Joop

Kauthar Bouchallikht: ‘Femyso is een legitieme organisatie’

  •    •  
23-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
701 keer bekeken
  •  
KautharBouchalikht
Kauthar Bouchallikht, kandidaat-Kamerlid voor GroenLinks, wil niets te maken hebben met het gedachtengoed van de Moslimbroederschap. In een interview met dagblad Trouw zegt ze als vicevoorzitter van Femyso ook nooit iets gemerkt te hebben van enige verbondenheid van die organisatie met de Moslimbroederschap.
Bouchallikht benadrukt in het interview dat ze staat voor ‘radicale gelijkwaardigheid’. Ze is voorstander van het homohuwelijk en het recht op abortus. “Het maakt mij niet uit wat iemands gender, seksuele geaardheid of kleur is.”
Er kwam de afgelopen weken kritiek op de kandidatuur van Bouchallikht, omdat Femyso een verlengstuk zou zijn van de Moslimbroederschap. Bouchallikht bestrijdt dat. Femyso is volgens haar een “legitieme organisatie”, waarin “allemaal verschillende moslims met verschillende opvattingen” zitten.
Namens Femyso gaf Bouchallikht een workshop bij Milli Görüs. “Zolang zij onze principes onderschrijven, komen we daar namens Femyso langs”, stelt Bouchallikht. “Maar hoe Milli Görüs bijvoorbeeld bijeenkomsten organiseert, mannen en vrouwen apart, dat vind ik niks.” Als GroenLinkser zal ze dan ook niet meer bij Milli Görüs langsgaan.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (232)

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 nov. 2020 - 12:01

Ach ja Corintiers zoveel. Te veel bijbellezen is ongezond. Maar de Noorse Broeders zijn een van Noorse origine internationaal operende orthodox christelijke geloofsgemeenschap die er ook bedrijven op nahoudt. Daardoor raakten ze in fraudezaken verzeild. In Noorwegen hadden ze weer andere problemen oa. omdat het erg lastig is de secte te verlaten.

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 18:14

@Michel, doe normaal. Fidelio beweerde dat Femyso: -zich alleen uitspreekt tegen aanslagen die op moslims gepleegd zijn; -en niet over aanslagen die door ‘andere moslims’ gepleegd worden. De voorbeelden die ik noem laten zien dat dat bullshit is. Femyso spreekt zich wel degelijk uit over aanslagen op niet-moslims (in de betreffende gevallen op joden en Roma). En Femyso spreekt zich ook uit tegen aanslagen die door islamisten gepleegd zijn. Kan wel zijn dat jij vindt dat ze dat op een andere manier moeten doen of meer over dit of dat moeten rapporteren maar dat is totaal irrelevant. Femyso spreekt zich tegen de aanslagen uit en dat is in tegenspraak met wat Fidelio beweerde. Punt.

Jaco38
Jaco3824 nov. 2020 - 17:08

“Fidelio Ekiz Oh…? Je mag niet kritisch zijn dat iemand de weliswaar legale opvattingen heeft zoals dus b.v. een streng-gereformeerde alsook een moslim die zich aan sexe-gebonden voorschriften houden en hooggeplaatst zijn bij streng religieuze organisaties dan hoog op de lijst bij GroenLinks te zoeken hebben?” Open deur, kritiek hebben mag altijd. Mijn “hier vliegt u uit de bocht” ziet daar niet op.

michellekepen
michellekepen24 nov. 2020 - 16:18

@Mark, Fidelio Ekiz, Ik zie lees jullie reacties nu pas (waarschijnlijk item vanochtend geopend, geen tijd om reactie af te maken, zojuist wel gedaan, vergeten tussenliggende peridoe te checken). Maar dat maakt weinig uit: het beeld is duidelijk: Femyso zoekt zoveel mogelijk het slachtofferschap op. Islamtische terrorisme wordt slechts sporadisch vermeld. En nog minder vaak wordt er überhaupt een link met islam gelegd. Ondanks dat de daders zelf, dat wél doen. Je zou eigenlijk verwachten dat ze dan telkens ook de slachtofferpostie opzoeken (daders die zich onterecht op de islam beroepen, en daarmee de 'echte islam' tot slachtoffer maken: maar zelfs dat doen ze dus niet!). @Mark, je probeert, net als dat Femyso dat opozichtig doet, islamfacsime 'weg' te praten. Of goed te praten. Wachten is nu op het trekken van de islamofoob-kaart: als de feiten te heet onder de voeten worden...

michellekepen
michellekepen24 nov. 2020 - 16:02

Mark Huysman, Je probeert @Fidelio Ekiz zijn woorden te weerleggen. Fidelio beweert "Alleen tegen moslims gepleegde terreurdaden (en niet door andere moslims)..... Geen aandacht over de dreiging en ontwikkelingen m.b.t. radicaliserende islamisten". Dat probeer je te weerleggen door vier voorbeelden aan te halen. Hiermee illustreer je echter juist goed waar Femyso voor staat, want: twee van de door jouw zelf(!) gekozen voorbeelden, hebben helemaal niets met islam-terreur van doen. Maar dat ontgaat jou kennelijk... vb 1: Femyso: "...innocent blood has been spilled in the name of white supremacism" Maar de dader is juist een blanke!. Bovendien maakt Femyso er onterecht ook nog van "white supremacism". Maar de politie heeft nu juist uitdrukkelijk verklaard dat daar GEEN sprake van lijkt ("Earnest does not have a criminal history and has no apparent connection with white supremacist groups, according to San Diego County Sheriff Bill Gore". bron nbcsandiego 27-4-2020) vb4: gaat over aanval op drie zigeunervrouwen! ("murder of three Roma sisters). Ook wat betreft de dader(s) bestaat geen enkele link met de islam vb3: spreekt alleen sympathie uit naar de slachtoffers. Over de dader en het motief, geen woord. Elke link met de ilsam ontbreekt... vb2: "FEMYSO condemns the horrific attacks in Sri Lanka". Wederom slechts sympathie naar de slachtoffers (geen woord wordt gewijd aan afwijzing van het specifueke soort terrorisme). Geen woord over het aantal slachtoffers. Geen woord over de daders en motief. Geen woord over de islam.... Kortom, heel strikt genomen heeft Fidelio geen gelijk. Maar de strekking van zijn bewering, die klopt wel. En jij, met jouw zogenaamde voorbeelden, bevestigt onbedoeld(!) dit beeld. Nu is de vraag die bij mij rijst: ben je met deze 'voorbeelden' de boel bewust aan het belazeren? Desinfo verpreiden? Of is er sprake van onkunde? En laat je je in extreme mate door je ideologisch bril leiden? (het is in ieder geval niet de eerste dat je dit doet, valse info voorleggen!). En dat @Pater jou niet corrigeert, het verbast me helemaal niets meer. Jouw woorden: "Als je iets beter zoekt"....."valt weer eens flink door de mand" Jij: specialist in 'ideologische vastgestelde 'waarheid'..... je kan niet meer door de man vallen, vraag blijft alleen in hoeverre er sprake is van onkunde, of kwade opzet...

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 13:49

[Je nam ten onrechte aan dat de aanslag in de VS op de synagoge uit extreem-islamitische hoek was.] Hoezo nam ik dat aan? Ik weet dat die aanslag uit extreemrechtse hoek komt, bovendien had ik het artikeltje op de site gelezen. Jij stelde dat er geen artikelen op de site te vinden waren over aanslagen op anderen dan moslims. En je stelde dat er geen artikelen te vinden waren over aanslagen die gepleegd waren door moslims. Het artikel over de aanslag in de buurt van San Diego valt in je eerste categorie. Het artikel over de aanslag in SL valt in de tweede categorie. Het artikel over de aanslag op de Roma valt ook in de eerste categorie. En die over Strasburg in je tweede categorie. [Als jij het duidelijke patroon niet wilt zien van vrijwel eenzijdig eigen slachtofferschap tegenover een boze buitenwereld…] “Slachtofferschap” is weer zo’n suffe, modieuze, term. Het is logisch dat een organisatie die opkomt voor de positie van moslimjongeren meer nadruk legt op racisme en onderdrukking van moslims dan op iets anders. Een organisatie die de positie van joden verdedigt zal op haar website ook meer aandacht besteden aan antisemitisme en terreur tegen joden dan aan andere vormen van onderdrukking. Dat lijkt me nogal wiedes. Maar het is volkomen kul dat Femyso geen oog zou hebben voor geweld tegen andere groepen of voor geweld vanuit islamistische hoek.

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 9:50

Fidelio Eerst stel je dat er alleen tegen moslims gepleegde terreurdaden op de site te vinden zijn. Ik laat zien dat dat onzin is. Vervolgens ga je de doelpalen verzetten. Het gaat er niet meer om dat er alleen tegen moslims gepleegde terreurdaden te vinden zijn (want dat is een leugen gebleken) maar dat er in jouw ogen te weinig terreurdaden genoemd worden die door islamisten gepleegd zijn. Wat een gekronkel, wat een armoede. Ik zou zeggen maak je eigen website en ga daar alle terreuracties uit islamistische hoek op een rijtje zetten dan kun je daar elke dag je hart aan ophalen. Hoewel dat soort websites er natuurlijk al in overvloed zijn dus die moeite kun je je ook weer besparen. Feit is dat Femyso niks moet hebben van terreur en dat iedereen die zonder islamophobische oogkleppen op de site bekijkt dat zal beamen.

korheiden2
korheiden224 nov. 2020 - 9:01

Een goed commentaar van Sylvain Ephimenco vandaag : Op de site van de conservatieve Femyso staat een open brief vol laster en onjuistheden gericht aan Macron. Daarin wordt ook ongegeneerd de link gelegd tussen Joden in de oorlog en moslims nu in Frankrijk, ooit met ‘afschuwelijke gevolgen op massale schaal’. Macron wordt gevraagd ‘de eenzijdige aanval op moslims, de islam en de profeet Mohammed (vrede zij met hem) te heroverwegen’. Verder wordt hem verweten: een gebrek ‘aan moreel leiderschap’, ‘haat aan te wakkeren’ en ‘racisten aan te moedigen’. Femyso gaat vol op het orgel en beschuldigt de Franse president van ‘opportunistisch gedrag dat het principe van de rechtsstaat ondermijnt’ en ook van ‘het voeren van een xenofoob beleid’. Nergens op de site of in de Nederlandse pers is te lezen dat Bouchallikht afstand heeft genomen van dit lasterlijke pamflet tegen een bevriend staatshoofd. Na een stilte van elf dagen waarin Bouchallikht weigerde de vragen van de Nederlandse pers te beantwoorden, vroeg GroenLinks Trouw om een spoedinterview met Bouchallikht te houden. Daarin probeerde ze enkele aantijgingen te weerspreken en suggereert dat ze slachtoffer is van een hetze, maar Femyso noemt ze ‘legitiem’. Mij lijkt dat het eerder aan GroenLinks is om vragen rond zijn aanstaande Kamerlid te beantwoorden. Bijvoorbeeld, hoe denkt de partij om te gaan met een Kamerlid dat een lasterlijke brief van haar organisatie tegen Frankrijk en zijn president niet afkeurt? Associeert GroenLinks uitgeroeide Joden ook met Franse moslims? Vindt GroenLinks het beleid van EU-lidstaat Frankrijk ‘xenofoob’ en ‘ondermijnend voor de rechtsstaat’? Wegkijken, zoals Baudet deed inzake antisemitisme vóór hij gisteren als leider van FvD aftrad, leek me voor Jesse Klaver niet houdbaar.

1 Reactie
LaBou
LaBou 24 nov. 2020 - 11:40

Ik lees ook wel eens ingezonden brieven waar de honden geen brood van lusten. En meestal staat er nooit bij dat bijv. de redactie zich uitspreekt tegen de inhoud van zo'n brief. Dat je dat nu wel eist van Kouthar is veelzeggend.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!24 nov. 2020 - 8:29

De Nederlandse Islamitische Federatie en Milli Gorus vinden dat de moslims nu door Kauthar Bouchallikht onder de bus gegooid worden... Dit is exact het probleem wat veel mensen al zagen aankomen. Het gedachtegoed van Groenlinks staat zover van o.a. Milli gorus af, dat dit wel moest gebeuren. Deze mevrouw zit in een spagaat. https://tpo.nl/2020/11/23/persbericht-van-milli-go%CC%88ru%CC%88s%CC%A7-nederlandse-islamitische-federatie-kauthar-bouchallikht-groenlinks-gooit-ons-voor-de-bus/

2 Reacties
michellekepen
michellekepen24 nov. 2020 - 12:12

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!, De vergelijking met Nourdin El Ouali dringt zich meteen op... Overigens is het niet zozeer Kauthar die in een spagaat zit. Haar positie is volgens volstrekt duidelijk. In ieder geval voor mij. De zogenaamde onduidelijkheid zit 'm vooral bij het korps van wegkijkers en goedpraters. Die met die onduidellijkheden omgaan zoals je van hen mag verwachten: weglijken en goedpraten. Het is m.i. vooral GroenLinks dat zich in een spagaat bevindt. De dubbele tong waarmee zij telkens moet praten, om de zaak nog een beetje te kunnen rechtbreien. Overigens heeft het grootste deel van GL geen enkele moeite met die dubbele tong. En wet zich hierbij gesteund door meer dan 100 (extreem) linkse organisaties. Die zich volmondig achter alles waar Femyso en Kauthar (ook) voor staan, hebben geschaard. Alleen al het gegeven dat GL de Femyso-connectie bewust verzwegen heeft, illustreert hoe GL in deze zaak zit. Aan alle GL-stemmers en fans: hebben jullie er geen enkel probleem mee dat jullie partij bewust informatie voor jullie achterhoudt? Ook qua transparantie, openheid etc. Of is voorliegen/verzwijgen t.b.v. een 'goede', geen probleem? Onkundig gehouden worden (soort censuur), geen probleem? BTW ik dacht dat ik een beetje op de hoogte was van het web aan (extreem) linkse regressieve organisaties. Maar toch ben ik verbijsterd door de hoeveelheid. Zouden er ook zoveel (extreem) rechtse organisaties in Nederland bestaan? En er ook voor in zijn om zich voor zoiets dergelijks op te laten trommelen?)

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!24 nov. 2020 - 14:01

Michel, Nida doet het ook nog even dunnetjes over... https://mobile.twitter.com/kauthar_/status/1330799293368832001 Met betrekking tot Kauthar Bouchallikht ben ik het niet helemaal met je eens. Ik weet niet waar ze staat. Of voor de idealen van Groenlinks zoals ze nu aangeeft, of voor de idealen van de Koran. Maar dat zullen wij de komende vier jaar wel zien. Je hebt gelijk dat groenlinks ook in een spagaat zit.

Pater
Pater24 nov. 2020 - 4:43

Mooi dat ze zich nu ook in de krant heeft uitgesproken. Op de website van GL had ze dat al gedaan. Iemand nog iets te zeiken? Fennema bijvoorbeeld?

