Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

‘Kinderen kunnen besmettingsgolf met Delta-variant veroorzaken’

  •  
20-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Alle middelbare scholen moeten hun deuren weer openen

© NOORDWIJKERHOUT - Leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst tijdens de pauze. Alle middelbare scholen in Nederland moeten verplicht weer open, nu het aantal coronabesmettingen sterk i

Kinderen zullen een coronavirus-reservoir worden als ze niet worden ingeënt. Die waarschuwing geeft de Britse viroloog Julian Tang van de Universiteit van Leicester. “Het virus zal zich gaan concentreren bij scholieren”, meent Tang.
In het Verenigd Koninkrijk loopt het aantal besmettingen met het coronavirus alweer op door de opmars van de zeer besmettelijke Delta-variant. De meeste besmettingen doen zich voor bij mensen onder de 30 die nog niet zijn gevaccineerd. Tang vreest dat er ook nieuwe mutaties kunnen ontstaan als het virus blijft rondgaan onder kinderen.
Ook in Nederland komt de Delta-variant relatief vaak voor bij jongeren. Zo werd afgelopen week bekend dat honderden Nederlandse scholieren op Mallorca besmet zijn geraakt met het coronavirus. Op het Spaanse eiland vieren ook Britse jongeren vakantie.
Het kabinet wacht nog op een advies van de Gezondheidsraad over het vaccineren van tieners. Kinderen van 12 jaar en ouder die in een risicogroep vallen, komen al wel in aanmerking voor een vaccinatie.
Experts zijn verdeeld over het vaccineren van gezonde kinderen. Sommige gezondheidsdeskundigen vinden dat er nu voorrang moet worden gegeven aan het inenten van mensen in minder welvarende landen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (29)

A. K2
A. K222 jun. 2021 - 7:43

Je kunt ervoor kiezen om in de maatschappij stilletjes een virus reservoir te laten groeien, door kinderen niet te willen testen, vaccineren en niet mee te nemen in maatregelen, ontstaat dit reservoir vanzelf. Niemand weet actureel hoe dit resevoir eraan toe is, totdat het mis gaat. Dat is een gevaarlijk spel.

gimli55
gimli5521 jun. 2021 - 8:04

Als we nu eens stoppen met alle aannames en veronderstellingen, als de woorden kan en zal uit ieder reactie geschrapt wordt, is de discussie een stuk simpeler. Iedereen kan de meest wilde aannames en veronderstellingen met veel kan en zal er in verwerken. De mensen gaan niet dood en worden niet ziek door zal en kan, even min door aannames en veronderstellingen. Ze voegen niets toe aan de discussie behalve het ontwijken van feiten en bewijs. Het hele debat wordt zo langzamerhand geleid door die aannames en veronderstellingen.

4 Reacties
Gerygrr
Gerygrr21 jun. 2021 - 11:13

Gimli, Virussen, die in een bepaalde groep niet worden gestopt, gaan juist daar hun kans krijgen zich te verspreiden. Geen testen op kinderen, geen vaccinaties voor kinderen leidt automatisch tot groei van gemuteerde virusvarianten in kinderen. Dat zijn geen aannames, maar zekerheden. Virussen leven niet. Virussen kunnen zich verspreiden in gastheren. De gevaccineerden gaan weinig virus produceren. Kinderen des te meer.

gimli55
gimli5521 jun. 2021 - 14:25

@grijsje Ook bij jou gaat het om de kans, ook een aanname of veronderstelling zonder bewijs. We worden doodgegooid met aannames en veronderstellingen over wat dat virus wel of niet zal doen, wat het wel of niet kan doen. Verder is je reactie niet on topic en niet relevant. Mutaties ontstaan bij ieder nieuwe patiënt, alleen zijn de verschillen klein en pas bij grote verschillen spreek je van een mutatie met andere symptomen, en dat is niet leeftijdsgebonden. De rest van je opmerkingen zijn open deuren en niet inhoudelijk. De veronderstelling dat kinderen meer virusdeeltjes verspreiden is geen feit en dat is afhankelijk van iedere individuele patiënt en mutatie. Ik krijg jeuk van al die betweters en hun aannames en veronderstellingen, zodat feiten zo langzamerhand onzichtbaar zijn geworden, het zijn net sprinkhanen in ieder praatprogramma of nieuwsuitzending zie je weer nieuwe figuren. Dat is mijn opmerking.

