Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Beller zet Nigel Farage klem tijdens live-programma

  •  
18-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
farage
Een luisteraar, Richard uit Pembrokeshire, heeft ‘voormalig’ Ukip-leider Nigel Farage zondag tijdens een inbelprogramma op de Britse talkradio zender LBC te grazen genomen.
De man leek Farage aanvankelijk te steunen. “Ik wil even terugkomen op het punt dat je eerder inbracht over integratie en hoe belangrijk dat is. Een van mijn grote zorgen is dat er mensen naar dit land komen en gewoon geen Engels leren. Ik zie niet in hoe je kunt integreren als je niet de taal van het land leert.”
Farage reageert opgetogen. “Ik kan het alleen maar helemaal met u eens zijn.” Hij herhaalt opnieuw een van zijn beruchte anekdotes over hoe ongemakkelijk het is om in de trein te zitten en alleen maar vreemde talen om je heen te horen.
Daarop maakt Richard zijn voltreffer: “Wat dat betreft vraag ik me af waarom je meer dan twintig jaar in België hebt doorgebracht en toch geen woord Vlaams, Duits of Frans spreekt.”
Hoe weet je dat, wil Farage weten en de beller wijst fijntjes op het verhaal over de zogenaamde ‘aanslag’ die eerder dit jaar op Farage zou zijn gedaan. Uit dat verhaal werd duidelijk dat de Ukip-leider die al sinds 1999 in het Europees parlement zit de Franse taal niet machtig is.
Farage is overigens niet het type politicus dat zich snel van zijn stuk laat brengen en probeert de rake opmerking gewoon weg te lachen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (62)

Dewik2
Dewik221 jul. 2016 - 6:55

Het buitenland va Farange bestaat uit die 1 km2 Brussel waar meer dan 100,000 europeese ambtenaren wonen met hun families. Dit is een soort mini-kosmos , niet te verwarren met Belgie.

I F Stone
I F Stone19 jul. 2016 - 18:13

Opnieuw Nederlanders hebben weliswaar de naam dat ze meerdere talen beheersen Maar dat is inmiddels al lang niet meer zo. Frans,Duits en Engels de uitspraak is vaak bedroevend ,grammaticaal hoogst beroerd In het Engels is de woordenschat vaak niet Meer dan wat ordinaire scheldwoorden Luister eens naar onze politici. Je krijgt er plaatvervangende schaamte van. Tricky Mark Rutte voorop

I F Stone
I F Stone19 jul. 2016 - 18:07

Nederlanders hebben weliswaar de naam dat ze hun talen kennen Maar dat is

jasperk2
jasperk218 jul. 2016 - 18:20

Waar lacht hij het weg dan? Daar is de voertaal toch echt vaak Engels en daarbij hij komt er voor werk, niet om een bestaan op te bouwen. Als Nederlander spreek ik Duits, Nederlands en Engels. Ik kan Frans lezen en een beetje verstaan en spreken. Spaans idem. Maar dat komt omdat in Nederland die talen ook onderwezen worden en je ze in de handel nodig hebt. Waarom zou een native Engels sprekend persoon andere talen leren?

3 Reacties
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper18 jul. 2016 - 20:56

> Waarom zou een native Engels sprekend persoon andere talen leren? Als je twintig jaar in België woont? Lijkt mij heel vanzelfsprekend dat je dan de taal leert. Als ik ergens een maand ben spreek ik de taal al een beetje, en kan ik in de landstaal een brood kopen en een consumptie bestellen en afrekenen. Jij toch ook, zie ik in je reactie. Farage is daar te belabberd voor, dat is een mentaliteitskwestie. Ik ken zelf Engelsprekenden die in Nederland wonen, en het is best moeilijk voor hun om Nederlands te leren omdat iedereen gelijk in het Engels begint. Dat helpt niet. Maar toch leren ze het na een jaar, twee jaar. Die vette tongval blijft natuurlijk. Behalve Farage dan.

Machielse932
Machielse93218 jul. 2016 - 23:19

@Not a Jolly Jumper Volgens mij woont hij alleen helemaal geen twintig jaar in België.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 15:49

Hij zit sedert 1999 in het EP, dus bijna 20 jaar. En ik neem aan dat hij trouw aanwezig was op de vergaderingen, hij accepteerde de vergoedingen, en dus verbleef hij grootste deel van die bijna 20 jaar in België.

adriek
adriek18 jul. 2016 - 16:07

Zo denken populisten. Ze hoeven zich nooit te verantwoorden want ze hebben gelijk

Freeman2
Freeman218 jul. 2016 - 15:38

Spreekt Farage überhaupt een andere taal dan Engels?

