieder geval niets over te zeggen hebt.

Krek
Krek18 feb. 2020 - 18:45

Heyy, dat doet me denken aan de aflevering Arkangel van Black Mirror. Goeie aflevering, overigens.

Tom7
Tom718 feb. 2020 - 19:31

@LaBou Waarover?

Tom7
Tom718 feb. 2020 - 20:34

@Krek Ook met de Efteling?????

LaBou
LaBou 18 feb. 2020 - 21:17

Lees je eigen reactie maar dan alsof je echt verstand hebt.

Thuru
Thuru19 feb. 2020 - 1:44

Tom, die chip waar jij voor bent is niet slim om meerdere redenen. Lees ook openbaringen 13:16-18

Tom7
Tom719 feb. 2020 - 7:47

@LaBou Verstand....echt..... huhh...... what.

Tom7
Tom719 feb. 2020 - 7:51

@Thuru Voor mensen met gewetensbezwaren is er een polsbandje, die begint te piepen als je ongevaccineerd een openbare ruimte betreed, een broodje kroket koopt, niet aan het eind van de dag 300 stappen hebt gelopen etc.... https://www.asr.nl/vitality/beloningen/status

MG1968
MG196819 feb. 2020 - 9:06

@Tom Ik neem aan dat je dit sarcastisch bedoeld. Nee, inderdaad die kant moeten we inderdaad niet op. Zie ook die verwijzing van Krek naar Arkangel van Black Mirror ;) Maar, vind je dit vergelijkbaar? Ik vind dit echt gewoon een uiting van de zorgplicht die -ook- de overheid heeft ten opzichte van jonge kinderen en de veiligheid die geboden moet worden in kinderdagverblijven.

Tom7
Tom719 feb. 2020 - 9:47

MG1968 Nadenken MG, blijven vragen, vragen, vragen ....waarom? Lees hoe zorgverzekeraars werken, lees hoe bankgegevens worden prijsgegeven, hoor hoe algoritmes mensen hebben vervangen bij de belastingdienst, slimme camera,s weg reguleringsystemen (met behoud van data), combineer, denk, vraag. Wie data beheert, beheert de (jou) toekomst. U2 Zooropa (360° Live From Baltimore) https://www.youtube.com/watch?v=PEIMqyHIwlQ Don't worry baby, it's gonna be alright Uncertainty can be a guiding light I hear voices, ridiculous voices Out in the slipstream Let's go, let's go overground Take your head out of the mud baby En denk je nu werkelijk met de gegeven feiten, dat ik een overheid nog op hun blauwe ogen vertrouw, ben toch niet whappie?

MG1968
MG196819 feb. 2020 - 14:08

"En denk je nu werkelijk met de gegeven feiten, dat ik een overheid nog op hun blauwe ogen vertrouw, ben toch niet whappie?" Of ik vraagtekens heb bij de manier waarop bigdata wordt ingezet is wellicht een heel andere discussie. Maar het neemt in elk geval niet weg dat de overheid een zorgplicht heeft ten opzichte van kinderen in kinderdagverblijven en dat ik het toestaan van de 'eis van vaccinatie' als een proportionele invulling van die zorgplicht ervaar. Maar jij niet dus?

Tom7
Tom720 feb. 2020 - 7:40

@MG 1968 "Maar jij niet dus?" Aannames, frames... ach ja, Fijne dag nog

Ch0k3r
Ch0k3r18 feb. 2020 - 12:11

Over die samenklontering; kan ik niet mee zitten. Als je je kinderen bewust niet vaccineert, mag je de gevolgen ook ondervinden. Kut voor het kind, dat wel, maar verantwoordelijkheid van de ouders. Vrije keus lijkt me. Zoveel beslissingen van ouders vormen een kind. Altijd ruzie thuis, of een zeer strenge opvoeding,etc.al dit soort dingen vormen het kind later. Mogen de ouders later uitleggen aan de andere kinderen waarom broertje of zusje dood is als gevolg van de mazelen.

