Joop

Kick Out Zwarte Piet doet aangifte wegens racisme

  •  
15-11-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
228 keer bekeken
  •  
KOZP_300_01.jpg
Duizenden racistische reacties op Facebook: ‘Social media maakt niet dat je gevrijwaard bent van de wet.'
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) doet aangifte tegen een grote groep mensen die zich racistisch hebben uitgelaten onder een foto op Facebook.
De foto werd gemaakt in een van de bussen onderweg vanaf de landelijke intocht van Sinterklaas in Meppel. De reacties onder de foto zijn stuitend.
En in Amsterdam gelijk op het vliegtuig stappen en terug naar je land van afkomst gaan
Dacht dat “zwarte pieten”niet meer welkom waren bij het Sinterklaas feest sturen ze er zelfs 4 volle bussen naartoe!! Klopt volgens mij niet helemaal
Ik zie een domme Piet,een luie Piet,een uitkerings Piet,een inbrekers Piet….
Zwarte piet weg ermee schreeuwt ze. Hele bus is zwart. De chauffeur mooi een enkeltje naar timboektoe laten jagen!! Zwartjoekel op de voorgrond is de sumbalippenpiet
De lijst met verwensingen gaat door, duizenden opmerkingen voorzien van duizenden likes. Woordvoerder Jerry Afriyie van KOZP: ‘Negentig procent beledigend, en de helft ervan racistisch.’
Met de aangifte wil KOZP een signaal afgeven, namelijk: ‘Social media maakt niet dat je gevrijwaard bent van de wet.’
De leden van KOZP verzamelen op dit moment alle racistische reacties. Maandag zal de groep in gesprek gaan met een jurist, waarna zo snel mogelijk een angifte zal volgen. 
‘We hebben dit al veel te lang laten doorgaan. Als we allemaal zo verontwaardigd reageren op de commentaren onder de foto van het Nederlands elftal, dan moeten we net zo reageren op de reacties onder deze foto.’

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (75)

richarrd
richarrd15 nov. 2015 - 20:33

Als je zulke rare bizarre racistische uitlatingen doet tegen mensen, en dat alleen om zwarte Piet, weet je wat je dan bent? Een freak.

Mark Gh
Mark Gh15 nov. 2015 - 20:33

Niet de meest literaire uitingen nee, ben er wel benieuwd naar wat er strafbaar aan is. Deze mensen willen een radicale verandering in een dierbare traditie, je kunt dan verwachten dat mensen er heftig op reageren. Maakt dat het goed? Nee, maar schiet iemand iets op met deze mogelijke aangifte? Dat denk ik ook niet.

JoopSchouten2014
JoopSchouten201415 nov. 2015 - 20:33

Stelletje zuigers. Gordon is er niets bij vergeleken.

Beisser
Beisser15 nov. 2015 - 20:33

["Woordvoerder Jerry Afriyie van KOZP: ‘Negentig procent beledigend, en de helft ervan racistisch.’"] Ik ben nu toch wel heel erg nieuwsgierig naar wat deze Jerry Afriyie als 'beledigend' ziet en wat als 'racisme'.

PocoPoco
PocoPoco15 nov. 2015 - 20:33

Afgaande op alle foto's van de verschillende 'Sint-aankomsten', zijn ze volgens mij maar weinig opgeschoten met hun anti-piet campagne..een hoop ophef alleen.

Tom Meijer
Tom Meijer15 nov. 2015 - 20:33

Prima, ik hoop dat het resultaat zal hebben. Aanpakken die smeerlappen. Overigens vind ik het steeds weer schokkend hoeveel mensen zelfs op Joop aan 'victim blaming' doen, in feite zijn dit verkapte racisten.

Roberti
Roberti15 nov. 2015 - 20:33

De bewust kwetsende (vooral anonieme) reacties op de meningsuiting en recht van demonstratie, geven alleen maar weer hoe krampachtig onredelijk aan onrecht wordt vasthouden. Als een stel dreinende kleuters! Dergelijke reageerders zullen uiteindelijk dan ook aan het kortste eind trekken. NL is nog steeds een land waar beschaving en recht zegevieren.

Meta Foor
Meta Foor15 nov. 2015 - 20:33

bij een cartoon horen onderschriften; dat is nu eenmaal zo bij de sociale media, of je t leukt vindt of niet....

