Joop

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand wordt niets gegund

  •  
07-09-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
392 keer bekeken
  •  
de-vooravond-opvolger-khalid-sophie-start-met-560000-kijkers

© Khalid & Sophie (BNNVARA)

Rechtse affakkelcampagne lijkt te lukken
Het is verrassend hoe weinig Khalid Kasem en Sophie Hilbrand wordt gegund. Al weken voor de eerste uitzending klonk gemor. Nu neem je een risico als je in de grote schoenen van Matthijs van Nieuwkerk stapt want voor je het weet struikel je en lig je – zoals wijlen mijn vader het zou zeggen – op je platte bek.
Het  affakkelen begon al voordat beide presentatoren een minuut in de studio hadden doorgebracht. Dat maakt het echt een geval apart.
De demonisering kwam vooral van uiterst rechts waar men het niet kan verkroppen dat Fidan Ekiz aan de kant is gezet. Zij wordt in die kringen om deels onnaspeurlijke redenen beschouwd als een goede Turk. Een goede Turk is een Turk die ook vindt dat de multiculturele samenleving is mislukt en de grenzen dicht moeten. Dus krijgen haar opvolgers van katoen. De rechtse agressie richtte zich vooral op Khalid Kasem ondanks het feit dat hij samen met Royce de Vries, zoon van Peter R. De Vries, een advocatenmaatschap heeft, waaraan ook de vermoorde onderzoeksjournalist was verbonden. Men rakelde het verhaal op dat Kasem informatie had doorgespeeld aan Ridouan Taghi en de zijnen. Dat hij door de Nederlandse Orde van Advocaten onschuldig was verklaard, bleef op de achtergrond. Ook vroeg men zich niet af hoe Kasem zo nauw met de familie De Vries kon blijven samenwerken als hij spioneerde voor haar doodsvijand. Maakte niet uit: als de nieuwe presentator maar door de bagger kon worden gehaald. Toen hij Royce de Vries in zijn talkshow uitnodigde, was het huis opnieuw te klein. Je kon toch als journalist je kantoorgenoot niet interviewen? O foei! O hemeltje!
Over Sophie Hilbrand wisten de kritikasters blijkbaar geen oud vuil op te delven. Vandaar dat een Johan Derksen  niets beters wist te verzinnen dan dit: “Ze straalt een soort arrogantie uit van ‘Ik heb het allemaal onder controle’. Daar is vanavond niets van gebleken”. Hij gaf haar een vier. Zo werd niet de integriteit van Sophie Hilbrand in twijfel getrokken maar haar vakbekwaamheid. Dat terwijl ze al sinds 2004 voor de publieke omroep werkt.
Wie Khalid en Sophie bekijkt, stelt vast dat beide presentatoren hun gasten behendig door het programma loodsen. Er is een mix van ernst en luim waarbij de ernst het meestal wint. De gasten zijn gewoonlijk oudgedienden aan de talkshowtafels maar dat is een euvel waar het gevierde De Wereld Draait door ook al onder leed. Dat programma had men in zijn laatste jaren beter kunnen omdopen tot Altijd Dezelfden.
Er is echter geen enkele reden om Kasem en Hilbrand zo neer te sabelen als nu gebeurt. Een belangrijk gedeelte van de onderwerpen is relevant en actueel. De gasten komen goed uit de verf. De presentatoren zullen er geen Nipkov-schijf mee winnen maar van gestuntel of amateurisme is geen sprake. Integendeel. Prettig is bijvoorbeeld de rustige toon en niet het hijgerige, het gemaakte enthousiasme waardoor radio en televisie zo vaak ontsierd worden omdat sommige idioten denken dat je daarmee de jongere generaties trekt.
Dinsdagochtend stelde Angela de Jong van het AD Johnny de Mol ten voorbeeld die met HLF8 op SBS6 Khalid en Sophie moest beconcurreren. Dat was pas een presentator. Dat was pas een verademing. De Mol voerde een gesprek met Henny Huisman, die een keer per ongeluk zijn reet met Glorix-doekjes had afgeveegd. Davina Michelle vertelde wat er door haar heen ging toen zij op het circuit oog in oog stond met al die coureurs en het volkslied ten gehore mocht brengen. Niemand hield het droog, aldus De Mol. Ook zong Jeroen van den Boom. Dat was pas kwaliteit! Dat was pas een talkshow! Daar kunnen Khalid en Sophie met items over Afghaanse vluchtelingen en nabestaanden van de MH17-ramp niet tegenop. De kijkcijfers gaven De Jong gelijk. 423.000 voor de Mol tegen 352.000 voor het NPO-duo.
Dit is inderdaad een kutland. Hoor je dat Diederik Ebbinge?
Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen en de affaire rond het Groninger aardgas evenmin.
Toegift: volksliederen: kijk en vergelijk. Ook de beeldtaal
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (88)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*7 okt. 2021 - 11:06