4 Reacties
Rutger Groot
Rutger Groot24 nov. 2020 - 7:20

Helemaal mee eens, hierme is de zaak afgedaan. Die gevaarlijke veiligheidsdiensten, foute universiteiten en verkeerde media die de banden van FEMYSO met de moslimbroederschap onderzochten en daarover schreven moeten we dan ook gewoon negeren.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!24 nov. 2020 - 8:31

Niet Fennema, maar islamitische organisaties hebben nu iets te zeiken Pater. Schuld van Fennema? https://tpo.nl/2020/11/23/persbericht-van-milli-go%CC%88ru%CC%88s%CC%A7-nederlandse-islamitische-federatie-kauthar-bouchallikht-groenlinks-gooit-ons-voor-de-bus/

Visionair NL
Visionair NL24 nov. 2020 - 12:00

Liegen is geoorloofd als dat het einddoel, de wereldoverheersing van de soennitische islam, dient, aldus het handvest van de Moslimbroederschap. "Bouchallikht benadrukt in het interview dat ze staat voor ‘radicale gelijkwaardigheid’. Ze is voorstander van het homohuwelijk en het recht op abortus. “Het maakt mij niet uit wat iemands gender, seksuele geaardheid of kleur is.”" Bouchallikht treedt hier in de voetsporen van die eerdere Moslimbroederschap-coryfee Tariq Ramadan. De daden van ongelovigen, zoals homohuwelijken, zijn luchtspiegelingen in de woestijn, zie koran 24:39. Een homohuwelijk tussen twee ongelovigen is voor een islamist ongeveer even relevant als de ene mannetjesaap die de ander bestijgt. Ze zullen het in feite toejuichen: dat betekent weer een paar ongelovige kinderen minder en een verdere bevestiging van de morele superioriteit van de islam boven de "zonen van varkens en apen (koran 5:60)" i.e. ongelovigen. Vanzelfsprekend verandert dit, als islamitische homo's uit de kast komen, of nog erger, als islamieten de islam verlaten. Dan is sprake van een bedreiging van de ummah zelf. Ik weet van ex-moslims die ik ken, dat in dat geval brute intimidatietechnieken, zoals exposen, doodsbedreigingen en lastig vallen van familie, werkgevers of aanvallen op straat - of erger - niet geschuwd worden. Helaas kiest Groen Links hier partij voor de daders, tegen de slachtoffers. Vóór het verdediging van patriarchale onderdrukking en tégen secularisme, de gelijkwaardigheid van man en vrouw. Dit is verderfelijk en onvergeeflijk.

Pater
Pater26 nov. 2020 - 9:07

@Tw Kamer Kostelijk. Milli Görüş wil een islamitische samenleving. Dat is niet te verzoenen met onze democratische seculiere samenleving. https://www.groene.nl/artikel/eindelijk-ontmaskerd @Visionair Wat een vreemde aantijgingen. Kauthar liegt en vindt eigenlijk precies hetzelfde als Tariq Ramadan. Hoe gek kun je het maken? Ik denk dat zoiets alleen mogelijk is op basis van een algemene haat tegen de islam.

Pater
Pater24 nov. 2020 - 4:30

@Fidelio Özdil is helemaal niet uit GL gezet. Om Huysman aan te vullen: "je bent erop uit om Bouchallikht en moslims in het algemeen zo negatief mogelijk weg te zetten," én GL. Legitiem: ze zegt legitiem en ze bedoelt legitiem. Legaal is zo vanzelfsprekend, dat hoef je niet te benoemen. De vergelijking met de Noorse broeders is zo absurd dat ik me afvraag hoe het er voor staat in jouw bovenkamer.

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 20:22

Fidelio [Als je “terror” of “terrorism” invoert > Alleen tegen moslims gepleegde terreurdaden (en niet door andere moslims)] Als je iets beter zoekt dan vind je o.a. dit: https://femyso.org/femyso-strongly-condemns-the-atrocities-perpetrated-at-southern-california-chabad-synagogue-near-san-diego-california/ https://femyso.org/femyso-condemns-the-horrific-attacks-in-sri-lanka/ https://femyso.org/femyso-stands-in-solidarity-with-the-people-of-strasbourg/ https://femyso.org/femyso-condemns-murder-of-three-roma-sisters-in-arson-attack/ Ik weet, je bent erop uit om Bouchallikht en moslims in het algemeen zo negatief mogelijk weg te zetten maar je valt weer eens flink door de mand.

Jaco38
Jaco3823 nov. 2020 - 19:21

“Fidelio Ekiz 23 november 2020 at 18:15 Kauthar Bouchallikht: ‘Femyso is een legitieme organisatie’ Ze zal bedoelen legale organisatie. Legitimiteit is wat anders” legaal en legitiem betekenen rechtsfilosofisch idd niet hetzelfde, maar in het niet-juridisch spraakgebruik worden ze wel als uitwisselbaar gebruikt. Zou er dus niet teveel achter zoeken. Duidelijker vind ik zelf het onderscheid dat legaal betekent dat iets strikt genomen bij geschreven wet is toegestaan, echter niet legitiem als de uitvoering strijdig is met (ook ongeschreven) algemene rechtsbeginselen. In de toeslagen affaire is precies dit onderscheid zeer actueel. “Zo mogen streng-gelovigen er allerlei door de meeste mensen in onze maatschappij als niet rechtvaardige normen op nahouden die ze behalve op de eigen groep ook maar al te graag bij anderen zouden willen opleggen” Hier vliegt u uit de bocht. Elke politieke partij beoogt zoveel mogelijk kiezers te trekken om zo de eigen politieke opvatting zo compromisloos mogelijk uit te voeren en daarin dus ook zaken op te leggen aan een minderheid die op een andere partij heeft gestemd. Op religie gebaseerde partijen zijn hierin niet anders dan seculiere partijen met een uitgesproken agenda. De meest fundamentele is wel de inbreuk op het eigendomsrecht, immers u en ik worden verplicht een deel van ons inkomen af te dragen voor zaken waar wij niet perse achterstaan en/of zelfs principieel op tegen zijn. Dit geldt ook de SGP-er die bijv net zo goed als u meebetaalt aan zaken zoals abortus. Deze inbreuk wordt gerechtvaardigd (legitiem) geacht omdat zij cfm. de procedures van de democratische rechtstaat tot stand zijn gekomen. Dus ja als SGP een absolute meerderheid zou hebben in de regering zal zij net als bijv SP met vrij extreem beleid komen, maar dat is dan ook wat een ruime meerderheid van de bevolking wenst.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 16:24

De gewoonte bij moslima's om een hoofddoekje te dragen doet mij denken aan de merkwaardige en bij mijn weten uitgestorven gewoonte van het streng gereformeerde volksdeel om niet te fietsen op zondag. Op zondag werd natuurlijk gewoon gefietst door velen, maar dan kwam je via de achtertuin naar binnen, zodat de buren er geen aanstoot aan konden nemen. 'Maar dat is toch enorm hypocriet!' Hoor ik nu vele verlichte geesten denken, maar dat valt best mee, zo legde A.J. Klei, de voormalig hoofdredacteur van de kerkredactie en columnist van het gereformeerde dagblad Trouw uit, in een vraaggesprek met Adriaan van Dis. De heer Klei was zelf een zeer liberaal denkend man die echter ook een grote liefde koesterde voor geloofsgenoten die in tegenstelling tot hemzelf, juist uiterst streng in de leer waren. Ook wist hij met smaak te vertellen hoe hij in zijn jeugd, bastaardvloeken als 'jeetje' en 'verdorie' had geschrapt in boeken die te leen waren in de plaatselijke christelijke leeszaal 'opdat de gelovigen hier geen hinder van konden ondervinden'. Wie zijn geestig geschreven columns wil teruglezen kan er nog enige van terugvinden op internet of op zoek gaan naar zijn bundeltjes die vast nog wel ergens antiquarisch te verkrijgen zijn. Helaas is A.J. Klei niet meer in leven. Zijn mening over het hoofddoekje van Kauthar Bouchallikht had ik graag gehoord of gelezen. Het vraaggesprek van A.J Klei, (Bert) met Adriaan van Dis uit 1992 is hier terug te zien, en zijn uitleg waarom het niet huichelachtig was om op zondag met de fiets achterom te komen, zonder door de buren voor het hoofd te stoten. https://www.youtube.com/watch?v=oMjHF2nybvA 'Het is een manier van omgaan met mensen, meneer van Dis. En dit zijn toch hele onbelangrijke dingen...'

Grietje Genot
Grietje Genot23 nov. 2020 - 16:21

Omdat ze bij GL telkens en opnieuw een knieval doen voor de "bruine horden" - en de verwaten & sukkelige & snoevende & potsierlijke witte man - en daarna kruiperig, betekent dat dat we op hen niet kunnen rekenen als de nood aan de man komt, een dezer dagen. Aan dergelijke bibberende schoothondjes hebben we niks, waar zijn de jongens/meisjes van stavast toch gebleven? Moedig voorwaarts. Wacht 's even, kijk nou een waslijst aan kranige jongens/meisjes: https://www.krapuul.nl/blog/2752351/aanval-op-bouchallikht-is-onderdeel-van-patroon/

1 Reactie
Pater
Pater24 nov. 2020 - 4:34

Ik snap dit niet. GL is niet voor de kritiek bezweken. Is dat bibberig?

Jaco38
Jaco3823 nov. 2020 - 15:40

Prima verweer muv de koppeling die zij legt met afkomst/uiterlijk. Wat je verder ook van de kritiek van personen als Fennema vindt, er wordt niet op de vrouw gespeeld. Kennelijk is voor niet-religieuzen moeilijk voorstelbaar dat je en overtuig moslim kunt zijn en overtuigd GL. Hoewel er niets mis mee is daar wat kritische vragen over te stellen zegt het bij voorbaat stellen van de vraag zonder te weten waar zij voor staat vooral iets over eigen vooringenomenheid. Het feit dat links georiënteerde moslims bij GL uitkomen is heel logisch nu er niet zoals voor christenen een CU-achtig alternatief is. Wat kennelijk ook moeilijk te begrijpen is dat je en religieus kunt zijn (en niets eens vrijzinnig) en toch politiek gezien voorstander van abortus / euthanasie. Zie bijv ook de draai die Biden (gelovig katholiek) maakte op dit punt.

5 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander23 nov. 2020 - 19:46

Nou dit 'voordeel van de twijfel' die u haar geeft, en de mentale draai die je moet maken om traditionel gekledel moslims te koppelen aan een progressief GL, maakt je toch wel erg lenig. En nu ineens Milli Gorus ook niet meer bezoeken, en daar waar vele onderzoeken tot nu toe de koppeling tussen FEMYS en MB legden, lijkt dat ook niet meer te kloppen. Vreemd dat we terecht altijd argwanend zijn naar rechtse partijen en verhaaltjes, maar bij links ineens de vlag van 'voordeel van de twijfel' wordt gehesen, op een opportunistisch naieve manier...

Jaco38
Jaco3823 nov. 2020 - 20:27

“Norm: Nou dit ‘voordeel van de twijfel’ die u haar geeft, en de mentale draai die je moet maken om traditionel gekledel moslims te koppelen aan een progressief GL, maakt je toch wel erg lenig” Ik heb mij niet in detail in de kwestie verdiept, maar ik lees dat zij expliciet stelt volledig achter de uitgangspunten van GL te staan, ook op medisch ethisch terrein. Waarom zou zij daarover liegen en waarom zouden we dat niet gewoon geloven? Het is geen standpunt waarmee zij zich perse populair maakt bij orthodoxe moslims + zou dit moreel volstrekt schizofreen zijn. De argumenten waarmee zij ongeloofwaardig wordt gemaakt zijn tot nu toe indirect waarbij dhr. Fennema in zijn artikel haar al ter discussie stelt vanwege het enkele feit dat ze een hoofddoekje draagt. Dus orthodoxe moslim dus zal ze wel liegen als ze zegt toch echt achter de standpunten van GL te staan. Snap best dat een hoofddoek vragen kan oproepen bij niet-moslims. Dat zou haar ook niet moeten verbazen, maar op moment dat zij expliciet aangeeft dat ze en moslim is en achter de standpunten van GL volledig onderschrijft dan is de kous af. Interessanter zou ik vinden hoe zij bijv haar pro-abortus standpunt vanuit haar geloofsovertuiging verdedigd.

Pater
Pater24 nov. 2020 - 4:41

NIDA is een progressieve islamitische partij, een stuk linkser dan de CU. Maar wel enger dan de CU, omdat NIDA de positie van de vrouw in de orthodoxe islam nooit aan de orde stelt, en FFF aanvalt als die dat wel doet. Fennema viel Kauthar niet aan op haar hoofddoek, er zijn er genoeg die dat wel deden. Ook op deze website. Dat Norm moeite heeft met progressief en een hoofddoekje zegt vooral iets over Norm.

Pater
Pater24 nov. 2020 - 4:59

@Jaco Binnen de islam wordt heel verschillend over abortus gedacht. Het lijkt het christendom wel. De grens van 22 weken ligt daar op vier maanden. Maar er zijn ook islamitische rechtscholen die helemaal tegen zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 nov. 2020 - 22:19

Belangrijkste criterium voor abortus wel of niet meer toegelaten is de "bezieling" die op dag 120 zou plaats vinden.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 15:31

Het draait allemaal om credibility. Hoe geloofwaardig ben je als je beweert "niets te hebben met de conservatieve stromingen" en je nog bestuurlijk op hoog niveau actief bent voor een reactionaire ultraorthodoxe belangenclub? Net ff gegoogled. Heb welgeteld één stukje van haar hand gevonden met een enigszins progressieve insteek over islamitische feministen en hun verhouding tot het dragen van een hoofddoek, hierin neemt zij overigens zelf géén stelling in. Heeft iemand toevallig voorbeelden van uitspraken of handelingen waar haar progressieve liberale insteek uit blijkt? Komt op mij toch over als opportunisme en mogelijk voor een hoger doel het spel voor de vorm meespelen. Een beetje zoals Nadir el Ouali deed als gemeenteraadslid van GL.

4 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 8:05

[Hoe geloofwaardig ben je als je beweert “niets te hebben met de conservatieve stromingen” en je nog bestuurlijk op hoog niveau actief bent voor een reactionaire ultraorthodoxe belangenclub?] Femyso is niet reactionair en ultraorthodox. Kijk op de website. Het is ook geen jongerenorganisatie van de moslimbroederschap. Het is een paraplu-organisatie waar diverse moslimjongerenorganisaties bij aangesloten zijn. Sommige meer orthodox dan andere. [Heeft iemand toevallig voorbeelden van uitspraken of handelingen waar haar progressieve liberale insteek uit blijkt?] Zie het interview met Trouw. Heb jij artikelen gevonden van haar waaruit een reactionaire insteek blijkt?