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 nov. 2015 - 20:33

Heel goed KOZP! Maak gebruik van uw democratische rechten. Dat is veel sterker dan dat anonieme gescheld, dat jullie zaak alleen maar onderstreept! Alleen hebben die reaguurders dat maar niet door. Overigens kunnen jullie ook vragen om accounts te laten verwijderen op grond van de reglementen van de provider. Dat helpt in een flink aantal gevallen. Ik schreef er al eens een column over, hier op Joop: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/33962_zwarte_piet_fans_bind_nu_eens_in/

HankeK
HankeK15 nov. 2015 - 20:33

wat kan je hier veel over discussiëren. Dat hebben we de afgelopen tijd kunnen zien. maar het startpunt en het eindpunt van de discussie is altijd: racisme is slecht en mag niet. hetzelfde geldt voor racistische grappen. Racisme kan je niet uitlokken, net zo min als geweld of verkrachting. is naar mijn mening een kwestie van beschaving.

Jan5
Jan515 nov. 2015 - 20:33

het lijkt inderdaad ietwat op Haloween.

freddieemmer
freddieemmer15 nov. 2015 - 20:33

Wie wind zaait.......

Armagaddon
Armagaddon15 nov. 2015 - 20:33

>>> Citaat: Kick Out Zwarte Piet doet aangifte wegens racisme Duizenden racistische reacties op Facebook: ‘Social media maakt niet dat je gevrijwaard bent van de wet.' >>> Hmm....interesting....wait and see....keep cool and wonder....!!

Eric Minnens
Eric Minnens15 nov. 2015 - 20:33

== Kinderfeest == == Onschuldig kinderfeest == Een feest(je) mag je blijkbaar best verstoren, maar o wee als het een kinderfeestje is.., laat staan een 'onschuldig' kinderfeest... Ik ben zo vrij om deze aanduidingen te kwalificeren als stropoppen, waarin men zich gemakkelijk kan verstoppen als argumenten ontbreken. Als drogredenen dus, die men graag hanteert om tegenstrevers af te leiden van de vraag waar het werkelijk om draait: Heeft Zwarte Piet iets met racisme te maken? Laat die kindertjes er dus buiten ja? Het is eerder een schuldig volwassenenfeest. Maar dat is ook een drogredenering, dus ook die zal ik niet gebruiken.

JannesJ2
JannesJ215 nov. 2015 - 20:33

Die kunnen wel bij die 800 van Gario. Oh wacht, nee, daar doet men niets mis mee. Onversneden racisme en (doods)bedreigingen is namelijk helemaal bon ton in Nederland.

1 Reactie
feitenchecker
feitenchecker15 nov. 2015 - 20:33

Wat is jouw definitie van racisme?

Zorgenmaker
Zorgenmaker15 nov. 2015 - 20:33

Geen excuus voor zulke beledigingen maar jullie timing was niet echt goed geplanned na Parijs. Ik had verwacht dat dit protest afgezegd zou worden omdat er echt iets schokkends op wereldschaal gebeurd was. Mensen weten het nu ook allemaal wel, raken geirriteerd en jullie bereiken door jullie - ons ongenoegen is het allerbelangrijkst - op zulke momenten het tegenovergestelde van waarvoor je in die bus bent gaan zitten. Bovendien verstoor voor een hele hoop mensen met kleine kinderen een leuke aankomst. De veranderingen aan ZP uiterlijk zijn zoals zo vele maatschappelijke veranderingen een langzame evolutie en met dit gedram bereik je niets meer.

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 nov. 2015 - 20:33

Er is altijd wel wat in de wereld. En Sinterklaas kwam zaterdag binnen. Misschien hadden ze dat dan ook moeten uitstellen. Want dat was een vrolijk feestje.

gommer
gommer15 nov. 2015 - 20:33

Zullen we afspreken om niet meer te reageren als de anti-zwarte-piet-activisten ons provocerend uit de tent proberen te lokken? Dan is de lol er voor hen ook weer af en kunnen we overgaan tot de orde van de dag.