Dag Ester. Fidan Ekiz zat gewoon bij de verkeerde omroep. Haar continue *Ongehoord Nederland*-achtige meningen tijdens twee seizoenen van De Vooravond pasten gewoon niet bij BNN VARA. Nu zij aan de slag gaat bij WNL, is het juist een win-win situatie geworden, voor Fidan Ekiz zelf en ook voor WNL. Beste mevrouw Fidan Ekiz, mag ik u toch feliciteren met uw nieuwe job als mede-presentatrice van Op1 op vrijdagavond samen met Sven Kockelmann? Het schept duidelijkheid en betekent dat ik die avond dat zij presenteert iets anders kan doen ???? Een fijne dag✌

Ester4
Ester413 sep. 2021 - 20:47

Beste Han, ben het vaak met je eens maar nu sla je de plank volledig mis. Fidan Ekiz is een sociale eerlijke hardwerkende Nederlandse vrouw. Het valt me op dat de messteken voor vrouwen zoals Fidan van “links” komen.

ReneTurner
ReneTurner13 sep. 2021 - 14:17

"Zo werd niet de integriteit van Sophie Hilbrand in twijfel getrokken maar haar vakbekwaamheid. Dat terwijl ze al sinds 2004 voor de publieke omroep werkt." Dat je lang omroep-ambtenaar bent zegt niets over je kwaliteit...of misschien toch over het gebrek daaraan.

OlavM
OlavM11 sep. 2021 - 23:38

[“Ze straalt een soort arrogantie uit van ‘Ik heb het allemaal onder controle’. Daar is vanavond niets van gebleken”. Hij gaf haar een vier.] Het is toch wel uitzonderlijk grappig dat juist een van de meest arrogante personen die op de beeldbuis verschijnt een dergelijke beoordeling geeft.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 sep. 2021 - 21:18

Geen kijker, maar zou het kunnen dat het publiek het even gehad heeft met talkshows?

RaymondenJoop
RaymondenJoop8 sep. 2021 - 7:33

Normaal heeft Han gelijk, maar dit is toch iets recht praten wat krom is. De presentatoren zijn terecht met 2-0 op achterstand gezet door de omroep voordat ze begonnen waren. Maar dan weet je hoe je beoordeeld wordt in tv-land als het een slecht programma is. Het is al van de zotte dat we honderden miljoenen uitgeven aan programma's waar niemand naar kijkt. Op primetime hebben we niet nog zo'n programma nodig. En als stage mag zo'n programma ook niet dienen.

Freddy2
Freddy28 sep. 2021 - 3:11

Maak je je maar niet zo druk om de reguliere tv. Dat is alleen nog maar voor hoogbejaarden en mensen die niet mee kunnen komen met de moderne tijd. Dat harde geschreeuw is alleen maar omdat iedereen te ver weg staat waardoor ze het niet meer horen. Sterft vanzelf wel uit.

3 Reacties
Thuru
Thuru8 sep. 2021 - 11:44

Daarom ook de pijnloze bezuiniging doen en het op 1 NPO zender te houden waar de basis NPO2 extra word aangehouden, omdat die zender wel kwaliteitszender is. Rest kan inschuiven. Wat troep is zend je gewoon dan niet meer uit. Ander voordeel is dat woke tv ook niet word uitgezonden, dat kunnen we ook eenvoudig en pijnloos missen.

DaanOuwens
DaanOuwens8 sep. 2021 - 12:11

@ Thuru Jij schrijft: Ander voordeel is dat woke tv ook niet word uitgezonden, dat kunnen we ook eenvoudig en pijnloos missen. Voor iemand met extreem rechtse opvattingen is dat een logische opmerking. Maar het laat ook zien dat jouw oplossing voor een andere mening is ervoor te zorgen dat hen de mond wordt gesnoerd. Jouw oplossing gaat nog eens toegepast worden op jouw eigen gedachtegoed. Waarom zouden anderen nog rekening houden met jouw vrijheid van meningsuiting.

Gidde
Gidde8 sep. 2021 - 14:16

@DaanOuwens "Maar het laat ook zien dat jouw oplossing voor een andere mening is ervoor te zorgen dat hen de mond wordt gesnoerd." Je zou bijna denken dat dit over Veronica Inside gaat...

Loebkesman
Loebkesman7 sep. 2021 - 22:17

Het is gewoon een Kilo Utrecht Tango-programma met dito presentatoren. Dat is niet affakkelen maar gewoon een mening hebben. Man... ja mag tegenwoordig iets niet leuk vinden. Programma van De Mol is nieuw. Kijkers lopen vanzelf wel weg want zijn programma kiloot in Utrecht nog meer tango's.