Gerygrr
Gerygrr22 jun. 2021 - 10:38

Gimli, Helaas leg je mijn opmerkingen als niet relevant en aannames naast je neer. Ten eerste heb ik long covid en heb aan den lijve ondervonden hoe het systeem werkt. De aannames, waar wij nu mee vanuit de overheid worden geconfronteerd blijken steeds weer niet te kloppen. Het overbelaste systeem laat niet toe, dat er tijd is voor onderzoek. Suggesties worden gefrustreerd door opnieuw te weinig capaciteit. De medici, die we zien en horen doen hun best om te gaan behandelen, niet om aan preventie te werken. Ik zeg overigens niet, dat kinderen meer virus verspreiden. Laatst zag ik dr. Fauci nog uitleggen, welk aandeel de kinderen hebben in de verspreiding van het virus. Dus het is gevaarlijk om de rol van kinderen te bagatelliseren. Ik wil voorkomen dat door ons wegkijken nog meer mensen long covid krijgen dan wel bijdragen aan steeds gevaarlijker mutaties! Jeuk krijgen is gelukkig niet levensbedreigend. Corona wel.

Gerygrr
Gerygrr22 jun. 2021 - 12:03

https://www.reuters.com/world/middle-east/israel-urges-adolescents-get-vaccinated-citing-delta-variant-2021-06-21/ Open deur!

Freddy2
Freddy221 jun. 2021 - 5:00

Het gaat niet echt om de hele oude mensen, maar ook om mensen die nu nog gewoon de economie dragen, als zij uitvallen dan is dat van directe invloed op de jongeren en we weten ook niet wat het virus doet op langere termijn. Het zou dus zo maar kunnen zijn dat een gezonde jongere die nu het virus krijgt en er geen last van heeft, daar wel problemen mee krijgt als deze ouder wordt. Daarnaast kan je niet halverwege stoppen met vaccineren en dan ergens anders verder. Dan krijg je halfbakken werk en dat is vragen om problemen. Dan kan je net zo goed de vaccinaties gewoon door de wc heen spoelen.

marcelhermus
marcelhermus20 jun. 2021 - 22:23

Mwa ik ga mijn kinderen in geen geval laten vaccineren zolang ze zelf geen gevaar lopen. Ze hebben wel alle standaard vaccinaties die je in nederland krijgt, maar van deze zie ik voor hun het nut niet. Ook het je doet het voor de ander zegt mij vrij weinig, die ander die namelijk een risico loopt rijd al weken lang zonder mondkapje op door de supermarkt. Zie ik mijzelf en andere jonge gezonde mensen heel braaf door de supermarkt lopen met een mondkapje. Rijd daar de corpulente rokende 50+er op zijn scootmobiel door de supermarkt zonder mondkapje. Dan het volgende argument, als je geen vaccinatie neemt mag je niet meer op de ic komen. Fuck it, als je rookt wordt je ook gewoon behandeld voor longkanker. Sterker nog, zijn genoeg mensen die blijven roken terwijl ze daarvoor behandeld worden. In ieder geval, er zijn nogal wat hiaten in het corona beleid en wat we ervan moeten vinden.

6 Reacties
adriek
adriek21 jun. 2021 - 8:50

Ga je schamen wappie!

Gerygrr
Gerygrr21 jun. 2021 - 11:47

Cubert, U bent een gevaar!