1 Reactie
denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

"Zullen we afspreken om niet meer te reageren als de anti-zwarte-piet-activisten ons provocerend uit de tent proberen te lokken?" Je mag reageren maar die racistisch strontkar over mensen storten is gewoon verboden en moet aangepakt worden daarom gaan mensen aangifte doen. Het gegeven dat jij stelt dat mensen anderen provocerend uit de tent lokken toont aan dat je niet begrijpt dat mensen dit niet voor hun lol doen of om anderen te pesten. Als je wil weten wat een individu drijft om zich te uiten ga dan eens in gesprek met zo iemand maar ga er niet vanuit jezelf vanuit dat men dit doet om te pesten of om te provoceren daarmee ontken je wat de ander ervaart en wat deze persoon drijft.

itsme3
itsme315 nov. 2015 - 20:33

Ik heb de reacties een bekeken en aardig kun je ze inderdaad niet noemen. Maar als je onderweg gaat om een kinderfeest te verzieken kun je dit soort soort reacties verwachten. Wie kaatst kan de bal verwachten.

1 Reactie
Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

Wie kaatst kan de bal verwachten. Inderdaad. Uw redenering is breed inzetbaar: Iemand die exorbitant rijk is, kan de bal verwachten. Wilders kan de bal verwachten. Ons vluchtelingenbeleid kan de bal verwachten. Een mooie meid kan de bal verwachten. De islam kan de bal verwachten. Gouden tijden breken aan voor diegenen die voor misdaden de "kaatsers" verantwoordelijk stellen.

jantje
jantje15 nov. 2015 - 20:33

Mijn reactie hierop is dat het ook een vorm van uitlokking kan zijn. Wij weten allemaal dat Sinterklaas en Zwarte Piet een kinderfeest is en waarbij de Pietermannen snoepgoed en cadeautjes uitdelen aan kinderen. Daar is niks mis mee. Waar het vandaan is gekomen is intussen ondergesneeuwd, er waren kinderen die geplaagd werden vanwege hun huidskleur. Dit heeft deze groep mensen aangegrepen om Zwarte Piet in de ban te doen. Ik vind dat heel erg fout. De plagers van de kinderen zouden aangepakt moeten worden zonder de grote kinderfeest er bij te betrekken. Mensen uit Amsterdam weten opeens waar Meppel ligt, een plaats die ze anders misschien als boeren gehucht uitgemaakt zouden hebben, en het is zoo ver weg van de hoofdstad. (met de trein zou ook nog goedkoper geweest zijn.) Ze gingen er alleen naar toe met het doel om de intocht te verstoren met anti- leuzen. Op deze manier creëer je een negatief imago over jezelf. Jammer dat het zo moet.

3 Reacties
denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

"Mijn reactie hierop is dat het ook een vorm van uitlokking kan zijn." Wat een onzin lees je weleens wat hier, dat lijkt er niet op want anders zou je weten dat deze mensen gewoon gebruik maken van hun democratische grondrechten en als men dat doet volgens de geldende regelgeving binnen de kaders van de wet dan zijn ze aan het uitlokken. Dan maakt dus blijkbaar voor jou ook niet uit dat er dan de meest racistische bagger over onschuldige mensen uitgestort wordt want ze hebben het aan zichzelf te danken. Ik ben benieuwd of de rechter dat ook zal vinden.

richarrd
richarrd15 nov. 2015 - 20:33

Het is wat dat betreft wel makkelijk dat je bij een meerderheid (van zwarte Piet) fans hoort, want dan kun je alle onzin praten wat je wilt, en niemand die er iets tegen kan doen. Als je bij een meerderheid hoort dan heb je blijkbaar altijd gelijk, je hoeft dus niet meer daadwerkelijk gelijk te hebben om gelijk te krijgen tegenwoordig in Nederland.

Minoes2
Minoes215 nov. 2015 - 20:33

Niets aan racisme is legitiem.

rechtselul
rechtselul15 nov. 2015 - 20:33

Als je het publieke debat betreedt heb je er maar rekening mee te houden dat het voor iedereen tegenwoordig heel makkelijk is om zijn mening daarover te geven. Als de 4 berichten hierboven maatgevend zijn voor die meningen dan is er echt helemaal niks aan de hand. Iedereen met tenen lang genoeg om hierover opgewonden van te raken, kan beter niet op de voorgrond treden.

1 Reactie
Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

Gelukkig is uw reactie niet maatgevend voor de moraal in dit land. Iemand die zichzelf al maar vast uitscheldt in zijn wens om anoniem te blijven, durft natuurlijk vast wel te verklaren, dat je op zo'n "onschuldige" manier aan "het publieke debat" mee moet kunnen doen.

BasVV
BasVV15 nov. 2015 - 20:33

Het moment was nogal ongelukkig. Geen enkele zwarte piet met een geweer. Wel met pepernoten en snoep. Moeten we nu bij elk verschillend kleurtje een andere kijk hebben op mensen.

