Joop

Kinderen begeleid laten fietsen, wat een goed idee!

  •  
02-01-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Komen mijn kinderen hier ook voor in aanmerking?
Ook Sylvia Witte wil graag dat haar kinderen begeleid naar school kunnen fietsen. Onderweg naar school komen ze immers lang allerlei gevaren, van bouwvakkers tot PVV-stemmers. In deze open brief vraagt ze de burgemeester om hulp.
Beste burgemeester,
Laatst hoorde ik dat je begeleiding kunt aanvragen voor kinderen die op weg naar school langs een AZC moeten fietsen. Wat een goed idee! Graag zou ik van u willen weten of mijn kinderen hier ook voor in aanmerking komen.Op weg naar school komen ze namelijk langs een katholieke kerk en een stukje verderop is een bouwplaats waar afgetrainde, wat oudere bouwvakkers jonge en meestal minderjarige meisjes nafluiten. Intimiderend vind ik ook dat mijn kinderen door een volkswijk moeten fietsen waar het wemelt van de PVV stemmers! Vooral in de decembermaand vinden mijn kinderen dit bedreigend. Mijn oudste zoontje Pete voelt zich altijd erg door hun aangesproken.
Natuurlijk heb ik zelf ook gekeken naar de mogelijkheid om ze onder begeleiding naar school te brengen, maar ik heb een bakfiets. Voorheen vond ik dit reuze handig, want daar pasten niet alleen mijn eigen kinderen in, maar ook het goed gevulde rugzakje van Thomas, onze buurjongen. Zijn rugtas zit zo vol met gedragsstoornissen dat zijn eigen broodtrommeltje er niet meer in past. Maar sinds het NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) mijn bakfiets tot potentieel IS-instrument heeft gebombardeerd, maak ik nu onderweg de gekste dingen mee. Een keer sprong er een BOA bovenop mijn kar omdat hij van een anonieme bron had gehoord dat ik een BOM-moeder zou zijn. U snapt, dat fietst wat aangeschoten. Maar goed het gaat dus over de veiligheid van mijn kinderen. Ik ben nog niet vergeten wat er onlangs gebeurde met kinderen in een crèche, een zwembad, op school en bij een hockeyclub. Ik heb het eens uitgeplozen maar op de route die mijn kinderen fietsen passeren ze het allemaal! En dan heb ik het nog niet eens over de tussenliggende boerderijen. U weet wel, Marianne Vaatstra? Terwijl iedereen de vluchtelingen de schuld gaf, bleek een Hollandse boer haar te hebben vol gestampt met zijn zaad, waarna hij haar de strot af sneed.
Dus tja, al deze gevaren in acht nemend, zou het fijn zijn wanneer mijn kinderen gebruik kunnen maken van uw regeling.
In afwachting van uw antwoord,
Verblijf ik met vriendelijke groet,
Een bezorgde moeder
Oh.. en ps: mijn kinderen hebben pigment in hun huid. De één wat meer dan de ander. Kunt u er voor zorgen dat ze niet door een PVV’er worden begeleid? Gewoon preventief en om te voorkomen dat ze anders tijdens schooltijd het land uit worden gefietst?
Oh… En liever ook geen BOA. Niet dat dit heus geen lieve en slimme mensen kunnen zijn, maar de kans is gewoon niet zo groot.
Oh… En liever eigenlijk ook geen autochtone man. Niet dat ik ze allemaal over één kam wil scheren, maar veel pedoseksuelen zijn autochtone mannen.
Misschien (als ik een voorstel mag doen) liefst door een vluchteling? Die moeten toch nog leren fietsen, hebben overdag niets te doen en dan kan hij ’s avonds gelijk een hapje mee eten.
Ik hoor graag van u,
Vriendelijke groet,
Sylvia Witte

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (42)

deVrolijkeCynicus
deVrolijkeCynicus2 jan. 2016 - 18:52

Volkswijk: PVV stemmers. Witte mannen: pedofielen. BOA's: domme mensen. Ik ben blij dat ik als witte man minder vooroordelen heb. Verder een vreselijk humorvol verhaal.

