Joop

Kabinet vervangt ongebruikte routekaart door stappenplan

  •  
13-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
Mark Rutte en Hugo de Jonge willen de samenleving in vijf stappen weer openen. “Iedere week kijken we wat er kan”, aldus De Jonge. De eerste stap vindt mogelijk op 28 april plaats. Daarbij zou de avondklok moeten worden opgeheven. Ook mogen mensen dan weer twee mensen thuis ontvangen.
Een besluit daarover valt over een week. De eerste stap wordt gezet als het aantal opnames bij de ziekenhuizen weer afneemt. “Het moet verantwoord zijn”, stelt Rutte. De Jonge waarschuwt voor mogelijke vertragingen. “Niet voorziene bijwerkingen van vaccins kunnen tot oponthoud leiden.”
openingsplan
Eerder presenteerden Rutte en De Jonge twee routekaarten, die ze vervolgens niet volgden. Rutte meent dat het dinsdag gepresenteerde stappenplan “congruent” is met de laatste routekaart.
Mark Rutte begon de coronapersconferentie met een verwijzing naar een bericht op sociale media over twee verschillende werkelijkheden: de publieke werkelijkheid waarin de terrassen weer open kunnen en de werkelijkheid in de ziekenhuizen waar weer veel coronapatiënten liggen.
De Jonge kon nog niet zeggen wat het stilleggen van de levering van het Janssen-vaccin voor gevolgen zal hebben. Daarvoor had hij weer veel woorden nodig.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (57)

webmaatje
webmaatje15 apr. 2021 - 10:00

Misschien is een stappenplan om Nederland boven water te houden, zinniger. De polen smelten nl. veel sneller dan wetenschappers voor mogelijk gehouden hebben. Vandaag in Merkur.de Warmwasser lässt Weltuntergangs-Gletscher schmelzen - Meeresspiegel könnte schneller steigen als gedacht In o.a. kuststreken van de VS is onroerend goed met zicht op toekomstige overstroming al fiks afgewaardeerd, zodat gemeenten financieel flink in de problemen komen. Lees bv. Coastal Flooding Is Erasing Billions in Property Value as Sea Level Rises. That’s Bad News for Cities. https://insideclimatenews.org/news/28022019/coastal-flooding-home-values-sea-level-rise-climate-change-ocean-city-miami-beach/

tinekea2
tinekea215 apr. 2021 - 9:02

Ik snap er weer eens niets van. De ene kant van de maatschappij schreeuwt dat ze eens een stip op de horizon willen, een lichtpuntje aan het eind van de tunnel. De andere kant roept dat zoiets niet kan als de cijfers niet eerst om laag gaan, de ziekenhuizen kunnen het anders niet aan. Als ik de persconferentie beluister dan zie ik een regering die worstelt met beide kanten. Ik vind ze vrij logisch denken en beslissen. Ze proberen beide kanten voor zo ver mogelijk te bedienen. Ik vind het altijd wel redelijk wat ze zeggen. En als ik hier lees, is de teneur vooral klagen, kritiek hebben en geen greintje positiviteit erkennen.

Zapata
Zapata14 apr. 2021 - 22:50

Een beetje of topic en excuses daarvoor. Het CBS kwam vandaag met een berekening hoe waanzinnig rijk we wel niet zijn geworden de afgelopen veertig jaar. Rest me wel een vraag. Mijn laagopgeleide vader kon een gezin van vijf kinderen onderhouden in de jaren 70, kon een heel mooi huis kopen, we hadden een auto en we gingen met 1 salaris twee keer per jaar op vakantie naar het buitenland. Waren wij een uitzodering of lult het CBS weer eens uit haar nek?

6 Reacties
frankie48
frankie4815 apr. 2021 - 7:22

Beste Zapata, Dat we "dat staat voor ons allemaal" hoeft u voor van mij persoonlijk niet te gebruiken als zij het over het gemiddelde netto beschikbaar inkomen van huishoudens in ons land hebben! Juist omdat uzelf al begrijpt dat de groep waar toentertijd uw familie ook toebehoorde daar niet de vruchten van schijnen te plukken, en nu met een inkomen wat uw vader toentertijd verdiende aan de bedelstaf is gebracht door politiek Den Haag.

