Joop

Kerstman krijgt Zwarte Piet

  •    •  
17-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_badsanta_Zellaby_300.jpg

Australische arts: Kerstman is kapitalistische dronkaard en gevaar voor volksgezondheid

De Australische arts Nathan Grills is geen liefhebber van de Kerstman. Hij beschouwt hem als een zwaarlijvige dronkaard met een riskante levensstijl en bedenkelijke kapitalistische methodes. De oude man in zijn rode besneeuwde mantel doet niet alleen aan gevaarlijke sporten als van schoorsteen tot schoorsteen springen, maar infecteert kinderen met zijn geknuffel mogelijk met de Mexicaanse griep.
Grills, epidemioloog aan de gerenommeerde Monash University in Melbourne, geeft aan zijn ergernis lucht in het vaktijdschrift British Medical Journal. Volgens Grills zet het zittende leven van de Kerstman kinderen ertoe aan te denken dat zwaarlijvigheid met vrolijkheid verbonden is. Met zijn zak vol geschenken is hij een brutale kapitalist.
Volgens Grills zou de Kerstman er beter aan doen zich te presenteren als gezonde en sportieve man. Hij moet zijn rendier voor een fiets verwisselen of gewoon gaan joggen.
Webloggers zijn verdeeld over de ideeën van Grills. Sommigen vinden dat hij het plezier rond Kerstmis bederft, maar een ander vindt dat iemand die ,”te veel sherry drinkt en in huizen inbreekt” geen respect verdient.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek17 dec. 2009 - 11:27

Tjongejonge... waar een mens zich al niet druk over kan maken. Ik vind die arts zelf ook maar een brutale kapitalist. Veel geld verdienen aan andermans leed, hoe durft hij? Er zijn belangrijkere zaken in het leven, zoals een komma tussen rode en besneeuwde in de derde zin. Of die woorden omdraaien, dat zou nog beter zijn. Muggenzifters...

JoeMattie
JoeMattie17 dec. 2009 - 11:27

Wel potverdrie! Hoor ik daar Zwarte Piet?! Daarvan rijzen mijn Malcolm X radicale immer verongelijkte labiele identiteitscrisis haren van overeind. Met een dikke Chocozoen voor de kerstman, Joe Mattie

JoopSchouten
JoopSchouten17 dec. 2009 - 11:27

Wanneer is Sint Maarten aan de beurt?

FrankS2
FrankS217 dec. 2009 - 11:27

Dit doet denken aan Fishbone's - Slick Nick, you devil you. Deze speel ik altijd na thuiskomst van het familiebezoek. Helaas nooit meer op de radio en ook niet op youtube.

1 Reactie
JoeMattie
JoeMattie17 dec. 2009 - 11:27

Het slaat niet direct op Santa, maar het doet niet onder in sfeer van Slick Nick is: 'Fairytale of New York' van The Pogues. Rauw op het randje.