Jonah Cohen
Jonah Cohen7 sep. 2021 - 21:49

Dit heeft niets met "gunnen" te maken. Fidan Ekiz en Renze Klamer waren van begin af aan populair bij de kijkers als hosts. Probleem was dat het niet de door omroep en redactie gewenste marionetten waren vooral doordat zij niet voldeden aan een van hen verlangde politieke kleuring. Integendeel. De zuurlinkse Sophie Hilbrand daarentegen heeft eerder al overtuigend bewezen aan het gewenste profiel te voldoen. Er wordt niet alleen door het publiek fel geageerd tegen deze zuiver politiek ingegeven ingreep maar ook door prominente mediamensen. Zoals voorop bijvoorbeeld de boven alle verdenking staande Frits Spits die liefst een mediastaking georganiseerd zou willen zien tegen deze gang van zaken. https://www.broadcastmagazine.nl/radio-televisie/televisie/frits-spits-roept-op-tot-mediastaking/ Het is trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Vorig jaar werd Ekiz ook al vervangen bij De Nieuwe Maan omdat haar feministisch ingegeven religie- en cultuurkritiek en het ruimte geven daaraan haar kwalijk werd genomen door de omroep.

JohnVKR
JohnVKR7 sep. 2021 - 21:41

De wereld van Angela de Jong is heel overzichtelijk. Heb je een Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse of andere allochtone achtergrond, dan kan je op haar lofzang rekenen wanneer je de aanval inzet op je eigen gemeenschap, op de islam of op de multiculturele samenleving als geheel. Kies je er niet voor de multiculturele samenleving te bekritiseren, dan kan je voor Angela de Jong geen goed doen. Zij zal dan alles doen wat in haar vermogen ligt om je kapot te maken. Of je nu Khalid heet, Giovanca of Natacha Harlequin. En natuurlijk voegt Angela daar aan toe dat ze niet racistisch is. Maar inmiddels weten we maar al te goed wat het gedachtegoed is van mensen die zich genoodzaakt voelen met enige regelmaat te onderstrepen dat ze niet racistisch zijn...

1 Reactie
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks8 sep. 2021 - 12:26

"Maar inmiddels weten we maar al te goed wat het gedachtegoed is van mensen die zich genoodzaakt voelen met enige regelmaat te onderstrepen dat ze niet racistisch zijn…" Aldus John tegen de spiegel ....

TERCA
TERCA7 sep. 2021 - 18:40

VOLKSLIEDEREN? Vanwaar die populariteit omtrent volksliederen de laatste tijd? Starten binnenkort alle voetbalwedstrijden ook met dit soort liederen? Moet de aanvang van werkweken op kantoor ‘s maandags ook beginnen met ons volkslied? Varkensboeren knopen toch ook niet aan elke introductie van een nieuwe big, de nationale vlag en wimpel aan hun staart? Ik kan het niet geheel volgen. ????????‍♂️ Indien men dit zo belangrijk vindt, waarom dan geen smartlappenlied (dat staat toch veel dichter bij het volk)?

Wieowie
Wieowie7 sep. 2021 - 18:26

Volgens mij liet rechts het programma links liggen en links ook. De kijker werd niet bereikt en dan houdt het gewoon op. Leren en weer verdergaan. Er zijn genoeg andere programma’s (en boeken).

Pater
Pater7 sep. 2021 - 17:26

De uiterst subjectieve en niet onderbouwde kritiek van rechts op Sofie & Khalid weet VdHorst te evenaren met zijn zotte beschuldigingen aan het adres van Fidan Ekiz. Fidan wordt gedreven door haar streven naar emancipatie van moslima. Ze is boos dat er vanuit links minder kritiek op de onderdrukking van vrouwen in de orthodoxe islam komt dan zij nodig vindt, en daar zit wel wat in; links is als de dood voor identificatie met Wilders. Fidan vindt niet dat de multiculturele samenleving mislukt is, ze heeft er zware kritiek op. Fidan een goeie Turk noemen terwijl ze prachtige en kritische documentaires en uitzendingen over en uit Turkije maakte is bespottelijk. Fidan past niet erg in onze hokjes, soms ben ik het totaal niet met haar eens, maar deze beschuldigingen raken kant noch wal.

8 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst7 sep. 2021 - 19:19

Zo noem IK haar niet. Je moet eens lezen wat er staat voor je los gaat.

Hanvander Horst
Hanvander Horst7 sep. 2021 - 20:36

Die moord bij jou in de gemeente, daarvoor is geen bewijs gevonden dat jij, Eid, de dader bent. We hebben alleen het lijk. We kunnen dus niet stellen dat je onschuldig bent. Alleen dat we geen bewijs hebben. Bedoel je het zo een beetje? Wil je het zo inrichtten in Nederland?

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 sep. 2021 - 21:28

Shirin Musa heeft helaas een vergelijkbaar probleem.