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty24 nov. 2020 - 14:20

@ Mark Huysman "Het is een paraplu-organisatie waar diverse moslimjongerenorganisaties bij aangesloten zijn. Sommige meer orthodox dan andere." Had ik idd iets preciezer moeten formuleren. Dit is echer wél een spreekbuis waar dominante bewegingen dominant aanwezig zijn. "Zie het interview met Trouw." Ik bedoel in de afgelopen jaren. U heeft vast wel een aantal aansprekende voorbeelden paraat.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...24 nov. 2020 - 16:01

Correctie: ultra-conservatieve bewegingen dominant aanwezig zijn

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 18:50

Hee Lefty, schrijf je hier onder meerdere pseudoniemen? Verwarrend hoor. En kennelijk ben je niet tevreden met dat Trouw-interview maar in mijn ogen is dat tamelijk overtuigend. Als jij een artikel of interview met haar tevoorschijn tovert waarin ze iets totaal tegenovergestelds beweert dan hoor ik dat graag.

JaapBo
JaapBo23 nov. 2020 - 14:53

Super Bouchallikht!

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout23 nov. 2020 - 14:43

Ik heet deze mevrouw van harte welkom als Groen Links Kamerlid.

2 Reacties
GoudenBergen
GoudenBergen23 nov. 2020 - 21:02

Dan heeft ze in ieder geval al een supporter. Dat geeft de burger moed.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout24 nov. 2020 - 10:34

`Dan heeft ze in ieder geval al een supporter.' Gelukkig maar, want de commentaren hier op haar zijn weer vergeven van bruin-rechtse rancune.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 14:29

Als ik de journalist van Trouw was geweest had ik wel duidelijk een paar antwoorden van mevrouw willen hebben. * Staat u achter de brief die door uw organisatie aan Macron is verzondenen zo ja, kunt u uitleggen waarom. *Hoe gaat u om met opvattingen van Groenlinks die haaks staan op uw overtuigingen als moslim? (Deze vraag zou ik ook een christen of een Jood voorleggen..) *Uw organisatie nam het begin deze maand nog op voor CCIF, de vlak daarvoor verboden moslimorganisatie in Frankrijk. Hoe denkt u daar persoonlijk over?

8 Reacties
JaapBo
JaapBo23 nov. 2020 - 14:56

@2e kans: hoe kom je er bij dat haar overtuigingen als moslim haaks staan op opvattingen van GL? Welke opvattingen zijn dat dan? Volgens mij verzin JIJ het en is er voor Bouchallikht geen sprake van een tegenspraak. Schandalig dat Macron de CCIF verbiedt. En ook nog de mond vol van VVM. Dat is dus VVM, behalve voor moslims.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 15:36

Sterke vragen. Hopelijk schuift zij de komende tijd aan in talkshow om soortgelijke prangende vragen te beantwoorden. Vooral verontruste GL'ers hebben hier recht op.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 15:52

@Jaap Ben je zo dom of vind je het gewoon leuk om te trollen? Want als je dat niet begrijpt, zou ik nog een lesje maatschappijleer gaan volgen. (Maar niet stiekem de leraar bedreigen als ie vragen stelt die je niet tolereert)

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 15:59

JaapBo, Wil jij nu net doen alsof geloven (Islam, Christendom, Jodendom) bekend staan om hun progressieve ideeën? Als jij zelf helemaal geen verschillende standpunten kunt bedenken tussen geloof enerzijds en het progressieve Groenlinks anderzijds, dan heeft het ook weinig zin u dit uit te leggen. CCIF retweete de oproep tot geweld tegen de later onthoofde leraar. Het CCIF citeerde bijvoorbeeld in een advertentie tweemaal de president: ‘…islamistisch terrorisme is gericht tegen onze vrijheid van meningsuiting’. En ‘ik sta niemand toe te beweren dat de Franse staat racisme tegen moslims cultiveert’. Dat noemt het Comité dan ‘liberté d’expression à geometrie variable’, rekbare vrijheid van meningsuiting. De president bedoelt natuurlijk dat niemand bevolkingsgroepen tegen de staat mag opzetten. En dat is exact wat het CCIF doet: moslims wijsmaken dat zowel de staat als de niet-moslims ze stigmatiseren en discrimineren. En dat de staat racistisch is. Daarmee wil het haat en verdeeldheid zaaien, en dat is bij wet verboden in Frankrijk.

Rutger Groot
Rutger Groot23 nov. 2020 - 16:27

JaapBo lees anders deze bijdrage even over het lieve CCIF, dat helemaal niet zo lief is als men denkt. https://www.trouw.nl/buitenland/franse-regering-stort-zich-op-islamistische-influencers~b631d7cc/

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 8:38

[CCIF retweete de oproep tot geweld tegen de later onthoofde leraar. ] Heb je daar en bron voor? Wat stond er precies in die tweet?

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!24 nov. 2020 - 11:48

Mark, Alstublieft. https://www.demorgen.be/nieuws/franse-regering-wil-islamitische-verenigingen-die-vijanden-van-de-republiek-zijn-verbieden~b4de211c/

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 18:45

2e kans Uit jouw artikel: "Vooralsnog is onduidelijk of het CCIF die video’s daadwerkelijk op de eigen site verspreid heeft."

Rick Hofland
Rick Hofland23 nov. 2020 - 14:10

Onderstaande zin is voor mij toch wel om van te huilen. “Wat volgens mij ook meespeelt in deze discussie is wie ik ben en hoe ik eruitzie. Het bevestigt dat er in de Kamer te weinig vrouwen zitten en te weinig zwarte mensen.” Ze gaat nagenoeg totaal niet in op waarom zo veel progressieve mensen wat twijfels hebben bij de organisaties waarvoor zij heeft gewerkt, maar trekt vervolgens wel meteen ff de slachtofferkaart en zinspeelt op racisme. Slim, zo werkt helaas het moslimbroederschap precies, slachtofferrol aannemen en zinspelen op zij geen eerlijke kans krijgt omdat ze vrouw is, er islamofobie heerst, en blijkbaar ook omdat ze zwart zou zijn. Garantie op 100% bescherming van veel woke mensen is gegarendeerd, kritische vragen op de inhoud van de kritiek mogen nu bij voorbaat niet meer worden gesteld. Wat mij het meest bevreemd is dat ze zich ook nog even als "zwart" slachtoffer neerzet, als zij zwart is dan ben ik bij mij thuis de enige witte van het gezin want de andere 4 hebben allemaal een donkerdere tint dan zij. Ik denk dat als haar huidskleur de norm is inmiddels de meerderheid van Nederland onderhand "zwart" is en dat ik er ook wat van mag vinden als man van een zwarte vrouw en vader van 2 zwarte kinderen.

2 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 21:57

'Ze gaat nagenoeg totaal niet in op waarom zo veel progressieve mensen wat twijfels hebben bij de organisaties waarvoor zij heeft gewerkt...' Zijn het niet vooral erg behoudende mensen die er nooit over zouden piekeren te stemmen op Groenlinks die deze twijfels hebben?

LaBou
LaBou 24 nov. 2020 - 11:51

"Ze gaat nagenoeg totaal niet in op waarom zo veel progressieve mensen wat twijfels hebben bij de organisaties waarvoor zij heeft gewerkt, maar trekt vervolgens wel meteen ff de slachtofferkaart en zinspeelt op racisme." Hier vlieg je dus al uit de bocht. En die "slachtofferkaart" van jou is een retorische truc om niet in een voor je bij voorbaat verloren discussie te belanden.

prgrssf
prgrssf23 nov. 2020 - 12:31

Ik krijg nu toch wel echt het idee dat hier vooral een aanval op de persoon gaande is. Ze beantwoordt keurig netjes de vragen. Volgens mij is zij een goed mens.

12 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 13:11

Dat mag jij uiteraard vinden. De vele artikelen over Trump en Baudet al vergeten? Terecht of onterecht die artikelen, vind ik het toch wel een beetje kleinzerig om hier over te vallen.

prgrssf
prgrssf23 nov. 2020 - 14:07

@Jerry Bidet Jouw (kleinzerige) opmerking in beschouwing houdende wordt zij volgens mij toch echt onterecht op de persoon aangevallen. Zij is een goed persoon, jij overduidelijk niet.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 14:36

@prgrssf Dank voor dit consult op afstand.Probeer er mijn voordeel mee te doen. Daarnaast ook prettig dat je op deze wijze de strekking van opmerking ontwijkt.

prgrssf
prgrssf23 nov. 2020 - 16:02

@Jerry Bidet Trump en Baudet, die jij opvoert, hebben er niks mee te maken.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 17:10

@prgrssf Ben benieuwd of je dit ook gaat roepen als er straks een FVD'er of PVV'er lid blijkt te zijn van een onfrisse club.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 17:26

Als je het niet wil zien, zal je het ook niet zien.

prgrssf
prgrssf23 nov. 2020 - 19:10

@MaxMax O, jij bent bent benieuwd wat ik daarop ga antwoorden? Nou, zo dan!

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 19:14

@prgrssf Als je consequent bent......

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 20:26

[Ben benieuwd of je dit ook gaat roepen als er straks een FVD’er of PVV’er lid blijkt te zijn van een onfrisse club.] Is dit een grap? Zijn FvD en PVV frisse clubs?

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 22:25

@Mark (of ja, 'Mark') Jij weet heel goed wat ik bedoel.

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 9:56

Ja, ik begrijp dat je bedoelt dat FvD en PVV geen onfrisse organisaties zijn. Dat zegt genoeg over jou.

MaxMax2
MaxMax224 nov. 2020 - 11:25

@Mark Het tegendeel is waar, heb niets met zowel het FvD als PVV.

Rick Hofland
Rick Hofland23 nov. 2020 - 12:30

Een dagenlang voorgekookt interview in een krant is wel iets anders dan voor de camera het vuur aan de schenen worden gelegd door kritische pers. GL en Kauthar krijgen nog meer dan genoeg momenten dat er stemmingen en debatten over onderwerpen zijn die haaks staan op wat je wereldwijd aan gedachtegoed ziet dat door moslims wordt uitgedragen. We gaan het dus wel zien of Kauthar niets moet hebben van alle conservatieve dogma’s waar moslims aan lijken te willen houden. Persoonlijk hou ik nog wel enige achterdocht. Het kind van een crimineel mag je niet aanrekenen dat de vader dat wel was, maar geen kind ter wereld is ooit als Christen, Moslim of Boeddhist geboren, dat wordt er door de ouders ingestampt van jongs af aan. Zo lijkt het mij ook onwaarschijnlijk dat de oprichter van het Nederlandse moslimbroederschap zijn eigen dochter niet met zijn eigen kijk op mens, maatschappij en leven in een keurslijf heeft willen laten groeien tot een zelfstandige vrouw die vooral haar eigen ontdekkingstocht heeft mogen maken naar wie zij is en hoe zij over het leven denkt. Gezien haar opvoeder en de stichtingen waar ze voor en mee is gaan werken tot voor kort, geven een ander beeld dan wat ze nu zegt. Maar goed blijkbaar was Kauthar het al jaren absoluut niet eens met al haar ouders en al die collega’s bij die stichtingen. Dat is vast niet gemakkelijk voor geweest, maar gelukkig kan ze nu namens GL eindelijk haar ware kijk op de maatschappij vertolken en hopelijk kan zij dan als kenner van deze omgeving uit haar jeugd en stichtingwerk de komende jaren names GL richting deze mensen openlijk de seculiere en humanitaire standpunten van GL uitdragen. Ik wens haar veel succes.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 12:15

Overigens opvallen dat iemand die eerst totaal niet bekend was direct op plaats 9 geposteerd wordt. Misschien toch iets met koste wat het kost diverstiteit uitstralen en in het verlengde daarvan een nieuwe kiezersgroep aanboren?

1 Reactie
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 15:13

Jerry Zou zo maar kunnen maar ook zo maar niet. Het komt immers wel eens voor, dat partijen proberen om op allerlei manieren kiezers voor zich te winnen.

Grietje Genot
Grietje Genot23 nov. 2020 - 11:55

Haha, kijk een waslijst met jongens/meisjes met ruggengraat: https://www.krapuul.nl/blog/2752351/aanval-op-bouchallikht-is-onderdeel-van-patroon/

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 11:42

Dus mevrouw is lid, maar onderschrijft het gedachtegoed niet (zegt ze)? Waarom is ze dan lid van die club??

5 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 12:54

'Waarom is ze dan lid van die club??' Dat is net zulke onzin als de bewering dat de voorzitter van de vereniging van Nederlandse Gemeenten uit Amsterdam komt omdat Amsterdam deel uitmaakt van de vereniging van Nederlandse Gemeenten.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 15:32

@Molly Het is duidelijk, roepen we dat dan ook de volgende keer als er weer een PVV'er of FvD'er lid is geweest van een of andere onfrisse club? Mevrouw is lid van die club, doet er werk voor, geeft er volgens mij zelfs lezingen maar zegt het gedachtegoed niet te delen???

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 19:14

@Max Als ik jou was zou ik het artikel nog eens rustig over lezen. Kauthar Bouchallikht is vice-voorzitter van Femyso. Dat is geen frisse of onfrisse club, maar een overkoepelend orgaan van verschillende islamitische organisaties. Daarvan zijn sommigen wellicht orthodox in de leer -u zult ze misschien onfris vinden- maar van die organisaties is zij geen lid. Wel heeft ze een workshop gegeven voor Milli Görüs. Dit is allemaal in het artikel te lezen. Het geven van een workshop voor een organisatie betekent allerminst dat je de gedachten van die organisatie onderschrijft. Het kan zelfs precies andersom zijn. Weet je wat een workshop is? Jij beïnvloed de deelnemers van die workshop met jouw kennis en ideeën. En wat is er nou op tegen als de leden van een invloedrijke islamitische organisatie worden beïnvloed met een liberale kijk op de samenleving?

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 22:27

@Molly Wat een tergende naiviteit is dit, kent u de term 'useful idiot' ?

Molly Veenstra
Molly Veenstra24 nov. 2020 - 18:27

@Max Zijn dat mensen die zich allerlei absurde complottheorieën op de mouw laten spelden?

Joeba
Joeba23 nov. 2020 - 11:33

Is mevrouw Kauthar Bouchallikht vergeten dat in alle moskeeen in Nederland ook de vrouwen en de mannen apart van elkaar zitten? Bezoekt ze daarom ook geen moskeeen meer? Wat Kauther hier aan het doen is, noemen we in de soenitische islam "tawriya" oftewel creatieve leugens. Creatieve leugens is toegestaan in de islam. De journalist hoefde alleen te vragen, hoe zit het dan met de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de moskeeen, waarop zij dan had geantwoord, dat de moskee een gebedshuis is en geen conferentiezaal. Vervolgens kan je als journalist dan vragen waarom mannen en vrouwen wel door elkaar lopen in Mekka? Schaakmat!!