IronLungs
IronLungs18 jul. 2016 - 14:06

Volgens mij is de voertaal in het EP nog altijd Engels. Het weglachen heeft hij zeker van Rutte overgenomen?

1 Reactie
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 15:49

Het EP heeft geen voertaal

Voice
Voice18 jul. 2016 - 13:35

Ik heb een vraag aan de posters hier, welke opkwam door dit artikel. Vraag: Welk grondgebied/rechtssysteem heeft het EP? Maw als er een moord zou plaats vinden in het EP of in de gebouwen van het EP, zou deze zaak dan vallen onder het Belgische strafrecht of een ander? Is het EP hetzelfde als de VN in Amerika, die geen Grondgebied is van het Amerika, zoals het Vaticaan ook geen onderdeel is van Italië? Ben benieuwd wie hier het antwoord op heeft, graag met een link als het kan. Dank! :)

3 Reacties
Robert Follon
Robert Follon18 jul. 2016 - 13:54

EP valt gewoon onder het rechtssysteem van de staat waar het vergadert. Dus in Straatsburg onder Frankrijk en in Brussel onder België. Het EP staat nl. niet op min of meer apart (soeverein) grondgebied zoals Vaticaanstad of het District of Colombia.

Flipje Tiel
Flipje Tiel18 jul. 2016 - 14:39

@Voice 18 juli 2016 at 15:35 De professionals vragen dat op een discrete manier aan hun advocaat. Op deze manier loop je een beetje in de kijker.

Voice
Voice18 jul. 2016 - 18:06

Robert Follon, dank voor het antwoord. Heb je eventueel nog een link, heb hier naar gezocht, maar kan hier niets van vinden op het www. Flipje Tiel, heb ik geen moeite mee. Verder vind ik het ook een uitdaging om te kijken of er mensen zijn die het weten. Ik schaam mij er niet voor dat ik het niet weet, u weet het wel?

hminkema
hminkema18 jul. 2016 - 12:45

Dit is er een van een nieuw genre internetvideo's: mensen met politieke overtuiging X plaatsen fragmenten waarin hun eigen helden andersdenkenden 'onderuithalen', of waarin hun eigen politieke vijanden worden 'onderuitgehaald' door critici. Daarboven zetten ze dan titels als 'Christopher Hitchens mops the floor with Al Sharpton", "Donald Trump totally destroys stupid Democrat" of "Atheist Krauss Whacks Down a Muslim Debater". Wie die filmpjes enigszins kritisch bekijkt, wordt meestal teleurgesteld. Het 'whacken' en 'destroyen' en, zoals hier, het 'klemzetten' blijkt nogal 'in the eye of the beholder' plaats te vinden. Het filmpje lijkt dan ook voor retorische, propagandistische doeleinden geplaatst te worden. Wat ook wel iets zegt over het medium dat zich daartoe leent. Doorlopen, mensen.

1 Reactie
arjenZH
arjenZH19 jul. 2016 - 21:19

Spijker op de kop, veelzeggend dat dit hier wordt geplaatst

Dopper2
Dopper218 jul. 2016 - 11:19

Waarom zou Farage moeten integreren in een land als België? De man is Europarlementarier en vertegenwoordigt de Britse UKIP-partij in het EP. Hij is niet naar België geëmigreerd om daar een toekomst en een leven op te bouwen. Dat is voor mij toch een groot verschil met de mensen die bijv. naar het VK verhuizen om daar een leven op te bouwen en na 40 jaar de Engelse taal nog niet fatsoenlijk beheersen. Of die mevrouw in Duitsland die daar al 43 jaar woont, maar een Arabische tolk voor de rechtbank nodig had omdat ze geen Duits spreekt. Of de vele allochtone kinderen die hier opgroeien, naar school gaan en de Nederlandse taal met de paplepel krijgen ingegoten en vervolgens als tiener en volwassene nog steeds geen normale volzin uit hun mond krijgen en om de drie woorden het k-woord gebruiken.

BasVV
BasVV18 jul. 2016 - 11:15

Natuurlijk spreekt Farage ook Frans. In Brussel vertikken ze het om welke andere taal dan ook te spreken. En dan bedoel ik Brussel buiten het EP. Je moet wel de basis leren. Anders krijg je niet eens een kop koffie op een terras.