Jozias2
Jozias215 apr. 2021 - 8:53

Denk het wel, Wij woonden in de jaren 70 in een galerij flat, ik samen met mijn broertje in een stapelbed, we hadden geen auto en gingen niet elk jaar op vakantie. We hadden 1 kleine zwart wit televisie, geen vaatwasser, geen wasmachine, geen droger. Mijn ouders mochten niet door studeren want er was geen geld. Moeder moest naar de moedermavo en vader in de avondopleiding extra opleidingen doen. Volgens mij was dat destijds geen uitzondering. Mijn ouders en ikzelf hebben het in de loop der jaren wel veel beter gekregen. Met name door opleiding. Er leven nu nog steeds mensen zo maar dat aandeel is wel veel kleiner geworden.

Bert de Vries
Bert de Vries15 apr. 2021 - 9:08

Zapata, in de jaren 70 wemelde het niet, zoals nu, van de mercedessen, audi's en bmw's. Jachthaventjes lagen niet vol met bootjes van tussen de ton en meer dan een miljoen. Wegen waren niet vergeven van campers van tussen de 75 en 150 duizend. Huizen waren voor de midden-midden inkomens betaalbaar en beschikbaar. Daklozen waren er nauwelijks en zijn er nu bij tienduizenden. Spotgoedkope gastarbeiders waren er niet en er was veel werkgelegenheid. De afgelopen tijd zijn wij rijk geworden. Maar het wij van het CBS is niet het wij van de burger. Het CBS maakt geen onderscheid tussen schatrijken en straatarmen, maar veegt alles op één hoop en berekent een gemiddelde. En het zegt niet dat het allesomvattende wij eigenlijk een klein zij is geworden.

frankie48
frankie4815 apr. 2021 - 10:13

Beste Bert, Vergeet niet te vermelden dat wij de inkomensondersteuning zoals wij die tegenwoordig hebben, toen nog helemaal niet bestond, en je van één weekgeld al je vaste lasten kon betalen, en je daardoor een veel groter deel van je beschikbaar inkomen gewoon vrij kon besteden.

frankie48
frankie4815 apr. 2021 - 10:19

Beste Jozias, Jouw ouders wilde in de jaren zeventig studeren toen jullie kinderen waren, en dat kon niet omdat jouw grootouders daar geen geld voor had?

Jozias2
Jozias215 apr. 2021 - 14:56

@ Frankie Mijn moeder mocht in de jaren 60 haar middelbare school niet afmaken omdat ze haar ouders moest helpen in de huishouding en mee werken in de tuinbouw omdat er geen geld was, mijn vader heeft alleen zijn middelbare school afgemaakt en is gaan werken. De kinderen kwamen in de jaren 70 en mijn ouders hebben eind jaren 70 en in de jaren 80 avondonderwijs gevolgd en promoties gemaakt. Op die manier heeft er een ontwikkeling plaatsgevonden en ikzelf heb wel de mogelijkheid gekregen om hoger onderwijs te volgen.

OlavM
OlavM14 apr. 2021 - 22:35

[De eerste stap vindt mogelijk op 28 april plaats.] Maar niet heus! Want: alleen als....., enz., enz. Want: “Het moet verantwoord zijn. ” Enz., enz. Steeds worden nieuwe worsten voorgehouden en data vooruit geschoven. Om de mensen zo rustig mogelijk proberen te houden. Serieuze alternatieven, zoals die van de burgemeesters van de grote steden, worden terzijde geschoven. Voor steeds meer ondernemers dreigt faillissement. Totaal verwarrende en tegenstrijdige communicatie, en een vaccinatielogistiek die aan alle kanten rammelt. Er is b.v. duidelijk behoefte aan een vaccinatiemogelijkheid op basis van gesprekken tussen arts en patiënt. Nu dus weer een “stappenplan” (je moet zo nu en dan een nieuw woord bedenken, niet?) zonder werkelijk serieus te nemen perspectief. Dit is de ”derde werkelijkheid”: die van het kabinet. Het is de hoogste tijd voor realistische overheidscommunicatie en strakke planning. Maar het ziet er voorlopig hopeloos uit.