2 Reacties
Beisser
Beisser15 nov. 2015 - 20:33

Als we nou gewoon de huidkleur buiten beschouwing laten en naar de mensen daarachter kijken. Dat zou al een heleboel aan discriminatie schelen.

Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

Ietwat hypocriete reactie? Ik denk namelijk dat, als ik uw reacties goed inschat, u gewoon bedoelt, dat er nooit een goed moment is om tegen zwartepiet te demonstreren.

[verwijderd]
[verwijderd]15 nov. 2015 - 20:33

Ik blijf het vreemd vinden dat ze een protest doen net een dag na een grote aanslag. Hadden ze dat geen weekje uit kunnen stellen. @geenhart

3 Reacties
WilWortel
WilWortel15 nov. 2015 - 20:33

Nog vreemder is dat een dag na een aanslag een feestje gevierd wordt. Toch?

leftyloosy
leftyloosy15 nov. 2015 - 20:33

Wat heeft het 1 met het ander te maken? De sinterklaasintocht ging toch ook gewoon door? Hoezo maakt een aanslag dit protest ongepast of vreemd?

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten15 nov. 2015 - 20:33

200 doden heel erg Veel meer doden door racisme en slavernij, niet zo erg?

joopdenuiltwee
joopdenuiltwee15 nov. 2015 - 20:33

Heb even de reacties op fb bekeken. Er zijn ook een hoop racistische reacties naar blanken toe.Als antwoord op reacties op die foto.... Zouden ze daar ook aangifte tegen doen? Of alleen op de reacties die hun goed uitkomen?

1 Reactie
Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

Ik weet niet of ik de juiste woorden gebruik, maar je kunt geen aangifte doen als je geen "belanghebbende" bent. Als ik bv vind dat u beledigd wordt, kan ik geen aangifte doen.

kapitanlaipose
kapitanlaipose15 nov. 2015 - 20:33

Er is natuurlijk geen racisme in Nederland. Vreemd dat er naar aanleiding van Parijs wel geroepen wordt dat het beter was om het protest af te blazen maar er niet wordt geroepen om de Sinterklaasviering te verzetten.

1 Reactie
Foliesoof
Foliesoof15 nov. 2015 - 20:33

Omdat kleine kindertjes tijd en de actualiteiten niet op dezelfde manier beleven als volwassenen. Kinderen snappen niet dat Sinterklaas niet komt omdat er ergens anders iets ergs is gebeurd. Volwassenen moeten dus soms verstandiger zijn dan kinderen. Dat lukte deze Randstedelijke zeurpieten kennelijk niet.

explorator
explorator15 nov. 2015 - 20:33

Ik vraag mij nog steeds af wat deze "zeurpieten" voor een agenda hebben; zwarte piet helemaal verbannen van het Sinterklaas feest zodat men over een paar jaar kan gaan janken hoe rascistisch het feest wel niet is omdat het een "blank" feestje is waar geen donkere mensen welkom zijn? Nogmaals, zwarte piet verbieden omdat ie zwart is is pas rascistisch..

2 Reacties
Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

U maakt maar een "klein" denkfoutje; Als er geen zwarte mensen deel hebben aan het toneelspel dat bij dat feestje hoort, dan betekent dat toch niet, dat zwarte mensen niet welkom zijn bij dat (kinder)feestje? Trouwens, het voorstel is niet dat zwarte mensen verbannen worden maar dat de "zwarte"piet - als verbeelding van de zwarte mens - verbannen wordt. Als die dan inderdaad alleen maar door blanke mensen gespeeld mag worden, schieten we ons doel inderdaad heel erg ver voorbij.

denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

Als men geen argumenten heeft dan is het gebruikelijk in deze discussie dat voorstanders tegenstanders wegzetten en deze keer weinig creatief als "zeurpieten" dat is een drogredenering en daarmee diskwalificeer jij jezelf als volwaardig opponent. Voor de rest sla je door en vergeet dat zwarte piet geen echt zwarte persoon is want als dat wel zo zou zijn dan zou je gelijk hebben met je beschuldiging an racisme. Je vergeet echter in je schuimbekkende tirade dat het hier gaat om een karikatuur van een zwart mens gespeeld door een zwart geschminkte witte persoon die negertje speelt.

