Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kim Kardashian roept miljoenen volgers op tot actie tegen Instagram en Facebook

  •  
15-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
kim
Kim Kardashian, de reality-tv ster die als de keizerin van sociale media kan worden beschouwd, stort zich in de strijd tegen de “haat, propaganda en desinformatie” die Instagram and Facebook verspreiden. Uit protest zal ze haar accounts op beide platformen ‘bevriezen’ en roept haar 188 miljoen volgers op hetzelfde te doen. Kardashian sluit zich daarmee aan bij de succesvolle campagne #StopHateForProfit waarmee activisten bedrijven oproepen geen reclamegeld meer aan de platformen te besteden.
“Ik hou er van dat ik me direct met jullie kan verbinden via Instagram en Facebook maar ik kan hier niet stilzitten en blijven zwijgen terwijl deze platformen ondertussen doorgaan met het verspreiden van haat, propaganda en desinformatie, geproduceerd door groepen om verdeeldheid te zaaien en Amerika te splijten, en daar alleen maar iets tegen ondernemen als er doden vallen. Desinformatie die gedeeld wordt op sociale media heeft ernstige gevolgen voor onze verkiezingen en ondermijnt onze democratie. Doe als je wilt morgen met me mee als ik mijn account bij Instagram en Facebook ‘bevries’ om Facebook duidelijk te maken dat ze moeten stoppen met winst maken door haat #StopHateForProfit.”
Op Instagram werd haar posting binnen een uur 100.000 keer geliked.
In haar bio linkt Kardashian naar informatie van de Stop Hate For Profit campagne. Die beweging houdt deze week een speciale actieweek en roept op tot een 24 uurs bevriezing van accounts op woensdag 16 september. “We naderen snel een van de belangrijkste verkiezingen uit de Amerikaanse geschiedenis. De oncontroleerbare en vage ‘veranderingen’ bij Facebook schieten tekort voor wat nodig is om onze democratie te beschermen,” aldus de campagne. Ook andere sociale media sterren, zoals Katy Perry, sluiten zich bij het protest aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.