Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

'Khadaffi accepteert vredesplan AU'

  •  
11-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Khadaffi_juicht300.jpg
Delegatie Afrikaanse Unie sprak met Libische dictator. Opstandelingen blijven sceptisch
De Libische dictator Khadaffi heeft een ‘routekaart’ voor de oplossing van het conflict in het Noord-Afrikaanse land geaccepteerd, die is opgesteld door de Afrikaanse Unie (AU,), zo meldt de Volkskrant. De Zuid-Afrikaanse president Zuma zei dit zondagavond na een gesprek met Khadaffi in de hoofdstad Tripoli. De AU-delegatie reist nu verder voor overleg met de rebellen naar hun bolwerk Benghazi. De opstandelingen blijven sceptisch onder het nieuws.
De Volkskrant meldt dat de AU-routekaart voorziet in een staakt-het-vuren, humanitaire hulp en dialoog tussen de partijen. In een overgangsperiode moet vervolgens worden besloten tot ‘de politieke hervormingen die nodig zijn om de oorzaken van de huidige crisis weg te nemen’, zo is eerder meegedeeld.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

peterh2
peterh211 apr. 2011 - 5:27

Klinkt als de zoveelste schijnbeweging...

Michiel Online
Michiel Online11 apr. 2011 - 5:27

En nou oppakken die vent en zijn mond dichtplakken.

Michiel Online
Michiel Online11 apr. 2011 - 5:27

http://www.depers.nl/buitenland/560467/NAVO-gaat-door-met-luchtaanvallen-Libieuml.html Woorden maar geen daden.

NNenNN
NNenNN11 apr. 2011 - 5:27

Zo voorspelbaar. Noam Chomsky: "The intervention is being conducted by the three traditional imperial powers (though we may recall – Libyans presumably do – that, after World War I, Italy conducted genocide in eastern Libya)." "The western powers are acting in virtual isolation. States in the region – Turkey and Egypt – want no part of it, nor does Africa. The Gulf dictators would be happy to see Gadhafi gone – but, even as they're groaning under the weight of advanced weapons provided to them to recycle petrodollars and ensure obedience, they barely offer more than token participation. The same is true beyond: India, Brazil and even Germany." http://chomsky.nl/nieuwe-artikelen-en-videos-van-chomsky/142-libya-and-the-world-of-oil

1 Reactie
FransAkkermans
FransAkkermans11 apr. 2011 - 5:27

Graag een verduidelijking. Wat is zo voorspelbaar? Dat de AU dit onderneemt of dat Chomsky dit beweert? De laatste zit met Libie in zijn maag. Aan de ene kant moet hij erkennen dat het om een 'brutal dictator', gaat, maar ja, de andere kant, hij was wel anti-Amerika.

robheus2
robheus211 apr. 2011 - 5:27

Heeft iemand gisteren nog De Weg Naar Mekka gezien op de Belgische TV? Laat toch een heel ander beeld zien over Libië dan we nu via de media zien. Mensen kregen grotere huizen met stromend water en een kleuren TV. Wie waar kwam werd bepaald door een loterij. En de mensen die geïnterviewd werden waren kennelijk tevreden met het beleid van kolonel Kadaffi. Maar dit was in west Libië. Ik neem aan dat dit niet zo heel lang geleden opgenomen is.

2 Reacties
Michiel Online
Michiel Online11 apr. 2011 - 5:27

"Mensen kregen grotere huizen met stromend water en een kleuren TV. Wie waar kwam werd bepaald door een loterij." Er zijn meerdere wegen naar Rome, maar sommige wegen gaan helemaal niet naar Rome! ;)

grolschje2
grolschje211 apr. 2011 - 5:27

Precies. Een moordende dictator is uitstekend. Zolang deze maar in uw ideologische plaatje past.