Eric Minnens
Eric Minnens15 nov. 2015 - 20:33

== Zwartjoekel op de voorgrond is de sumbalippenpiet == Zie hier nu precies waarom Zwarte Piet moet worden afgeschaft. Je kunt hem zijn oorbellen ontnemen, of zijn kroeshaar, je kunt hem zelfs in een ander pakkie hullen, feit blijft: zijn opvallende gelijkenis met donkere mensen van Afrikaanse origine. En dus blijft het een feit dat beledigingen zoals hierboven, voor de racisten onder ons (en dat zijn er nogal wat) gewoon simpele 'inkoppertjes' zijn. Die beledigingen zullen alleen ophouden als Zwarte Piet ophoudt zwart te zijn.

3 Reacties
Tony Bolloni
Tony Bolloni15 nov. 2015 - 20:33

"Die beledigingen zullen alleen ophouden als Zwarte Piet ophoudt zwart te zijn" Wat een ongelooflijke naïeve gedachte!

RoBru
RoBru15 nov. 2015 - 20:33

Eigenlijk geef je precies aan waarom ZP NIET verboden moet worden. Het leidt soms tot beledigingen (zoals een moskee of het suikerfeest of een kerststal dat ook kan doen) maar niet tot strafbaar racisme. Overigens, als pakweg het suikerfeest leidt tot kwetsende opmerkingen naar moslims of niet-moslims grijpen we dat toch ook niet aan om het suikerfeest te verbieden? Ik verdedig kwetsen of beledigen niet omdat ik dat altijd een zinvolle bijdrage aan een discussie vind, maar omdat ik de andere mogelijkheid, opmerkingen die (kunnen) kwetsen verbieden, veel erger vind.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194715 nov. 2015 - 20:33

"Die beledigingen zullen alleen ophouden als Zwarte Piet ophoudt zwart te zijn." Daar geloof ik niets van. Er blijft vrees ik een groep mensen die het nodig vindt anderen, in dit geval donkere mensen, uit te schelden. Die zoeken een scheldwoord en vinden dat, zeker weten. Er moet niet gedaan worden alsof er Sinterklaas gevierd wordt om zwarte mensen te pesten.

[verwijderd]
[verwijderd]15 nov. 2015 - 20:33

Het is een kleine groep die alles doet om aandacht te trekken, de boel te verzieken, het is jammer dat er altijd mensen zijn die uit jaloezie iets stuk moeten maken van een ander.

1 Reactie
Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

En op zulk gedrag - zo dat al plaatsvindt - kunnen we dan wat u betreft ongelimiteerd reageren?

basOoms
basOoms15 nov. 2015 - 20:33

Je kunt overal ee punt van maken. Zo zal 'ik vind mooroppen lekker' in dit commentaar anders opgevat worden dan op een bakkerssite.

1 Reactie
Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

Ik zou van de volgende kwalificatie, als ik u was, dan ook maar geen punt maken: "Zwartjoekel op de voorgrond is de sumbalippenpiet". Die zouden we nl op een site met ontoelaatbare voorbeelden van discriminerende beledigingen natuurlijk heel anders lezen.

Freeman2
Freeman215 nov. 2015 - 20:33

De Nederlandse politie en rechter verbieden het dragen van shirts met de cijfers 1213 erop. Is het niet de tijd dat shirts of uitspraken met het volgende worden evenredig verboden: "En in Amsterdam gelijk op het vliegtuig stappen en terug naar je land van afkomst gaan" Waarom de selectieve tolerantie?

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 nov. 2015 - 20:33

Dus een andere mening... opdonderen? De ZP critici krijgen hier door hun gelijk keer op keer op een presenteerblaadje. Ze zijn die domoren met racistische taal en opmerkingen als de uwe heel dankbaar! Waarbij ik niet weet of u een domoor bent!

Minoes2
Minoes215 nov. 2015 - 20:33

Laat ik hier maar een ding op zeggen. Ik vind de slogan Kick out zwarte piet behoorlijk agressief klinken. Zeker in een land waar iedereen iedereen het land wil uitschoppen. Agressie verwoordt zich op verschillende manieren.

2 Reacties
Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

Zwartepiet is geen mens maar een verbeelding.

CliffClavin1993
CliffClavin199315 nov. 2015 - 20:33

Hoi Minoes - mijn postje van 11:24u was een reactie op je bericht van 09:37u. Groetjes, Frank.

