Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kersttijd begint voor Britten eerder dan gepland vanwege Brexit

  •  
04-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geen video? Klik hier.
Door de Brexit begint de Kersttijd wat eerder bij de Britten. Aan de andere kant van de Noordzee wordt de commercieel-christelijke traditie jaarlijks afgetrapt met de première van reclamefimpjes van grote supermarktketens. Die van John Lewis is een week vroeger dan gepland gelanceerd omdat consumenten nu al veel online zoeken naar kerstproducten. Supermarkten kampen onder meer vanwege de Brexit met lege schappen en krappe voorraden en veel burgers vrezen de Kerst met tekorten door te moeten brengen als gevolg van ‘take back control’.
Geheel in de geest van het nieuwe internationale isolement gaat de als vanouds gelikte spot van John Lewis over de vriendschap van een Brits jongetje met een buitenaards wezen. Althans, het zou vriendschap moeten worden maar de vreemdeling houdt het VK snel voor gezien, net als de honderdduizenden arbeidsmigranten die het land voortaan mijden, met rampzalige gevolgen voor de economie. Of dat ook echt de kerstboodschap is die de commercial wil overbrengen, is onduidelijk.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

PGS
PGS8 nov. 2021 - 17:14

Gaan wij nu ook roepen dat het door de Brexit is gekomen dat de Britten Engels spreken ? Allemaal leuk en aardig maar om alles de schuld van de Brexit te geven, is toch een bepaalde tunnelvisie.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen5 nov. 2021 - 9:34

De hele wereld heeft problemen met de levering van goederen, maar in het VK komt dat door de Brexit? https://www.nu.nl/economie/6159105/speelgoedketens-waarschuwen-voor-lange-levertijden-rond-sinterklaas-en-kerst.html

Break on through
Break on through5 nov. 2021 - 6:48

Cold turkey voor de UK. Letterlijk en figuurlijk want ze hebben nog geen mensen om de kalkoen te vangen of te slachten.

Ewout Pool
Ewout Pool4 nov. 2021 - 19:46

Ik geloof niet zo hard dat dit te maken heeft met de Brexit. Bij een grootwarenhuis zag ik in september (ik liep nog in zomerkleding) reeds kerstspullen in de etalage. En dit was in Nederland. Volgens mij heeft het eerder te maken met het steeds verder willen oprekken van de verkoopperiode voor de feestdagen. Niet voor niets lagen al tijdens de zomervakantie de pepernoten in de supermarkt.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*4 nov. 2021 - 13:49

I'll have a blue Christmas without you ... You'll be doing all right With your Christmas of white But I'll have a blue, blue, blue, blue Christmas ❤

Wappie Kappie
Wappie Kappie4 nov. 2021 - 11:02

Dit is een typisch gevalletje van het beoogde onderwerp er met de haren bij trekken.

Frans Kwakman
Frans Kwakman4 nov. 2021 - 10:44

En wat is de oorzaak dat de kerstreclame in ons land (de topsupporter van die EU) elk jaar eerder begint? Ook de schuld van de Engelsen? Of net als in Engeland dat de grote zaken meer willen verkopen en vooral meer willen verdienen?

adamgmail
adamgmail4 nov. 2021 - 10:14

Deze kerstfilmpje is ook wel een beetje racistisch omdat de buitenaardse wezen een erg blank uiterlijk heeft en veel wegheeft van wat sommige wetenschappers denken de toekomstige mensen eruit komt te zien over een aantal millenniums (witte huid en blauwe ogen). Dus is in de toekomst geen plek meer voor personen met een andere huidskleur? Is dit kerstfilmpje een voorproefje van onze toekomst?

1 Reactie
ManekiNeko
ManekiNeko4 nov. 2021 - 16:14

@adamgmail 4 november 2021 at 11:14 Deze kerstfilmpje is ook wel een beetje racistisch Het VK! Wat wil je anders

ZonderNaam2
ZonderNaam24 nov. 2021 - 9:58

"met rampzalige gevolgen voor de economie" Tja, dat ligt er aan. Voor aandeelhouders en verwende consumenten zijn het inderdaad iets mindere tijden. Voor veel laaggeschoolde arbeiders is de huidige situatie best gunstig. De lonen voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs zijn behoorlijk gestegen.

3 Reacties
Erik Geven2
Erik Geven24 nov. 2021 - 10:47

'. Voor veel laaggeschoolde arbeiders is de huidige situatie best gunstig. ' Ja maar dat wil dus niemand toegeven, want Brexit is slecht; tenminste.. dat hebben de Eurocraten in Brussel ons aangepraat.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde4 nov. 2021 - 21:45

'Voor aandeelhouders ....... zijn het inderdaad iets mindere tijden.' Ik zou toch maar eens een krant gaan lezen. De beurzen pieken als nooit tevoren.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 nov. 2021 - 6:12

Hier roept Rutte ook tegen de werkgevers dat ze de lonen moeten verhogen, dat het zo niet langer kan. Behalve het minimumloon natuurlijk!