Joop

Katholieke MAGA-jongeren belagen Native American-stamoudste

  •    •  
20-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
assholes
Update maandag: Een nieuwe – langere – video toont wat er voorafging aan het uitlachen en intimideren van de Native American-veteraan. Een groepje Hebreeuwse Israëlieten, een sekte die gelooft dat sommige zwarte Amerikanen afkomstig zijn van een eeuwenoude Iraëlische stam, roepen racistische teksten naar de demonstrerende Native Americans. Ook de jongens in MAGA-petjes krijgen boze reacties op hun ‘racistische petjes’ en worden uitgescholden voor ‘incest children’.
Na verloop van tijd wordt de groep van de katholieke middelbare jongensschool steeds groter. Ze vormen een groep aan de andere kant van de demonstrerende Native Americans. Ze zingen en lachen. Volgens de tieners zelf wilden ze de Native Americans juist te hulp schieten en was er iets intimiderends aan hun gedrag, maar Kaya Taitano, die de originele video maakte, houdt vol dat de tieners ‘Build the wall’ en ‘Trump 2020’ zongen. De teksten zijn niet hoorbaar op de video. Volgens Taitano was de situatie juist aan het kalmeren, totdat de tiener zich tegenover Phillips opstelde, op centimeters van zijn gezicht. De video van Taitano toont duidelijk zijn smalende gezichtsuitdrukking, terwijl de jongens om hem heen de veteraan uitlachen.
Zondag: Leerlingen van een katholieke middelbare jongensschool in Kentucky hebben vrijdag  de 64-jarige Nathan Phillips belaagd, bij een anti-abortusprotest in Washington. Het protest viel samen met de Mars van de Inheemse Volken. Op videobeelden is te zien hoe veteraan Phillips omringd wordt door jongens in MAGA-petjes en sweaters, die hem treiteren en uitlachen terwijl hij een ceremonie voor Native American Vietnam-veteranen uitvoert. Volgens Phillips riepen de jongens onder meer ‘Build that wall’ naar hem, suggererend dat Trumps muur bedoeld is om hem, iemand die tot de oorspronkelijke bewoners van Amerika behoort, buiten te sluiten.
Op de beelden zie je een van de katholieke jongens op intimiderende wijze heel dicht tegen de man aan komen staan, waarbij hij hem minutenlang strak aankijkt.
Phillips is aangedaan door het voorval. In een emotionele verklaring op Instagram zegt hij:
"Toen ik stond te zingen hoorde ik ze zeggen ‘Bouw die muur’. Dat is ons land. Er horen daar geen muren te staan, dat is nog nooit gebeurd. Ik zou willen dat die jonge mannen hun energie besteden aan het echt ‘great’ maken van dit land, door degenen die honger lijden te helpen."
De school heeft excuses aangeboden en zegt dat er maatregelen worden genomen. Mogelijk worden de jongeren van school gestuurd.
*In een eerdere versie van dit artikel wordt Nathan Philips een Vietnam-veteraan genoemd. Hoewel Philips in de eerste berichten over het incident Vietnam-veteraan werd genoemd, is dit niet het geval. Het is niet duidelijk hoe die karakterisering is ontstaan, maar Philips heeft zelf niet gelogen over zijn achtergrond. Hij vertelde dat hij in de marine heeft gediend, wat ook zo is. Nathan Philips is dus wel degelijk een veteraan.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (86)

Spin2
Spin214 feb. 2019 - 21:39

Ik zou hier graag een update over zien op Joop. Deze scholieren zijn na een onafhankelijk onderzoek "vrijgesproken" van alles wat ze wet verweten "fout" gedaan te hebben. https://www.buzzfeednews.com/article/juliareinstein/covington-catholic-kentucky-investigation P.s. er komen nog rechtzaken aan, waar mensen worden aangeklaagd voor smaad tegen deze scholieren.

geronimo3
geronimo323 jan. 2019 - 18:45

Ik weet nu inmiddels niet meer wat te denken van dit bericht. Wat ik wel weet is dat slavernij onmenselijk is en was en dat Indianen gevluchte slaven in hun stammen opnamen en zij zich vermengden met die bevolking en dat menselijke gedrag is het tegenovergestelde van dat Christelijke Amerika dat slavernij bedreef met de hand op de Bijbel.