[verwijderd]
[verwijderd]15 nov. 2015 - 20:33

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Roberti
Roberti15 nov. 2015 - 20:33

Ik vraag me af hoe grappig je het zou vinden als er je dagelijks tig keer mee wordt beledigd en uitgelachen.

CliffClavin1993
CliffClavin199315 nov. 2015 - 20:33

Dat vind ik ook. So wie so heeft het volgens mij weinig zin om een actie te voeren bedoelt om de onderlinge verstandhouding tussen mensen te verbeteren, in zulke woorden neer te zetten. Degenen die ZP zo te lijf gaan doen me onwillekeurig denken aan de meer curieuze groepen 'aksievoerders' in de jaren zestig, zeventig. Ik vind de foto bij het artikel ook al zo: soort van schoolreisje, je krijgt publiciteit, maar eigenlijk wekt het allemaal niet de indruk van een heel bevlogen onderneming. ZP is voor mij geen symbool van latent of openlijk racisme. Nooit geweest ook. En ik ben niet van plan mijn opvattingen over dit personage te wijzigen omdat in onze tijd ineens een groep van mensen zich erg gekwetst voelt. Persoon 1 voelt zich ontstemd, wrevelig. Hij knoopt die onvrede aan een 'misstand' vast. Dat voelt goed. Je bent dan een door anderen verwonde mens. De wrevel krijgt een gezicht, een profiel. Je verenigt je met andere ontevredenen, die jouw invulling van het gekwetst zijn wel zien zitten. Dan zegt persoon 2, op wie persoon 1 zijn pijlen richt: ja maar zo was jouw mikpunt van kritiek nooit bedoeld, daar is ook geen concreet bewijs voor, je opstand komt wel erg uit de lucht vallen, is het niet? Persoon 1: 'ja maar zó komt het wél over, en als ik dat zo voel, dan is het waar!'. Einde van elk zinnig overleg, er is een conflict geboren.

1 Reactie
denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

"ZP is voor mij geen symbool van latent of openlijk racisme. Nooit geweest ook." Dat is toch ook niet zo vreemd als je zelf wit bent dus trap nou geen openstaande deuren in. "En ik ben niet van plan mijn opvattingen over dit personage te wijzigen omdat in onze tijd ineens een groep van mensen zich erg gekwetst voelt." Je wordt niet verplicht wat dan ook te wijzigen maar mensen eisen de ruimte op om hun ongenoegen kenbaar te maken zolang als zij dat nodig achten. Het is duidelijk dat deze discussie jou niets interesseert want als dat wel het geval was dan zou je weten dat er al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw bezwaar gemaakt werd maar dat men altijd genegeerd is. Dat jij dat nu als iets dat "ineens" als een donderslag bij heldere hemel uit de lucht is komen vallen en dat je compleet verrast bent heeft hoofdzakelijk te maken met je eigen desinteresse.

Frank Straathoff
Frank Straathoff15 nov. 2015 - 20:33

KOZP verwijt iedereen die voor zwarte piet is feitelijk een racist te zijn. Dan kan je dit verwachten. Actie, reactie.

3 Reacties
Roberti
Roberti15 nov. 2015 - 20:33

Er valt niet te ontkennen dat de pro-zwarte pieten racisten zijn. De kwetsende reacties bevestigen dat het ook heel bewust is.

Le Chat Botté
Le Chat Botté15 nov. 2015 - 20:33

Oh, actie reactie... Kijk je met dezelfde ogen naar de terreuracties in Parijs?

Nuanimo
Nuanimo15 nov. 2015 - 20:33

Als ik beweer dat zwartepiet racistisch is, beweer ik dan u een racist bent?

insignia
insignia15 nov. 2015 - 20:33

@Muse - ik vraag mij af of iemand reeds een aanklacht heeft ingediend mbt het haatzaaiend stukje dat je op vrijd. 16.52 bijgedragen hebt bij een andere discussie.. Het stukje zelf is inmiddels niet meer online beschikbaar wat een goede daad is van de redactie.

1 Reactie
Roberti
Roberti15 nov. 2015 - 20:33

"Het maakt helemaal niet uit wat redelijk is. Er is een enorm grote haatmeute opgestaan van blanken tegen de niet blanke landgenoot. De blanke tirannie is de enige die bepaalt hoe we leven in dit land en er zijn geen grenzen aan hoe onbeschoft dat wordt overgebracht. Het lafst is nog wel hoe ze die haat opdringen aan hun kinderen onder het mom dat het HUN traditie is en HUN (racistische) feest." Dit was wat ik op vrijdag 16:52 uur had gepost en het was nog best te vinden. Daarin heb je dus al ongelijk. Dat het aan te klagen is ook, maar laat de haatmeute het vooral proberen. Ik zie het met belangstelling tegemoet wie zich als zodanig aangesproken voelt en zichzelf daarmee dus ook dat stempel opplakt.

