Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kee & Van Jole clashen over de coronacrisis

  •  
18-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kee & Van Jole bespreken hoe de politiek reageert op de coronacrisis. De parlementair redacteur van de talkshow Op1 en de eindredacteur van Joop laten zich nogal uiteenlopend uit. Peter Kee vertelt hoe premier Rutte alom geprezen wordt voor zijn speech. Van Jole vindt dat onterecht. Volgens hem had Rutte dat hele verhaal over de groepsimmuniteit achterwege moeten laten want het deed hem te veel aan de retoriek van anti-vaxxers denken. Kee reageert daar fel op.
Kee is vol lof over de speech van het financiële trio Koolmees, Hoekstra en Wiebes, Van Jole vergelijkt het ‘onhandig’ van Wiebes met de reactie van PVV-senator Marjolein Faber op haar schandalige tweet. Excuses waren op z’n plaats geweest, meent Van Jole.
De twee zijn het ook oneens over de inspanningen van de regering. Kee prijst het optreden van het kabinet. Van Jole stelt dat er veel meer moet gebeuren, bijvoorbeeld het afkondigen van een stop op huisuitzettingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.