JohnVKR
JohnVKR7 sep. 2021 - 22:00

@Pater "Fidan wordt gedreven door haar streven naar emancipatie van moslima. Ze is boos dat er vanuit links minder kritiek op de onderdrukking van vrouwen in de orthodoxe islam komt dan zij nodig vindt." Het bijzondere is nu juist dat de praktische steun voor vrouwen die worden onderdrukt bijna altijd van links komt. De steun van rechts beperkt zich vrijwel altijd tot woorden en tot een paar posters plakken. Die 'steun' is er niet vanuit een intrinsieke motivatie om deze vrouwen te helpen, maar is primair gedreven vanuit een anti-islam-gedachtegoed. Jij mag de eerste VVD'er of PVV'er noemen die met beide benen in de modder stond of staat om moslimvrouwen uit hun huwlijkse gevangschap te redden, om ze te begeleiden naar een blijf-van-mijn-lijf-huis, of om ze te redden uit de klauwen van de Taliban. Die VVD'ers en PVV'ers ken je niet, want die VVD'ers en PVV'ers kent niemand. Daarom is het ongelijk van Fidan Ekiz ook zo ongelooflijk groot. Woorden zijn mooi, maar het gaat nog altijd om de daden. En wat je ook van links mag vinden, die daden zien we op dit gebied bijna uitsluitend van links. Dat was 20 jaar geleden al zo, en dat is vandaag nog steeds zo.

Hanvander Horst
Hanvander Horst8 sep. 2021 - 0:42

Dat over die moord hoort bij Eid. Sorry.

Pater
Pater9 sep. 2021 - 15:34

@VdHorst Je hebt gelijk, je geeft de mening van anderen weer. Maar als je het daar niet mee eens bent zou je verwachten dat je dat óók verwoordt. Bij afwezigheid daarvan schep je zelf misverstanden. @JohnVKR Was het maar waar. Shirin Musa, die Danielle noemt, is de voorvrouw van de moslima-emancipatie-organisatie FFF. Toen zij vroeg om meer aandacht bij de politie bij zaken als eerwraak, gedwongen huwelijken, vrouwen thuis houden enz. kreeg ze steun van Leefbaar R'dam en scheldtirades van links omdat ze zomaar samenwerkte met Leefbaar. De voor de orthodoxe Islam redicale postercampagne van FFF stuitte op precies dezelfde weerstand: de campagne werd gesteund door het R'damse college van B&W. Ook Gül kreeg op haar brood dat ze zich niet voldoende distantieerde van de islamkritiek van rechts. Met de poten in de modder? Als links over de vrouwenonderdrukking binnen de orthodoxe Islam net zo hard aan de bel trok als over racisme stond het er een stuk beter voor. Pas de laatste jaren vond ze bij lobbywerk en wetsvoorbereidingen ook steun van met name voormalig kamerlid Buitenweg van GL. En Halsema bood Gül niet alleen een luisterend oor maar ook de helpende hand.

Pater
Pater9 sep. 2021 - 15:36

@JohnVKR Ik vergat nog de zeer linkse Anja Meulenbelt, tegenwoordig Bij1. Haar scheldpartij tegen FFF was schandalig.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 sep. 2021 - 23:01

@Pater Meulenbelt heeft zich daarmee in mijn ogen volstrekt ongeloofwaardig gemaakt.

Eid
Eid7 sep. 2021 - 16:34

Han, de deken heeft niet gesteld dat Khalid onschuldig is. De deken stelt dat er geen bewijs is gevonden, maar wel dat er gelekt is, maar dat niet te achterhalen valt waar / van wie t vandaan kwam. Kleine nuance, waar u vaak zo'n prijs op stekt. Daarnaast. Ik vind het persoonlijk nogal aabmatigend om Fidan Ekiz in te delen namens rechts NL als goede Turk. Wat een benaming... Misschien was de ware reden dat er geen 'urgentie' in zat. Daar was niet alleen rechts NL verbolgen over. De vraag lees; verwachting is nu of S&K die urgentie wel kunnen brengen. En daar is menigeen op voorhand sceptisch over; dat mag en zij mogen t bewijzen. Anders blijven mensen denken dat Fidan te weinig de links stem volgde.... Wel leuk Han dat u meent het nadrukkelijk te moeten opnemen voor een programma. Het lijkt bijna op een smeekbede. Tijden veranderen.

6 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst7 sep. 2021 - 19:20

Er is geen bewijs en als er geen bewijs is, ben je onschuldig.

Eid
Eid7 sep. 2021 - 19:44

@Han In uw woorden: U stelt dat -bij monde van de deken- dat Khalid onschulidig is VERKLAARD.. Ik constateer dat de deken dat niet heeft gezegd. Daar mag u graag de conclusie uit willen trekken dat hij dus onschuldig is maar het gaat om het correct aanhalen van de Orde.

Tony Bolloni
Tony Bolloni8 sep. 2021 - 10:40

@Han - 'Er is geen bewijs en als er geen bewijs is, ben je onschuldig.' Nee, het zegt dat je schuld niet kan worden aangetoond. Het zegt niets over feitelijke schuld of onschuld....

badgast
badgast8 sep. 2021 - 13:19

@Tony: Volgens mij stelt de wet dat je onschuldig bent tot het tegendeel wettig bewezen is verklaard door de rechter.

