Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kiesraad boos op Baudet die weer oproept volmachten te ronselen

  •  
26-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1473 keer bekeken
  •  
image1
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Scheef ehh ninger
Scheef ehh ninger26 okt. 2023 - 13:20

Als het niet in de haak is om volmachten te hanteren dan moet je dat gewoon verbieden. Als het niet verboden is dan mag het en dan past het de kiesraad niet om daarover een waardeoordeel uit te spreken. Volmachten zijn vergelijkbaar met stemmen per brief. Ook daarvoor geldt dat er op een bepaalde manier misbruik van wordt gemaakt. Ook daarvoor geldt dat bepaalde partijen daar maar al te graag gebruik van maken. Daar hoor je de kiesraad vreemd genoeg dan weer niets over roepen. Ik zou beiden gewoon verbieden.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt27 okt. 2023 - 12:41

Er is niets mis met het hanteren van de volmacht. Die is ingesteld om met hulp van een ander te kunnen stemmen. Hij is niet ingesteld om ze te ronselen. Ze te misbruiken voor een stem voor jou, waar ze dat anders niet zouden zijn. Schriftelijk stemmen is totaal anders dan via een volmacht. Dat doe je namelijk helemaal zelf. Met een volmacht doet een ander het voor jou. Wat dat verbieden betreft. Als dat misbruik van de volmacht bezig blijft, zou dat ' ronselen ' zomaar eens wettelijk verboden kunnen worden.

Proletarier
Proletarier26 okt. 2023 - 7:39

Oh ja dus als ik niet kan stemmen en ik geef zo iemand mijn volmacht met de intructie om op GL/PVDA te stemmen dan word dat door het fascisten volk van schorum voor demagogie gewoon netjes uitgevoerd.

Proletarier
Proletarier26 okt. 2023 - 6:48

Baudet haat democratie en is een fascisten r*t