3 Reacties
Casparus2
Casparus218 jul. 2016 - 12:56

Brussel is een Vlaamse stad en je kunt er gewoon met Engels terecht.

Machielse932
Machielse93218 jul. 2016 - 23:23

Heb zelf een tijdje in België gewoond en kwam helaas ook regelmatig in Brussel. Een kop koffie krijg je nog wel via het Engels, Nederlands kunnen de meesten niet. Echter de weg vragen is uiterst pijnlijk als je geen Frans kan en dat kan ik dus praktisch niet.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 15:51

> Echter de weg vragen is uiterst pijnlijk als je geen Frans kan en dat kan ik dus praktisch niet. Nederlands lukt beter?

Marcella Rijen
Marcella Rijen18 jul. 2016 - 11:13

Jezus, ik dacht dat echt iemand die Farage te slim af was geweest maar na het luisteren van het fragment blijft daar niets van over.

2 Reacties
hasp52
hasp5218 jul. 2016 - 13:06

Kwestie van selectief luisteren en/of een aanhanger van Farage? Maar het is toch wel schrijnend dat iemand die zich zo tegen de Europese Unie afzet, zich wel gewoon maandelijks een salaris door de Europese Unie laat uitbetalen van € 8,213.02 + € 4.320 netto aan onkostenvergoedingen, vindt u niet?

Marcella Rijen
Marcella Rijen22 jul. 2016 - 21:02

Integendeel want wat is er nou mooier dan op kosten van de EU diezelfde EU proberen op te blazen.

D'Holbach
D'Holbach18 jul. 2016 - 10:57

Het is inderdaad vrij hypocriet van deze populist maar goed, wie had anders kunnen denken? Dat gezegd hebbende, wordt het geen tijd om 1 taal te kiezen voor het EP? Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het Frans maar Esperanto is eigenlijk een betere keuze. Eerst een half jaar Esperanto leren alvorens je daar kunt werken. Het grote voordeel is dat je het legertje tolken naar huis kunt sturen en dat iedereen op een gelijk niveau begint. Ook de ambtenaren zullen dan Esperanto moeten leren om het per direct de voertaal van de EU te maken. Een gelijk speelveld voor iedereen. Dat is pas eenwording.

Gammana
Gammana18 jul. 2016 - 10:37

Beetje appels en peren vergelijking. Het is niet zo dat Farage is verhuisd naar een land waarvan hij de cultuur veracht. Om vervolgens op geen enkele wijze te integreren, zelfs zo erg dat de haat van zijn kinderen voor die cultuur nog groter is. Dat is waar heel west Europa mee te maken heeft.

1 Reactie
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper18 jul. 2016 - 13:38

> Het is niet zo dat Farage is verhuisd naar een land waarvan hij de cultuur veracht. Dat maakt het nog erger, zou hij de cultuur veracht hebben, dan had hij een reden om niet te integreren, maar nu had hij zelfs niet die reden. en als het nu voor een jaartje was, maar hij woont inmiddels al 20 jaar in Belgie. Overigens, de man met wie hij samen de Brexit campagne voerde vergeleek de EU met de nazi-staat, ik heb Farage geen afstand horen nemen. Die man is nu de minister van buitenlandse zaken voor de UK. http://www.politico.eu/article/boris-johnson-compares-eu-to-nazi-superstate-brexit-ukip/ Voor een ongeschoolde man in de straat, achterstandswijk, kun je dat mogelijk verwachen, maar van een belangrijk politicus verwacht je toch wat anders.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper18 jul. 2016 - 10:16

Farage ergerde zich er aan dat hij in de trein in de UK geen Engels hoorde, ik denk dat Farage in de trein in Belgie ook geen Nederlands of Frans kan praten, als dat nodig is om te communiceren met anderen. Farage valt alweer door de mand, typisch voor zijn Nederlandse aanhang hieronder dat ze nog steeds blijven ontkennen.

Nagus
Nagus18 jul. 2016 - 10:08

Is dit nou waarvoor ik doorklik op dit artikel? Het leek me weleens leuk, Nigel Farage klemgezet. Dat gebeurt immers niet zo snel. Misschien volgende keer beter dan maar?

H.Witte
H.Witte18 jul. 2016 - 10:02

Beetje kinderachtig artikeltje. Ik ben verre van een fan van deze populist, maar als ik daar in zijn plaats zou werken en de voertaal in het werk is Engels en er wordt bovendien verder alles voor je vertaald, dan is de drang niet erg groot om Nederlands of Frans te leren. Van integratie in de Belgische samenleving is in zijn geval geen sprake. Dus, doe maar weg.