1 Reactie
Libertain
Libertain15 apr. 2021 - 6:16

@Olav, dacht ik dat in gewone taal heet dit "pap-en-nat-houden". Hoogste tijd voor een nieuwe regering.

Franciscus Borghwerf
Franciscus Borghwerf14 apr. 2021 - 17:03

Ik heb nog de uitzending gezien of dit stuk gelezen om te weten dat hier niets van terecht gaat komen.

Leontrotsky
Leontrotsky14 apr. 2021 - 14:08

Een mooi plan en hulde voor Rutte en de jonge. Helaas zal de werkelijkheid dit plan in de prullebak laten belanden want corona laat zich niet sturen. De Braziliaanse variant komt eraan en die zal zorgen voor zeer ernstige problemen in Nederland en voor exponentiele toename van het aantal besmettingen en doden, dus in september zal Nederland heel drastische nieuwe lockdownmaatregelen moeten gaan treffen die de huidige lockdown maatregelen tientallen malen zullen overtreffen. Geen leuk verhaal maar helaas is dit de waarheid.

4 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot14 apr. 2021 - 14:54

'Geen leuk verhaal maar helaas is dit de waarheid.' Jouw 'waarheid' zal je bedoelen. Het lijkt wel alsof je graag mensen wil opsluiten met die bizarre plannen van je.

Leontrotsky
Leontrotsky14 apr. 2021 - 14:57

@speedboot Ik wil niks, ik kijk altijd gewoon naar de feiten en de te verwachten ontwikkelingen in de toekomst. Tot nu toe heb ik er niet zo vaak naast gezeten, kijk maar naar mijn voorspellingen die ik op Joop.nl gedaan heb t.a.v corona het vanaf augustus 2020. Die zijn allemaal uitgekomen. Ik ben daar niet trots op, en had het eerlijk gezegd liever niet bij het rechte eind gehad met mijn voorspellingen.

Grozny
Grozny14 apr. 2021 - 17:46

leon je hebt er praktisch altijd naast gezeten. Je voorspelde aantal zieken klopte totaal niet. Je voorspelde aantal ICU opnames klopte totaal niet Je voorspelde aantal doden klopte totaal niet. En dan ook niet een klein beetje. Je zat er altijd gigantisch naast.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2021 - 16:51

Onheilsprofeet met een aparte kijk op de "feiten".

Bert de Vries
Bert de Vries14 apr. 2021 - 12:02

De routekaart van het kabinet: een routekaart voor zaklopen, maar dan met de zak over je hoofd. Rennen en struikelen tot je benen zijn gebroken. En natuurlijk van de finish af in plaats van er naar toe. En na uren geduldig wachten bij de finish geeft Rutte Hugo de Jonge een hand en gaat met de bloemen naar huis. Waar blijkt dat hij geen vaas heeft.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin14 apr. 2021 - 14:28

NRC had een toepasselijke kop boven een artikel. https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/13/kabinet-organiseert-eigen-teleurstelling-a4039674

Fredje3
Fredje314 apr. 2021 - 9:33

In 5 stappen weer terug naar normaal. Probleem is dat normaal deze hele pandemie heeft veroorzaakt en de dames en heren politici als een stelletje achterlijken alleen maar kijken naar normaal en niet naar anders, zeg maar het nieuwe normaal. We zijn gewoon meer dan een jaar kwijt hierdoor.

1 Reactie
adriek
adriek14 apr. 2021 - 13:51

Je kunt nou eenmaal niet in een klap strenge maatregelen invoeren, dat snappen de mensen niet. Beter gewoon een jaar lang achter de feiten aansukkelen in de hoop dat het virus vanzelf verdwijnt dan bij de eerste (of de tweede, of de derde ...) uitbraak zodanig ingrijpen dat drie weken later het slot weer van de deur kan.

