Joop

Kijken! Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië

  •    •  
07-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bij hoge uitzondering werd BNNVARA-journalist en documentairemaker Sinan Can toegelaten tot Saoedi-Arabië. Hij reist meerdere malen door het land dat bekend staat om z’n rijkdom, het strenge geloof en de onderdrukking, maar nu onder kroonprins Mohammad bin Salman zegt te willen hervormen. Tegelijkertijd wordt de wereld opgeschrikt door de moord op journalist Khashoggi. Een jaar lang volgt Can de ontwikkelingen van binnenuit, door de ogen van de inwoners zelf. Zijn het slechts loze beloften of is Saoedi-Arabië daadwerkelijk in staat te veranderen?
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Hiltermann
Hiltermann8 jan. 2019 - 14:40

Die documentaire zal best mooi gemaakt zijn maar voor mij hoeft het niet. Ik verafschuw dit soort totalitaire landen die vanwege vanwege hun op olie gebaseerde machtspositie de mensenrechten ongehinderd kunnen schenden. Zolang kroonprins Mohammad bin Salman aan de macht blijft verandert er niets .

Poezenmens
Poezenmens8 jan. 2019 - 13:30

Zojuist gekeken op ‘Uitzending gemist’. Zoals we van Sinan Kan gewend zijn, heel mooi gemaakt en fascinerend het reilen en zeilen te zien van een vrouw onderdrukkend land. Een echte aanrader om te kijken naar deze 4-délige serie.

1 Reactie
OlavM
OlavM8 jan. 2019 - 23:53

@ Merel": Inderdaad heel interessant. Vooral het feit dat Sinan Can met gewone mensen in contact weet te komen en met hen praat, wat hun eigen achtergrond ook is. Heel informatief dus.