Woeki Hypo
Woeki Hypo21 jun. 2021 - 12:03

@Eirda, 21 juni 2021 at 10:50, “Ga je schamen wappie!” Cubert20: “In ieder geval, er zijn nogal wat hiaten in het corona beleid en wat we ervan moeten vinden.” Mijn commentaar. Als je een constatering van wetenschappelijk en filosofisch niveau maakt, dan ben je volgens sommigen in de huidige door en door corrupte, agressieve en arrogante maatschappij en wereld met censuur en repressie een wappie. Woeki Hypo is gematigd liberaal.

gimli55
gimli5521 jun. 2021 - 14:28

Thankx Woeki. Wat mij opvalt is de grenzeloze onverdraagzaamheid en blind vertrouwen, terwijl er alle reden is om kritisch naar de afgelopen 1.5 jaar te kijken. Nu blijken er veel meer slachtoffers te zijn gevallen dan eerst werd gedacht. Maar, ja andersdenkenden hebben geen plaats meer in de tunnelvisie maatschappij.

gimli55
gimli5521 jun. 2021 - 14:43

@Eirda Wat een briljante inhoudelijk onderbouwde en goed afgewogen reactie. NOT Sarcasme off Met zulke nietszeggende reacties van Eirda en Grijsje zullen we de oorlog echt winnen, dan wordt het virus volledig verslagen.

Crunchy Frog
Crunchy Frog22 jun. 2021 - 16:32

@gimli [Met zulke nietszeggende reacties van Eirda en Grijsje zullen we de oorlog echt winnen, dan wordt het virus volledig verslagen.] Van de veelzeggende reacties van @gimli (de oude 'Covid19 is niet dodelijker dan een griep'-leugen, desinformatie over vaccins, en instemming aan een filmpje dat Jurgen Conings-achtige complotwanen over virologen verspreidt) gaat het virus daarentegen natuurlijk direct gillend op de loop. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/viroloog-van-ranst-wast-viruswaanzinnige-dansleraar-engel-de-oren

Thuiszitter
Thuiszitter20 jun. 2021 - 17:39

Sommige gezondheidsdeskundigen vinden dat er nu voorrang moet worden gegeven aan het inenten van mensen in minder welvarende landen. Dan vraag je toch af waarom dit maar sommige zijn.

1 Reactie
Poeha2
Poeha220 jun. 2021 - 20:07

Wanneer hadden ze in de EU moeten stoppen, om de vaccins naar Afrika te brengen?

Hendrik5
Hendrik520 jun. 2021 - 17:26

Artsencollectief verwoordt het een stuk beter dan ik zal kunnen. “Laten we geen gok nemen met onze kinderen om de R-waarde onder de 1 te houden”, houdt het collectief de Kamercommissie voor. “Zij hebben al te veel moeten opofferen de afgelopen anderhalf jaar en de jeugd is de toekomst. Laten we hen niet als ‘schild’ gebruiken: wij moeten onze kinderen beschermen, en hun lichamelijke integriteit niet opofferen voor volwassenen. Dat is de omgekeerde wereld. Laten we opkomen voor het welzijn en de gezondheid van de generatie die nu opgroeit.” https://nieuws.nl/algemeen/20210614/geen-gok-nemen-met-onze-kinderen/

4 Reacties
Grozny
Grozny20 jun. 2021 - 17:58

"moeten we gezonde kinderen met een heel leven voor zich gaan vaccineren om kwetsbare ouderen te beschermen" Dit is wat al letterlijk 2 jaar wordt gedaan.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij20 jun. 2021 - 18:28

Artsencollectief? " In diverse media is al uitgebreid aan de orde gekomen dat deze club artsen voor een groot deel bestaat uit artsen die nogal welwillend staan tegenover alternatieve behandelwijzen of zelfs gewoon als kwakzalver betiteld kunnen worden. Het verbaast dan ook niet echt dat deze groep ook heel kritisch staat tegenover de vaccinaties tegen het coronavirus die nu goedgekeurd zijn en worden ingezet. " Ze zijn gewoon tegen ALLES, dus zeker tegen vaccineren van kinderen. Laat die club eens lekker links liggen... https://kloptdatwel.nl/2021/01/24/artsen-covid-collectief-misleidend-over-effectiviteit-coronavaccins/