1 Reactie
Edwin8
Edwin824 jan. 2019 - 9:51

Als je een duidelijke beschrijving van het voorval zoekt. https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2019/01/media-must-learn-covington-catholic-story/581035/ Of als je meer wil lezen over media bias. https://quillette.com/2019/01/20/truth-and-disfavored-identities/ Dit verhaal heeft ervoor gezorgd dat gerenommeerde merken dit weekend zijn afgegaan als een gieter De reputatieschade is enorm. Gelukkig zijn er afgelopen week een aantal mensen geweest die openlijk hebben toegegeven dat ze er flink naast zaten. Helaas blijven anderen nog steeds volharden in hun eigen gelijk of zelfs menen dat de media het echte slachtoffer is. (WaPo)

geronimo3
geronimo322 jan. 2019 - 18:06

@Knorretje Big, Ik schrijf dat het Christelijke en vooral Witte Amerika daar vallen de Katholieken ook onder vonden de slavernij uit,dat er andere vormen van slavernij zijn geweest dat is natuurlijk waar,de Joden werden als slaven gebruikt in Egypte,het belangrijkste argument waar mijn stukje over gaat is juist,de primitieve Seminoles waren humanistischer dan die Christelijke beschaafde Witte Amerikanen met hun hand op de bijbel want zij namen gevluchte slaven op in hun stam en zij vermengden zich onder de mensen,durf te beweren dat zij geen racisten waren en dat kan ik niet zeggen over dat Christelijke Zuiden in de VS,om over de KKK nog maar te zwijgen, je punt is duidelijk,misschien was ik te kort door de bocht.

Wappie Kappie
Wappie Kappie22 jan. 2019 - 9:18

Inmiddels heeft Twitter het account die het filmpje verspreidde verwijderd. CNN vermoed dat het gaat om een nepaccount.

NuEffeNie
NuEffeNie21 jan. 2019 - 22:29

Ik denk dat deze afro-amerikaan in onderstaande tweet het uitstekend verwoordt. Waar was de ophef? Vrij vertaald: ''some animals are more equal than others''. https://twitter.com/w_terrence/status/1086817895815041024

tempest
tempest21 jan. 2019 - 21:50

Dit blijkt dus allemaal veel genuanceerder te liggen (sommigen noemen het zelfs fake-news). Twitter haalt echt het slechtste in mensen naar boven. De bel horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt, maar ondertussen uiteraard wel veroordelen. Heel sneu. Weten die bekende Amerikaanse “progressives” nu nog niet beter?

OlavM
OlavM21 jan. 2019 - 21:49

Na het bekijken van diverse meer uitgebreide video’s ben ik het ermee eens, dat de situatie in werkelijkheid veel meer genuanceerd en gecompliceerd was dan in eerste instantie leek. Met name een fundamentalistisch aandoende religieuze groep heeft enigszins provocatief opgetreden. Dit doet overigens niets af aan mijn opmerkingen over het Trump-tijdperk. Die zijn immers niet uitsluitend gebaseerd op deze gebeurtenis.