2 Reacties
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 15:44

Joeba Kerk en staat zijn gescheiden, voor het geval u het niet mocht weten. Dus de regels die gelovigen zichzelf opleggen, mogen niet aan anderen opgelegd worden. Dat mannen en vrouwen gescheiden zitten in de moskee heeft niets met discriminatie te maken, omdat iedereen in principe vrij is om deel uit te maken van die geloofsgemeenschap. Helaas zijn er altijd mensen die misbruik maken van de regels. Maar wat Kauthar als gelovige doet en wat als politica, staat in principe volkomen los van elkaar. Dus, niks schaakmat.

Burger3
Burger323 nov. 2020 - 17:25

@zand “Dat mannen en vrouwen gescheiden zitten in de moskee heeft niets met discriminatie te maken, omdat iedereen in principe vrij is om deel uit te maken van die geloofsgemeenschap.” Zo vrij, dat wanneer je besluit uit te stappen je je complete familie verliest en met een beetje pech een schepje eerwraak op je bord krijgt. Heeeel vrij en gezellig allemaal.

tempest
tempest23 nov. 2020 - 11:23

Kan ik haar geloven? Of is ze gewoon een politicus die zonder blikken of blozen van principes wisselt voor eigen gewin? Ik hoop maar dat GroenLinks dit intern goed heeft ingeschat en haar niet enkel op haar uiterlijk hebben beoordeeld vanuit de drang naar diversiteit. Want dat soort dingen komen vroeg of laat toch naar buiten, met schade aan hun partij en aan het concept van positieve discriminatie in het algemeen.

1 Reactie
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 15:47

tempest Kan ik u geloven? Of bent u iemand die zonder blikken of blozen van principes wisselt voor eigen gewin? Ik hoop ook maar dat elke politieke partij een goede inschatting maakt en niet op de verkeerde dingen heeft gelet. Ook u stel ik de vraag, of u nu zo twijfelt, omdat Kauthar een moslima is en of u zich realiseert, wat dat zou betekenen?

Leontios
Leontios23 nov. 2020 - 10:57

De koran leert dat homoseksualiteit verwerpelijk is. De bijbel trouwens ook. Hoe kun je dan oprecht moslim of oprecht christen zijn en toch GL willen vertegenwoordigen?

7 Reacties
tempest
tempest23 nov. 2020 - 11:36

Het ligt veel genuanceerder hoor. Interpretaties van Koran en Bijbel rond homoseksualiteit verschillen enorm. Wat wij vandaag de dag verstaan onder een homoseksuele relatie is heel wat anders dan waar de woorden in deze boeken in hun oorspronkelijke tijd en taal betrekking op hadden. Dus wat vertelt de Koran of Bijbel over onze huidige homoseksuele relaties? Daar kan je flink over discussiëren. Bovendien zijn er zat rare dingen in beide boeken waar we ons, zonder veel discussie, niet meer aan houden. Pure hypocrisie dus als je over de “letterlijke tekst” zou willen beginnen. Het veroordelen van homoseksualiteit heeft veel meer met de huidige opvattingen van sommige mensen te maken dan de woorden in Koran of Bijbel.

gravin2
gravin223 nov. 2020 - 11:53

Denkt u niet dat er veel oprechte gelovigen zijn die wel onderscheid maken in de door hen gevolgde leerregels?

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 12:11

Het feit dat er gelovigen zijn die niet alles uit een heilig schift toepassen of letterlijk nemen is voor sommige mensen kennelijk niet te vatten.

voorburg2
voorburg223 nov. 2020 - 12:20

Omdat de gemiddelde christen niets tegen homosexualiteit heeft. (de paus staat open tegen homo's). De gematigde moslim waarschijnlijk ook niet; ik ben niet zo'n kenner. De "broederschap"-moslim daarentegen wil de sharia invoeren en er de doodstraf voor invoeren. De twee grootste afdeling van de islam denken er zo over: de hoogste leider van de shi'i (Khamenei): "there is no worst form of moral degeneration than homosexuality", en bij de sunni (Ahmad al-Tayyeb): "homosexuality is a disease and gay people and apostates should be executed".

Peter van Bijsteren
Peter van Bijsteren23 nov. 2020 - 15:00

@ Leontios Volledig mee eens. Spijker/kop.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 15:57

Leontios Wat er ook in koran of bijbel staat, als mens moet je daar betekenis aan geven. Je kunt niets letterlijk nemen. Zelfs wanneer we letterlijk nemen, wat er in de koran staat, dan nog worden geen twee gelovigen het eens, wat er dan precies staat en hoe we daar inhoud aan moeten geven.Daarbij staat er zo veel in bijbel en koran, dat bepaalde teksten zich regelmatig tegenspreken? En wat dan, als dat het woord van god moet zijn? Laat ik een praktisch voorbeeld geven: Wanneer je bv op de noordpool woont en moslim bent, hoe moet je je dan aan die vastenregels houden? Verder zijn er allerlei manieren van geloven. Binnen de islam, binnen het christen- en jodendom. Dat zouu dus in feite niet moeten kunnen. Dus eigenlijk heb ik ook geen idee, waarom u dan net zo doet alsof iedere moslim als iedere christen en iedere jood er hetzelfde over denkt. Wat u hier laat zien, is dus gewoon een denkfout.

Balgehakt
Balgehakt23 nov. 2020 - 16:12

@ tempest 12:36 Die nuance geven jij en ik eraan maar extreem gelovigen uiteraard niet en dat is nou juist het probleem . Een progressieve moslima moet delen uit de Koran en Hadith negeren of verdraaien en dat is een probleem voor mevrouw Bouchallikht. Wat dat betreft weet je beter wat je aan de heren van Denk hebt dan aan een mevrouw Bouchallikhtn wat is progressief als je gebonden bent aan regels van een bijbel of Koran ?

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 10:51

Op twitter verschijnen al de eerste opmerkingen van Moslims die nu boos op haar zijn omdat ze afstand neemt van Milli Görüs...

3 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman23 nov. 2020 - 11:24

En? Bent u moslim? Bent u ook boos op haar? Vindt u dat meer mensen boos op haar moeten zijn? Zonder dat ik haar keuze deel vind ik dat ze in het stukje hierboven er goed uitkomt. Een aanwinst voor GL dat denk ik wel. En ze ziet er nog goed uit ook.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 11:53

Frans, Roepen om het roepen schiet niet op... Ik ben helemaal niet boos op haar. Zij moet doen wat haar goed lijkt. Snap ook niet wat het ermee heeft te maken of ze een mooie vrouw is of een lelijke vrouw. Zoals ik hier onder heb aangegeven, als zij de waarden van Groenlinks deelt, prima. Alleen schuurt het met de waarden van organisaties waar zij mee te maken had. En dat daar vragen over zijn, vind ik terecht. En dat het vanuit die groeperingen niet begrepen wordt dat ze nu afstand neemt van hen, snap ik ook. Dat krijg je als je eerst met de ene pet op praat, en dan weer met een andere pet op. Ben wel heel erg benieuwd welke keus van haar u niet deelt. Ze komt in het kritiekloze stukje hierboven inderdaad erg goed uit. Ben ik met u eens. Ook lief dat Theo Brand, die hier een stuk schreef over haar, er als de kippen bij was om haar te complimenteren op Twitter met dit verhaal.

Frans Kwakman
Frans Kwakman23 nov. 2020 - 14:10

Geen idee waarom je niet opschiet maar ik vind na lezing van het artikeltje dat ze er goed uitkomt. Ik heb geen andere informatie over haar. Doe niet aan twitter, faceboek of andere ongein. In de tweede alinea van het artikel lees je wat ik goed vind. Jammer dat ze GL koos, voor mij had ze net zo goed SP lid kunnen worden. O, ja, "asight for sore eyes". Ik blijf een male chauvinist.

Leontios
Leontios23 nov. 2020 - 10:50

Wie het gedachtengoed van de Islam kent, weet dat er hier iets niet klopt. Of deze juffrouw is geen oprechte moslim, of deze juffrouw hoort niet thuis in GL.

7 Reacties
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:11

Leontios En u denkt maar even te kunnen vaststellen, dat de enige goede moslim een verkeerde moslim is?

Marinus Calamari
Marinus Calamari23 nov. 2020 - 11:20

Wie snapt dat dé Islam niet bestaat, zal uitspraken als deze aanzien voor de eng-rechtse breinscheten die het zijn. Je hebt de Islam in allerlei smaken en er is voor ieder wat wils, ook voor progressieve linkse moslims. Je kunt hooguit zeggen dat progressieve denkbeelden zeldzamer zijn bij moslims, maar een moslim die voor het homohuwelijk en voor het recht op abortus is, kan gewoon hoor. Het past alleen niet zo goed in het fascistoïde wereldbeeld waar moslims worden gezien als een homogene groep barbaarse fundamentalisten die uit is op de vernietiging van het Westen.

Marinus Calamari
Marinus Calamari23 nov. 2020 - 11:27

Zandb. U weet toch hoe engrechts rolt. Als moslims niet actief bezig zijn met het afsnijden van lerarenhoofden en het omverwerpen van de Westerse beschaving, praktiseren die moslims taqiya. Zo mogelijk zijn moslims die zich gedragen in het beschimmelde fantasie van het Bruinvolk, nog gevaarlijker dan militante salafisten.

LaBou
LaBou 23 nov. 2020 - 11:32

Linksom of rechtsom, de beslissing is al gevallen: deze mevrouw deugt niet en niets kan dat nog veranderen.

Paul250371
Paul25037123 nov. 2020 - 11:34

Wat een geouwehoer. Wie het gedachtengoed van de Nazi's kent weet dat er iets niet klopt. Of A Nanninga is geen oprechte Nazi of deze juffrouw hoort niet thuis bij de FVD.

Mokker
Mokker23 nov. 2020 - 11:35

Een fanatieke moslim zou haar uitspraken zeker afkeuren, maar er zijn genoeg moslims die er ook iets soepeler in staan. Er openlijk uitspraken over doen is dan wel weer ongebruikelijk onder moslims, er zullen er vast een paar te vinden zijn die dit als verraad zien.

JasDon
JasDon23 nov. 2020 - 12:08

Leontios, als mevrouw denkt dat homoseksuelen niet minder zijn dan anderen. Dat ze ook in de hemel terecht komen en denkt dat haar god homoseksuele mensen geen regels ziet overtreden die heteroseksueel mensen ook niet overtreden maakt het me niet veel uit allemaal. Hopelijk is mevrouw helemaal geen oprechte moslim, of een moslim die de Koran regels t.o.v. anderen zodanig heeft zien verwateren dat het haar (en volgens haar, haar god) niet uitmaakt als iemand geen heteroseksuele seks heeft binnen het huwelijk.

JasDon
JasDon23 nov. 2020 - 10:48

Het Trouwartikel brengt wat nuance, maar iemand die bv. homoseksuelen accepteert, omarmt dit nog niet. Ik had graag gezien hoe ze als moslim keek naar homoseksualiteit, wat ze er van vindt of hoe ze het verenigt met haar geloof. Als ze LGBTQ'ers, abortusplegers alleen maar accepteert maar het vanuit een religieus perspectief eigenlijk niet vind kunnen (lakmoestest: komen deze mensen in haar hemel?) dan is het startpunt van haar redeneren in mijn ogen weinig verlichtend.

9 Reacties
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:19

JasDon Moet dat dan? In dit land mag je vinden wat je wilt, zo lang je mensen daarom maar niet tekort doet. Zelfs wanneer iemand vindt dat een homoseksueel niet in de hemel komt, is dat nog geen bewijs dat zo iemand homoseksuelen anders (slechter) behandelt dan anderen mensen. U mag standpunten van mensen natuurlijk "weinig verlichtend" vinden. Maar ook daar mag u geen gevolgen aan verbinden, hoe u deze mensen behandelt in relatie tot mensen die naar uw mening wel verlichtend denken.

LaBou
LaBou 23 nov. 2020 - 11:33

Omarmt jasdon homoseksuelen of accepteert hij het alleen maar?

Marinus Calamari
Marinus Calamari23 nov. 2020 - 11:37

Iemand die homo's vies, bah en zondig vindt, maar wel begrijpt dat holebi's de mogelijkheid moeten hebben om zichzelf te zijn, vormt geen probleem voor de holebi-gemeenschap. Ik denk zelfs dat het respectabel is als je je over je eigen weerzin heen weet te zetten, en de juiste positie inneemt, namelijk dat het niet aan jou is om te bepalen met wie holebi's trouwen. Overige is er geen reden om te aan te nemen dat het zo zit bij Kauthar. Insinuaties en verdachtmakingen door zelfbenoemde islam "criticasters" die .misschien gewoon moslimhaters zijn die zich geen raad weten met een progressieve moslim, omdat die niet aan hun wereldbeeld passen.

JasDon
JasDon23 nov. 2020 - 12:00

Zandb, De vraag is niet of dingen moeten of mogen, maar of het voor een beweging als GroenLinks wenselijk zou moeten zijn om zo een kandidaat in de gelederen te hebben. Ik zou als seculiere humanist nooit op zo een persoon stemmen en ik zou het vervelend vinden als een partij die humanistische uitgangspunten onderschrijft zo een persoon op de lijst te zetten. En daar handel ik binnen de wet zeker naar, want in hun ogen wordt moraliteit bepaald door een God, in plaats dat het uitgangpunt is om te doen wat het beste voor de medemens is. Om die reden heb ik ook zo een moeite met GL'er Theo Brand, want omdat ik het startpunt van zijn redeneren niet zuiver acht waak ik voor de gevolgen die dat kan hebben. En zo zou ik (among other things) nooit een stem op de FvD, PVV, CU, SGP en het CDA kunnen uitbrengen zolang ze op de Joods Christelijke identiteit(van NL) blijven hameren.

voorburg2
voorburg223 nov. 2020 - 12:25

@Zandb. Zoals u weet lopen politici met sterke meningen vaak op (en soms over) het randje. Haatzaaien is verboden, zoals Janmaat en Wilders aan den lijve hebben ondervonden. De rechter zal uiteindelijk bepalen of de "broederschaps"-mening over homo's door de beugel kan. We zullen zien.

JasDon
JasDon23 nov. 2020 - 18:12

"Omarmt jasdon homoseksuelen of accepteert hij het alleen maar?" Labou, ik vind dat je jezelf op deze manier als een laagsoortige trolltypje presenteert. Ik zou de keuze die homoseksuelen maken qua liefde zien als puur dat, liefde. Ik zou hun romantische keuzes op geen enkele manier veroordelen, al helemaal niet omdat dat in een boekje staat of omdat dit in mijn omgeving tijdens mijn opvoeding niet werd begrepen. Ieder mens dat denkt dat homoseksuelen een regel overtreden door lief te hebben hoort wat mij betreft niet in de Tweede kamer plaats te nemen.

LaBou
LaBou 24 nov. 2020 - 12:05

Jasdon vindt het blijkbaar makkelijker om te gaan schelden dan een antwoord te geven op een legitieme vraag. Legitiem omdat het exact de vraag is die hij zelf aan Kouthar stelt. Is jasdon daarmee nu ook een "trolltypje".