[verwijderd]
[verwijderd]15 nov. 2015 - 20:33

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

"Als donker gekleurden geweld tegen blanken gebruiken (hetgeen met de nodige regelmaat voorkomt), dan hoor ik hier nooit iets over racisme." Als je nou eens eerst begon je stelling dat het met de nodig regelmaat voorkomt dat zwarten geweld gebruiken te onderbouwen dan zouden we al een heel eind komen. Als er in de feitelijke gevallen die je kunt opdissen ook een racistische component waar te nemen is dan zou je weleens gelijk kunnen hebben, maar zomaar dingen roepen is niet zo slim en als je het niet kunt bewijzen zelfs lasterlijk.

MarinusCalamari
MarinusCalamari15 nov. 2015 - 20:33

Ik zie wel wat overeenkomsten tussen KOZP en mensen die moedwillig een zekere profeet bashen om een negatieve reactie uit te lokken die dan iets zou moeten bewijzen (" bewijzen"?)

1 Reactie
denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

Heb je ook nog argumenten in te brengen in plaats van dit soort wazige verhaaltjes?

elja888
elja88815 nov. 2015 - 20:33

Vreemde kronkelige gedachten over dat zwarte Piet racistisch is door er van alles bij te halen. En en passant worden ook nog regelmatig allerlei mensen van racisme beschuldigd, omdat ze niet allerlei zaken die er niet bij horen aan het sinterklaasfeest willen knopen. Daarna overdreven reactie in de form van een protest. En dan vreemd staan te kijken dat je overtrokken reacties terug krijgt? Mooi zijn die reacties niet. Maar is door raar gedrag en rare ideeën zelf van die protesters zelf opgeroepen. Betekent dat, dat anderen ook raar gedrag moeten vertonen. Nee in principe niet. Maar onderwijl begint het wel heel begrijpelijk te worden. ´t is mooi geweest, en laat de kinderen gewoon hun feestje vieren.

1 Reactie
denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

"Vreemde kronkelige gedachten over dat zwarte Piet racistisch is" Dat jij zwarte piet niet als racistisch ziet en als zodanig ervaart is volstrekt begrijpelijk vanuit jouw oogpunt als onschuldige witte vrouw of man die dat nooit zo bekeken heeft en zo niet ziet. Dat wil echter nog niet zeggen dat anderen liegen als zij dat wel zo voelen of dat hun bewaar niet oprecht maar geveinsd is en dat men het alleen maar doet om een kinderfeest te kunnen verstoren, hoe krankzinnig kan zo'n gedacht alleen al zijn, terwijl er veel pro-pieten zijn die geloven in dit motief. Ben jij in staat, zonder dat je in hun opvatting mee hoeft te gaan, te erkennen dat er mensen zijn die vanuit persoonlijke ervaringen en gevoelens zwarte piet wel als een racistische karikatuur beschouwen?

Markoes
Markoes15 nov. 2015 - 20:33

Ik heb de beelden op youtube gezien Schandalig hoe kozw de beelden van Parijs misbruikt van Parijs SCHANDALIG !!! Jullie zijn precies hetzelfde als de pro Pieten alles maar misbruiken om je eigen gelijk te halen Pro of anti Piet het zal me een worst wezen Het enige wat ik zie dat er door deze discussie er nog iets is waardoor Nederlanders verder uit mekaar komen te staan. En dat vindt ik verschrikkelijk !!

1 Reactie
denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

"Schandalig hoe kozw de beelden van Parijs misbruikt van Parijs SCHANDALIG !!!" Je zou op mij geloofwaardig overkomen als je ook het doorgaan van de intocht als zodanig kwalificeert, maar dat is zeker van een andere orde, toch?

EddyBee
EddyBee15 nov. 2015 - 20:33

Wordt het niet eens tijd dat zwarte piet zelf aangifte gaat doen van discriminatie.

1 Reactie
denmol
denmol15 nov. 2015 - 20:33

Ga met hem mee, misschien hebben jullie dan meer kans van slagen dat het dan tot een proces komt want je weet immers maar nooit.