KnorretjeBig
KnorretjeBig21 jan. 2019 - 18:59

@Geronimo “Ik wil toch even iets anders schrijven,het witte en Christelijke Amerika en dat zijn natuurlijk ook de Katholieken vonden de slavernij uit” Dat is niet waar. “Slavernij was in de pre-moderne tijd een zeer gangbare vorm van onvrije arbeid. Toch zijn er in de loop van de geschiedenis slechts vijf ‘slaven-maatschappijen’ geweest waarin slaven meer dan 20 % van de bevolking uitmaakten. Tot deze selecte groep behoren het klassieke Athene en Romeins Italië.” https://studiegids.leidenuniv.nl/courses/show/80457/slavernij-in-de-grieks-romeinse-wereld Pas in 313 werden christenvervolgingen in het Romeinse Rijk door Edict van Milaan formeel beëindigd. Dus hoezo heeft de Katholieke kerk de slavernij uitgevonden? “Hij (Bartolomé de las Casas) kreeg het onder meer voor elkaar dat, tijdens het beroemde Dispuut van Valladolid in 1550, de 'Indios Bravos' voortaan als 'mensen' werden erkend. Hij nam het hierbij op tegen Juan Ginés de Sepúlveda die betoogde dat indianen geen ziel hadden en daarom ook geen mensen konden zijn. Ditzelfde lukte hem echter niet voor de Afrikanen, waarna vervolgens de weg vrij was voor de slavenhandel. Toen Las Casas de gruwelijkheden onder ogen kwamen die samengingen met de invoer van slaven uit Afrika, keerde hij zich ook hiertegen.” Ook andere christenen verzetten zich tegen de slavenhandel en slavernij. “Het eerste Europese verzet tegen slavernij, en dan vooral slavenhandel, kwam in de 17e eeuw van bepaalde protestantse-christelijke groeperingen, vooral de quakers en de mennonieten. In de 18e eeuw maakten het piëtisme en de Verlichting de strijd tegen de slavernij algemeen.” https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Slavernij

Perspectief
Perspectief21 jan. 2019 - 17:27

De MAGA-petjes waren weer even slecht in het nieuws. Daar gaat het uiteindelijk om.

RaymondenJoop
RaymondenJoop21 jan. 2019 - 17:00

Hier is duidelijk dat twee kanten overduidelijk hun eigen gelijk proberen te halen. Ongeacht of we onszelf goed willen informeren. Bewust zelf niet gereageerd gisteren, omdat er toen al twee kanten bekend waren Anno 2019, we hebben er nog steeds niets van begrepen

geronimo3
geronimo321 jan. 2019 - 16:05

Dit laat weer zien waar ik het soms over heb,de eerste bewoners van dit continent worden echt zo slecht behandeld en ook in de media,de Indiaanse oud veteraan is wel wat gewend natuurlijk want hij leeft al heel lang en hun volkeren hebben inmiddels eeuwenlange ervaringen. Ik wil toch even iets anders schrijven,het witte en Christelijke Amerika en dat zijn natuurlijk ook de Katholieken vonden de slavernij uit en de witte Amerikanen zien de Natives nog steeds als primitief,toen er in het Zuiden slaven ontsnapten werden die door de Seminoles opgenomen in de stam en zij vermengden zich met de bevolking,terwijl het Zuiden en de Christenen voor slavernij vochten,behandelden die Indianen de gevluchte slaven als hun gelijken,wie is nou de primitiefste,de witte Christenen of de wilde Indianen? Het racisme is enorm en nog steeds lijden de First Nations daaronder,de jongeren houden een lange traditie in ere,Indianen belachelijk maken en diep vernederen,Trump is hun grote voorbeeld natuurlijk en die hoor je nu ook niet.

4 Reacties
broer Dasilva
broer Dasilva21 jan. 2019 - 17:04

Ik heb mij even in dit verhaal verdiept , al vele filmpjes gezien en nergens zie ik disrespect van de scholieren . Teksten als : build that wall ook net zomin gehoord . De scholier die er uitgelicht word stond al op de plaats en de Vietnam veteraan ging juist naar de jeugd toe met de trommel wat valt te zien op beeldmateriaal . Diezelfde scholier heeft in de zogenaamde staredown louter geglimlacht . Behalve trommelen en bijpassende zang heeft de Vietnam veteraan trouwens ook niks gedaan . Andere volwassen die tegenover de jeugd staan maken zich wel schuldig aan een feit . Ze schelden een donkere jongen uit met het N woord .

