Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kijk hoe Noordzeebodem wordt verwoest

  •  
14-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
greenpeace.jpg
[Video] Greenpeace roept Klaverbank uit tot reservaat om sloop zeeleven te stoppen
Omdat staatssecretaris Henk Bleker de officiële natuurgebieden in de Noordzee niet beschermt, helpt de milieuorganisatie hem op weg. De Klaverbank herbergt de meest bijzondere stukjes natuur van het Nederlandse deel van de Noordzee, met de rijkste biodiversiteit. Het onderwaterleven is echter ernstig aangetast door decennia van intensieve visserij.
De Klaverbank heeft op papier dezelfde status als de Hoge Veluwe. Er wordt al twintig jaar gesproken over het instellen van zeereservaten, maar nog altijd staat de overheid toe dat overal op de Noordzee wordt gevist. Schadelijke sleepnetten ploegen door de zeebodem en laten kale vlaktes achter.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

msj_meijerink
msj_meijerink14 jun. 2011 - 10:22

Bleker zal wel weer tegen zijn, want die is voor grootschalige exploitatie van alle zaken die voor de mens eetbaar zijn.

Dehnus
Dehnus14 jun. 2011 - 10:22

Ook MegaVissers en Visfabrieken stemmen CDA (niet die kleine bootjes maar diezelfde bootjes die voor de kust van Afrikaanse landen de boel leegvissen) en dus gaat Blekertje niet optreden. Verder heeft God alle dieren gemaakt om ten dienst te zijn van de mens, dus je hoeft van het CDA niet zoveel natuurbehoud te verwachten.;)

Newbombturk
Newbombturk14 jun. 2011 - 10:22

Waarom geloof ik Greenpeace niet? Het is weer tijd om zieltjes te winnen. De logge multinational heeft miljoenen nodig. Ja van u en daarom zetten ze nu een offensief in, niet omdat het nodig is, nee om het logge steeds groter wordende bedrijf draaiende te houden. Ik zeg hand op de knip. Ik erger mij groen en geel aan radiospotjes van een schreeuwlelijk van wakker dier, Greenpeace is er ook al mee begonnen. Van mij krijgen ze helemaal niks meer. Oh ja, haal die betonblokken ook even uit de zee, die horen daar ook niet!