Paul Spijkers
Paul Spijkers20 jun. 2021 - 22:04

ELKE inenting is een prikje voor anderen. Zo is het een investereing in je naasten (pa, ma. tante, vrienden, dorp, stad, land) en je eigen toekomst. Als je dat die halve seconde jeuk een "opoffering" vind ben je niet goed bij je hoofd. Wat een stomme leugenachtige verhaling plomp je neer zeg.

adriek
adriek21 jun. 2021 - 8:57

Dankzij vaccinaties kunnen we onze kinderen het (relatief) veilige leven bieden dat wij ze kunnen bieden. DKTP en een heleboel anderen, hondsdolheid, mazelen, de pest... Corona mag dan (relatief) nieuw zijn, het is gewoon weer een nare ziekte die met een eenvoudig prikje in bedwang gehouden kan worden. Nee je krijgt geen chip ingespoten, de hulpstoffen veroorzaken geen adhd, je dna wordt niet veranderd en het vaccin is wél goed getest. Nog meer vragen? Antivaxxers willen terug naar de middeleeuwen, waar de kindersterfte nog vijftig procent was en de gemiddelde leeftijd waarop mensen overleden vijfenveertig. Wokie wake-up en ga je verstand nu eens echt gebruiken in plaats van als een zombie Facebook napraten!

Grozny
Grozny20 jun. 2021 - 17:01

Kinderen vaccineren en Europa afsluiten werkt ook. In landen als Australie moet je 2 weken in quarantaine ook al ben je 2 weken gevaccineerd als je daar binnen wilt.

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers20 jun. 2021 - 22:17

Dat is trouwens ietsje moeilijker geworden, die quarantine. Met de VK en vooral de India varianten zijn er wat meer en gevaarlijkere ontsnappingen dan voorheen. Die worden nog steeds met zeer korte plaatselijke lockdowns met success het land weer uitgewerkt. Maar, met veel makkelijkere en snellere besmettelijkheid word het riskanter. Men zou de quarantine langer kunnen maken maar dan brengt men het aantal binnenkomers met een derde terug and de regeringen zijn te lui om betere voorzieningen te bouwen en mensen worden moe van het opletten. Op de lange termijn is zeer breed vaccineren de oplossing.

Mokker
Mokker20 jun. 2021 - 16:39

Fijn dat men tot deze inzichten komt... na in snel tempo alles weer open gegooid te hebben.

adriek
adriek20 jun. 2021 - 16:29

Ah ja, gewoon preventief choroquine en vitamine D en 5G inspuiten bij de kids, dan gebeurt er niks.

4 Reacties
Mokker
Mokker20 jun. 2021 - 18:08

Dat is onvoldoende bewezen, Eirda, stop even met het verspreiden van medische geruchten alsjeblieft. https://www.amc.nl/web/nieuws-en-verhalen/actueel/actueel/ook-nederlandse-studie-toont-aan-dat-hydroxychloroquine-niet-helpt-bij-coronavirus-.htm

adriek
adriek20 jun. 2021 - 20:35

Precies wat ik schreef Mokker: er gebeurt niets als je deze wondermiddeltjes gebruikt.

Paul Spijkers
Paul Spijkers20 jun. 2021 - 22:18

Internet is dom mechanisch. Sarcasme draagt ook bij aan verspreiding van leugens.

adriek
adriek21 jun. 2021 - 8:59

Internet zit vol met mensen die hersenloos anderen napraten onder het motto dat ze nadenken. Ik ben de nuance voorbij: het zijn allemaal domkoppen.