Simplex2
Simplex214 apr. 2021 - 9:00

Het stappenplan gooit wederom een aantal branches onder de bus... Er is niet nagedacht over de bedrijfstak die actief is in het verzorgen van de kleinere feesten en evenementen die niet vergunningsplichtig zijn, die veelal thuis gehouden worden. Naar een vergunningsplichtig evenement mag wel, naar een horecagelegenheid mag wel, maar thuis...neeeeee, das niet vertrouwd! De overheid vertrouwt haar eigen burgers schijnbaar niet.

1 Reactie
adriek
adriek14 apr. 2021 - 9:33

"De overheid vertrouwt haar eigen burgers schijnbaar niet." What else is new? (Andersom gaat het ook niet heel goed, maar misschien hangt het één samen met het ander)

Greendutch
Greendutch14 apr. 2021 - 6:18

in maart 2020 was meteen bekend dat het 1 1/2 á 2 jaar zou gaan duren -omdat een vaccin maken tijd kost- maar door de 'hoopgevende' en 'positieve' en 'verwachting-wekkende' meel in de monden van de boodschappers -zowel politici als journalisten en talkshow-hosts- werden / worden mensen op het verkeerde spoor gezet, ongeduldig , ontevreden etc en dat is niet te verdragen voor zorgpersoneel en kwetsbaren. eindelijk een verhaal tijdens persmoment dat reëel is, jammer dat het anderhalf jaar moet duren tot een premier leert dat zíjn communicatie ertoe doet om de stemming in hetland te beïnvloeden, had sneller gemoeten (mogelijk kan Sneller uit de 2e kamer het beter doen;-))

Rode druppel
Rode druppel14 apr. 2021 - 6:11

Ik geloof er helemaal niks meer van. Tenzij deze heren aangesloten worden op een leugen detector. En zelfs dan nog is het wensdenken.

1 Reactie
Tom Lucassen
Tom Lucassen14 apr. 2021 - 7:10

Zelfs een leugendetector zal het moeten afleggen tegen uber-leugenaar Mark Rutte. Of het ding ontploft, dat kan ook.

Ch0k3r
Ch0k3r14 apr. 2021 - 6:11

Wanneer krijgen we nu eens kritische journalisten die echte vragen stellen als elhet zoveelste onzin-mooie-praatjes-plan wordt gepresenteerd?

3 Reacties
Dehnus
Dehnus14 apr. 2021 - 7:21

Tja, de mannetjes hebben ontdekt -met hulp van spindoctors uit de VS- hoe je die bang voor je moet maken. En nu kunnen ze dus doen wat ze willen en de media naar hun hand buigen. Een schandaal moet al heel erg zijn, voordat zo'n mannetje er niet mee wegkomt. Journalisten zijn namelijk bang voor hun geworden. Op zijn best komt het mannetje dan niet opdagen/krijg je geen vraagbeurt bij een media moment; op zijn ergst manipuleert het mannetje zijn basis, en krijg je zijn volgers dreigend op je dak. En dat weten ze donders goed. Daarna natuurlijk krokodillentranen janken over vrijheid van meningsuiting en hoe de pers zijn werk moet kunnen doen. Om nog geen dag later de boeren/twitterbase/telegram groep/etc op te jagen en te jutten. De mannetjes weten hoe ze hun macht behouden en hun vrindjes te plezieren voor het geld.

rvb2
rvb214 apr. 2021 - 8:13

Het heeft geen zin om vragen te stellen aan Rutte, hij liegt zo vaak dat zijn antwoorden onbetrouwbaar zijn.

Ch0k3r
Ch0k3r14 apr. 2021 - 9:09

@Dehnus idd @rvb Dat bedoel ik. Waar is de journalist die de vraag stelt waarom we dit plan wel serieus zouden moeten nemen?

