Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Khadaffi bereid te vertrekken'

  •  
12-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-khadaffi_muurschildering_300.jpg
Libische gezanten brengen die boodschap naar Frankrijk
Libische gezanten in Frankrijk hebben verteld dat hun leider Khadaffi bereid zou zijn te vertrekken.
Dat meldt de NRC. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé ontkent echter dat er van concrete onderhandelingen sprake is: 
Iedereen heeft contact met iedereen in dit conflict. Het Libische regime stuurt haar boodschappers overal heen; naar Turkije, New York, Parijs. Wij ontvangen afgezanten die zeggen: ‘Gaddafi is bereid om af te treden, laten we dit bespreken.
Onduidelijk is wat de opmerking van de gezanten waard is.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 jul. 2011 - 8:58

Die galoppeerde ezel moét vertrekken en heeft niets te zeggen. Gisteren stuurde ook zijn delegatie naar Israel en hebben met Levi gesproken, zij kon hem niet helpen, las ik vandaag in een onafhankelijk Marokkaanse Internet nieuws uit Canada Hespres.

FrenkMahon
FrenkMahon12 jul. 2011 - 8:58

Er is Sarkozy veel aan gelegen om 14 juli een oplossing aan te kondigen voor het probleem Libie. De kleine Napoleon had beloofd dat het probleem Libie niet langer dan enkele dagen zou duren. NATO wordt steeds meer in verlegenheid gebracht, allereerst lukt het niet om de grote NATO niet om de kleine Khadaffi aan de kant te zetten, ook wordt het steeds duidelijker uit welke vertegenwoordigers de NTC is opgebouwd. Door samen met de Libische Taliban Khadaffi te verwijderen zal men er niet onder uitkomen om grondtroepen te sturen. Ik ben benieuwd hoeveel landen in de EU bereid zijn om de grondtroepen te financieren, want dat die nodig zijn nadat Khadaffi is vertrokken is nu wel duidelijk. http://www.digitaljournal.com/article/308744 http://www.digitaljournal.com/article/308830 Verder loopt het nieuws in Nederland een beetje achter, er worden verschillende voorstellen gedaan maar het probleem is dat de NTC nergens mee akkoord wil gaan en zwaardere wapens van de NATO eist om Tripoli in te nemen en daarmee het gezag over heel Libie kan krijgen.

kraai21
kraai2112 jul. 2011 - 8:58

Het lijkt mij een goede zaak voor iedereen, ook voor de Khadaffi-fans, dat Khadaffi voor het Internationale gerechtshof verschijnt. Maar ik denk dat dat niet zal lukken.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jul. 2011 - 8:58

Dit meld het NRC...nou da's mooi voor ze. Bron? Jules seegers:''Ik heb een glashard vertrouwen in hoe nieuwe media samen een krachtige boodschap kunnen overbrengen'' Hij doet ook formule 1 verslag..... De Libiërs willen al praten vanaf het begin van de aanvallen, dat wordt categorisch geweigerd en ontkent. Gaddafi treed niet af, die staat al jaren aan de zijlijn en dat weten de Fransen ook wel. Miljarden heeft die onzin al gekost, wat zijn we er mee opgeschoten? Wat zijn ze er in Libië mee opgeschoten? U bent wederom voorgelogen, de wapenindustrie is weer miljarden rijker. U wordt bedankt.

1 Reactie
fjacobse
fjacobse12 jul. 2011 - 8:58

--- De Libiërs willen al praten vanaf het begin van de aanvallen, dat wordt (...) ontkent. --- U begint steeds meer een parodie op uzelf te worden. MAART Kaddafi wil toch praten over vertrek' 10/03/11, 11:01 http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/1858081/2011/03/10/Kaddafi-wil-toch-praten-over-vertrek.dhtml APRIL Kaddafi: 'We geven ons niet over, we zijn wel bereid te onderhandelen' Kaddafi wil praten, rebellen wijzen oproep af Gepubliceerd: zaterdag 30 april 2011 http://www.depers.nl/buitenland/565157/Kaddafi-wil-praten.html MEI Kaddafi herhaalt bereid te zijn tot wapenstilstand Laatste update: 31 mei 2011 10:32 http://www.nu.nl/buitenland/2528404/kaddafi-herhaalt-bereid-wapenstilstand.html JUNI Kaddafi-regime praat met opstandelingen' Laatste update: 17 juni 2011 16:22 http://www.nu.nl/onrust-midden-oosten/2542582/kaddafi-regime-praat-met-opstandelingen.html JULI ZOON KADDAFI: WE PRATEN MET DE FRANSEN 11 juli 2011 http://www.nieuwspagina.net/zoon-kaddafi-we-praten-met-de-fransen.html