Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kim Putters volgt Mariëtte Hamer op als voorzitter SER

  •  
14-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
687 keer bekeken
  •  
ANP-428589090

Kim Putters, tot vorige maand directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), volgt Mariëtte Hamer op als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Dat onthult RTL Nieuws en wordt bevestigd door andere media. 

In de SER, de bakermat van het polderen, overleggen vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties samen met kroonleden die op basis van hun deskundigheid door de overheid worden geselecteerd. De SER richt zich niet alleen op arbeid maar werkte bijvoorbeeld ook mee aan het Klimaatakkoord uit 2019. Adviezen van de SER vormen veelal de basis voor regeringsbeleid.

Putters kan rekenen op de unanieme steun van werkgevers en werknemers. Ook de kroonleden steunen zijn voordracht. Putters is hoogleraar, voormalig senator en was de afgelopen jaren directeur van het SCP. Hij werd door de Volkskrant bestempeld als 'invloedrijkste Nederlander', vanwege de invloed van het SCP op het kabinetsbeleid. Putters is, net als Hamer, lid van de PvdA. Verantwoordelijk minister Van Gennip (Sociale Zaken, CDA) had een partijgenoot op het oog. Het zou gaan om een vrouwelijke CDA'er met buitenland-ervaring. Maar inmiddels zijn de SER en de minister het eens over de voordracht van Putters.

Putters werd de afgelopen weken ook genoemd als mogelijk leider van de toekomstige fusiepartij van PvdA en GroenLinks.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Joop  den Uil
Joop den Uil14 jun. 2022 - 19:10

Pijnlijk voor Ploumen denk ik zo (en wat ik ''verneem'')

spelregeltoerist2
spelregeltoerist214 jun. 2022 - 13:44

Geweldige benoeming, die man is echt heel slim en van de juiste partij.

1 Reactie
Hallahan2
Hallahan214 jun. 2022 - 16:34

Wat maakt de PvdA de juiste partij?

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jun. 2022 - 13:10

Hij lijkt me wel geschikt, daar gaat het om. Beter dan vele anderen die we al gehad hebben. Wacht maar af.

Kipzonderkop1
Kipzonderkop114 jun. 2022 - 7:44

Foute boel natuurlijk dat er uit de baantjescarrousel nu voor de functie SER voorzitter alweer een lid van het minipartijtje PvdA komt rollen. Helemaal nik gepresteerd voor arbeiders de PvdA en waarom zou dat in de toekomst verbeteren? Niettemin komt PvdA Putters in de positie om te gaan bewijzen dat het wel beter kan. Als eerste het minimumloon niet met procentjes verhogen maar gelijk naar €14. Pak ook gelijk de ZZPers met subsidie aan. Minimum ZZP tarief €50 per uur opdat dat soort goed kan verzekeren tegen malheur en niet de kans krijgt de hand op te gaan houden als het vroeg of laat tegenzit. En doe ook eens wat aan de verplichte pensioenen van arbeiders in loondienst. De rente stijgt dus goed opletten dat de pensioenpremies niet omlaag gaan. Eerst pensioenen indexeren en afstempelen terugdraaien. En ga geen arbeiders uit het buitenland halen. Meer dan genoeg arbeiders in Nederland en waarom zou je de dikke winsten van de bedrijven van de rijken nog verder moeten laten stijgen met buitenlanders waar geen woning voor is etc., altijd maar meer, meer, meer vervuiling ook nog voor de dikke winst. Daar moeten we echt vanaf.

2 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer14 jun. 2022 - 13:56

@ Kipzonderkop1: [Foute boel natuurlijk dat er uit de baantjescarrousel nu voor de functie SER voorzitter alweer een lid van het minipartijtje PvdA komt rollen.] Zou het niet gewoon om de kwaliteiten van Kim Putters kunnen gaan? Dat lijkt me geen "foute boel".

LaBou
LaBou 14 jun. 2022 - 15:33

Eigenlijk zou kees eerst zelf eens moeten aa tonen wat hij presteert voordat hij hier commentaar (dat ook nog eens nergens op slaat) gaat geven.

Pater
Pater14 jun. 2022 - 7:32

Lijkt me heel geschikt.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe14 jun. 2022 - 10:41

Een stapelaar wat betreft opleiding. Zelfdiscipline, volhouden en er vrolijk onder blijven.

msj_meijerink
msj_meijerink14 jun. 2022 - 7:03

Welke ca-er 'met buitenlandervaring' moest aan het werk worden geholpen? Het 'old boys netwerk' is passé, mevr. Van Gennip, toch?

2 Reacties
Pater
Pater14 jun. 2022 - 7:31

Wat dacht je van die voorzitter van de bouwwerkgevers, onze Maxime? Was die niet een tijdje minister van buitenl zaken?

Poeh, poeh
Poeh, poeh14 jun. 2022 - 8:49

Deze kandidaat-voorzitter is gewoon afkomstig uit het old boys netwerk. Het is de nog steeds de uitstekende band tussen VVD en PvdA als het gaat om 'we rules this country.'