Joop

Kiezers worden zo de stemfuik van de veevoermaffia in gelokt

  •    •  
01-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2335 keer bekeken
  •  
derks

Pieter Derks over hoe de veeindustrie uit puur winstbejag de kiezers probeert te foppen met een slinkse campagne en website. Luister naar zijn column. 

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Mohawk2
Mohawk21 feb. 2023 - 18:53

Hulde voor Pieter Derks!

Zandb
Zandb1 feb. 2023 - 15:41

Glashelder verhaal. (En het past naadloos bij dat ander onderwerp, u weet wel, van die laaggeletterden en hun vaardigheden op de digitale snelweg.)

dirk den boer
dirk den boer1 feb. 2023 - 15:31

Hehe, betaalbaar voor iedereen....uiteraard, je kunt een warme maaltijd bereiden voor 1.20 euro (vlees/aardappels/groente) en als je op de reclames afgaat voor 2 paprikas voor de prijs van een etc etc, voor 12 euro, ligt er maar aan wat je in je mandje gooit en afrekent. Maar zelfs zwervers in NL kunnen zich dus een gezond maal veroorloven, dat ligt elders in de wereld wel anders, zelfs in het nabije Oekraine vrees ik.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 feb. 2023 - 14:36

Tja, manipuleren kunnen ze als de beste! Goede column Pieter!

vdbemt
vdbemt1 feb. 2023 - 14:05

Het is moeilijk hier woorden voor te vinden. Het is net als de tabaksindustrie. Met dat verschil dat je die ronduit moordenaars kunt noemen. Nietsontziend eigenbelang.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine1 feb. 2023 - 13:53

Nu geeft de 'stemwijzer' eigenlijk gewoon op het eind een tabel met alle partijen en hun standpunten over bepaalde onderwerpen, met de BBB bovenaan, want het is op alfabet (da's dan wel weer handig)

2 Reacties
Mohawk2
Mohawk21 feb. 2023 - 19:06

Maar dit was niet "de" stemwijzer, maar de "stemwijzer" van de tabaksindustrie... eh, pardon, van Tata Steel... eh, pardon, van Shell... eh, pardon, van Ridouan Taghi.... eh, pardon, van (een van?) de financiers van Caroline's BBB. Daar zouden jouw wenkbrauwen zich eigenlijk ook van moeten fronsen, Zonneschijntje.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine1 feb. 2023 - 20:49

@mohawk, het is de stemwijzer van geefboerentoekomst.nl, dus je weet al wat er komt, een reclame actie meer is het niet. En zoals ik aangeef komt er geen enkel advies uit, alleen een overzicht van standpunten. Dus ik heb het geprobeerd, en mijn wenkbrauwen gingen niet fronsen.