Tony Bolloni
Tony Bolloni8 sep. 2021 - 14:22

@badgast - Niet helemaal, iemand wordt verondersteld onschuldig te zijn totdat het tegendeel bewezen is. Dat wil niet zeggen dat iemand onschuldig is!

Arend van L
Arend van L13 sep. 2021 - 15:52

@Hanvanderhorst De man die het onderzoek gedaan heeft naar het lek, op wiens onderzoek u zich baseert, stelt zelf nadrukkelijk dat zijn onderzoek NIET de onschuld van Khasem bewijst. Er is bewijs. Maar omdat het bewijs niet vanuit een tweede bron gestaafd kan worden, is dat onvoldoende om hem als advocaat te schrappen. Het is alsof maar een getuige de moord heeft gezien. En je hebt er twee nodig voor een veroordeling.

Thuiszitter
Thuiszitter7 sep. 2021 - 16:03

De mening van Angela de Jong interesseert mij geen ene malle moer als zij ergens in beeld is dan zapp ik weg, Johan Derksen die zegt maar wat , het zijn meningen die er niet toe doen. Ik vind die Khalid en Sophie wel oké al ligt het aan de onderwerpen of ik blijf kijken . Johnny de Mol is hetzelfde als Humberto dat gaat het ook niet echt worden. Wat die volksliederen betreft die gaven mij beiden kippenvel momenten. Moeilijk om te vergelijken , vind ik .

RonaldMokens
RonaldMokens7 sep. 2021 - 15:50

We zitten tegenwoordig op Twitch, Youtube, Snapchat, Reddit, Discorc en Instagram. Nu kan ik me voorstellen dat de Telegraaf-maffia binnen de babyboom-generatie cultuurbepalend probeert te zijn maar -gelukkig- zal dat effect met het voortschrijden van de tijd steeds minder worden. Daar zal een Johan Derksen zich uiteindelijk gewoon bij moeten neerleggen.

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 sep. 2021 - 17:23

een Johan Derksen om nog eens een goede reden te noemen geen tv te kijken zeg een uilebal op pootjes

harmmeijer
harmmeijer7 sep. 2021 - 15:11

Ik constateer elke dag meer en meer dat ik in een overwegend rechts conservatief land aangeland ben. Het wordt me droef te moede.

korheiden2
korheiden27 sep. 2021 - 15:11

Fidan en Renze zijn vanwege te weinig urgentie in de zomervakantie door BNNVara aan de kant gezet. Khalid en Sophie hadden een zeer urgent onderdeel Heel Holland Bakt en Sylvana Simons mocht beweren dat Woodstock een wit festival was. Dat werd niet weersproken. Ik denk dat de kritiek vooral op het wegwerken van Fidan en Renze is gericht en op zich minder op het nieuwe programma. Maar sowieso heeft @Johannes gelijk, er zijn echt veel te veel talkshows met vaak dezelfde gasten. Op1 had gisteren ook minder kijkers. Jinek is terug en die scoort voorlopig redelijk. Ik kijk vooral niet, hooguit een fragment waar reuring over ontstond.

1 Reactie
Thuru
Thuru8 sep. 2021 - 11:46

Woodstock was geen wit festival. Doe even opnieuw je huiswerk en stop met dit soort onzin te verkondigen.

Ewout Pool
Ewout Pool7 sep. 2021 - 14:52

Volgens mij is er maar 1 beoordelaar bij tv-programma's, en dat is de kijker. En die keek niet. En die trekt zich meestal ook zoveel aan van de kritiek in de media. Overigens mist iedereen onder de 45 het sowieso. Die kijken geen lineaire tv meer.

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 sep. 2021 - 15:35

ik ook niet en ik zit daar net boven ik wil best wel hoor maar ik kan het niet - ik ren gillend weg

Haz
Haz7 sep. 2021 - 14:47

Kijken rechtse mensen uberhaupt naar dat programma dan? Volgens mij is er al een tijd lang een hetze tegen heel de NPO namelijk.

2 Reacties
frankie48
frankie487 sep. 2021 - 16:04

Beste Haz, Ja, want Johan Derksen vond het programma naar één keer kijken al hellemaal niks, en vier dagen later vraagt hij zich hardop af waarom er voor Khalid is gekozen, en niet voor iemand die Gerrit heet. Rechtser kan je het toch niet krijgen!

Ar Mansie
Ar Mansie8 sep. 2021 - 9:09

Frankie48 Johan Derksen sprak elke keer zijn naam verkeerd uit. Hij zei toen: Waarom kan HIJ niet gewoon Gerrit heten? Kan je natuurlijk nog steeds verkeerd vinden. Dat jij dit dan probeert te framen dat hij iemand wilde die Gerrit is niet netjes van je.