2 Reacties
hasp52
hasp5218 jul. 2016 - 13:16

Correctie: Engels is NIET de voertaal in het Europees Parlement: In het Europees Parlement zijn alle officiële talen even belangrijk: alle parlementaire documenten worden in alle officiële talen van de Europese Unie (EU) gepubliceerd, en alle leden van het Europees Parlement (EP-leden) hebben het recht in de officiële taal van hun keuze te spreken. Op deze manier is ook gewaarborgd dat iedereen de werkzaamheden van het Parlement kan volgen. Maar het zou toch ook wel van enige beleefdheid getuigen wanneer je je tenminste enigszins verstaanbaar kunt maken in het land waar je een groot deel van je dagelijks leven vertoeft, dat wordt toch ook van mensen verwacht die hier in Nederland komen werken? Toch zijn er maar weinig Engelsen die er niet op voorhand van uit gaan dat ze overal in het Engels kunnen communiceren. Beetje raar eigenlijk dat die Engelsen geen enkele moeite doen om ook maar enigszins een andere taal te leren terwijl ze wel van anderen verwachten dat die Engels spreken. Kwestie van hoogmoed?

MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT18 jul. 2016 - 20:35

@hasp52 . 1) Al die talen geeft wel aan hoe pluriform de EU is, en dat kan je positief of negatief zien, voor de werkgelegenheid is het goed want de EU gaat de vertalingen niet automatiseren. 2) Engelsen met een tweede, of laat staan, een derde taal, zijn zeldzaamheden. En dat komt vaak ook nog door met wie ze communiceren. De Engelsen weten dat ze zich zowat overal met hun taal kunnen redden, en de niet-Engelsen maken graag van de gelegenheid gebruik om hun engels wat bij te spijkeren. Verder, wanneer Nederlanders wat minder bekwaam zouden zijn in het engels, dan hadden al veel meer mensen de middelvinger naar de Yanks opgestoken, want msm........

Machielse932
Machielse93218 jul. 2016 - 9:58

Ik dacht dat Farage in Engeland woonde en niet in België. In een interview gaf hij namelijk aan hoe fantastisch hij de kanaaltunnel vond. Daarbij mag in het EP iedereen zijn eigen taal spreken en lijkt het me zelfs wenselijk als meer mensen daar het Engels gebruiken. Zie het probleem daarom niet dat de beller meende te constateren. Was anders geweest als hij echt geëmigreerd was naar België

2 Reacties
Zandb
Zandb18 jul. 2016 - 11:33

Machielse: Farage geeft te kennen hoe erg het is, dat als je in Engeland in de trein zit, je geen Engels meer hoort. Had Farage echter met zijn familie/vrienden/collegae in een Belgische trein o.i.d. gezeten had hij meebepaald dat de Belgen zich vreemden zouden kunnen voelen in hun eigen land. Als u daar gemakkelijk overheen wilt stappen, dat moet u weten. Maar een tikje opvallend en schijnheilig is zo'n standpunt natuurlijk wel. Dat moet u, als onbevooroordeeld regeerder, toch ook zien.

Machielse932
Machielse93218 jul. 2016 - 11:43

"onbevooroordeeld regeerder" Nee onbevooroordeeld ben ik zeker niet zo woon ik zelf ook in het buitenland zonder de taal te spreken. Vind het überhaupt niet zo belangrijk welke taal mensen spreken. Dikke kans dat die mensen in de trein ook gewoon (enigszins) Engels kunnen, maar waarom zou je als je met taalgenoten onder elkaar ben? Ik ga toch ook geen Engels praten als ik met Nederlanders in het buitenland ben. Als je inderdaad mensen hebt die welfare ontvangen en de taal niet kunnen dan is het wel een andere kwestie. Het argument dat er teveel migranten zijn in Engeland lijkt me wel valide; de woningmarkt, het zorgsysteem en het onderwijssysteem staan onder druk. De taal lijkt me niet het kernpunt.

DaanOuwens
DaanOuwens18 jul. 2016 - 9:52

Als je 15 jaar in een ander land werkt en je spreekt nog de taal niet dan doe je iets fout. Ook als je allochtoon bent. Maar als je zelf in Engeland dit een belangrijk kritiekpunt vind en je spreekt helemaal geen Frans, Duits of Nederlands dan ben je een idioot en een hypocriet.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jul. 2016 - 9:41

Als Farage naar België was gemigreerd dan had Richard uit Pembrokeshire inderdaad een heel goed punt gehad.

