Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kerstman krijgt Zwarte Piet

  •  
17-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_badsanta_Zellaby_300.jpg

Australische arts: Kerstman is kapitalistische dronkaard en gevaar voor volksgezondheid

De Australische arts Nathan Grills is geen liefhebber van de Kerstman. Hij beschouwt hem als een zwaarlijvige dronkaard met een riskante levensstijl en bedenkelijke kapitalistische methodes. De oude man in zijn rode besneeuwde mantel doet niet alleen aan gevaarlijke sporten als van schoorsteen tot schoorsteen springen, maar infecteert kinderen met zijn geknuffel mogelijk met de Mexicaanse griep.
Grills, epidemioloog aan de gerenommeerde Monash University in Melbourne, geeft aan zijn ergernis lucht in het vaktijdschrift British Medical Journal. Volgens Grills zet het zittende leven van de Kerstman kinderen ertoe aan te denken dat zwaarlijvigheid met vrolijkheid verbonden is. Met zijn zak vol geschenken is hij een brutale kapitalist.
Volgens Grills zou de Kerstman er beter aan doen zich te presenteren als gezonde en sportieve man. Hij moet zijn rendier voor een fiets verwisselen of gewoon gaan joggen.
Webloggers zijn verdeeld over de ideeën van Grills. Sommigen vinden dat hij het plezier rond Kerstmis bederft, maar een ander vindt dat iemand die ,”te veel sherry drinkt en in huizen inbreekt” geen respect verdient.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.