Modern
Modern2 jan. 2016 - 18:52

Als je zo doorgaat met je kinderen bang maken en hen voor je ideologische karretje spannen, dan komen ze vanzelf in het bijzonder onderwijs terecht. De ideologie hier is natuurlijk dat als iemand anders iets heeft, jij dat ook moet hebben.

kassakijker73
kassakijker732 jan. 2016 - 18:52

"Thomas, onze buurjongen. Zijn rugtas zit zo vol met gedragsstoornissen dat zijn eigen broodtrommeltje er niet meer in past." "bleek een Hollandse boer haar te hebben vol gestampt met zijn zaad, waarna hij haar de strot af sneed." Allemachtig, kan het alsjeblieft wat respectvoller richting kinderen?

BasVV
BasVV2 jan. 2016 - 18:52

"Intimiderend vind ik ook dat mijn kinderen door een volkswijk moeten fietsen waar het wemelt van de PVV stemmers!" Een heel vreemde uitspraak voor een maatschappelijk werker.

schleborsjki
schleborsjki2 jan. 2016 - 18:52

Snoeihard de plank misslaan.

msj_meijerink
msj_meijerink2 jan. 2016 - 18:52

En het antwoord van Dickerdack is .....?

Triggerfinger
Triggerfinger2 jan. 2016 - 18:52

Satire, het is (iets) dat wordt begrepen door een "enkeling".

jandebakker
jandebakker2 jan. 2016 - 18:52

Dit artikel is een schoolvoorbeeld van de "wet van poe" (een internetwet die stelt dat het "Zonder een knipogende smiley of een ander helder vertoon van humor onmogelijk is om een parodie te maken op fundamentalisme die niemand zal aanzien voor echt fundamentalisme." [https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Poe]). Ofwel het is een zeer leuk geschreven stuk satire, waarmee het punt wordt gemaakt dat 'elk huis zijn eigen kruis heeft'. Waarbij de casus van het begeleid fietsen slechts fungeert als kapstok voor dit verhaal. (in dat geval zou ik graag meer van mevr. Witte lezen). Of mevr. Witte is bloedserieus en laat daarmee zien dat het reageren vanuit de onderbuik niet louter is voorbehouden aan PVV stemmers. Persoonlijk gok ik echter dat het als satirisch moet worden beschouwd.

Mark Gh
Mark Gh2 jan. 2016 - 18:52

De zorgen van de bewoners over een AZC worden geadresseerd door deze begeleiding. Hierdoor kan het AZC (een groot, tijdelijk AZC wel te verstaan) doorgaan, waar dat anders wellicht tot problemen had geleid. Op zichzelf is de begeleiding raar, maar in deze context begrijpelijk en goed - helemaal wanneer je je beseft dat dit een extra kwetsbare groep betreft. De immigranten hebben een dak boven hun hoofd en deze bezwaren vanuit de gemeente worden geadresseerd. Win-win lijkt me. Verder maak je je punt niet heel veel sterker met de racistische en anderszins discriminerende opmerkingen aan het eind.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen2 jan. 2016 - 18:52

OK Mark, waarom wel begeleiding als je langs een AZC fietst en niet langs huize Gh?

adriek
adriek2 jan. 2016 - 18:52

Ik denk dat we het beste kinderen tot hun achttiende jaar in een ommuurd paradijs kunnen laten opgroeien zodat ze niet geconfronteerd worden met de boze buitenwereld. TV en internet alleen toelaten via filters, geen gemotoriseerd verkeer, en permanent cameratoezicht. Als ze achttien zijn gaat de enkelband af en zijn ze klaar voor de echte wereld.

1 Reactie
HankeK
HankeK2 jan. 2016 - 18:52

lezen! is een basisschool voor speciaal onderwijs!

Eric Minnens
Eric Minnens2 jan. 2016 - 18:52

Sylvia, volg voortaan eerst eens het nieuws voordat je een stukkie schrijft. Heel leuk hoor (m.n.h.), Dolf Jansen zou er zo een van zijn zouteloze puntjes aan kunnen zuigen. Hier dan maar weer een reeds eerder op Joop geplaatste link om je bij te praten: http://nos.nl/artikel/2077722-schooldirecteur-fietsbegeleiding-bij-azc-niet-voor-niets.html

2 Reacties
Patrick Faas
Patrick Faas2 jan. 2016 - 18:52

Ah, dank voor de info. We hebben het over Loon op Zand. Daar is de Efteling, waar Wilders zo graag komt. Woont Sylvia Witte daar?