1 Reactie
Zandb
Zandb18 jul. 2016 - 11:37

Nou nee Nick, want Farage maakt dat Belgen zich een vreemde in hun eigen land voelen. Zoals hij anderen verwijt dat hij zich een vreemde in zijn land voelt. Wel degelijk en zeer schijnheilig.

geen-mening
geen-mening18 jul. 2016 - 9:40

Nou, nou, nou, touché hoor! Waarom zou je ergens integreren waar je helemaal niet woont/ leeft. Integreren moet je als je ergens je thuis van maakt/ wilt maken, als je er alleen werkt en je voor je werk de taal van het land verder ook niet hoeft te kennen, waarom zou je het dan leren?

7 Reacties
ikdus2
ikdus218 jul. 2016 - 10:28

20 jaar werk? veel van de "allochtonen" hier kwamen ook maar voor werk. wat is het verschil

Gammana
Gammana18 jul. 2016 - 10:41

@ikdus Jij ziet het verschil niet tussen iemand die ergens werkt en iemand die ergens werkt en woont en een familie opvoedt? Geen wonder dat je zoveel onzin plaatst, zelfs het meest voor de hand liggende is nog te moeilijk.

Zandb
Zandb18 jul. 2016 - 11:39

geen, Maar waarom vindt Farage dan dat zoiets in Engeland wèl en in een ander land niet hoeft?

geen-mening
geen-mening18 jul. 2016 - 11:49

Ik weet niet wat hij gezegd heeft precies maar integreren doe je als je ergens dus je thuis maakt, je er definitief wil vestigen, als je ergens alleen werkt en verder geen deel uitmaakt van de samenleving (geen paspoort/verblijfsstatus, geen BSN etc.) dan hoef je ook niet te integreren, dat is het verschil dus.

ikdus2
ikdus218 jul. 2016 - 12:20

@gammana maar de kinderen van de immigranten spreken toch gewoon wel Nederlands. (whats the deal) veelal beter en met een ruimere woordenschat dan menigeen autochtoon uit de onderklasse. maar wat is nou het punt wat je wil maken. en wat mijn onzinnige bijdrage betreft zal ik gewoon als verschil van inzicht beschouwen. lijkt me wel zo beschaafd.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper18 jul. 2016 - 13:26

> Geen wonder dat je zoveel onzin plaatst, zelfs het meest voor de hand liggende is nog te moeilijk. Beste Gammana, kennelijk even niet goed opgelet? Misschien de plotselinge zomer? Dit is niet "geenstijl" waar mensen elkaar de hele dag van rot schelden, maar dit is Joop waar men tracht een bepaalde discussie-standaard te handhaven.

Bertus Bakhuizzz
Bertus Bakhuizzz18 jul. 2016 - 19:26

@ Not a jolly jumper Als er ergens veel gescholden wordt op andersdenkenden is het wel hier: 'dom rechts', 'xenofoob', 'vluchtelingenhater', 'racist', 'fascist' enzovoorts. Niet alleen door reaguurders, maar ook door opiniemakers en redacteuren. En dat alleen maar omdat je een andere mening hebt.

CJJelle
CJJelle18 jul. 2016 - 9:39

Martin Schulz. praat enkel Duits in de microfoon wat vertaald moet worden in het EP. Sterk punt hoor!

3 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 jul. 2016 - 10:03

Maar dat is niet de persoon die zo'n groot punt maakt van het Engels leren door migranten in de UK, dus wat is nu je punt?

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper18 jul. 2016 - 10:17

Schulz loopt niet, zoals Farage, jarenlang te mopperen dat buitenlanders niet de taal leren. Sterk punt hoor!

Tevilnelg2
Tevilnelg218 jul. 2016 - 15:32

Wat een lulkoek. Schulz spreekt vloeiend Engels en Frans en heeft deze talen tijdens interviews, speeches en debatten gebruikt. Sla YouTube er maar eens op na. Volgens het Engelse Wikipedia-artikel zou hij zelfs Spaans, Italiaans en Nederlands spreken. In het Europees Parlement worden alle speeches vertaald. Als Schulz in het Engels spreekt, wordt het alsnog in het Duits vertaald. Het maakt dus geen snars uit.