JasDon
JasDon24 nov. 2020 - 13:33

"Legitiem omdat het exact de vraag is die hij zelf aan Kouthar stelt. Is jasdon daarmee nu ook een “trolltypje”." Iemand die zich als moslim identificeert neemt daarmee ook het waardeoordeel mee van het geloof. Zoals ik eerder schreef identificeer ik mij vooral als humanist, je bent vrij om te duiden waar in humanisme homoseksuelen worden veroordeelt of als fout worden gezien.

LaBou
LaBou 25 nov. 2020 - 7:33

Jasdon mag zichzelf zien zoals hij dat wenst, dat staat hem volkomen vrij. Ik lees reacties en vorm op basis daarvan een mening over iemand. Dat is mijn recht. Als dat jasdon niet bevalt heeft hij dikke pech.

Ivan61
Ivan6123 nov. 2020 - 10:20

Mooi zo. Hoge woord is eruit. Wij gaan vaker van haar horen neem ik aan.

2 Reacties
Satya
Satya23 nov. 2020 - 11:17

Dit was er al lang uit als mensen de moeite nemen zichzelf te informeren.

Ivan61
Ivan6123 nov. 2020 - 11:36

Satya, Ik vind deze dame helemaal niet interessant. Of zij goede kamerlid van GL gaat worden of niet zullen wij volgende jaar merken. Bij mij gaat om hetze die ontstaat zodra voor en tegenstanders elkaar gaan tegenspreken zonder echte kennis van de zaken of persoon.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 9:49

Tot nu toe kwamen er weinig liberale geluiden uit islamitische hoek in Nederland. Dat hier nu verandering in lijkt te komen hoort bij de emancipatie van achtergestelde groeperingen zoals wij dat kennen van bijvoorbeeld gereformeerde en katholieke arbeiders in de vorige eeuw. Het lijkt mij dat dit alleen maar toe te juichen valt. De emancipatie van Nederlandse islamieten is een volkomen logisch en onvermijdelijk proces. De negatieve reacties op de kandidaatstelling van Kauthar Bouchallikht vindt ik dan ook ongepast. Het lijkt er op dat men het verwarrend vindt dat een moslima niet voldoet aan het klassieke beeld dat men van moslima's heeft. Ik ben zeer benieuwd hoe zij zich gaat profileren de komende tijd en overweeg sterk bij de komende verkiezingen mijn stem op haar uit te brengen.

12 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 11:02

'' Het lijkt er op dat men het verwarrend vindt dat een moslima niet voldoet aan het klassieke beeld dat men van moslima’s heeft.'' Afgaande op de foto, vind ik dat allesbehalve modern. In Istanbul lopen toch wat modernere moslima's rondt. Ik ben nog niet overtuigd door dit allerminst kritisch interview, maar ik laat me graag overtuigen.

Rutger Groot
Rutger Groot23 nov. 2020 - 11:10

"De emancipatie van Nederlandse islamieten is een volkomen logisch en onvermijdelijk proces." - daar ben ik het volledig mee eens maar voorlopig blijft dit bij een wens, want het beeld in de straat is anders: we zien meer hoofddoeken, en hoofdoeken staan niet niet voor emancipatie maar voor orthodoxe stromingen van de islam, die niet zoveel ophebben met gelijke rechten voor vrouwen, sexuele geaardheid, anders gelovigen etc.

LaBou
LaBou 23 nov. 2020 - 11:38

Meneer bidet vindt Kouthar er niet bepaald modern uitzien. Helaas voor hem is dat iets waar Kouthar zich geen fluit van aan hoeft te trekken. Wat nu als modern gebracht wordt was dat 50 jaar geleden ook. En in de jaren daartussen in liep je met hetzelfde voor schut.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 11:45

Maar waarom zijn de negatieve reacties ongepast? Mevrouw zit bij een onfrisse club die qua gedachtegoed haaks op GroenLinks staan.

Joeba
Joeba23 nov. 2020 - 11:58

De islam begon ook als een liberaal geloof (Mekka periode), maar toen de moslims de overhand kregen (Medina periode) toen begonnen de moslims met het voeren van oorlogen. Ik ben een ex-Moslim en ik heb vaak met moslims gesproken over hoe we moeten leven in het westen, namelijk jezelf stilhouden, totdat we meer macht hebben, want op dit moment zijn we zwak. Er komt een tijd dat de moslims gaan eisen dat ze geen halfnaakte reclameborden willen op bushaltes en dat er geen alcohol meer verkocht mag worden in de islamitische Nederlandse achterstandswijken. De gematigde moslims plaveien de weg en wanneer de tijd rijp is zullen de hardcore islamisten de macht grijpen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 12:08

@Jerry 'Afgaande op de foto, vind ik dat allesbehalve modern. In Istanbul lopen toch wat modernere moslima’s rondt.' Je bedoelt dat je gezien hebt dat mevrouw Bouchallikht een hoofddoekje draagt, net als Rutger. Is wat er in dat hoofd wordt gedacht niet interessanter, dan wat om dat hoofd heen zit? Het gaat in de politiek tenslotte over ideëen, niet over kledingkeuze. Wat haar motivatie is om een hoofddoekje te dragen weet ik niet. Dat ze er conservatieve gedachten op na zou houden in de man-vrouw verhoudingen is een aanname, dus laat mij daar een aanname tegenover stellen. Wellicht is het effectiever om van binnenuit iets bij te dragen aan de emancipatie van de behoudende, islamitische gemeenschap, dan wanneer ze geen hoofddoekje zou dragen. Nogmaals: dat is een aanname van mij. Uiteindelijk vindt ik dat ze mij -of iemand anders- geen verantwoording schuldig is voor haar hoofddoekje. Net als iedere andere politicus heeft ze het recht om te worden beoordeelt op haar uitspraken, niet op haar uiterlijk.

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 12:17

[we zien meer hoofddoeken, en hoofdoeken staan niet niet voor emancipatie maar voor orthodoxe stromingen van de islam, die niet zoveel ophebben met gelijke rechten voor vrouwen, sexuele geaardheid, anders gelovigen etc.] Kauthar Bouchallikht draagt een hoofddoek en heeft blijkens het interview in Trouw progressievere opvattingen dan menigeen zonder hoofddoek.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 12:30

@Molly Exact, dat is wat ik bedoel. Het dragen van een hoofdoekje vind ik allesbehalve modern. En ze is mij daar geen verantwoording voor schuldig inderdaad. Wat ik in dit soort discussies altijd apart vind, niet op u gericht overigens, is dat we het over eens zijn in Nederland dat het uitdragen van geloof niet thuis hoort in publieke functies. Laat een hoofddoekje daar nu net een exemplarisch voorbeeld van zijn. Maar wanneer je dit benoemt, schiet half Nederland in de kramp. Maar zoals ik in andere reactie al aangaf, vind ik dat ze een kan verdient om zich te bewijzen. Maar door het rookgordijn wat GL heeft opgegooid, blijf ik nog sceptisch. @labou Ik zou mevrouw adviseren zich net zoveel van mij reacties aan te trekken, als ik dat bij die van jou doe.

Ivan61
Ivan6123 nov. 2020 - 14:32

Jerry Bidet en Rutger Groot, Ik ben met Molly Veenstra eens. Wij moeten blij zijn dat jonge mensen zich durven profileren en zichzelf zijn. Een hoofdoek is maar een kleding keuze en laten wij aan deze jonge dame ruimte en tijd gunnen.

EricDonkaew
EricDonkaew23 nov. 2020 - 14:35

@Joeba: De gematigde moslims plaveien de weg en wanneer de tijd rijp is zullen de hardcore islamisten de macht grijpen. ---------------------------------------------- Het is op dit moment nog een beetje taboe om dat zo te stellen. Toch ben ik bang dat jij gelijk gaat krijgen. Ik vind trouwens de rest van jouw bijdrage ook interessant, zeker ook omdat jij stelt dat je een ex-moslim bent. Inside-info is de beste info.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 15:11

@Jerry 'Wat ik in dit soort discussies altijd apart vind, niet op u gericht overigens, is dat we het over eens zijn in Nederland dat het uitdragen van geloof niet thuis hoort in publieke functies.' Met 'publieke functies' bedoelt u waarschijnlijk functies in de politiek. Die opmerking begrijp ik niet. Er zitten verschillende partijen in het parlement die -ook in naam- uitdragen dat ze het christelijke geloof aanhangen. Ook bij Groenlinks en andere seculiere partijen is het geen enkel probleem een belijdend christen te zijn en daar geen geheim van te maken. Het probleem lijkt meer te zitten in het feit dat mevrouw Bouchallikht het verkeerde geloof aanhangt (verkeerd in de ogen van sommigen) en daar in haar kleding openlijk voor uit komt. @Joeba 'Er komt een tijd dat de moslims gaan eisen....' Mevrouw Bouchallikht geeft mij goede moed dat tegen de tijd dat moslims in staat zijn dit soort absurde eisen te stellen, er een stroming bestaat van de islam waar dit soort eisen helemaal niet bij horen. Net zoals er binnen het christendom stromingen bestaan die met dit soort uitingen of gedragingen geen enkele moeite hebben en die niet piekeren over een verbod. Een eis het op verbod van halfnaakte reclameborden verwacht ik eerder uit feministische, of orthodox-christelijke hoek. Dat er ook een orthodoxe stroming binnen de islam zal (blijven) bestaan die zich hierbij aansluit lijkt me zeker niet onwaarschijnlijk. @Max 'Maar waarom zijn de negatieve reacties ongepast? ' Kun je niet lezen? Dat heb ik toch netjes uitgelegd.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 17:09

'Dat heb ik toch netjes uitgelegd.' Nee dat doe je niet, je trapt een open deur over emancipatie in. Mevrouw is lid van een onfrisse club die banden heeft met het Moslimbroederschap, een club die volgens verschillende inlichtingendiensten een gevaar voor de democratie kan zijn. 'Het lijkt er op dat men het verwarrend vindt dat een moslima niet voldoet aan het klassieke beeld dat men van moslima’s heeft. ' Nee, mensen vinden het verwarrend dat iemand die actief is voor een fundamentalistische club en tegelijkertijd voor een progressieve partij op de lijst staat. De vragen zijn meer dan terecht, het feit dat ik nog niemand de feiten (dat ze banden heeft met het Moslimbroederschap) heb zien debunken zegt meer dan genoeg.

voorburg2
voorburg223 nov. 2020 - 9:48

Ik geloof er allemaal geen fluit van. Kauthar is al 7 jaar lid van Groen Links, maar nu ze op de lijst staat keurt ze plotseling het gedachtengoed van Milli Gorus af.

7 Reacties
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:22

voorburg U gelooft maar wat u wil. Het zou wel handig zijn, wanneer u wat feiten aandroeg die uw geloven iets meer dan een geloven maken.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 11:33

@voorburg Uit niets wat ik heb gelezen valt uit af te leiden dat mevrouw Bouchallikht vroeger het gedachtegoed van Milli Görüs wél heeft onderschreven. Dus hoe kom je daar eigenlijk bij?

Starter2
Starter223 nov. 2020 - 11:56

Als je een training geeft waarbij mannen gescheiden worden van de vrouwen en tegelijkertijd beweert dat mannen en vrouwen gelijk zijn, dan jok je een beetje.

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 nov. 2020 - 13:39

Bouchallikht keurt het gescheiden zitten van jongens en meisjes volgens eigen zeggen niet goed. Er zijn ook imams die het gescheiden zitten in de moskee niet goedkeuren. Maar niet iedereen is zo liberaal als Seyran Ates.

EricDonkaew
EricDonkaew23 nov. 2020 - 14:44

@Starter: Als je een training geeft waarbij mannen gescheiden worden van de vrouwen en tegelijkertijd beweert dat mannen en vrouwen gelijk zijn, dan jok je een beetje. ------------------------------------------- Zo sta ik er ook in. Ik vertrouw Kauthar niet zo. Maar dat is een persoonlijk gevoel, ik kan er wel wat over zeggen, maar echt onderbouwen kan ik het ook niet. Wellicht worden we de komende tijd wijzer.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 15:23

@Starter Wat is het probleem? Mag ze alleen voor eigen parochie preken?

Starter2
Starter223 nov. 2020 - 15:31

Tja Defoe, handelen en uitspraken zijn dus niet in overeenstemming. Zeker als je er zo over gelijke rechten uitspreekt.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 9:42

Hier gaan natuurlijk journalisten bovenop duiken. Alle gedragingen en uitspraken van Kauthar van de afgelopen jaren [ze is al 7 jaar lid van GL begreep ik] worden op een goudschaaltje gelegd. Het zal mij zeer benieuwen of dit allemaal strookt met haar opmerkelijk liberale en progressieve opvattingen.

6 Reacties
Starter2
Starter223 nov. 2020 - 11:08

Natuurlijk gaan die niet stroken, zeker niet als je de orthodoxe Islam aanhangt. Wat deze mevrouw gewoon doet. Dat moet ze ook gewoon zelf weten, zolang ze zich maar aan de wet houdt. Maar laten we niet doen of dit een liberale moslim is. Een beetje alsof Seegers ineens pro abortus standpunten gaat staan verkondigen.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:24

Nou ja U hebt al zo veel uitlatingen gedaan, waarin u suggereerde dat u deze informatie al lang hebt. U ontmaskert zichzelf hier als iemand die maar wat roeptoetert.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:31

Starter U kunt blijkbaar de islam niet als een privézaak zien, zoals u dat ongetwijfeld bij vele christenen wel kunt. Er echter ook moslims die streng gelovig zijn maar menen, dat iedereen maar voor zichzelf uit moet maken of hij gelooft en zo ja wat dan. Er staat wel meer in de koran maar dit staat er bv ook in: "In de godsdienst is er geen dwang." (Koran, 2:256) Of: "Waarschuw de mensen, want jij bent slechts een waarschuwer. Je hebt niet de autoriteit om iemand te dwingen." (Koran 88:22-23) Ik bedoel maar...... Zwart is net zo wit als het wit zwart is.

Starter2
Starter223 nov. 2020 - 12:01

Zandb, je verzandt weer eens in aannames. Onverstandig. De Koran citeren is mooi, maar wat wil je er mee zeggen? Dat er in de Islam geen dwang is? Ik hoop dat je beter weet.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 16:10

Starter Jammer. Maar u doet de aannames. 1. Deze mevrouw hangt de orthodoxe islam aan. 2. De orthodoxe islam moet uit de aard dwingend opgelegd worden. 3. Deze mevrouw moet de islam dwingend opleggen. En kijk nu eens simpelweg naar wat ze verklaart. U neemt aan, vanwege uw aannames, dat haar orthodoxe geloof, alsof dat als feit vastgesteld is, niet gaat stroken met de standpunten van GL, die ze zegt uit te willen uitdragen. U weet toch wel, dat wat iemand zichzelf oplegt aan geloofsregels, toch niet automatisch ook opgelegd moeten worden aan anderen. Dat is geen aanname, dat is een feit. Ik zie geen reden waarom deze mevrouw zou liegen. Dat zou je een aanname kunnen noemen maar die is wel een stuk minder stellig dan wat u aanneemt; voor u is er namelijk geen andere mogelijkheid. Voor mij wel.