Ozon
Ozon21 jan. 2019 - 18:33

Geronimo “het witte en Christelijke Amerika en dat zijn natuurlijk ook de Katholieken vonden de slavernij uit” Slavernij is niet uitgevonden door de katholieken, het bestond al duizenden jaren voordat Jezus aan het kruis genageld werd. Het bestond ook al in “The America’s“ voordat Columbus ook maar één voet op het continent Amerika zette. Het heeft ook zonder de “witte man” in alle continenten bestaan.

broer Dasilva
broer Dasilva21 jan. 2019 - 23:11

Ozon Bent U het met mij eens dat het ernstig is dat generatie s deze info niet kennen vanwege eenzijdige lessen in geschiedenis , maar ook dat deze feiten nimmer benoemt worden in de MSM ? Uiteraard mag verteld worden dat de blanken uiteindelijk aan slaven het meeste hebben overgehouden , maar geschiedenis vervalsen heeft niemand wat aan .

Dik Rondeltap
Dik Rondeltap22 jan. 2019 - 12:32

Katholieken hebben de slavernij uitgevonden? Serieus? U heeft waarschijnlijk het buskruit niet uitgevonden.

henk-alexander
henk-alexander21 jan. 2019 - 15:54

Of de twitterpuist nu door rechts of door links wordt uitgedrukt, de stank blijft even smerig...

Sanaya Khan
Sanaya Khan21 jan. 2019 - 14:23

Als er iets te leren valt van deze case is het wel hoe vooroordelen werken ;)

michelr2
michelr221 jan. 2019 - 8:33

Zo jammer dat er weer een hoop mensen zijn die weer niet het hele verhaal willen zien, en dan meest domme opmerkingen plaatsen. Zie onderstaande video en ga dan oordelen, vanaf 1:07:30 https://vimeo.com/312344885

1 Reactie
ton14024
ton1402421 jan. 2019 - 9:41

Doel je op de caveman?

Kerja
Kerja21 jan. 2019 - 8:26

Dat die jongens MAGA petjes ophadden en in een pro-life demo meeliepen - allemaal hartstikke fout natuurlijk. Echter de berichtgeving over wat er gebeurde is nogal onzijdig aangedikt en ingekleurd. Die jongens waren eerst minuten lang racistisch uitgejouwd door een stel Black Israelites en begonnen toen schoolliedjes te zingen. Deze native American besloto met trommel en zang de boel te sussen, waarop de puberjongens met hem meezongen en meeklapten. Een beetje wat je van pubers kan verwachten. Filmpjes zijn in hun geheel gewoon online te bekijken.

1 Reactie
KnorretjeBig
KnorretjeBig21 jan. 2019 - 19:11

@Kerja “Dat die jongens MAGA petjes ophadden en in een pro-life demo meeliepen – allemaal hartstikke fout natuurlijk. ” Is dit ironisch bedoeld? Tja, vrijheid van meningsuiting. Dat zou verboden moeten worden.

TiVivibi
TiVivibi21 jan. 2019 - 8:05

If those students were from an Islamic school and men approached them with a drum, yelling in their faces and telling them to go back to where they came from, every human rights org + the media will be onto those men, indigenous or not. They’ll be labelled bullies, named & shamed https://twitter.com/imamofpeace/status/1087199255733751808?s=21

Jaap Francois
Jaap Francois21 jan. 2019 - 7:13

Blijkt allemaal iets ingewikkelder te liggen https://www.dailywire.com/news/42416/heres-what-you-need-know-about-confrontation-emily-zanotti

6 Reacties
the dude
the dude21 jan. 2019 - 8:08

Stond ook al op Geenstijl maar die zijn toch niet serieus te nemen?