JohannesV2
JohannesV27 sep. 2021 - 14:10

De omroep had Kasem beter in de luwte kunnen laten starten. Gewoon eerst wat kilometers maken net als bijna elke presentator dat in het verleden heeft gedaan. Daarnaast denk ik dat er inmiddels wellicht wat teveel talk shows zijn die vaak allemaal dezelfde onderwerpen bespreken.

Jozias2
Jozias27 sep. 2021 - 14:06

Als kelder zijn ‘vriendje’ Rutte interviewt op radio 1 dan worden daar (terecht) vragen bij gesteld. Dan mogen er toch ook vragen worden gesteld als kasem in zijn eerste uitzending zijn kantoorgenoot interviewt En als klamer en Ekiz worden afgeserveerd omdat ze niet ‘urgent’ genoeg zijn en je behoud dezelfde redactie die vervolgens komt met een ‘heel Holland bakt quiz’ dan kun je ook verwachten dat mensen die de vooravond wel leuk vonden er kritiek komt op de urgentie van k&s. En of er wel of geen kritiek is. Het feit dat ze de helft van de kijkers van de vooravond halen en daarvan binnen een week ook al bijna de helft kwijt zijn dan zegt dat wel iets. Als het programma goed en vermakelijk is dan weet het de kijkers wel te trekken. Met iets meer dan 300.000 kijkers kun je moeilijk beweren dat het alleen komt door een hetze van rechts.

Starter2
Starter27 sep. 2021 - 14:05

Gewoon een gebrek aan kwaliteit. Dat kan je dan affakkelen noemen maar het duo is gewoon niet capabel genoeg. Zeker niet in vergelijking met de voorgangers die om onduidelijke redenen aan de kant werden gezet.

5 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 sep. 2021 - 14:40

puur afgaande op mijn hoogst intelligent vooroordeel het is allemaal niks , het was niks en het wordt niks de omroepen zijn walgteevee van de bovenste plank valt niet naar te kijken

Karingin
Karingin7 sep. 2021 - 15:43

Wat een gelul, ik ben 't volledig met Han eens; ik zie 2 zelfverzekerde, goedgebekte presentatoren. Ik vond Klamer te nixig, zeker met de uitgesproken Ekiz naast zich - die laatste past gewoon helemáál niet bij BNN/Vara

Starter2
Starter27 sep. 2021 - 15:52

Oei, volgens Karingin mag je niet uitgesproken zijn. Lekker meelullen is dan blijkbaar geen probleem.

Jozias2
Jozias27 sep. 2021 - 16:19

Prima dat Han en Karin wel kijken met een handje vol anderen maar dat zegt natuurlijk niets. 17.200.000 mensen vinden het kennelijk niet aantrekkelijk genoeg. Sommige mensen vinden astro tv leuk…

Eid
Eid7 sep. 2021 - 16:45

@Karingin Dus omdat Fidan te uitgesproken is, past ze niet bij BNNVara. Da's grappig, dus BNNVara wil onuitgesproken presentatoren, of... wees eerlijk: Fidan was niet op het juiste pad met haar uitspraken; het was niet de BNNVara Kleur. Maar laten we dat dan gewoon zeggen, want jan-en-alleman denkt dat, ipv dat stomme 'urgentie missen' want daarmee schep je een ondragelijke verwachting.

Midi
Midi7 sep. 2021 - 13:50

Geniet nog maar even van dit stel. Op 8 november neemt Margriet dit tijdslot weer over. Denk niet dat we dit duo in daarna nog terug zien, athans niet in dit format.

2 Reacties
Jozias2
Jozias27 sep. 2021 - 14:28

Of dat gaat helpen is vers 2.

korheiden2
korheiden27 sep. 2021 - 15:14

@MidiM : Denk niet dat het veel beter wordt met Margriet van der Linden.

Gerygrr
Gerygrr7 sep. 2021 - 13:49

Het is mij onduidelijk, waarom Fidan politiek rechts wordt genoemd. Voor mij is ze feministisch. Kan iemand mij dit uitleggen? En kom dan niet met het noemen van haar ex-echtgenoot Wierd Duk

8 Reacties
Markzelluf
Markzelluf7 sep. 2021 - 14:06

O, ze was bijvoorbeeld samen met die andere presentator nogal kritisch tijdens een interview met een arts van een abortusboot en ze stelde ook wat andere heilige linkse huisjes ter discussie. En dat wordt in ‘progressieve’ kringen niet geduld. Ik vind het een leuke vrouw die het prima deed. Maar ja, ze is niet woke genoeg, dus geen urgentie. Ik snap het wel, want met zulke presentatoren als zij verandert ons kneiter rechtse, neoliberale land nooit. De npo probeert het de komende maanden even met een urgente advocaat, waarna er waarschijnlijk een nog urgentere aanpak volgt. Ik wandel tegenwoordig s avonds best veel na het eten. Kan dat iedereen aanraden

Gerygrr
Gerygrr7 sep. 2021 - 14:22

Bedankt voor het advies, Mark. Ik kom alleen niet ver meer, long covid weet je. Ben ik nog wel links feministisch vraag ik mij af nu.

