Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Kerstmis om op te dansen

  •  
25-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
'Hoe overleef ik de kerst?' Deel VI: Dansen!
Ieder jaar kan niemand om de kerstdagen heen. 25 en 26 December staan hoe dan ook voor de deur. Of je het nu wil of niet. De Joop-redactie vroeg een aantal opiniemakers hoe zij de kerst doorkomen. Zet je schrap voor een uitzinnige kerst en volg de rubriek: ‘Hoe overleef ik de kerst’. Deel VI: Han van der Horst gaat dansen!
Langzaam maar zeker is de boel weer dichtgeslibd  met evergreens over kerstmis. Daar kan je voor in de stemming zijn – om mijn nek hangt zelfs een op de feestdagen toegesneden stropdas klaar – maar op een gegeven moment gaat dat ietwat zeikerige in al die romantische melodielijnen een beetje op de zenuwen werken. Dan zou je eigenlijk wel willen dansen. Kan dat?
Ja, dat kan, maar je moet er voor naar Latijns Amerika of de Cubaanse buurten van Miami, of Santo Domingo. Dat soort lokaties. En als de vliegtuigen vol zijn, is er altijd nog youtube. Grote tip: zoek met termen als salsa navideña, salsa navidad, forro natal, samba natal, zelfs funque natal. Succes verzekerd zoals blijkt uit deze kleine bloemlezing:
Om in de stemming te komen is het nummer Desenfunda van El Gran Combo heel geschikt. Ga daarna onmiddellijk over op een kerstrumba van Grupo Kual. Dat swingt. Dat hakt erin. Daar krijg je onmiddellijk een goede bui van. Zou dat ook zo zijn als je de teksten volgde? Bij deze merengue van de grote Alex Bueno valt het moeilijk om de ledematen stil te houden. Maar wat zingt hij eigenlijk? “Kerstmis zonder moeder”. En in het refrein: “want in mijn hart, in mijn hart is geen vreugde meer”.
Zó, en kijk nu hoe het grootste feestbeest van Brazilië in een duet met collega Xuxa eerst ouderwetse kersttranen trekt en dan whamma!  

Meer over:

opinie, leven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Waterbeer
Waterbeer25 dec. 2011 - 15:44

Eindelijk eens geen mierzoete amerikaanse kitsch :)))))))) Zo overleef ik de kerst wel .

wowiemina
wowiemina25 dec. 2011 - 15:44

Ik luister liever naar een worstel sessie tussen Reverend Beat-Man en Satan :-) http://youtu.be/KnKX7dbrpos

BasVV
BasVV25 dec. 2011 - 15:44

Ach Han. Er zijn mensen die verplicht vanalles moeten doen met kerst. Want anders is er altijd weer wel iemand boos. Maar dat doen ze zichzelf aan. Gewoon. Trek je eigen plan. Nooit problemen gehad.

wowiemina
wowiemina25 dec. 2011 - 15:44

Oh en dit is een geweldige podcast met Bollywood en Kerst liedjes: http://www.mevio.com/view/?kId=307110&tId=2

JoopSchouten
JoopSchouten25 dec. 2011 - 15:44

Kerstmis om op te dichten. ... klaroenstoten en hoorns schalden door de lucht de ezel droeg maria en maria droeg de vrucht jozef vroeg van huis tot huis een plekkie voor de nacht helaas: blaffende herders hielden trouw de wacht maria was gaan hinkelen, ging tegen hem te keer hij zei: "ai, zwijg toch stil, zus, zus, en krijt niet meer!" ze spraken over Léhem, 't was al een uur of tien ze hadden al die nachten nog geen beth gezien de eerste weeën in een grot volledig van de kook jezus christus .. god o god en 't was nog kerstmis ook ... Bron. http://www.putemmer.nl.nu/

Bernie2
Bernie225 dec. 2011 - 15:44

Hey, wat een leuk stukje Han. Interessant die exotische insteek. Maar wat te denken van een Keltische finale als toetje? There you go: http://www.youtube.com/watch?v=OLHQHefNo-0

1 Reactie
JanJansen17
JanJansen1725 dec. 2011 - 15:44

Het voor - en hoofdgrecht http://www.youtube.com/watch?v=RaDzCySXhqQ&feature=related met zo'n driegangenmenu kan de avond niet meer stuk :-)))