Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Kerkhof voor stokpaardjes

  •  
04-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Adriaan_stokpaardjes.JPG
Cartoon

Meer over:

cartoon, kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

JoopSchouten
JoopSchouten4 jul. 2012 - 12:19

Erg Leuk !

Nescio2
Nescio24 jul. 2012 - 12:19

'Hullie & Lullie' Geweldig!

Bachstra
Bachstra4 jul. 2012 - 12:19

Goed te doen. Niet echt actueel maar in 1 x te begrijpen. Beetje grappig en kritisch. Het lijkt wel een echte cartoon. Gefeliciteerd. Hou dit vast en ga zo door.

ANRandy
ANRandy4 jul. 2012 - 12:19

Nou Adriaan.... Hier zit je er toch actueel flink naast. Buiten dat Wilders niet langer een nationale revolutie tegen de "ander" leidt, lijdt hij er zelf binnen de partij zelf onder die "ander" die hij daar juist buiten gehouden dacht te hebben. Dus dat probleem is hij nog steeds niet kwijt. Maar daarnaast, heeft hij wel degelijk, en dat was wel briljant, ik moet het toegeven, want ik houd niet van populisten, een meesterzet gedaan door vóór de andere partijen, de volle focus, en dus niet een beetje, terecht te verplaatsen naar ons aller echte probleem: Europa. Dat is geen stokpaardje, maar een volbloed wild ros, wat iedere partij serieus zou moeten leren berijden, omdat anders de populisten er misbruik van maken. Ik gun de Nederlandse, Duitse, Finse, maar ook alle andere Europese bevolkingen, en eigenlijk de hele wereld, die last zal hebben van de gevolgen van de crisis die verdiept en verdiept, de serieuze desastreuze gevolgen niet als de problemen die samenhangen met die problematiek die door de serieuze partijen niet, onvoldoende, of slecht worden opgepakt niet. Het is daarom een schande dat een proleet als een Wilders, die geen oplossingen biedt, er wel het belang van de aandacht voor kende... Maar bij hem gaat het alleen om macht. Het maakt het belang van het op te lossen probleem niet minder.

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen4 jul. 2012 - 12:19

[...ons aller echte probleem: Europa] Wat te denken van een niet functionerende woningmarkt, een niet functionerende arbeidsmarkt, en vergrijzende sociale zekerheid. Dat zijn onze énige problemen die op landelijk niveau spelen, precies de problemen waar de PVV elk begin van een structurele aanpak van de problemen tegenhield, vrolijk gedoogd door VVD en CDA.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar4 jul. 2012 - 12:19

Zeg Ted, ik weet niet of je het gemist hebt, dat kan, maar Wilders' eerste reactie na de val was 'oh oh oh de ouderen'. Da's snel omgegegooid naar 'oh oh oh Europa'. Verder ben ik het wel met u eens; het moet maar eens afgelopen zijn met die klompen-mentaliteit. Het is tijd voor een beter Europa, dat kan functioneren op een mondiaal niveau! Probleem is alleen dat als wij als continent meer soevereiniteit op de Aarde willen, wij als 'natie(s)' soevereiniteit in moeten leveren. Zolang er nog respect is voor belangen (zoals religie en haar uitwassen, maar ook het free-trade laissez faire marktdenken) die andere wereldbeelden hebben dan Humanisme en die die andere wereldbeelden definieren als inferieur gaat dat helaas nog even duren.