Norsemen
Norsemen7 sep. 2021 - 15:23

Ze is niet politiek, ze wordt door politiek rechts geaccepteerd. Dat is heel wat anders. Net zoals Aboutaleb zeg maar.

Karingin
Karingin7 sep. 2021 - 15:39

Feminisme is natuurlijk niet per definitie links. Het "probleem" met Ekiz is hetzelfde als bij veel rechtse(re) types; het op een hoop gooien van hele bevolkingsgroepen en misstanden aan de verkeerde oorzaken wijten

Markzelluf
Markzelluf7 sep. 2021 - 16:27

@Karin, gelukkig gooi jij rechtse(te) mensen niet op een hoop….

Eid
Eid7 sep. 2021 - 16:50

@Karingin Zolang het op een hoop gooien maar de niet-correcte hoop is, hebben blijkbaar sommigen daar blijkbaar geen probleem mee. Hypocriet heet dat ook wel. Zo de waard..

Gerygrr
Gerygrr8 sep. 2021 - 13:24

Feminisme is niet per definitie links…. Interessant! Wij hadden ooit de paarse vrouwenclub. U weet wel iedereen een paarse overall en gelijke beloning eisend. Dat hoorde bij de PvdA, toch?

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 sep. 2021 - 16:22

Karingin Ik wil niet veel zeggen, maar dat gebeurt hier aan de lopende band.

Rutger Groot
Rutger Groot7 sep. 2021 - 13:44

"Rechtse affakkelcampagne lijkt te lukken" - en vervolgens was ik benieuwd naar een aantal heldere voorbeelden hiervan, of bedoelt dhr vd Horst hier diverse Tweets mee? Bottom line: het programma biedt weinig kwaliteit, en Fidan is om onduidelijke redenen aan de kant gezet. Dus die boemerang komt hard aan.

3 Reacties
Karingin
Karingin7 sep. 2021 - 15:24

Helemaal niet onduidelijk, Fidan Ekiz heeft een te rechtse signatuur voor BNN/Vara, past meer bij WNL of zo

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 sep. 2021 - 15:41

heb ik iets gemist is de vara links?

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!7 sep. 2021 - 15:45

Karingin, Dat denk ik ook, en durft BNN/Vara dat niet toe te geven.

Norsemen
Norsemen7 sep. 2021 - 13:38

Een moslim op prime time tv en een slimme ook nog, dat gaat het PVV en FvD volk veel te ver natuurlijk.

4 Reacties
Jozias2
Jozias27 sep. 2021 - 14:26

@norseman Dat is fidan ekiz ook dus dat alleen is niet de oorzaak.

Norsemen
Norsemen7 sep. 2021 - 15:21

Zij was een soort excuus moslim voor dat FvD volk omdat ze getrouwd was met Baudet lover Wierrd Duk.

Karingin
Karingin7 sep. 2021 - 15:22

Nee hoor, Fidan is niet gelovig

Jozias2
Jozias27 sep. 2021 - 16:22

@karin Ze zegt over zichzelf een ‘seculiere moslim’ te zijn maar jij weet het beter? https://www.trouw.nl/nieuws/opiniemaker-fidan-ekiz-is-kritisch-over-de-islamitische-gemeenschap-ik-voel-me-verplicht-me-uit-te-spreken~bad89dd6/

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen7 sep. 2021 - 13:38

Hallo Han, Ik heb het duo twee keer bekeken. En het is mij volkomen onduidelijk waarom deze twee worden ingezet op de vooravond en waarom in dit format. Het is dezelfde deerniswekkende intellectuele luiheid en hetzelfde grachtengordel-links SJW gewauwel als 'DWDD', maar dan zonder het charisma van Matthijs. En waar de redactie van DWDD in ieder geval nog de schijn ophield dat men af en toe ook nieuwe mensen een kans wilde geven is de incestueuze gastenlijst van K&S gewoon niet meer om aan te zien. Het programma had net zo goed kunnen heten: 'Het dagelijkse uurtje grachtengordel voor de D66/ GL incrowd'. Het mag allemaal gemaakt worden hoor, het is mij om het even. Maar maak er dan een YouTube kanaal van inplaats van hier kostbaar belastinggeld tegenaan te gooien.

11 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst7 sep. 2021 - 13:56

Dit is nu wat ik bedoel met dat affakkelen

Betrokken
Betrokken7 sep. 2021 - 14:16

Sorry Han, maar ik ben het compleet met Tweekeerbellen eens. En iets wat slecht is mag gewoon als slecht benoemd worden. Het wordt tegenwoordig standaard dat links gelijk de rechtse of racisme kaart trekt bij kritiek. En jouw terechte kritiek op Johnny niet hoeft dus ook niet weggezet te worden links affakkelen.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!7 sep. 2021 - 15:21

Wie of wat is tweekeerbellen aan het affakkelen Han? Ik zie alleen een constatering.