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten2 jan. 2016 - 18:52

En de directeur en de schoolbesturen mogen hun flinke salaris houden? Waarom dat niet wat minder en gewoon leerlingenvervoer regelen zoals het hoort?

Mark Gh
Mark Gh2 jan. 2016 - 18:52

Overigens, over de cijfertjes: waar ongeveer 20% van de bevolking allochtoon is, is 30% van de pedoseksuelen dat. Dat lijkt me je punt niet echt te ondersteunen. Verder heeft 25% van de pedoseksuelen geen Nederlands paspoort, waar slechts 5% van de inwoners deze niet heeft. Op basis daarvan heb je met een autochtone Nederlander toch minder kans een pedoseksueel te treffen... Ik zeg hiermee overigens niet dat er pedofielen in het AZC in Loon op Zand zitten. Het enige dat ik hiermee wil zeggen is dat je vooroordelen tegen blanke Nederlanders minstens zo kwalijk zijn als de vooroordelen van "PVV-ers" tegen asielzoekers. Vooroordelen bestrijden met andere vooroordelen en andere discriminatie? Lijkt me niet heel zinvol. Bronnen: http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=37325&D1=0&D2=a&D3=0&D4=0&D5=2-4,11,38,46,95-96,137,152,178,182,199,220,237&D6=0,4,8,12,16,l&HD=140523-1106&HDR=T,G2,G3,G5&STB=G1,G4 http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=70634ned&D1=0&D2=0&D3=0-2,8,21-22&D4=0&D5=9,14,l&HDR=T,G4&STB=G3,G2,G1&VW=T https://www.wodc.nl/images/ob220-volledige-tekst_tcm44-58467.pdf

1 Reactie
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten2 jan. 2016 - 18:52

Bronvermelding percentages?

Patrick Faas
Patrick Faas2 jan. 2016 - 18:52

"Begeleiding voor kinderen die op weg naar school langs een AZC moeten fietsen." Daar gaat dit stuk over, maar "laatst hoorde ik" is een uiterst vage bronvermelding. Kan dat niet wat beter? Waar hebben we het precies over? In welke gemeente speelt dit? Wat is er besloten en door wie?

3 Reacties
tijsraman
tijsraman2 jan. 2016 - 18:52

Gemeente Loon op Zand, AZC Kaatsheuvel.

TomPoes2
TomPoes22 jan. 2016 - 18:52

Ik erger me ook altijd aan die mensen die van alles beweren zonder een bronvermelding te geven; en dat zijn er nogal wat. Maar in dit geval had je dit ook heel gemakkelijk zelf kunnen oplossen met copy/paste in google: "Begeleiding voor kinderen die op weg naar school langs een AZC moeten fietsen." Dat leverde het volgende resultaat op: https://www.google.nl/#q=Begeleiding+voor+kinderen+die+op+weg+naar+school+langs+een+AZC+moeten+fietsen Goed idee, vindt je niet?

Mark Gh
Mark Gh2 jan. 2016 - 18:52

zeg Patrick, moet je in het kader van consequent zijn, niet even leeglopen over het gebruik van het woord "witte" in bovenstaand artikel?

123456zeven
123456zeven2 jan. 2016 - 18:52

Alleen kinderen met een beperking, zoals dat tegenwoordig heet, kregen die begeleiding. Wil je nu zo graag dat je eigen kinderen een beperking krijgen aangemeten, of ben je zelf niet in staat om een en ander maatschappelijk te duiden? Ouders met een beperking, zeg maar.

1 Reactie
cafeine
cafeine2 jan. 2016 - 18:52

Zij heeft volgens mij een denk of begripsvermogensbeperking en aanstellerij-complex. Hoe noem je dat in de diagnostische taal? Serieus, Dit is racistisch en xenofobisch jegens een groep mensen. Ik heb altijd geloofd dat er iets als stemgeheim bestond. Zoals een goede ouder betaamt, zo maakt een groep mensen zich zorg om hun kinderen die prikkelbaar zijn, structuur nodig hebben en misschien vatbaar zijn voor beïnvloeding. Door deze mensen te kwalificeren als PVV'ers is gelijk als een Marokkaan zien voor een crimineel. Het is nergens voor nodig om groep mensen in de samenleving te polariseren. Links = staat voor gelijkheid en wederzijds respect ongeacht de mening van een ander. Polariseren is een rechts hobby.

