Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Prachtig: Keanu Reeves geeft een lesje barmhartigheid

  •  
19-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-06-19-om-20.06.44
Acteur Keanu Reeves heeft een bericht op Facebook gedeeld. Daarin legt hij in een anekdote uit hoe belangrijk het is om de mensen die je ontmoet goed te behandelen. Het mooie verhaal wordt in hoog tempo gedeeld. Hij schrijft:
"Een tijdje terug was ik een arme jongen en ging ik van deur tot deur om spullen te verkopen om zo betalen mijn acteerlessen te kunnen betalen. Op een dag ontdekte ik dat ik niet meer dan een dubbeltje bezat. En ik had honger. Bij het volgende huis aangekomen, besloot ik om een maaltijd te vragen. Maar toen een jonge vrouw de deur open deed, durfde ik alleen maar om een glas water te vragen. Ze keek me aan en begreep dat ik waarschijnlijk honger had. Dus bracht ze me een groot glas melk. Ik dronk en vroeg hoeveel ik haar verschuldigd was. De vrouw antwoordde: “Je bent me niks verschuldigd. Mijn moeder heeft me geleerd dat je nooit iets moet vragen in ruil voor vriendelijkheid.” Dan dank ik u uit de grond van mijn hart, zei ik."
"Vele jaren gingen voorbij. Op een dag werd de vrouw ernstig ziek. Lokale artsen konden haar niet helpen. Daarom stuurden ze haar naar de grote stad, waar haar zeldzame ziekte kon worden bestudeerd door specialisten. Ik was die dag in het ziekenhuis om een vriend van me te bezoeken. Ik liep voorbij haar kamer en herkende haar. Dus draaide ik me om en ging haar kamer in het ziekenhuis in. Ik herkende de vrouw die zo vriendelijk voor mij was geweest toen ik arm was meteen. De dokter was vastbesloten zijn best te doen om haar te helpen herstellen van haar ziekte."
"De strijd was lang, maar ze slaagde erin haar ziekte te overwinnen. Na enige tijd kreeg de vrouw de rekening van haar behandeling. Ze was bang dat het bedrag zo hoog zou zijn, dat ze er de rest van haar leven voor moest betalen. Maar, toen ze de rekening opende, zag ze de woorden die erop waren geschreven. Die woorden waren: “Volledig betaald met een glas melk”. Ik had haar rekening betaald. Wees altijd vriendelijk tegen iedereen die je tegenkomt."
Of het Keanu Reeves echt is overkomen is trouwens maar de vraag, een vrijwel identiek verhaal doet namelijk al flink wat jaren de ronde. Het is afkomstig uit de autobiografie van Audrey Davis, waarin zij een anekdote optekent van dr. Howard Kelly (1858-1943), met wie zij persoonlijk bevriend was. Sindsdien wordt het verhaal in verschillende vormen opnieuw verteld en het lijkt erop of ook Keanu zijn eigen versie heeft gebrouwen. Dat doet overigens niets af aan de kern van het verhaal.

Meer over:

karma, kijk nou, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.