3 Reacties
johannn2
johannn218 feb. 2020 - 15:00

Ch0k3r, Jij kunt er niet mee zitten dat het kut is voor het kind. Laat ik nou gedacht hebben, dat het hier juist om kinderen gaat. Voor jou is het kind blijkbaar hoofdzakelijk een middel om de ouders te kunnen straffen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 feb. 2020 - 18:24

Ik denk dat de wetgever ook een rol heeft ten aanzien van het kind, niet alleen ten aanzien van 'handelingsbekwamen'

Ch0k3r
Ch0k3r19 feb. 2020 - 6:26

@johann Zal allemaal best, maar zelfbeschikkingsrecht is een groot goed. Dat daar negatieve gevolgen aan zitten is al langer bekend. Het verplicht inenten gaat te ver in een vrije samenleving. De overheid heeft niet te beslissen wat iemand wel of niet in z'n lichaam stopt. Ouders hebben tot het kind meerderjarig is de zeggenschap over het kind. Het is een hellend vlak. Laat het wel duidelijk zijn dat ik absoluut voor inenten ben. Mijn potentiële kinderen zouden niet naar een dagverblijf gaan waar antivaxx koters zitten.

Starter2
Starter218 feb. 2020 - 11:36

Dat wordt nog wat in Amsterdam. Moeten de grachtengordelaars toch gewoon zelf voor hun kinderen gaan zorgen.

3 Reacties
Gefaald
Gefaald18 feb. 2020 - 12:52

Je moet wat over hebben voor je strijd tegen de onbetrouwbare honden van de farmaceutische industrie. In de goeie ouwe tijd werd je kind toch niet ziek omdat alle andere ouders hun kinderen wel hadden gevaccineerd. Maar nu komt puntje bij paaltje: geloof jij echt dat je kind niet dood zal gaan aan de mazelen als alle andere crèche-kindertjes ook ongevaccineerd zijn? Terug naar de natuur !

madbako
madbako18 feb. 2020 - 15:37

Wat een gelul....

Freek3
Freek318 feb. 2020 - 16:30

[Terug naar de natuur !] Met de bijbehorende gemiddelde levensverwachting van een jaar of 40.

Jozias2
Jozias218 feb. 2020 - 11:10

Helemaal goed, van mij mogen ze vaccinatie van kinderen verplichten.

1 Reactie
johannn2
johannn218 feb. 2020 - 15:05

Jozias, Mee eens. Net als elk Grondrecht kent ook dat van de godsdienstvrijheid zijn grenzen. En in laatste instantie is de overheid verantwoordelijk voor het levensbelang van het kind. Vandaar dat we ook een kinderbescherming hebben. .

I am Legion
I am Legion18 feb. 2020 - 10:59

Vergelijkingen dringen zich op. Zou je willen mogen een hoestende en proestende Chinese toerist de toegang tot een gelegenheid te weigeren? Zou je als man of als vrouw, in laatste geval ook als je de pil gebruikt, seks wensen te mogen weigeren met een man die geen condoom wil gebruiken? Mogen ouders van ingeënte kinderen met uitbaters van kinderdagverblijven kinderen van ouders weigeren die naar eigen wens zolang ze dat mogen niet ingeënt zijn?

7 Reacties
Atlee
Atlee18 feb. 2020 - 13:29

"Mogen ouders van ingeënte kinderen met uitbaters van kinderdagverblijven kinderen van ouders weigeren die naar eigen wens zolang ze dat mogen niet ingeënt zijn? " Legion, lees je zin nog eens terug a.j.b. Hoe kan iemand ooit begrijpen wat je voor retorische vraag stelt?

johannn2
johannn218 feb. 2020 - 15:10

'[..] seks wensen te mogen weigeren met een man die geen condoom wil gebruiken ' Nieuw misschien, maar ook nu al mag iedereen weigeren seks te hebben met wie dan ook en hoe dan ook.

Mickeymouse2
Mickeymouse218 feb. 2020 - 15:17

Apples en peren dringen zich op. Corona virus is geen keuze, wel of niet inenten wel.

Freek3
Freek318 feb. 2020 - 16:34

[Vergelijkingen dringen zich op. Zou je willen mogen een hoestende en proestende Chinese toerist de toegang tot een gelegenheid te weigeren?] Die vergelijking is mooi ja, die Chinees, als dan niet hoestend en proestend, draagt een mondkapje omdat hij weet dat hij zich levenslang kapot zou moeten schamen als hij onnodig een ander mens zou besmetten. Vergelijk dat met je laten inenten. De Nederlander draagt eventueel een mondkapje omdat hij bang is door een chinees besmet te worden. Vergelijk dat met het roepen om een verbod op toegang van niet ingeënten, dat alleen maar nodig is omdat niet iedereen zo sociaal denkt als de eerdergenoemde chinees.

Paul250371
Paul25037118 feb. 2020 - 23:01

"Zou je als man of als vrouw, in laatste geval ook als je de pil gebruikt, seks wensen te mogen weigeren met een man die geen condoom wil gebruiken?" De incel in je komt weer boven?

