Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Keiharde tv-reclame aangepakt in VS

  •  
16-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
tv-remote-control-300px.jpg
Nieuwe regels moeten geluidsterkte van commercials terugdringen
De Amerikaanse politiek wil omroepen dwingen het geluid van tv-reclames niet harder te laten zijn dan het gewone tv-programma. Het is een veel gehoorde klacht, ook in Nederland trouwens.
Het Huis van Afgevaardigden stemde dinsdag in met de Commerciële Advertenties Geluidsverminderingswet (CALM), zo meldt De Telegraaf. De CALM draagt de federale autoriteiten op met nieuwe regels te komen die de geluidsterkte van reclames terugdringen. De Senaat is ook met zo’n voorstel bezig.
De verantwoordelijke autoriteit, de Federale Communicatiecommissie (FCC), stelde vorig jaar nog dat kijkers zelf maar gewoon het volume van hun televisie lager moesten zetten. Het lijkt er nu op dat de wetgevers willen dat de FCC meer werk maakt van het probleem dat veel tv-kijkende kiezers irriteert.
In Nederland is het zo dat zendgemachtigden soms op de vingers worden getikt als de reclame op hun zenders te luidruchtig is, maar aangezien alleen het gemiddelde volume wordt gemeten weten veel omroepen de bestaande richtlijnen slinks te omzeilen.
Foto: Hoggheff (Flickr/CC)

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.