Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Finland vraagt lidmaatschap NAVO officieel aan

Russische dreigementen maken geen indruk
Joop

Kee & Van Jole: waarom Trump wint en de KLM-meesterzet van Hoekstra

  •  
04-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kee jole 23
Ook Kee & Van Jole ontkomen niet aan commentaar over de slopende verkiezingsnacht in de VS. Van Jole legt aan de hand van een simpele vraag uit waarom Trump veel meer wint dan iedereen verwachtte.
De twee praten onder leiding van Natasja Gibbs ook nog even over de persconferentie van het coronabestrijdingsduo Rutte en De Jonge. Kee geeft inzicht in de strijd die in het kabinet wordt gevoerd rond de maatregelen. Van Jole vertelt waarom volgens hem de veelbesproken routekaart alweer bij het grof vuil is beland.
Kee zet uiteen hoe slim minister van Hoekstra heeft geopereerd om zijn voorstel voor beknotting van de pilotensalarissen veilig te laten landen. Daarna gaat het even over de merkwaardige advertentie van het CDA, in onder meer het AD, waarin de partij zichzelf tussen Trump en Biden positioneert.
Tot slot praten de twee over de belofte van Lodewijk Asscher dat de PvdA alleen gaat regeren als er nog een tweede linkse partij tot de coalitie toetreedt.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Sam V
Sam V5 nov. 2020 - 8:49

Wel grappig dat dhr. Van Jole denkt dat de reden voor de mogelijke winst voor Trump ligt in de aandacht voor Trump. Hopelijk wordt dit besef dan doorgetrokken naar Joop. Hoewel het er naar uitziet dat dit nu vanzelf gaat gebeuren met de waarschijnlijke winst voor Biden. Maar hetzelfde geldt dan natuurlijk ook voor Wilders en Baudet. Hoe meer aandacht, hoe meer potentiële kiezers. Hoe als media daarmee om te gaan?

2 Reacties
The Apple
The Apple5 nov. 2020 - 12:31

Het gaat hier helemaal niet over Wilders en Baudet, dus bedoel je nu dat ze deze reactie van jou eigenlijk niet hadden moeten plaatsen?

Sam V
Sam V5 nov. 2020 - 17:03

@ The Apple U hebt het goed gezien.

Bouwman2
Bouwman25 nov. 2020 - 7:38

Waarom gebruik van het woord meesterzet in verband met Hoekstra? Het was toch duidelijk dat hij gebruik maakte van het feit dat mensen met een hoge verantwoordelijkheid en daarbij passend salaris door de publieke opinie onder het kopje vallen waarom die wel en ik niet? Ben ik dan niet belangrijk? Hoekstra kon zonder na te denken rustig een dictaat op tafel leggen.. Dat is eerder populistisch gedraai dan een meesterzet. Eerst een mooie verhaal over peilloos diepe zakken en dan ineens zuinig als Lieftinck. Het CDA is onbetrouwbaar, nog steeds geldt de raad: geef het CDA een hand en tel daarna wel je vingers na. Het CDA kijkt meer naar de dagelijkse koersen dan dat het er christelijke principes op na houdt. Vraag en het CDA draait inderdaad Zei van Iersel niet eens toen de microfoon nog openstond: we rule this country? Het CDA is een partij van duikelaars. Niet een meesterwerk, met constante kwaliteit. Als er eens nood is aan een sterke man dat kan je terecht bij Hoekstra. Een opportunist, eest de politiek en daarna ligt de wereld open.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin4 nov. 2020 - 23:44

Ik vind dhr. v.Jole erg voorbarig wat betreft de verkiezingen, wetende dat er nog veel stemmen geteld moeten worden, wat me veel meer zorgen baart is dat er nog zoveel mensen op een president stemmen die dagelijks liegt, impeached, de militairen, de heiligen van het land beschimpt, belasting ontduikt, mensen de dood injaagt met z’n rally’s, volgens mij willen ze onversneden fascisme al zullen ze het niet zo zien omdat ze geen idee hebben wat fascisme of socialisme is, ze snappen geen reet van de wereld, het is een derde wereldland met een 1e wereld status, Wopke vind ik een kleurloze christendemocraat, 13 in een dozijn.

AlleenSamen
AlleenSamen4 nov. 2020 - 21:49

"Waarom Trump wint" Ha...ha....hahaha

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 nov. 2020 - 21:39

Hierom gaat Trump winnen Een Moet Lezen : https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2020/11/03/hoe-trump-de-verkiezingen-van-2020-won-een-terugblik/

The Apple
The Apple4 nov. 2020 - 21:04

Vroeger had je de KVP, de ARP en de CHU en door te fuseren onder de naam CDA boekten ze een enorme stemmenwinst. Maar dat was natuurlijk nog niets vergeleken bij de de fusie tussen de CPN, de PPR en de PSP, vooral omdat die er zo goed in slaagden om hun oorspronkelijke karakter te bewaren. Dat is het mooie van fusies: je trekt minder kiezers, maar krijgt meer macht.

1 Reactie
Ryan2
Ryan25 nov. 2020 - 14:40

Haha, laat me niet lachen. CPN, PPR en PSP.. Je herkent er niks meer van bij Groen Links. Groen Links zou ik liever Groen Rechts willen noemen trouwens. En GL heeft geen macht. Nauwelijks ooit gehad. Jaja.. De macht om met de rechtse politiek van Rutte mee te gaan. En daarmee hun ziel en zaligheid aan de duivel verkocht.