Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kee & Van Jole vechten om een vrouw in Den Haag

  •  
19-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
847 keer bekeken
  •  
In de studio van Radio 1 schoven Peter Kee en Francisco van Jole aan bij Willemijn Veenhoven van De Nieuws BV voor hun wekelijkse commentaarronde op het politieke bedrijf.
Het eerste onderwerp is het zogeheten ‘premiersdebat’ dat EenVandaag kort voor de verkiezingen wil gaan organiseren tussen VVD-leider Rutte en PVV-man Wilders. Kee wijst er op dat Wilders meteen enthousiast reageerde. Voor de VVD is het tevens een ideale kans om kiezers weg te halen bij andere partijen door te doen alsof het gaat om een keuze tussen deze twee politici. Van Jole vindt het debat een wensdroom van EenVandaag omdat Wilders in de praktijk geen schijn van kans maakt premier te worden. Bovendien wordt de linkse kiezer zo geheel buitengesloten.
Het tweede onderwerp is het gebrek aan, om niet te zeggen vrijwel totale afwezigheid van, vrouwen in de politieke strijd. Van Jole schreef daar een opinie over. Kee stelt dat er gewoon geen vrouwen zijn die het willen. Volgens Van Jole is dat het duidelijkste bewijs dat er een wezenlijk probleem is en een taboe omdat niemand het er over wil hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.