The Apple
The Apple14 apr. 2021 - 2:13

Nou ja, gewoon eerst beginnen met stap1 dus. We zien wel wanneer. En stap 2 komt daarna, -logisch toch? We zien wel wanneer.... Ik snap niet waarom jullie daar nou zo moeilijk over doen.

a.doorgeest
a.doorgeest14 apr. 2021 - 0:11

Hoewel ik wel het nodige respect heb voor zowel Rutte (voor eerstgenoemde sinds een week of 2 wat minder) als De Jonge - het zal je maar gebeuren, minister te zijn in zo'n beetje de meest ernstige crisis die de beschaving de laatste decennia gekend heeft - lijkt het alsof zij hedenavond een nieuw genre hebben uitgevonden: zich hebben bekeerd tot het vertellen van Sprookjes, Volkssprookjes in dit geval, een waarlijk nieuw geluid in de politiek. Sprookjes voor het slapengaan. Er wordt een vaag feel good scenario geschetst dat waarschijnlijk geen waarheid zal worden; dat weten zij zelf ook wel. Rutte speelt in het sprookje Pinokkio - daar heeft hij laatst auditie voor gedaan, en lijkt cum laude te zijn geslaagd, en nu onze MP een beetje is afgebladderd en à la Herman Brood opzettelijk wit wordt geschminckt (of leek dat maar zo) zit onze Rasoptimist Hugo eindelijk in een glansrol, en da's maandenlang wel anders geweest. Het gemene volk denkt alleen maar: ik wou dat het waar was, maar ergens voelt de gewone burger wel aan dat het niet klopt. Dat het niet kan kloppen en niet zal kloppen. De persco's in vakjargon, beginnen precies om 7 uur. Was dat niet het tijdstip waarop vroeger de Fabeltjeskrant begon? 'k Dacht het wel. 'n Soort politieke Nachtzoen, deze verhalenvertellerij. Kijken wie er de slaap wel of niet door kan vatten...

Molly Veenstra
Molly Veenstra13 apr. 2021 - 22:31

Ondertussen is de Braziliaanse P1-variant bezig met een opmars. Besmettelijker en dodelijker. Ook voor jongeren. De bestaande vaccins hebben er minder grip op. Dat worden geen terrasjes voorlopig. Het is zinniger om na te denken over een mooi plekje op de begraafplaats.

3 Reacties
adriek
adriek14 apr. 2021 - 9:34

Als de P1 variant eenmaal vaste voet in Europa/Nederland heeft leggen het vliegverkeer wel weer een weekje stil om te zien of dat met terugwerkende kracht helpt.

Gerygrr
Gerygrr14 apr. 2021 - 12:47

Deze variant weet het immuunsysteem te ontwijken! Dus wat doen we steeds verkeerd? De kinderen naar school en BSO...... Dit is de kans voor de Braziliaanse variant!

Grozny
Grozny14 apr. 2021 - 17:49

@Molly "Besmettelijker en dodelijker. " Laat mij eens een wetenschappelijk artikel zien dat dit onderbouwd. Niet een artikel van een sensatiekrant. Maar een goed onderbouwd wetenschappelijk artikel. Tot nu toe zijn die variant verhalen altijd enkel gebruikt om angst aan te praten omdat mensen de regels niet meer deed volgen. Ze zijn niet onderbouwd geweest door wetenschap

De Nieuwe Realist
De Nieuwe Realist13 apr. 2021 - 21:12

De projectmanager die al vele projecten onnodig uit de klauwen heeft laten lopen bij de diverse ministeries, blijkt nu een functie elders te hebben en mag nu een stappenplan maken voor een demissionair kabinet.

JasDon
JasDon13 apr. 2021 - 20:44

Overigens kreeg ik ook door dat er alsnog AZ wordt overwogen voor mensen onder de 60 die de keuze geen probleem vinden, maar waarbij ook nog eens aangekondigd was dat je dan eigenlijk slechter af bent, vanwege het feit dat er veel tijd tussen beide prikken zit en dat mensen die de keuze maken eerst goed geïnformeerd moeten worden. Wat een sukkels zeg. Alsof mensen die een risico nemen niet beloond horen te worden met de minimaal mogelijk wachttijd tussen de twee prikken en niet weten welke risico's ze nemen. Het vaccin blijft op een bepaald moment gewoon op de planken liggen als er niemand meer boven de 60 te prikken is.