Starter2
Starter224 nov. 2020 - 19:08

1. Als je Milli Gorus bezoekt en er zelfs onderdeel van uitmaakt door er lezingen te geven dan ben je orthodox. 2. Jip, dat is al eeuwenlang een feit. 3. Jip, als je stevige banden hebt met een organisatie die de sharia wil invoeren, dan is dit ontkennen nogal vreemd. "U weet toch wel, dat wat iemand zichzelf oplegt aan geloofsregels, toch niet automatisch ook opgelegd moeten worden aan anderen." Toch gebeurt dat, is het niet expliciet dan is het wel impliciet. Halal eten op scholen, gescheiden groepen mannen en vrouwen in publieke ruimten, het weigeren vrouwen als gelijke te beschouwen.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen23 nov. 2020 - 9:35

Triest dat ze aan mensen die toch niet op GL zouden stemmen gaat uitleggen dat ze echt bij GL past. De enige reactie juiste reactie naar die rechtse criticasters was een opgestoken middelvinger geweest.

5 Reacties
Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 9:47

Mijn eega is wél een GL-stemster. Zij wil ook graag tekst en uitleg, en ik benieuwd of dit interview haar overtuigt.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 10:07

Dus u heeft ook nooit commentaar op wie aan de PVV of FvD verbonden zijn?

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:19

Dick Ik neem die criticasters, zoals u ze noemt, heel serieus omdat ik ook serieus genomen wil worden. Dat lukt inderdaad niet altijd, maar dat is niet mijn probleem.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen23 nov. 2020 - 11:06

"Dus u heeft ook nooit commentaar op wie aan de PVV of FvD verbonden zijn?" Klopt, ik ga mij niet bemoeien met wie er bij deze partijen op de kieslijst staan, ik zal er nooit op stemmen dus het boeit me niet. Mijn stemgedrag is gebaseerd op het partijprogramma en dat is bij deze partijen gebaseerd op racisme en fascisme. "Mijn eega is wél een GL-stemster. Zij wil ook graag tekst en uitleg, en ik benieuwd of dit interview haar overtuigt." Het is inderdaad zo dat veel mensen zich eerder door charisma dan door partijprogramma's laten leiden bij hun stemkeuze. Ik vind dat persoonlijk onzin.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 19:08

Helder antwoord Dick ????

DaanOuwens
DaanOuwens23 nov. 2020 - 9:18

Een zinnig statement. Haar nevenactiviteiten riepen vragen op. Ze maakt hiermee duidelijk dat zij de uitgangspunten van GroenLinks onderschrijft. De vraag of een gelovig moslim structureel een goede balans kan vinden tussen haar geloof en politiek is niet beantwoord. Dat zal in de loop der tijd moeten blijken. Met dit statement verdient ze het voordeel van de twijfel.

2 Reacties
LBNB
LBNB23 nov. 2020 - 10:25

@DaanOuwens Daar ben ik het volmondig mee eens, ze verdient het voordeel van de twijfel.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 17:18

Maar dan vraag ik me af wat ze al die tijd bij die club gedaan heeft?

GoudenBergen
GoudenBergen23 nov. 2020 - 9:07

GL neemt wel een risico, maar risico's horen nu eenmaal bij het leven. k ben benieuwd hoe zich dit verder ontwikkelt.

10 Reacties
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:20

Bergen Niet alleen GL neemt een risico, wanneer die mensen op een lijst zet; dat geldt voor elke partij. Wanneer u vindt, dat alleen moslims op een kieslijst zetten, een risico inhoudt, dan discrimineert u schandalig.

Case65
Case6523 nov. 2020 - 10:34

@Zandb, je bent weer lekker bezig. Mensen woorden in de mond leggen. En die wil serieus genoemden worden?

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten23 nov. 2020 - 10:35

Spijtig genoieg is er een rechts smaldeel dat elke moslim onder een vergrootglas legt om ze tot elke prijs verdacht te maken, waaronder Brendel. Een deel van de media gaat daarin mee. Helaas is een moslim op de lijst een groter risico dan de meeste andere groepen, En dat ligt niet aan moslims en ook niet aan groen links.

Case65
Case6523 nov. 2020 - 10:36

Genoemden = genomen

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:08

Case Er staat: WANNEER u meent, dat.........., DAN........". Het is aan Gouden Bergen om duidelijk te maken, dat hij het met mij eens is, dat het in het algemeen een risico is en niet nu alleen, omdat het een moslima betreft. Dat zou je namelijk kunnen denken, wanneer je Gouden Bergens reactie leest. En waarom zouden er misverstanden moeten zijn? Laten we duidelijkheid schepen. het gaat per slot niet om een kleinigheid. Ik wil serieus genomen worden. Of dat lukt, dat heb ik niet in de hand. Maar in mijn reactie naar Gouden Bergen doe ik niets verkeerd. Maar u kunt daar natuurlijk anders over denken.

Case65
Case6523 nov. 2020 - 11:48

@Zandb, je stelt geen vraag, maar je stelt iets vast met je opmerking. Goudenbergen heeft het namelijk helemaal niet over ‘alleen moslims’. Dat maak Zandb er zelf van.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 16:18

Case Waarom neemt GL een risico, dan? Daar zijn verschillende antwoorden op mogelijk, op die vraag. Gouden Bergen, laat het aan mij over om in te vullen, welk antwoord hij bedoelt. En ik zeg: WANNEER het is omdat ze moslim is, DAN is dat discriminatie. Daar zeg ik niets verkeerd aan. U vindt dat ik daar wel verkeerd aan doe, maar dat is heel wat anders. U meent dat Gouden Bergen nooit zo'n antwoord zou geven. Nou, ik hoop dat hij dat niet dat antwoord geeft. Gouden Bergen heeft gewoon het laatste woord.

GoudenBergen
GoudenBergen23 nov. 2020 - 21:20

De PvdA nam ook een risico met Kuzu en Öztürk en dat hebben ze geweten. Deze mevrouw is/was betrokken bij een club met ideeën die haaks staan op het gedachtegoed van GroenLinks. Haar ideeën passen waarschijnlijk beter bij de ChristenUnie of misschien zelfs de SGP. Maar mogelijk gaat het wel lukken. We zullen zien.

GoudenBergen
GoudenBergen23 nov. 2020 - 21:36

In de Volkskrant van vandaag staat een artikel met als titel "GroenLinks-kandidaat Bouchallikht: ‘Niks gemerkt van banden met Moslimbroederschap’". Het artikel bevat ook een alinea over de Moslimbroederschap: "De broederschap heeft verschillende gezichten. Naast een gematigde stroming die democratie nastreeft staat een conservatieve stroming die de islamisering zo ver mogelijk wil doorvoeren. De organisatie doet veel aan onderwijs, zorg en naastenliefde maar streeft in de eerste plaats politieke doelen na. In de Arabische wereld is dat het vestigen van een islamitische staat. Mensen die verbonden zijn met de broederschap, worden geacht daarmee niet te koop te lopen. Dat maakt de aard en de omvang van de broederschap in veel landen lastig te definiëren." Er wordt in dit artikel ook opgemerkt dat Milli Görüş bij de inlichtingendiensten in sommige Duitse deelstaten als staatsgevaarlijk bekend staat. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/groenlinks-kandidaat-bouchallikht-niks-gemerkt-van-banden-met-moslimbroederschap~bf959b9e/

Case65
Case6524 nov. 2020 - 8:47

@Zandb: Gouden Bergen, laat het aan mij over om in te vullen, welk antwoord hij bedoelt. En ik zeg: WANNEER het is omdat ze moslim is, DAN is dat discriminatie. Dat zeg je in je eerste antwoord niet Zandb, daar spreek je in meervoud ‘moslims’ en dat zegt Goudenregen helemaal niet. Hij heeft het net als alle anderen over Mevrouw Bouchallikht, waarbij hij verbanden ziet met enge clubjes en dat hij dat een risico vindt. Niet de discussie een bepaalde kant op sturen Zandb. Dan lijk je wel op die docent van het Visser ‘t Hooft lyceum.

Sam V
Sam V23 nov. 2020 - 9:03

Zeer zwak verweer. Ze heeft twee argumenten waarom de kritiek onterecht is. 1. Ik zit bij GL, dus ik ondersteun het gedachtengoed van GL. 2. De kritiek komt mede door wie ik ben en hoe ik eruitzie. Het is ook lastig om dit soort kritiek feitelijk te pareren, maar ze toont geen enkel begrip voor de vraagtekens die gezet worden als je overstapt van organisaties die nogal ver van elkaar af lijken te liggen. Het hele verhaal is negeren van die vraagtekens en slachtofferschap aanmeten. Dat laatste zo verwoordend: “Wat volgens mij ook meespeelt in deze discussie is wie ik ben en hoe ik eruitzie. Het bevestigt dat er in de Kamer te weinig vrouwen zitten en te weinig zwarte mensen.”. Zoals een linkse partij betaamt, gaan GL daar natuurlijk in mee.

5 Reacties
Sonic2
Sonic223 nov. 2020 - 9:28

Ik denk dat uw verweer heel zwak is. 1. Als je bij een partij zit of actief lid bent dan onderschrijf je inderdaad een groot deel van het programma. Meestal. Of zeer waarschijnlijk. Anders had je niet bij die partij gezeten en had je er niets te zoeken. 2.En de kritiek komt ook mede door wie ze is en hoe ze er uit ziet. Als ze Monique Bakker had gegeten, was u er niet over gevallen. En als ze geen hoofddoek had gehad dan ook niet. En het is ook wat spannender als ze vrouw is. Voor de rest was het haar critici nu niet bepaald te doen om vraagtekens te stellen. Meer uitroeptekens dat ze niet geschikt was. En het slachtofferschap aan meten vind ik ook wel meevallen. Het is meer de situatie zoals die nu voor moslims is. Altijd moet je dingen uitleggen. Altijd moet je jezelf verdedigen. Niet in de laatste plaats tegen "rechts". Je had ook de keuze kunnen maken je iets van haar woorden aan te trekken. Om in ieder geval de moeite te nemen ze te begrijpen. Je van haar woorden rekenschap te geven. Zoals een aantal hier doen. U dramt liever uw eigen vooroordelen door. Sowieso vind ik dat u en nog een heel aantal bij voorbaat al hypocriet zijn, want bij FvD en PVV mis ik wel eens de strenge veroordeling die u hier altijd ten toon spreidt. Maar Groenlinks is dan ook de satan en duivel. Dat is ingefluisterd, want enig idee waar GL echt voor staat en wat hun verkiezingsprogramma wilt is er niet.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:22

Juist, Sonic.

LBNB
LBNB23 nov. 2020 - 10:29

@Sonic [2.En de kritiek komt ook mede door wie ze is en hoe ze er uit ziet. Als ze Monique Bakker had gegeten, was u er niet over gevallen. En als ze geen hoofddoek had gehad dan ook niet. En het is ook wat spannender als ze vrouw is. ] Daar heb je gelijk in dan waren een hoop mensen er niet over gevallen. Ik vind wel dat ze het voordeel van de twijfel verdient, maar ze zou echt alle kritiek weg kunnen nemen door haar hoofddoek gewoon af te zetten en echt neutraal over te komen. Ik denk dat wanneer Groen Links iemand met een keppel of met een nonnen kap op de kandidaten lijst zou zetten ze hier ook veel kritiek op zouden krijgen.

Hank Nozemans
Hank Nozemans23 nov. 2020 - 10:34

Sonic, Sam geeft aan waarom de slachtofferrol een zwak verweer is. Als commentaar hierop komt u met de slachtofferrol als argument. Dat noem ik nu een uitermate zwak verweer, als je het al een verweer kan noemen. De standpunten van Femyso en gelieerde organisaties staan vaak lijnrecht tegenover de standpunten van Groenlinks, dat praat je niet recht met wat gehuil over racisme, want Monique Bakker was hier ook niet mee weggekomen.

Sonic2
Sonic223 nov. 2020 - 16:11

@ LBNB Het ligt ook deels aan hoe mensen ideologisch denken. Een aantal zijn hier nogal islam/ moslim gefixeerd. En altijd in de negatieve zin. Je kunt het ook gewoon over een vrouw hebben. Die een islamitische achtergrond heeft. En het is vooral uw eigen keuze om haar ontkenningen niet te geloven. Om haar mening over Groenlinks en wat ze er van onderschrijft niet te erkennen. En ook voor haar in te vullen dat ze wel een islamitische agenda heeft. Want dat suggereren er velen @ Hank Nozemans Dat is uw kant van uw medaille. In uw perspectief en in uw universum. Ik zie weinig slachtofferschap in wat Kauthar beweert. Het zijn afwegingen. U ziet in wat Kauthar beweert een slachtoffer rol. Ik zie een buitengewone fixatie op het feit dat ze vrouw is een hoofddoek heeft. En dat ze van de moslimbroederschap is en dat het kennelijk als een soort feit en ons land ondermijnende wordt gezien. Ik merk al hoe enorm slecht dit valt als je hier dus afwijkend over denkt. Is het verstandig dat Groenlinks haar op de lijst zet? Kun je een heel debat over voeren. Of dat verstandig is. Dat heel veel mensen het in Nederland sowieso niet op hebben met de islam en moslims lijkt me eerder een beschrijving van het politieke klimaat. Dat een aantal hier menen dat ze ook nr.9 op de lijst is omdat ze vrouw, islamitisch is zal mee spelen. Soms is een "slachtofferrol" gewoon de realiteit. En bent onder meer u in de positie om wat aan uw eigen vooroordelen te doen. Uw perspectief aan te passen. Niet in de jaren 60 te blijven hangen. Niet in riedeltjes blijven hangen. Overigens zie ik u vooral oreren in dit topic. Maar lees ik u nooit als het over het nazi clubje rond Baudet gaat. Niets waard dus. Uw mening. En over slachtoffer rol gesproken. Als er 1 stroming is die in de slachtoffer rol zit is het wel radicaal rechts. Alles is demoniseren. Alles is een hetze. Alles komt door de media. Altijd moeten ze meer credits krijgen. Altijd worden hun kiezers geschoffeerd. Als ik dat hier doe, mopperen veel mensen er ook over. Altijd worden ze zogenaamd verkeerd neergezet. Of te hard aangepakt. Al dat volk wat hier de grootste mond heeft dat ze zo tegen slachtofferschap zijn, zijn zelf net zo erg. En nog veel erger.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -23 nov. 2020 - 8:58

timeline voor komende 4 jaar is voorspelbaar en ik durf er een goede fles wijn op te zetten dat dat zo verloopt. zal ik nu op GL stemmen ?.... mwah ... toch maar weer niet

1 Reactie
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:22

Bal U spreekt zich niet helemaal uit. Maar goed ook. Aan discriminatie hebben de meeste mensen een broertje dood.

