Joop

Kee & Van Jole over waarom de ChristenUnie als enige coalitiepartij wint

  •  
13-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kee & Van Jole bespraken deze week het raadsel van de ChristenUnie. Als enige coalitiepartij lijkt die geen nadelige gevolgen te ondervinden van kabinetsdeelname. Sterker nog, de partij staat in de peilingen zelfs op winst. Volgens Peter Kee, die vanwege zijn werkzaamheden voor Pauw & Jinek commentaar levert vanuit Loppersum, doet Gert-Jan Segers als enige wat de andere coalitiepartners zich alleen maar voornamen: oppositie voeren tegen het eigen kabinetsbeleid.
Tijdens de commentaarronde van het immer in onenigheid verkerende duo worden de doorrekeningen van het CPB en PLB bekend over de klimaatmaatregelen. Vers van de lever laat ze er hun licht over schijnen.
Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS , iTunes of Stitcher.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai14 mrt. 2019 - 9:38

Een behoorlijk rechte rug, zo simpel kan het zijn.

Sonic2
Sonic213 mrt. 2019 - 21:50

Een interessant verhaal over de CU. De CU heeft nu 5 zetels en dat waren er in het verleden al een aantal keer 6. In sommige peilingen staat de CU op 7, maar dat is dus allemaal binnen de fouten marge. Die is dus 2 zetels. In 2010 zeiden de peilingen ook dat het er 6 werden en het werden er 5. Tel daar bovendien bij op dat het CDA op enorm verlies staat. En dat de CU daar eigenlijk maar heel mondjesmaat van profiteert. Bovendien tellen peilers nooit de opkomst mee. Ik zeg niet dat die bij de CU laag of slecht is. Er wordt wel erg veel waarde gehecht aan de peilingen van de CU. Bovendien zullen de uitslagen bij lage opkomst verkiezingen zoals de PS/ WS en EU wel vrij redelijk zijn. Maar dat zijn ze voor partijen als CU en SGP altijd. Het echte afreken moment volgt pas uiterlijk in 2021. En dan weet je niet welke kant het balletje oprolt. En tel bij die 23 zetels van de Hond voor de VVD nog maar 5 of 6 op. Die er altijd in de laatste dagen/uren bij komen. Of anders wel door een tweestrijd of strategisch. Dat CDA en D66 in een zware crisis is wel helemaal duidelijk. Dat zal niemand ontkennen.