Arvidos
Arvidos18 jul. 2016 - 9:36

Treffend! Het is bekend van Engelsen en Amerikanen dat ze niet een andere taal willen leren. Het zal wel aan de dominantie van de Engelse taal liggen, maakt ze lui en arrogant.

1 Reactie
Machielse932
Machielse93218 jul. 2016 - 9:58

Dat is wel waar. Maarja zij hebben de noodzaak minder dan wij. Iedereen leert toch al hun taal.

Raptor2
Raptor218 jul. 2016 - 9:28

Nou nou, wat werd die Farage weer klem gezet. Waarom zou Farage überhaupt de Franse taal machtig moeten zijn als de voertaal ook Engels is in het EP?

8 Reacties
willemb2
willemb218 jul. 2016 - 9:51

Ik zou het nog sterker willen formuleren. Engels is de enige echte wereldtaal en zou de hoofdtaal in de EU moeten zijn. Ook zonder de Britten. Bovendien gold voor Farage dat het zijn opdracht was het VK uit de EU te krijgen. Dan is het zelfs inconsequent om een taal te leren van het gebied waar je niet bij wil horen. En hij vertrekt uiteindelijk. De buitenlanders waar hij op doelt zullen altijd blijven, niet om te integreren maar om te profiteren.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper18 jul. 2016 - 10:18

Omdat Farage 20 jaar in Brussel woont, zou hij volgens zijn eigen principes, na 20 jaar toch wel het Brussels (Nederlands of Frans) machtig moeten zijn, in elk geval basaal.

Gammana
Gammana18 jul. 2016 - 10:43

@Not a Jolly Jumper Waarom verwacht je dat wel van Farage maar niet van een allochtoon die hier al 20 jaar een uitkering claimt?

Tom Meijer
Tom Meijer18 jul. 2016 - 10:48

"De buitenlanders waar hij op doelt zullen altijd blijven, niet om te integreren maar om te profiteren." Afgezien van het feit dat dit niet voor iedereen opgaat: in de vijftiger en zestiger jaren is er een hausse geweest van Nederlanders die naar de VS, Canada of Australië emigreerden. Dat had een duidelijk doel: profiteren. Dat vindt U wel in orde?

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jul. 2016 - 12:54

Not a Jolly Jumper 18 juli 2016 at 12:18 {Omdat Farage 20 jaar in Brussel woont,...] Maar dat is nou net - hij woont niet in Brussel, hij woont in Kent. Voor zijn werk als Europarlementariër brengt hij vast veel tijd door in Brussel en Straatsburg (ongetwijfeld goeddeels onder de kaasstolp van het EP) en hij zal daar vast ook een pied-a-terre hebben. Maar wonen in Brussel is toch heel wat anders.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper18 jul. 2016 - 13:22

Beste Gammana 18 juli 2016 at 12:43 > Waarom verwacht je dat wel van Farage maar niet van een allochtoon die hier al 20 jaar een uitkering claimt? Is het nu werkelijk nodig dat je strijdt tegen argumenten die je zelf bij mij in de mond legt, mar die ik nooit heb gebruikt? Beetje vreemd, vind je zelf ook niet?

Tevilnelg2
Tevilnelg218 jul. 2016 - 15:39

Omdat hij veel tijd in Brussel en Straatsburg doorbrengt en Frans daar een officiële taal is. Ik neem toch wel aan dat hij ooit wel eens de stad ingaat? Binnen de EU-instellingen wordt veel Frans gesproken en het blijft op zijn minst een belangrijke werktaal. De hypocrisie ligt in het feit dat hij zijn eigen appél, aan de beschaafdheid van immigranten om ondanks ontbrekende noodzaak de nationale taal te leren, gewoon zelf niet opvolgt. Net als een arbeider waarschijnlijk weinig impulsen heeft om de taal te leren, hoeft Farage dat door zijn geprivilegieerde positie ook niet te doen. Als er dus geen noodzaak is, laten veel mensen dat achterwege. Hij is daar zelf geen uitzondering op, maar oordeelt wel over anderen.

willemb2
willemb218 jul. 2016 - 22:01

@TomMeijer: Er staat niet voor niets 'de buitenlanders waar hij op doelt'. Dat zijn mensen die geen Engels spreken. En denkt u nou echt dat de Amerikaanse immigranten, van welke afkomst dan ook, het zich destijds konden veroorloven geen Engels te spreken? Zou ook het werkloosheidspercentage onder hen beduidend hoger hebben gelegen dan het gemiddelde?