JasDon
JasDon13 apr. 2021 - 20:39

Als immuniteit niet wordt bereikt door vaccinatie dan gebeurt het wel grotendeels door besmettingen, dat is de keiharde realiteit. Maar door deze onzin lopen we serieus het risico dat de zomer er ook aangaat, niet dat het mijn favoriete periode is om vrij te zijn. Het is dat de grenzen niet zo eenvoudig over te steken zijn op het moment anders had ik die met twee middelvingers naar de beleidsmakers opgestoken gewoon doorkruist.

3 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen14 apr. 2021 - 7:12

groepsimmuniteit zal maar kort werken. bij een griepvirus ontstaat ook geen langdurige immuniteit, omdat het simpelweg muteert. Dat verhaal is echt een sprookje.

sjaak5
sjaak514 apr. 2021 - 9:44

JasDon@ "Als immuniteit niet wordt bereikt door vaccinatie dan gebeurt het wel grotendeels door besmettingen, dat is de keiharde realiteit." Jouw realiteit. Maar verder onzin. Wel eens van een mutatie gehoord?

Marinus Calamari
Marinus Calamari15 apr. 2021 - 7:29

"Als immuniteit niet wordt bereikt door vaccinatie dan gebeurt het wel grotendeels door besmettingen, dat is de keiharde realiteit." De keiharde realiteit is dat menselijk coronavirussen sowieso geen blijvende immuniteit geven en daarbij ook nog eens muteren als een malle. De vier andere menselijke coronavirusssen die allemaal minstens al decennia lang in de omloop zijn, leidden ook niet tot blijvende en/of groepsimmuniteit, maar die veroorzaken over het algemeen niet meer dan verkoudheid dus daar hoor je niemand over.

RaymondenJoop
RaymondenJoop13 apr. 2021 - 19:20

Niet gekeken. Veranderd toch weer, eigen gezond verstand sla ik hoger aan dan van deze broeders in crime

1 Reactie
P Haan
P Haan14 apr. 2021 - 5:11

Altijd positief blijven he!

WeesGeenKees
WeesGeenKees13 apr. 2021 - 19:06

Lachwekkend dat stappenplan, als dit weekend de zon schijnt zit iedereen bovenop elkaar in de parken, ha, ha. Dat stappenplan maken de mensen zelf wel daar hebben ze die compleet hersendode raamstaarders uit Den Haag niet voor nodig. Blijft toch lachwekkend dat die sukkels in Den Haag denken dat zij de regels maken en dat wij ons daar aan zouden houden. Vandaag ook weer op school, in de lessen wordt krampachtig gepoogd de kinderen op 1,5 meter te houden door ze over twee klassen te verdelen maar als de kinderen voor de volgende les zitten voor het klaslokaal zonder mondkapje boven op elkaar met hooguit 1,5 nanometer afstand. Ik lach me elke dag weer te pletter over die mondkapjes en 1,5 meter. Ik loop zelf ook over de gang zonder mondkapje en er is geen hond die er wat van zegt.

2 Reacties
Poeha
Poeha13 apr. 2021 - 20:24

Gelukkig zijn er wel heel veel mensen die zich wel aan de regels houden. Zelfs de avondklok wordt in de meeste gevallen opgevolgd.