RaymondenJoop
RaymondenJoop23 nov. 2020 - 8:54

Na zulke uitspraken heeft ze onderhand wel politiebescherming nodig. Die zullen haar in de moslimgemeenschap niet in dank worden afgenomen

11 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 9:44

Vooralsnog heeft ze meer last van Brendel, Geenstijl en aanverwante engnekken.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 9:51

@ Mark Huysman Wat is er precies "eng" aan het debiteren van ongemakkelijke waarheden? U had liever niet dat dit naar buiten was gekomen begrijp ik?

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:24

Raymond Ja, zo zijn ze, die moslims. Zelfs moslims zijn voor moslims niet veilig. Man wat een niveau van redeneren!

Herr Vorragend
Herr Vorragend23 nov. 2020 - 10:29

@ Raymond en Mark. Het gebruik van "de moslimgemeenschap" is nogal onnodig generaliserend en zou ik vervangen door "radicale moslims" In dat geval hebben jullie helaas allebei gelijk

Apabellon Apagopolis
Apabellon Apagopolis23 nov. 2020 - 10:34

@Mark Huysman Carel Brendel ken ik als ex-collega en een integere journalist, die van huis uit sociaal democraat is. Hij is er echter heel kritisch op dat de sharia insluipt in de Nederlandse wetgeving en de manier hoe we met elkaar omgaan. Daarom is hij als voorstander van een seculiere samenleving anti-islamist, oftewel voor scheiding van kerk en staat. En anti-islamisme schijnt om een voor mij onduidelijke redenen extreem-rechts te zijn en een vorm van racisme, wat ik echt onbegrijpelijk vind als progressief denkende.

Herr Vorragend
Herr Vorragend23 nov. 2020 - 10:37

@Zandb "Zelfs moslims zijn voor moslims niet veilig." Helaas de realiteit. Veel moskeeën, koranscholen, Islamitische en/of Marokkaanse en Turkse verenigingen en stichtingen, en dan vooral die die verbinding, integratie en inclusiviteit voorstaan, worden in toenemende mate geïnfiltreerd door radicale elementen binnen de moslimgemeenschappen. Dit gaat ook in toenemende mate gepaard met intimidatie, chantage en geweld. En dit geldt niet alleen voor Nederland maar speelt wereldwijd. In die zin zijn moslims inderdaad niet veilig voor moslims.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:35

Herr Weet ik. Maar je kunt toch niet beweren - en dat doet Raymaond - dat door de moslimgemeenschap moslims aangepakt worden.

Hank Nozemans
Hank Nozemans23 nov. 2020 - 11:45

Zandbergen, U komt onder een steen vandaan? Hier wat voorbeelden van moslims die moslims bedreigen. https://www.demorgen.be/nieuws/islamvernieuwers-met-dood-bedreigd~bf476850/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.fr%2F https://joop.bnnvara.nl/nieuws/homoseksuele-moslim-bedreigd-na-maken-film-over-bedevaart https://www.trouw.nl/nieuws/progressieve-moslims-gaan-hun-eigen-weg~b5eda157/

Herr Vorragend
Herr Vorragend23 nov. 2020 - 11:59

Zandb De term moslimgemeenschap wordt gebruikt door RaymondenJoop. Ik heb hem (hen?) daar al op aangesproken

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 12:04

[Wat is er precies “eng” aan het debiteren van ongemakkelijke waarheden?] Het zijn geen waarheden maar guilty by association redeneringen die Bouchallikht in een zo negatief mogelijk daglicht moeten stellen. [Carel Brendel ken ik als (..) een integere journalist] Lees Maarten Jan Hijmans: http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2020/11/carel-brendel-kopieert-met-zijn.html

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 16:22

Hank Niets zo maar zonder context beoordelen. Dan gaat u de fout in. Moslims worden door moslims aangepakt, en daarom beweert Raymond onzin. Dat probeer ik duidelijk te maken. Kauthar maakt nota bene deel uit van de moslimgemeenschap die haar iets niet in dank afneemt zodat ze onderhand politiebescherming nodig heeft. Onzin dus. Duidelijk?

Paulus3
Paulus323 nov. 2020 - 8:43

Prima toch? Zolang ze haar naam niet zet onder volgende Femyso brieven naar Macron. Alsof het hij het was en niet radicale Mohamedanen die geweld deden en de motivaties van zulks geweld promoveerden en voor die motivaties en die mede motiveerders genoegdoening eisten. Want dan ben je gewoon handlanger.

6 Reacties
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:29

Paulus Misschien kunt u de inhoud van de brief samenvatten. U weet dat wat mij betreft, Macron bij vriend en vijand compleet verkeerde verwachtingen wekte, door te suggereren dat we in en democratische rechtsstaat zo maar een willekeurige groep mensen hard aan kunnen pakken. Terwijl de wet zo is, dat iedereen die min of meer hetzelfde verkeerd doet, aangepakt wordt. En de ruimte die daarvoor is bepaalt niet Macron maar het recht. (Eventuele wetten die Macron wil maken, moeten in overeenstemming zijn met andere wetten; het recht.) Er is dus wel degelijk terechte kritiek op Macron mogelijk.

Herr Vorragend
Herr Vorragend23 nov. 2020 - 11:21

@Zandb Onzin. Als ik een pleidooi houd waarin ik me sterk maak om de JFvD eens flink aan te pakken, vanwege bekende redenen, is dat volkomen legitiem. Dat heeft niets te maken met verkeerde verwachtingen wekken, of met welke suggestie dan ook, dat de democratische rechtstaat dan geweld wordt aangedaan, omdat er zomaar een willekeurige groep mensen wordt aangepakt.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:42

Herr Dat ziet u toch niet juist. Macron, na weet ik hoeveel terreur blijkbaar te hebben laten gebeuren, blijkt ineens hard te kunnen aanpakken. Dan wek je verkeerde verwachtingen, bij vriend en vijand. En "je sterk maken om een probleem aan te pakken" is wel even iets heel anders dan "bepaalde groeperingen, die blijkbaar niets fout deden, ineens hard gaan aanpakken. Had Macron dat maar gezegd, dat hij zich sterk zou maken om zijn burgers te beschermen.

Herr Vorragend
Herr Vorragend23 nov. 2020 - 12:04

Zandb U heeft het over bepaalde groeperingen "die blijkbaar niets fout deden". Daar verschillen wij dan van mening

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 16:31

Herr Snapt u nu niet, dat wanneer die groeperingen 'iets' fout deden, dat Macron ze dan toch gewoon, als elke groepering aanpakt, maar niet harder aan kan pakken, dan de ruimte die hij daarvoor heeft? En snapt u dan ook niet, dat gezien alle terreuraanslagen die al Frankrijk hebben geteisterd, het toch wel heel vreemd is dat Macron als ineens vanuit de hoge hoed, dit probleem hard gaat en vooral kan aanpakken. Nogmaals. Dat roept bij vriend en vijand verkeerde verwachtingen op. En daar is terecht kritiek op. Dat was heel dom. (Blijkt ook wel, want het is inmiddels weer oorverdovend stil.) Wanneer we het niet eens worden, worden we het niet eens. Maar ik zie niet in, hoe u dit kan loochenen.

Paulus3
Paulus324 nov. 2020 - 5:27

Dat deze Femyso er zogenaamd vannalles bij dachten dat nergens op sloeg en niet bestond behalve in de lege kieren van hun eigen micro her-interpretatie is geen alibi. Juist het tegenovergestelde. Meer een leugen. Ze maken er wat van en sluiten zich zo en passent aan bij degenen die de motieven van moordenaars verheerlijken en mee promoten.

Sailor2
Sailor223 nov. 2020 - 8:36

Als je als moslima hardop zegt dat je voor het homohuwelijk bent, voor abortus en tegen de grijze wolven dan is dat positief. Nu nog een steunbetuiging voor cartoons over Mo en de Marokkaanse koning en dan mag ze door naar plaats 1.

1 Reactie
Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:33

Sailor Er zijn talloze gelovigen - ook binnen zeer verschillende politieke partijen - die vinden dat godslastering strafbaar zou moeten zijn. Dat is wel heel iets anders, dan dat kritiek (al is het in de vorm van een cartoon) verboden is. U moet ook weer niet doen alsof alle gelovigen menen, dat kritiek 'godslastering' is.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander23 nov. 2020 - 8:24

Ik krijg zo'n vreselijk vieze smaak in mijn mond van die verdachtmakingen tegen deze mevrouw Bouchallikht. Dat vies vuile rechtse poeren vanaf het midden terwijl opkomend racisme en fascisme van Baudet en Wilders volop de ruimte krijgt vanuit datzelfde midden.

6 Reacties
RaymondenJoop
RaymondenJoop23 nov. 2020 - 9:27

Driekwart van alle bedreigingen komt aan bij Wilders, dus dat deze volop ruimte krijgt is letterlijk niet waar. Continu lopen er beveiligers om hem heen. En die bedreigingen komen niet van het midden Wat Wilders overkomt is net zo verfoeilijk of nog meer dan wat deze mevrouw overkomt

Sonic2
Sonic223 nov. 2020 - 9:33

@ RaymondenJoop De meeste bedreigingen komen van ultra islamtische extremisten en ultra links. En Wilders staat op wat dodenlijsten. Dat is toch een stuk minder spectaculair als alle leugens die PVV en FvD kiezers elke keer oplepelen. Dat Wilders wordt gedemoniseerd en dat de islam en heel links op zijn dood uit zijn. Toen tegen de motie Krol werd gestemd, zat borderliner Wilders het al te misbruiken dat de gevestigde orde hem liever aan het mes had. Volslagen krankzinnig. En om even context te geven. Wilders zijn beveiliging is kinderspel als je het vergelijkt wat Amerikaanse presidenten voor beveiliging krijgen. Of Merkel. Of Macron. Macron kan geen stap buiten de deur doen door zijn extreme beveiliging. Die gele hesjes die velen hier menen te moeten steunen zijn ook niet bepaald fan van hem. Ik vind het tragisch dat Wilders zo moet leven, maar zijn beveiliging is niet extreem vergeleken bij presidenten of politici in het buitenland. En nee niet heel links en de islam bedreigt hem. Het zou PVV kiezers en sympathisanten eens sieren om te stoppen met het gebruiken daar voor voor politieke doeleinden.

poeslief
poeslief23 nov. 2020 - 10:36

@Sonic Prima vergelijk tussen de beveiliging van Nederlands parlements lid Wilders vanwege bedreigingen en de standaard beveiliging van buitenlandse staatshoofden van veel grotere en belangrijkere landen. Opvallend dat u Wilders in juist die categorie plaatst.

Grozny
Grozny23 nov. 2020 - 11:33

@Sonic Al die andere voorbeelden die je opnoemt zijn landen die 5 tot 20 keer zo groot zijn als NL. Ook zijn al die andere voorbeelden de leider van het land en niet een 20 zetelpartij dat niet eens in de regering zit.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 11:39

Welke verdachtmakingen, het zijn toch gewoon feiten? Die bovendien nog steeds niet ontkracht zijn?

GoudenBergen
GoudenBergen23 nov. 2020 - 21:13

@Sjoerd De PvdA is nat gegaan met de heren Kuzu en Öztürk. Daarom zitten we nu opgescheept met twee Erdogan-adepten in het parlement. Een DENK-schip op het strand is een baken in de zee. En een gewaarschuwd GL-voorzitter telt voor twee.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 8:14

Jammer dat zij nu ook doet alsof het ligt aan het feit dat ze moslim en vrouw is. Dat is helemaal het probleem niet. Dat juich ik alleen maar toe. En dat mag ook bij Groenlinks. Hoe ze eruit ziet of wat ze is, lekker belangrijk. Het gaat om het gedachtegoed van twee partijen wat niet overeenkomt, zelfs haaks op elkaar staat. Maar goed. Ze geeft duidelijk aan man/vrouw gelijkheid te willen, LHTBIQ rechten te respecteren en abortus volledig te steunen. En daarnaast het gedachtengoed van de moslimbroederschap en Milli Görüs af te keuren. Ik hoop voor haar dat dit ook uit orthodoxe moslimkringen in Nederland geaccepteerd zal worden, dat ze vrij kan bewegen in Nederland en zich veilig zal zijn. Ik ben wel benieuwd of mensen het nu ook accepteren als Freek Jansen afstand neemt van zijn extremistische uitspraken. Ik in ieder geval niet. Zo iemand moet je niet in je partij willen, en helemaal niet als volksvertegenwoordiger. Mensen die ongelijkheid tussen groepen mensen willen die zich gewoon aan de wet houden, groepen uitsluiten, vertrouw ik niet.

8 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 9:19

[Ik ben wel benieuwd of mensen het nu ook accepteren als Freek Jansen afstand neemt van zijn extremistische uitspraken.] Dan is ie nog steeds lid van een fascistisch partij.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 10:18

Mark, Kun u een punt uit het partijprogramma van FvD noemen wat fascistisch is? En waarom is er dan nog nooit aangifte gedaan?

poeslief
poeslief23 nov. 2020 - 10:43

@Mark Huysmans Dus volgens u is GL een partij waarbij van de partijkoers afwijkende meningen wel gewaardeerd worden? Want dat is en blijft de kern van fascisme; de groep en groepsdenken. Dat fascisme als een exclusief rechts fenomeen gezien wordt daar kan ik zelf niet zo veel mee. Eng partijtje dat GL. zeg ik als SP stemmer.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:45

Denk dan eens na U doet net of Kauthar afstand neemt eerder ingenomen standpunten of eerdere uitingen. Daar is helemaal geen sprake van. Zij is veroordeeld o.g.v. vermeende standpunten vanwege haar activiteiten in een moslimsorganiastie of -organisaties. Dat maakt haar situatie heel anders dan die van Freek, bv. Maar. Wanneer Freek openlijk afstand neemt van alles wat mensen als bedenkelijk aanvoeren, dan heb ik geen moeite meer met hem. Dan zal de tijd het gewoon leren. (Ter uwer informatie: Baudet heeft nog nooit afstand genomen van zijn streven naar een dominant blank Nederland/Europa.) Ekiz U kletst uit uw nek. De Staphorster klederdracht heeft weinig met geloof te maken. En iemand die in klederdracht loopt en naar een gereformeerde kerk gaat, hoeft niet iemand te zijn, die dat (privé religieuze normen) aan anderen wil opleggen. Denk aan de vele gereformeerden binnen de CU. Het blijft uitkijken, want wat gebeurt er wanneer ze een hele grote meerderheid hebben MAAR dat geldt voor elke politieke stroming. Iedere gelovige kan een wolf in schaapskleren zijn, als het om het opleggen van kerkelijke normen gaat.