Armagaddon
Armagaddon2 jan. 2016 - 18:52

>>> Ha...ha...avec un haute Chapeau et compliments..!!... vee anderen en mijn persoontje hebben met volle teugen van het zowel belerende als lerende satirisch opgestelde verzoek kunnen genieten... >>> Een mooie confronterende retro-perspectivisch spiegelbeeld van onze superieur hypocriete en misselijke gedragende deel van onze autochtone mentaliteit die o.a. trots is op haar joods-christelijke roots en tradities en opgeklopte angst heeft voor het vreemde en onbekende....mean.......mean... smile

1 Reactie
lembeck
lembeck2 jan. 2016 - 18:52

Wat de meeste mensen nu ontgaat is het feit dat deze kinderen voorheen met de bus gebracht en gehaald werden en dat de gemeente dat te duur vond. De kinderen moesten dus al een grote verandering accepteren en ermee om leren gaan. Plus de drukke parallelweg langs een drukke snelweg? Daar walt men nu gemakshalve overheen. Reden? Niet die kinderen denk ik. Wel de moslims. De vluchtelingen dus.

GDR66
GDR662 jan. 2016 - 18:52

Hilarisch, geweldig!

2 Reacties
bakkwast
bakkwast2 jan. 2016 - 18:52

kinderen met autisme zo wegzetten? echt hilarisch....

Mark Gh
Mark Gh2 jan. 2016 - 18:52

Racisme, discriminatie en vooroordelen zijn wat u betreft dus toegestaan in het vervolg? "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet"

Donostia
Donostia2 jan. 2016 - 18:52

Wat een trieste bijdrage. De ouders van kinderen met een beperking die vragen om wat extra begeleiding bij hun fietstocht naar school. De eigen school die gefuseerd is met een andere, waardoor de kinderen nu langs de openbare weg moeten fietsen. Er is geen geld voor gehandicapten vervoer. Omdat de kinderen vrij snel behoorlijk van slag raken bij veranderingen in hun context leek het de ouders verstandig de kinderen bij de verandering in verkeersbeeld te laten begeleiden. Waarbij men heeft aangegeven dat dit een tijdelijke situatie is, zodra de kinderen weer gewend zijn vervalt de begeleiding. Ik krijg een heel vieze smaak van dit stukje. Dacht altijd dat het niet lager kon, maar het kan dus wel. Goedmens ten kosten van gehandicapten. Bah bah.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen2 jan. 2016 - 18:52

Ik zou scholieren geen 'kinderen met beperking' noemen, althans niet zonder even uit te leggen wat precies de beperking is?

TomPoes2
TomPoes22 jan. 2016 - 18:52

Toen ik in Indonesië was, dachten ze dat mijn dochter in Indonesië was geboren; toen ik in Marokko was, dachten men dat ze van Marokkaanse afkomst was en toen ik in Brazilië was, was iedereen stomverbaasd dat ze geen Portugees sprak, zodat ik niet zo lang geleden maar eens heb geïnformeerd of ze in Nederland geen last had van discriminatie.

1 Reactie
PocoPoco
PocoPoco2 jan. 2016 - 18:52

Grappig, daar heb ik zelf ook "last" van. Wel apart hoor. Geeft je iig wel een soort veilig gevoel, ze gaan er niet vanuit dat je toerist bent, da's dan wel weer handig. :)

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten2 jan. 2016 - 18:52

En niet te vergeten de babyboomers op hun gemotoriseerde fietsen, moest ook verboden worden. Politie escorte om kinderen te begeleiden tegen dit mopperende volkje is zeer welkom!

1 Reactie
lembeck
lembeck2 jan. 2016 - 18:52

Zonder dollen... die kunnen zeer gevaarlijk worden, als ze veel te hard rijden en die snelheid niet echt onder controle hebben. Erg is ook dat je ze niet hoort...

