Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kelderkliniek: gratis zorg voor vluchtelingen en daklozen

  •  
05-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
arts
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Klinik im Keller: 42 Hamburger Ärzte versorgen ehrenamtlich Patienten ohne Krankenkasse – vor allem Obdachlose und Flüchtlinge.
Geplaatst door ZDF heuteplus op vrijdag 4 maart 2016
In Hamburg werken tientallen artsen vrijwillig in een zogeheten ‘kelderkliniek’, een hulppost waar zieken terecht kunnen die in de uitgeklede verzorgingsstaat buiten de boot vallen. Van heinde en ver komen zieken naar de kliniek die enkele uren per dag geopend is. Niet alleen omdat de zorg gratis is maar de patiënt ook anoniem mag blijven. Onverzekerden, zoals daklozen en vluchtelingen, krijgen er medische zorg. Een soort Artsen zonder Grenzen maar dan voor binnenlands gebruik. Praxis ohne Grenzen opereert inmiddels meerdere steden. De Hamburgse kliniek is bijna drie jaar geleden opgezet door de nu 77-jarige internist Peter Ostendorf. Hij is de kliniek begonnen omdat hij zag dat steeds meer mensen buiten het systeem vallen en daardoor in de problemen komen. Als de staat het laat afweten, moeten de burgers in actie komen is het devies van de artsen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.