Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Kersverse vader moet betalen om zijn baby vast te mogen houden

  •  
05-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-05-om-22.36.55
De Amerikaanse Ryan Grassley kon zijn geluk niet op toen hij in de verloskamer zijn zojuist geboren zoontje voor het eerst in zijn armen hield. Het was dan ook even schrikken toen later op de factuur bleek dat die eerste aanraking door het ziekenhuis in rekening was gebracht.
Het klinkt als een flauwe grap, maar is het niet. 40 dollar mocht Grassley aftikken omdat hij zijn baby graag vast wilde houden vlak nadat die via een keizersnede ter wereld was gekomen. Grassley zelf vatte het sportief op: ‘We zijn niet boos, maar dit is natuurlijk belachelijk. We wisten ook helemaal niet dat we ervoor moesten betalen. Maar gelukkig was iedereen in de verloskamer heel vriendelijk, dus ik verwijt niemand iets.’
Op Reddit, waar Grassley een foto van de factuur plaatste, had een meelezende verpleegkundige een mogelijke verklaring voor de factuur: ‘Wanneer een vader zijn pasgeboren baby wil vasthouden, is er extra personeel nodig om dat in de gaten te houden.’
Of dat inderdaad de reden is, is niet zeker. Het ziekenhuis was niet bereikbaar voor commentaar.
Bron: Nieuwsblad  / cc-beeld: Melissa Megginson

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

CharlesdeValois
CharlesdeValois6 okt. 2016 - 18:57

Als je maar geen klasseverschil krijgt, dat rijkeren meer moeten betalen, want dan baal je toch wel als je minder voor je kind moet betalen....

Dubbeldenker
Dubbeldenker6 okt. 2016 - 17:26

Is jeugdzorg er een keer op tijd bij, krijg je dit gezeur weer. ;-)

omaoeverloos
omaoeverloos6 okt. 2016 - 10:50

Tjonge, een "bezorgde" verpleegster.

msj_meijerink
msj_meijerink6 okt. 2016 - 8:58

Jaja, je kunt niet vroeg genoeg duidelijk maken dat kinderen geld kosten. I D I O OT I D E E !!

ainil nil
ainil nil6 okt. 2016 - 8:02

aardige bedragen voor een geboorte (rest van de factuur). gaan we in nederland uiteraard ook krijgen. Straks word kinderen hebben iets voor de werkenden, zou wel een goede ontwikkeling zijn.

1 Reactie
Sfinx2
Sfinx26 okt. 2016 - 13:12

In Nederland kosten ziekenhuisbevallingen en zeker via een keizersnede ook al aardige bedragen en die worden gewoon uit de gezamelijke pot betaald.

Mark Gh
Mark Gh6 okt. 2016 - 5:36

Als er inderdaad extra personeel moet zijn om dit te faciliteren is het natuurlijk prima dat te factureren. Ik vraag me alleen af waarom dat nodig is...

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus6 okt. 2016 - 8:32

"Ik vraag me alleen af waarom dat nodig is…" Misschien maakt hij zo'n onzekere indruk dat de kans hoog werd geacht dat hij in alle zenuwen de baby uit zijn handen zou laten vallen.

Minoes2
Minoes26 okt. 2016 - 4:04

Wie houdt het personeel dan in de gaten? Komt daar ook nog een extra factuur voor. Ons voorland?

crumb2
crumb25 okt. 2016 - 23:08

Ja, dure grap zo’n verse baby. (hoewel de oogdruppeltjes voor ons hondje al 12 euro méér kosten) Maar vader Grassley kan gerust zijn ; die 40 dollar is natuurlijk helemaal niks in vergelijking met de (levenslange) kosten die hem nog te wachten staan. Ik zou willen dat iemand of iets een dergelijke factuur kon laten zien m.b.t. nog aan te richten planetaire schade. De belastingdienst is heel goed in dat soort dingen, en de meeste verzekeraars ook. Maar zo’n boodschap zet je natuurlijk niet op een felicitatie kaartje. Je moet wel over een erg zieke geest beschikken om dat soort dingen zelfs te verzínnen.

2 Reacties
Zephyr2
Zephyr26 okt. 2016 - 8:00

Heb jij jou ouders al aangeklaagd omdat ze jou op de wereld hebben gezet? Ik zou zeggen verminder het aantal mensen, begin met jezelf.

crumb2
crumb26 okt. 2016 - 15:21

@Zephyr Mijn bijdrage aan het milieu is al maximaal en….eeuwigdurend ! Geen nakomelingen c.q. consumentjes. Je mag me dus wel dankbaar zijn ! Ahum.

BasVV
BasVV5 okt. 2016 - 22:53

Och heden. En wat kost het dan als de broertjes en zusjes in het ziekenhuis de baby ook even willen vasthouden.

1 Reactie
ATM2
ATM26 okt. 2016 - 7:10

Kinderen 40% korting, heb je veel kinderen dan krijg je quantumkorting !