Sartre
Sartre2 jan. 2016 - 18:52

Erg jammer dat deze mevrouw niet de moeite heeft genomen haar af te vragen, waarom deze kinderen gelet op de soort van onderwijs die ze genieten daadwerkelijk behoefte hebben aan een vorm van begeleiding als ze naar school moeten fietsen. Verder kan ik alleen maar concluderen dat deze mevrouw wederom het niet kan nalaten in traditionele gebaande paden te denken. Feitelijk te walgelijk om commentaar op te geven de denkbeelden, beter gezegd de vooroordelen van deze mevrouw. Zelfs wanneer deze dame kennis heeft genomen vh commentaar in dit topic zal ze waarschijnlijk blijven volharden in haar rechts reactionaire zwart-wit denken. "Terwijl iedereen de vluchtelingen de schuld gaf, bleek een Hollandse boer haar te hebben vol gestampt met zijn zaad, waarna hij haar de strot af sneed. " Zelfs deze bewering klopt niet, het was een Friese boer, geen Hollandse boer.

1 Reactie
arieroos
arieroos2 jan. 2016 - 18:52

[Erg jammer dat deze mevrouw niet de moeite heeft genomen haar af te vragen, waarom deze kinderen gelet op de soort van onderwijs die ze genieten daadwerkelijk behoefte hebben aan een vorm van begeleiding als ze naar school moeten fietsen.] O, daar is zeker wel over nagedacht. Want het is heel merkwaardig; al die vakantiegangers in dat park zijn nooit een probleem geweest, maar nu het om vluchtelingen gaat is de zaak opeens compleet anders. De conclusie ligt voor de hand: het gaat helemaal niet om veiligheid, het is puur racisme.

elja888
elja8882 jan. 2016 - 18:52

Kinderen met een rugzakje moeten wegens fusie een andere route rijden naar een basisschool voor speciaal onderwijs. Deze leerlingen hebben vaste routines en structuren nodig, en liefst ook een prikkelarme omgeving. Om hun veiligheid te waarborgen is de begeleiding nodig. Leerlingenvervoer bleek vanwege bezuinigingen geen optie. leerlingen kunnen in de war kunnen raken als er op hun route ineens veel mensen lopen. "Het gaat om een drukke verkeersweg met aan beide kanten alleen een fietspad. Zien ze daar ineens mensen lopen, of dat nou toeristen zijn of vluchtelingen, dan raken ze daarvan in de war. Om hun veiligheid te waarborgen is de begeleiding nodig.

1 Reactie
lembeck
lembeck2 jan. 2016 - 18:52

Die was er, maar de gemeente had dat wegbezuinigd! Het was dus beter geweest, als de gemeente die bus in stand had gehouden voor deze kinderen. Het kamp ligt er al jarenlang. De gemeente had op de vingers van 1 hand kunnen natellen dat de COA dit kamp zou willen hebben voor vluchtelingen. Dus de gemeente is in eerste instantie gewoon aansprakelijk. Ook voor het vasthouden van de stemmingmakerij. Als die kinderen konden wennen aan fietsen langs een snelweg en andere weggebruikers meemaken op hun tocht heen en terug, waarom dan opeens paniek zaaien over meer mensen die er kunnen lopen? Dat riekt m.i. toch aan angst voor wat die mensen eventueel misschien per ongeluk zouden kunnen doen, waardoor de kinderen bang worden. De schrijfster van het stuk hierboven legt de vinger op de zere plekken met haar satire en ik vind dat ze gelijk heeft.

zweistein
zweistein2 jan. 2016 - 18:52

"Mijn oudste zoontje Pete voelt zich altijd erg door hun (PVV-stemmers) aangesproken" Zo jong, en al zo'n politiek inzicht!

1 Reactie
Alerik1984
Alerik19842 jan. 2016 - 18:52

Het suggereert weer racisme onder PVV stemmers, een deel heeft daar idd weldegelijk een tik van mee gekregen...eerlijk is eerlijk, terwijl toch mijn stellige indruk is dat het hen niet daarom gaat. Het gaat hen om Islam en evt criminelen onder welke etniciteit dan ook. Kleurtjes boeit hen veel minder of niet.

Meta Foor
Meta Foor2 jan. 2016 - 18:52

citaat: '' Pete Witte die in december door een volkswijk met pvv-érs moet fietsen...''; ik denk dat we door deze maatschappelijk werkster behoorlijk in het ootje worden genomen....

1 Reactie
lembeck
lembeck2 jan. 2016 - 18:52

Je méént het... het is satire. Dit is grappig met een hele ernstige ondertoon.