Norsemen
Norsemen7 sep. 2021 - 15:27

Beschaving en cultuur is voor rechts met je vorkje je patat speciaal eten bij de snackbar. Vandaar dat iemand als Tweekeerbellen met de term intellectuele luiheid aankomt. Zij hebben gewoon een heel ander begrip van begrippen als cultuur, intellectueel en dat soort zaken. Zij willen Annabel Nanninga wat oerkreten horen uitslaan over buitenlanders.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 sep. 2021 - 15:42

ik weet 100% zeker dat beiden meer charisma hebben als die vreselijke hark van nieuwkerk mijn oude sokken in de wasmand hebben dat zelfs

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 sep. 2021 - 15:43

van Nieuwkerk was de Rutte van de TV Kon helemaal niks maar toch vonden mensen m leuk

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!7 sep. 2021 - 17:22

Norsemen, Fijn dat jij je bevrediging aan cultuur, intellectueel en dat soort zaken van Khalid en Sophie in voldoende mate ontvangt. Tevens bijzonder hoe jij een hele bevolkingsgroep over één kam scheert.

Ch0k3r
Ch0k3r7 sep. 2021 - 18:23

@griezel Volkomen mee eens. Daarbij was mathijs zo oprecht geïnteresseerd in iedereen en vond alles fantastisch, waardoor hij totaal niet meer geloofwaardig was. Was standaard zap moment als hij op tv kwam, en is de aanleiding geweest voor mij afkick van tv. Want het meeste is fake. En die talkshow van nu kan ik niet over meepraten. De meeste onderwerpen heb je minstens een uur show voor nodig ipv een paar goedkope oneliners na een paar minuten en dan weer door. Als ik meekrijgt dat de nieuwe presentatoren meerdere keren 'wat een waardeloos kut concept, echt een shitidee' zeggen, mss ga ik dan kijken... :D

Eid
Eid7 sep. 2021 - 19:52

@Norsemen Ergo, beschaving en cultuur is alleen voor links NL. Luister en huiver bij dit dedain. En maar afvragen waarom links zo slinkt.

Norsemen
Norsemen8 sep. 2021 - 8:07

Nee Eid, cultuur en beschaving is voor iedereen. Het is alleen zo jammer dat een behoorlijk gedeelte van de bevolking niet weet wat cultuur en beschaving is. Of dat is omdat ze niets met die begrippen hebben, of omdat ze te dom zijn laat ik verder in het midden.

Norsemen
Norsemen8 sep. 2021 - 8:10

@Tweede Kans "Tevens bijzonder hoe jij een hele bevolkingsgroep over één kam scheert" Is helemaal niet zo bijzonder hoor. De één doet het op basis van huidskleur/afkomst, de ander doet het op basis van denkbeelden.

Nelisje
Nelisje7 sep. 2021 - 13:32

Waar het misschien eens tijd voor is om de kijkcijfers eens anders te monitoren. Hoewel ik amper TV kijk geloof ik al jaren niet meer in deze cijfers die door een selectief gezeldschap worden bepaald a.d.h.v. een kastje in huis. Zwaar achterhaald. Voor de rest kan ik hier niets over zeggen, heb het allemaal niet zo gevolgd. Ik lees wat kranten en het en der wat sites op internet. NPO heb ik al jaren mijn buik van vol. Hopelijk dat dit in de toekomst veranderd als ze weer echt ondezoek journalistiek gaan doen. Nu is het mee huilen met de politiek correcte wolven.

3 Reacties
Karingin
Karingin7 sep. 2021 - 15:12

Lache, je kijkt al jaren geen NPO maar weet dus wel dat er geen onderzoeksjournalistiek wordt bedreven (sic)... Dus Radar, Keuringsdienst, De Monitor, Zembla, Tegenlicht, 2Doc enz., allemaal entertainment volgens Lenisje

Nelisje
Nelisje8 sep. 2021 - 5:02

Ik kan nu niet stellen dat het echt doorbrekende onderzoekjournalistiek is waar u het over heeft. Ja soms zit er wel iets tussen. Radar en keuringsdienst zijn vermakelijk en hebben een doel, dat ontken ik niet, maar dat is dan meer consumenten niveau. Ook dat nog en breekijzer waren dat ook, en ook vermakelijk. En ja, soms hebben ze ook leuke reportages, maar das nu niet diepgravend onderzoek. De npo heeft zelfaangeven meer de onderzoekjournalistiek te willen ingaan, dat zijn niet mijn woorden, dat is van de NPO. Ik hoop dus straks iets meer diepgraven onderzoek te zien wat ook weer eens in de krant komt ipv andersom.

Thuru
Thuru8 sep. 2021 - 11:48

Probeer NPO2 extra wat wel de moeite waard is. Rest kan inderdaad afgeschaft worden.