Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kinderen met Jodensterren bij demonstratie tegen coronaspoedwet

  •  
15-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
611 keer bekeken
  •  
coronakinderen - kopie
Bij een protest tegen de coronaspoedwet op het Malieveld in Den Haag hebben antivaccinatie-activisten hun kinderen een Jodenster opgespeld met de tekst ‘Ongevaccineerd’. Dat is te zien op een foto die op Twitter veelvuldig wordt gedeeld. Antivaxxers geloven ten onrechte dat inentingen een gevaar vormen voor de volksgezondheid.
De organisatoren van de demonstratie accepteren naar eigen zeggen “geen racisme, discriminatie en/of zwartmakerij van andere groepen en/of mensen”, maar vinden onsmakelijke verwijzingen naar de Holocaust blijkbaar geen probleem. Eerder vergeleek corona-ontkenner Willem Engel de anti-virusmaatregelen al met de Jodenvervolging.
De organisatie van de bijeenkomst op het Malieveld – een bont gezelschap van meer dan dertig groepen met namen als Brabant in Opstand, Sta op voor Vrijheid, Uprising Group en Wees de Weerstand – keert zich tegen de coronaspoedwet , die volgens de actievoerders vol zou staan met ‘onbewezen maatregelen met uiterst ondemocratische voorwaarden’. De demonstranten eisen ook het aftreden van het kabinet, ontmanteling van het RIVM en ‘eerlijke’ media.
Een van de sprekers tijdens de bijeenkomst is Sander Compagner, hoofdredacteur van De Andere Krant. Deze krant, die onregelmatig verschijnt en telkens volstaat met complottheorieën, bracht onlangs een editie uit vol met leugens over de corona-epidemie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.