Marinus Calamari
Marinus Calamari23 nov. 2020 - 11:10

"Ik ben wel benieuwd of mensen het nu ook accepteren als Freek Jansen afstand neemt van zijn extremistische uitspraken." Kauthar heeft geen extremistische uitspraken gedaan die ze terug zou moeten nemen. Ze is, naar het er nu uitziet vals, beschuldigd van van alles en nog wat door de diverse roedels fascistoïde wolven en extreemrechtse hyena's die ons land "rijk" is, dus er is hier geen equivalentie. Pas trouwens maar op dat je je niet profileert als wegkijken, goedprater of forumvriendje. Ruggegraatloos rechts kan normaal al moeilijk tegen tegengeluiden, maar dit zou zomaar kunnen uitdraaien op een digitale bijltjesdag.

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 11:55

[Kun u een punt uit het partijprogramma van FvD noemen wat fascistisch is?] Bij het beoordelen van partij kijk je natuurlijk niet alleen hoe dingen formeel zijn opgeschreven. Je kijkt ook naar hoe de leider en de mensen om hem zich gedragen en welke standpunten zij uitdragen. Baudet wil Europa dominant blank houden, hij waarschuwt voor ‘homeopatische’ verdunning, hij linkt naar openlijke fascisten, hij uit zich in taal die onder klassieke nazi’s (‘boreaal’) en neonazi’s (‘cultuurmarxisme’) gewoon was en is, de partij intimideert politieke opponenten met een ‘meldpunt’. Oftewel: ziet er uit als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend. Waarschijnlijk een eend dus. [Dus volgens u is GL een partij waarbij van de partijkoers afwijkende meningen wel gewaardeerd worden?] Hoezo? [Want dat is en blijft de kern van fascisme; de groep en groepsdenken.] Dat is wel een heel smalle definitie van fascisme. Groepsdenken komt overal voor niet alleen bij fascisten. [Dat fascisme als een exclusief rechts fenomeen gezien wordt daar kan ik zelf niet zo veel mee.] Jij kunt er misschien niet veel mee maar dat is toch echt wel iets waar de meeste historici het met elkaar over eens zijn. [Eng partijtje dat GL. zeg ik als SP stemmer.] Onbegrijpelijke conclusie. Ik ben zelf ook SP-stemmer maar ook de SP laat weinig oppositie toe zoals onlangs nog gebleken is uit het royement van linkse leden binnen de jongerenorganisatie.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 12:34

Zandb, Zo wordt bevraagd naar de brief aan Macron namens haar organisatie, naar de banden met extreme organisaties, naar de verschillende opvattingen die groenlinks en die partijen hebben. Groenlinks en het gedachtegoed van orthodoxe moslims zit niet helemaal op één lijn toch? Dat maakt haar situatie dezelfde als die van die idioot van de FvD jeugd. Waarom moet Baudet afstand doen van zijn uitspraak over zijn streven naar een dominant blank Europa? Mag hij die mening niet hebben? Ik onderschrijf die mening niet, maar waarom mag hij dat niet na streven? Marinus, Het kan heel goed zijn dat jij mijn post verder nooit leest, maar ik steun Baudet niet. Baudet is een engnek gebleken. Een narcist pur sang. Maar hoezo is ze vals beschuldigd? Heeft ze niet bedenkelijke uitspraken gedaan over broer/zus organisaties? Heeft de organisatie waar zij vice-voorzitter van is niet die brief aan Macron geschreven? Het zou mooi zijn als jij ook naar beide kanten, links en rechts, kritisch kunt kijken. En waarom dreigen met een digitale bijltjesdag? Kunt u het gesprek niet voeren?

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 16:38

2eKans Wat is er sowieso mis met kritiek op Macron? Daarbij, de man heeft zich zeer ongelukkig uitgelaten en bij iedereen (vriend en vijand) verkeerde verwachtingen gewekt. Dat maakt haar situatie allesbehalve gelijk aan die lieden binnen het FvD. Ik zeg niet DAT Baudet afstand moet doen, ik stel vast dat hij daar nog geen afstand van heeft gedaan. Baudet mag die mening hebben, van mij. Maar van u zou die die niet mogen, tenminste als u in Baudets geval net zo consequent wilt zijn als in Kauthars geval. Uw argumentatie "Heeft ze niet bedenkelijke uitspraken gedaan over broer/zus organisaties? Heeft de organisatie waar zij vice-voorzitter van is niet die brief aan Macron geschreven?" naar Marinus is waardeloos, wanneer u niet duidelijk maakt om welke bedenkelijke uitspraken het gaat en waarom die brief aan Macron niet deugt.

Mokker
Mokker23 nov. 2020 - 8:11

Kauthar noemt nu wel een paar hekele punten, dus na het lezen van het interview krijg ik wel de indruk dat zij inderdaad wel bereid is de standpunten van GL te verdedigen. Sommigen zullen wel taqiya roepen, maar dat is een dooddoener, dus geef haar de kans om zich te bewijzen in de praktijk. De interviewer laat echter nog wel een belangrijke vraag liggen: waarom is FEMYSO bij de kandidaatstelling weggelaten op haar uitgebreide CV? Het is haar huidige functie dus je kunt je eigenlijk niet voorstellen dat dit een vergissing is geweest.

10 Reacties
Sam V
Sam V23 nov. 2020 - 8:46

@ Mokker Dat kan ze makkelijk pareren door te zeggen dat ze dat niet weet. Het is aan GL om te bepalen wat ze meenemen in de beschrijving van de kandidaten. Als alles wat er in staat klopt en tevens past bij de functie die ze gaat uitvoeren, is de volledigheid minder relevant. Dat dit iets meer is dan een krantenwijk, vergeten we dan maar even. Maar de journalist zou geen steek opschieten met die vraag.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 9:18

@Mokker 'De interviewer laat echter nog wel een belangrijke vraag liggen: waarom is FEMYSO bij de kandidaatstelling weggelaten op haar uitgebreide CV? Het is haar huidige functie dus je kunt je eigenlijk niet voorstellen dat dit een vergissing is geweest.' Uit welke bron heb je dat? Op de website van Groenlinks namelijk iets heel anders: 'Haar bestuursfunctie bij FEMYSO was bekend bij de kandidatencommissie van GroenLinks en staat ook gewoon op haar cv en website' https://groenlinks.nl/nieuws/groenlinks-kauthar-bouchallikht

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 9:22

staat namelijk iets heel anders.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 9:24

Het lijkt erop dat dit bewust en met strategische bedoelingen in gegaan, gegokt dat dit niet voor de TK-verkiezingen naar buiten zou komen.

RykE
RykE23 nov. 2020 - 10:09

"Sommigen zullen wel taqiya roepen, maar dat is een dooddoener, ............." Taqiyya is geen dooddoener. Taqiyya is een zeer wijd verbreide tactiek bij de moslims. Taqiyya wordt zelfs aanbevolen in de koran. Dit zogenaamde heilige boek zet dus gewoon aan tot liegen en bedriegen. Dit is dan ook de reden dat een groot deel van onze bevolking geen moslims vertrouwt.

Mokker
Mokker23 nov. 2020 - 10:12

@Molly Natuurlijk was het intern bij GL bekend, maar bij de initiele kandidaten- presentatie is dit weggelaten. Je zou vermoeden dat er binnen GL ook personen waren die er wel een potentieel probleem in zagen, maar transparant en open is het natuurlijk niet. Dat Kauthar nu aangeeft dat ze persoonlijk niets met het gedachtengoed van de Moslim Broederschap heeft wil ik best geloven, maar het neemt het feit nog steeds niet weg dat FEMYSO banden met die organisatie heeft. Dat ze er niets van heeft gemerkt tijdens het werk vind ik ook niet heel geloofwaardig. Waar ik trouwens wel benieuwd naar ben is hoe deze uitspraken vallen bij haar vader, oprichter van de Moslim Broederschap voor Nederland.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 10:53

Ryk Dat zal ongetwijfeld: "Taqiyya is een zeer wijd verbreide tactiek bij de moslims." Want mensen in het algemeen zijn vaak niet te vertrouwen Maar er valt met geen mogelijkheid te zeggen, of daar hier sprake van is. En het is wel lastig te bewijzen. Wilders was van de VVD, bijvoorbeeld. Ik noem een Haga, een Jan Nagel. De heren van Denk, Henk Krol........ Is zoiets te bewijzen/bewijs? U hebt vast wel veel duidelijker voorbeelden, als het dan zo'n breed toegepaste tactiek is. Mokker U somt allemaal problemen op, die niet uw of onze problemen zijn. Aan u 'slechts' het probleem, op welke partij u gaat stemmen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 12:21

@Mokker ' Je zou vermoeden dat er binnen GL ook personen waren die er wel een potentieel probleem in zagen, maar transparant en open is het natuurlijk niet.' Op de kandidaten presentatie staat haar functie bij Femyso inderdaad niet vermeld. Je vermoeden dat bepaalde personen bij GL daar een mogelijk probleem in zien, zou best wel eens juist kunnen zijn. Die personen hadden het in dat geval mijns inziens bij het verkeerde eind. Haar werk bij Femyso om een bijdrage te leveren aan de emancipatie van Nederlandse moslims lijkt me juist een aanbeveling. (zie bijdrage 23 november 2020 at 10:49)

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 15:37

@Molly 'Haar werk bij Femyso om een bijdrage te leveren aan de emancipatie van Nederlandse moslims lijkt me juist een aanbeveling.' Het moslimbroederschap levert echt geen bijdrage aan de emancipatie van moslims...., wat een naiviteit.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 22:11

@Max Waarom kom je nou weer met zulk geleuter aanzetten? Kauthar Bouchallikht werkt niet voor de moslimbroederschap.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 8:05

In het interview in Trouw stelt zij dat ze als Groenlinkser een ander "normen en waarden"- kader hanteert dan als bestuurslid van Feymso. Nuff said dunkt mij. Ook de opmerking dat wie zij is en hoe ze er uit ziet bij cricasters een rol speelt, vind ik eerlijk gezegd niet bijster sterk. Dit interview roept meer vragen op dan dat het beantwoordt.

6 Reacties
Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 8:13

Correctie: Femyso

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 9:11

[In het interview in Trouw stelt zij dat ze als Groenlinkser een ander “normen en waarden”- kader hanteert dan als bestuurslid van Feymso] Dat zegt ze niet. Het enige wat ze zegt is dat ze als GL’er niet bij Milli Görüs langs zou gaan. Dat ze dat wel gedaan heeft als bestuurslid van Femyso is niet zo vreemd aangezien de Duitse jongerentak bij Femyso aangesloten is.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 9:18

@ Mark Huysman "Het enige wat ze zegt is dat ze als GL’er niet bij Milli Görüs langs zou gaan." Dat bevestigt toch wat ik beweer?

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 9:46

Nee

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 nov. 2020 - 10:03

Als je citeert dan moet het citaat correct zijn. Het interview in Trouw heb ik gelezen en wat jij tussen aanhalingstekens plaatst, staat niet in het interview. Het is een leugenachtige suggestie.

michellekepen
michellekepen23 nov. 2020 - 18:15

Nou ja, kijk... - ander “normen en waarden”- kader hanteert dan als bestuurslid van Feymso - Met “normen en waarden” suggereer je dat je citeert. Maar in het Trouw-interview komen deze woorden niet terug. Wellicht bedoelde je 'normen en waarden'? Meer spreekwoordelijk. Of je eigen invulling, een parafrase. Althans, dat is hoe ik het toepas. En dus ook zo ook interpreteer. (maar ik ben geen neerlandicus: misschien doe ik het altijd al 'fout')

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 7:55

Nou, beste mensen. Laat de bewijzen maar zien, dat ze liegt dat het letterlijk gedrukt staat. Z_edje, kom er maar in met uw theorie dat er een misbaksel op nummer 9 staat.

5 Reacties
Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 8:12

Ze is juist heel duidelijk, als Groenlinkser gaat zij zich van nu af aan in ieder geval conformeren aan de grondbeginselen van deze partij. Ach, dat zij als bestuurslid van Feymso beduidend anders in het leven stond, soit dat is nu eenmaal gepasseerd station. Niet echt overtuigend Zandb. Wil de échte Kauthar op staan.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 8:13

Correctie Femyso

Mark Huysman
Mark Huysman23 nov. 2020 - 9:12

[Ach, dat zij als bestuurslid van Feymso beduidend anders in het leven stond, soit dat is nu eenmaal gepasseerd station.] Waaruit blijkt dat ze “beduidend anders in het leven stond”. Ze is overigens al 7 jaar lid van GL.

Zandb
Zandb23 nov. 2020 - 11:01

Nou ja.... U beweert: "Ach, dat zij als bestuurslid van Feymso beduidend anders in het leven stond, soit dat is nu eenmaal gepasseerd station." Hoe komt u er eigenlijk bij, dat ze als bestuurslid van Femyso "heel anders in het leven stond"? (Ik zie Mark, dat u dat ook graag wil weten.)

Satya
Satya23 nov. 2020 - 11:30

Nou ja Al eens de moeite genomen om je in femyso te verdiepen? Duidelijk dat jij tegen de emancipatie van moslima bent.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 7:51

Geen sterke verklaring, desondanks geef ik haar het voordeel van de twijfel. Waarom geen sterke verklaring? Het voorbeeld van Milli Görüs bijvoorbeeld, dat weet ik als leek nog wel. Dus daar zal zij best op de hoogte van zijn. Daarnaast, waarom komt ze er nu mee en niet in het begin van de rel, had een hoop heisa gescheeld. En andermaal wordt niet aangegeven waarom het op haar CV niet vermeld stond. Maar laten we haar de kans geven, dat verdient immers iedereen.

3 Reacties
Satya
Satya23 nov. 2020 - 11:28

Ik denk dat jij niet de moeite hebt genomen jezelf te informeren. Ze had al lang aangegeven dat ze afstand neemt van de gedachtegoed van die malle haat broeders en dat ze voor vrijheid, gelijkheid en democratie is. Wie de website van femyso bekijkt komt vrouwen zonder hoofddoek tegen. Hun verklaring wat zij steunen spreekt voor zich. En laten we eerlijk zijn fouten maken we allemaal, soms door gebrekkige kennis soms door ons zelf slecht te informeren. Wie afstand van zijn fout neemt verdient een nieuwe kans. Althans wat mij betreft en gelukkig hebben mensen mij vaak die nieuwe kans geboden na een fout. Ik hoop meer van dit soort meiden in positie te zien van betekenis. Dat zal tot emancipatie leiden en uiteindelijk allah knock out slaan.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 12:17

@Satya Wanneer dan? Want dat zou ik inderdaad gemist hebben. Volgens mij is dit haar eerste reactie, overigens op uitnodiging van GL mocht Trouw haar interviewen wat een kritiekloos interview tot gevolg heeft, sinds de rel is ontstaan. Maar ik hoor het graag als het anders is. En tot slot geef ik aan dat zij een kans verdient, maar ik blijf sceptisch.

Satya
Satya23 nov. 2020 - 14:45

Jerry direct op twitter na het verhaal van Brendel. Sceptisch naar politici is altijd verstandig. Ik geef Biden een kans maar mijn wantrouwen is erg groot.