Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Khadaffi-konvooi vlucht naar Niger

  •  
06-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
libie_peace300.jpg
Libische rebellen zetten door... Bani Walid nu ook in handen van opstandelingen
Een konvooi van Khadaffi-aanhangers is gevlucht naar Niger. Dat meldt Abdoulaye Harouna, eigenaar van de lokale krant Agadez info. Het konvooi bestaat uit tussen de 200 en 250 militaire voertuigen en heeft zijn kamp opgeslagen in de grensstad Agadez.
Aan het hoofd van het konvooi staat Toeareg-rebellenleider Rissa ag Boula, die tien jaar geleden naar Libië vluchtte na een mislukte onafhankelijkheidsoorlog.
Een Franse bron meldt aan de Arabische nieuwszender Al Jazeera dat Khadaffi en zijn zonen zijn uitgenodigd om zich bij het konvooi te voegen. Het is nog niet duidelijk of zij de uitnodiging zullen accepteren.
Inmiddels is er een akkoord gesloten met bewoners van Bani Walid, meldt Al Jazeera op basis van onbevestigde bronnen. De woestijnstad werd gezien als laatste Khadaffi-bolwerk en huist zo’n 50.000 inwoners. De opstandelingen zullen de stad binnengaan, zodra de overeenkomst formeel is goedgekeurd.
Alleen de kuststad Sirte rest nog in handen van Khadaffigetrouwen.
Vlucht niet: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.