Joop

Kee & Van Jole over einde coronamaatregelen, crisis bij Volt

  •    •  
15-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Kee & Van Jole bespreken in verband met de Olympische Spelen dit keer op dinsdag in plaats van woensdag de ontwikkelingen in de Haagse politiek. Zoals de intrekking van vrijwel alle maatregelen waar Peter Kee zeer content mee is. Van Jole ziet dat wat anders. Hij wijst er op dat de verantwoordelijkheid nu bij de individuele burger wordt gelegd. “Gecombineerd met sociale druk. Dat zie je al bij het handen schudden. Veel mensen hebben daar geen zin in maar willen ook geen uitgestoken hand weigeren.” Kee ziet dat vooral de carnavalslobby succesvol is geweest.
Kee vertelt dat de positie van de coronapas ook onduidelijk is. “Het ministerie wil die mogelijkheid achter de hand houden maar er klinken ook stemmen die helemaal af te schaffen.” Van Jole stelt dat wie tegen de coronapas is eigenlijk ook duidelijk moet maken welk alternatief dan de voorkeur geniet als de pandemie weer aanzwelt: vaccinatieplicht of totale lockdown.
Daarna gaat het over grensoverschrijdend gedrag en de situatie die is ontstaan bij Volt. Kee legt uit dat niemand weet wat er nu eigenlijk speelt. Vermoedelijk gaat het om de stijl van opereren door Kamerlid Nilüfer Gündoğan maar ja, is dat reden om iemand te schorsen? Van Jole wijst er op dat een autoritaire stijl kan leiden tot burn outs en dat het goed is als daar wat aan gedaan wordt maar dat het hier wel erg klungelig gaat. “Het kan ook gaan om een interne strijd. Dat zie je bij de meeste nieuwe partijen. Bij de Partij voor de Dieren is die ook geweest en hebben ze het overleefd, bij Denk evenzo, BIJ1 heeft er ook mee te maken gehad en bij Forum voor Democratie zag je dat het leidde tot een splitsing.” Hij wijst op de opmerkelijke rol van partijleider Dassen die zich schuil houdt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Zandb
Zandb16 feb. 2022 - 10:15

Kortom: Hold your horses, als het om deze kwestie binnen Volt gaat: Alles is nog mogelijk. Verdorie, we HOEVEN toch niet als bokken op alle haverkisten te springen! Olav Kom op zeg. Van u verwacht ik zeker meer dan dit gore giswerk. En al helemaal wanneer u er zelfs niet wakker van zegt te liggen...... Vergaat de wereld, als we in dit geval er voorlopig ons zwijgen toe doen? (Ik zwijg niet omdat ik meen, dat er toch iemand moet zijn, die eens wat tegengas geeft bij deze 'als vanzelfsprekend ervaren hijgerige cultuur alles en iedereen te bezoedelen met onze vrijblijvende, op weinig gebaseerde moreel (denken we) hoogstaande (ver)oordelen'. In dit geval, legde ik al uit, is de kans weer eens heel groot, dat we als nuttige idioten gebruikt worden, onze rol te spelen in een tragedie die Beukema (André van Duin) al zo treffend omschreef als "Uw behang is mijn belang".

OlavM
OlavM15 feb. 2022 - 22:50

[Van Jole wijst er op dat een autoritaire stijl kan leiden tot burn outs en dat het goed is als daar wat aan gedaan wordt maar dat het hier wel erg klungelig gaat. “Het kan ook gaan om een interne strijd......"] Zeker klungelig. Als het om een werknemer of gewoon partijlid zou gaan, kan wat meer tijd worden genomen. Maar het gaat om een gekozen Tweede Kamerlid, en dan mag zo'n kwestie niet zo lang onduidelijk blijven, zodat het functioneren van dat Kamerlid ernstig wordt gefrustreerd. Het brengt Volt zelf bovendien schade toe. (Maar daarvan lik in niet wakker).

Eid
Eid15 feb. 2022 - 19:34

"Algehele vaccinatieplicht of totale lockdown". Exact! Een TK die bij het minste of geringste met de kont draait. Een wet die nu weer op de lange baan geschoven wordt omdat bestuurslef ontbreekt. Een kenmerk bij veel kwesties. Middelmaat komt in de TK.

Marius Katteburg
Marius Katteburg15 feb. 2022 - 17:23

"Van Jole stelt dat wie tegen de coronapas is eigenlijk ook duidelijk moet maken welk alternatief dan de voorkeur geniet als de pandemie weer aanzwelt: vaccinatieplicht of totale lockdown." Dat zou hij, wanneer hij serieus een antwoord zoekt, b.v. aan GroenLinks kunnen vragen, want bij andere partijen die zich tegen de coronapas hebben veklaard zie ik hem dat niet snel doen, of in ieder geval met minder kans ops succes. GroenLinks is, zoals maar weinigen schijnen te weten want er is weinig aandacht aan besteed, verklaard tegenstander van de coronapas. "WAAROM WIJ TEGEN DE INVOERING VAN HET CORONATOEGANGSBEWIJS HEBBEN GESTEMD" https://www.groenlinks.nl/onze-coronastrategie/waarom-wij-tegen-de-invoering-van-het-coronatoegangsbewijs-hebben-gestemd

WillemdeGroot
WillemdeGroot15 feb. 2022 - 15:47

'Van Jole ziet dat wat anders. Hij wijst er op dat de verantwoordelijkheid nu bij de individuele burger wordt gelegd.' Ben ik het volledig mee eens. Druk(temakers) van belangengroeperingen hebben effect gehad. Je zag het aankomen. Maatschappelijk ongenoegen vlak voor verkiezingen is vaak invloedrijk op besluiten. Vooral opiniepeilingen kunnen een flinke rol spelen. Hoe sterk is dan de rug van politici? Daarnaast, zelfs daarboven, verkeren we al tijden op een politiek veld waar liberale waarden de sociale overheersen. V.w.b. de situatie rond en binnen Volt, nog niets om over te oordelen, want te weinig concrete feitelijkheden, lijkt mij.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin17 feb. 2022 - 9:08

Precies!