Duralex
Duralex14 apr. 2021 - 16:34

Tsja, vroeg of laat worden we weer een vrij land waarin de burger zelf bepaalt, voor wie en wat hij zich verantwoordelijk voelt en welke risico's hij accepteert voor zichzelf en een ander Ooit maken we zelf de dienst uit in plaats van de ene volwassene die de ander vertelt wat hij wel en vooral niet mag. Als aan een kind. Ik hoop dat we tegen die tijd nog een overheid hebben door wie we ons een beetje laten adviseren en leiden naar sociaal en verantwoord gedrag als burgers in een vrije samenleving. Vooralsnog doet ze er alles aan om het bloed onder weldenkende nagels vandaan te halen door te roepen Samen en te doen als of we allemaal niet te vertrouwen zijn.

sjaak5
sjaak513 apr. 2021 - 19:05

Duidelijk. Voor de korte termijn. Waar ik wel onderhand nieuwsgierig naar ben is of en wanneer Nederland weer open gaat als de voorgenomen stappen door omstandigheden niet doorgaan. Worden ze dan verzet naar een latere datum. En als die ook niet gehaald wordt? Om perspectief te bieden moet er onderhand een einddatum bepaald worden. Rommelen we eeuwig van de ene in de andere lockdown op weg naar nergens met als motto "nu niet versoepelen!!". Of gaan we die honderd doden per jaar (gezonde mensen die toch overlijden aan Corona) accepteren bovenop de 180.000 mensen die jaarlijks overlijden in Nederland?

4 Reacties
Jozias2
Jozias213 apr. 2021 - 21:45

“Om perspectief te bieden moet er onderhand een einddatum bepaald worden.” Misschien even aan het virus vragen wanneer het weg gaat.

P Haan
P Haan14 apr. 2021 - 5:16

Als dat kon, was die al lang bepaald. Die einddatum dan dus. Persoonlijk ben ik voor nog meer duidelijkheid. Koningsdag komt er aan, is dat nu met of zonder terras? Spreek gewoon uit dat het zonder is. Nu al. Dan hoeft de hele inkoop- en leveringsketen zich niet druk te maken en hoef je geen bier het riool in te spoelen. Mijn ongevraagde advies zou zijn de maatregelen op die dag los te laten, maar dan wel al het verkeer en openbaar vervoer stil te leggen. Amsterdam is dan voor de Amsterdammers, Staverden is voor de Staverdenners.

sjaak5
sjaak514 apr. 2021 - 7:05

Jozias@ Ik heb het zojuist gevraagd. Het virus gaat niet weg.

Jozias2
Jozias214 apr. 2021 - 12:22

@sjaak Dan is de einddatum het moment dat iedereen die wil gevaccineerd is. Daarna gelijk stoppen met alle maatregelen.

Thuiszitter
Thuiszitter13 apr. 2021 - 18:11

Ja ja stap 1 van de vijf versoepelingen, drie onder voorwaarden en zo gaat het in alle stappen door. Kom met zo’n plan als de ziekenhuisopnames fors zijn gedaald, denk ik dan . Loze beloftes geven zij nu af .

3 Reacties
HappyBuddha
HappyBuddha14 apr. 2021 - 8:56

Kom met zo’n plan als de ziekenhuisopnames fors zijn gedaald Dan komt natuurlijk het gezeik van: Had je dat niet eerder kunnen bedenken

nikita72
nikita7214 apr. 2021 - 14:20

Thuiszitter heeft gelijk. Natuurlijk moet de overheid plannen gereed hebben voor als het beter wordt, en voor als het slechter gaat. 1 probleem is dat deze regering niet de plannen baseert op risico's, kosten en baten, en dan zijn keuzes verdedigt, maar afgaat op de stemming onder de bevolking. Een ander probleem is dat de regering konsekwent te optimistisch is. Dat begon al met het wachten op groepsimmuniteit

Thuiszitter
Thuiszitter14 apr. 2021 - 15:55

Happy - da’s onzin tijd genoeg over . De afnames op de ic’s gaan geleidelijk maar kom niet met dit plan terwijl de cijfers nog stijgende zijn. Gisteren gaf Gommers , de arts, een goede uitleg. Kon dit voorstel cq plan ook totaal niet begrijpen .

Poeha
Poeha13 apr. 2021 - 17:41

Heldere persco. Ik begrijp dat ze eea laten afhangen van het aantal opnamen, en dan de eerste stap nemen. Kan ook niet anders. Qua Jansen vaccin, is het inderdaad afwachten wat de causaliteit is en het percentage ernstige gevallen. Het Ema komt snel met een advies.