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 feb. 2020 - 12:59

Sex weigeren is in Nederland gewoon toegestaan.

stokkickhuysen
stokkickhuysen19 feb. 2020 - 13:26

Ah, de nuance van een gelovige De juiste antwoorden: Nee, dit besluit is gebaseerd op een medische vaststelling op basis van de giftige cocktail van uiterlijk, onwetendheid en oversimplificatie, en dus racistisch. Ja een vrouw mag sex met een man die geen condoom wil gebruiken weigeren De derde vraag begrijp ik helemaal niet. Je taalgebruik is nog kronkeliger dan normaal. Waarschijnlijk is de basis voor je verwarrende taalgebruik je geloof.

Norsemen
Norsemen18 feb. 2020 - 10:57

"Een aantal artsen is kritisch over het voorstel, schrijft NOS. Zij vrezen dat veel ongevaccineerde kinderen bij elkaar komen in kinderdagverblijven waar geen vaccinatie-eis geldt" Hoewel ik het voorstel steun lijkt me dit een zeer valide zorg. Geeft ook maar weer eens aan dat wat een goede oplossing is helemaal afhangt van het uitgangspunt.

5 Reacties
Jozias2
Jozias218 feb. 2020 - 13:07

Dus als zwembaden kinderen zonder zwemdiploma niet zelfstandig toelaten is dat een probleem omdat alle kinderen zonder diploma naar een zwembad gaan waar dat niet verplicht is. Als daar dan een kind verdrinkt is dat verschrikkelijk maar wel een gevolg van de keuzes van de ouder. Niet van het zwembad wat regels opstelt vanwege de veiligheid van haar bezoekers.

Henri Zwols
Henri Zwols18 feb. 2020 - 14:23

Die samenklontering zal zeker gaan gebeuren. Een veelgehoorde vraag bij kinderdagverblijven is of er ook ongevaccineerde kinderen zijn. Kinderdagverblijven met vaccinatie-eis zullen daar vast mee pronken op hun site, waarna (aankomende) klanten van overige kinderdagverblijven zullen aandringen op hetzelfde beleid. Ik verwacht dat de vaccinatie-eis gemeengoed gaat worden. Er zullen altijd wel een paar ouders koppig blijven geloven in de heelkrachtige effecten van de mazelen en de bof of een zinkcomplot vermoeden tussen de vaccinatieindustrie en de overheid. Voor hen zal er vast wel een enkele gespecialiseerde kinderopvang overblijven (marktwerking). Maar ik vermoed dat de meeste ouders die hun kind niet hebben gevaccineerd dat hebben gedaan uit een 'bij twijfel niet doen'-instelling omdat ze ergens iets hebben gelezen. Deze mensen gaan vast bakzijl halen en hun kind alsnog vaccineren. Dat is winst.

Norsemen
Norsemen18 feb. 2020 - 19:01

@Jozias Je vergelijking slaat werkelijk nergens op. Een verdere reactie lijkt me dan ook zinloos.

Norsemen
Norsemen18 feb. 2020 - 19:12

@Zwols De kans dat ongevaccineerde kinderen een besmetting oplopen wordt door deze maatregel groter denk ik. Dat dit de schuld van de ouders is klopt maar is een andere discussie. Dat deze ouders niet sporen zou geen rede moeten zijn om hun kinderen aan hun lot over te laten.

Jozias2
Jozias219 feb. 2020 - 16:10

@Norseman, Ik denk dat de vergelijking heel goed op gaat. Het gaat om het principe dat de vrijheiden van het individu, in deze die van de ouders en hun kinderen, niet absoluut zijn maar dat deze ingeperkt kunnen worden in het algemeen belang (de overige kinderen) en om de verantwoordelijkheden van derden (opvang cq zwembaden) in te kunnen vullen. Dat daar ook negatieve aspecten aan zitten is zeker waar maar die consequentie liggen dan primair bij diegene die daar bewust voor kiezen. En omdat ouders daarmee beslissen over een kind mag de overheid wat mij betreft de vaccinatie verplichten. Overigens kunnen ouders vele keuzes met zeer negatieve gevolgen maken voor een kind en moet je het wel heel bont maken om uit de ouderlijke macht ontzegd worden. In deze casus is dat dus niet anders.

Jerry Bidet
Jerry Bidet18 feb. 2020 - 10:53

Goed zo, lijkt mij een uitstekende maatregel.