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 jan. 2019 - 8:08

De Dailywire staat bekend als pro Trump. Geen wonder dat zij de zaak proberen te downplayen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 jan. 2019 - 8:09

Zie: https://mediabiasfactcheck.com/the-daily-wire/

phulshof
phulshof21 jan. 2019 - 10:17

Is CNN geloofwaardiger? https://edition.cnn.com/2019/01/21/us/maga-hat-teens-native-american-second-video/index.html Ik ben fel anti-Trump, maar ik vermoed dat veel mensen weer veel te snel in de pen zijn geklommen in plaats van te wachten op het volledige verhaal.

broer Dasilva
broer Dasilva21 jan. 2019 - 16:05

the dude Is het sarcasme van U , of bent U serieus ? En als het t laatste is , waarom neemt U ze niet serieus ?

the dude
the dude22 jan. 2019 - 7:37

@ broer Dasilva Als ik dit forum moet geloven zijn de meeste commenters op dat forum laag opgeleide xenofobe PVV-ers...

Bernie2
Bernie221 jan. 2019 - 6:21

Zet ze een witte puntmuts op en deze roze afstammelingen van import bleekscheten staan model voor de drek die openlijk door Trump (die veteranen zoals Mc Cain, probleemloos voor de camera's schoffeert) wordt gesteund. Het lijkt wel de vertegenwoordiging van de groep die de genocide die door hun voorvaderen werd gepleegd op de natives, graag afmaken. Zoals Europese rechtsextremisten graag 'afmaken' wat Hitler zou hebben laten liggen. Goede zaak dat VS'ers massaal woedend reageeren. Jammer dat het vooral het feit betreft dat Nathan Phillips een oorlogsveteraan is en in mindere mate overlevende van de oorspronkelijke bevolking van het land dat de massamoordenaars gevoeglijk VS zijn gaan noemen. Wat voor school zou dit tuig nog in de schoolbanken willen hebben?

Jay K
Jay K21 jan. 2019 - 6:02

Ik vind die politiek van Trump wel goed, maar onmogelijk uit te voeren. Een muur bouwen en alle illegalen eruit. Wie is daar nu niet op tegen. Probleem is dan wel, wat doen we met die 324 miljoen illegalen die Amerika uitgestuurd worden? En heeft Trump sowieso wel enig benul van wat hij zegt? Beseft hij wel dat het land op ongeveer 2,5 miljoen mensen na uit illegalen bestaat?

Sonic2
Sonic220 jan. 2019 - 23:08

Dat heeft niet zoveel met geloof te maken. Dit heeft alles te maken met het zeer agressieve en dictatoriale volk wat achter Trump aan loopt. Dit zul je in Nederland ook krijgen als wij Baudet en Wilders verkiezen. Dan zullen dit soort groeperingen main stream worden. Leer er van mensen. A.u.b. Versla die ziekte die nationalisme heet eens. Het is tijd voor de omkeer.

Spin2
Spin220 jan. 2019 - 22:35

Tim pool geeft een goede uitleg over deze situatie: The Truth About "MAGA Kids" And The Native Americans https://www.youtube.com/watch?v=EZTDIoywwGk

Thomas Toverbal
Thomas Toverbal20 jan. 2019 - 20:43

Grappig te zien hoe sommigen nu er als de kippen bij zijn dit te relateren aan de bekrompen en onverdraagzame cultureel-religieuze achtergrond van deze jongeren die er zeker wat mee te maken heeft, waar er precies zo andere jongeren zijn met een andere onverdraagzame cultureel-religieuze achtergrond die zoals ook hier vergelijkbaar ouderen en anderen belagen en dat dezelfden dat dan in alle toonaarden veroordelen als iemand die relatie legt. Of is dat eigenlijk ook triest en zelfs walgelijk in plaats van grappig?

4 Reacties
Donutz
Donutz20 jan. 2019 - 22:33

De beruchte 'Finnen' (voor groepen die het label 'Marokkanen' niet durven te gebruiken)? Of Polen, of 'echte' Nederlanders? Doet er allemaal niet toe welke groep, als het onverdraagzame lui zijn die geen respect tonen dan zijn ze triest bezig. Onverdraagzaamheid en haat kunnen niet door de beugel.

Vim Schuurmans
Vim Schuurmans20 jan. 2019 - 23:21

Noem jij dan eens een vergelijkbare situatie ? Of bedoel je die gezellige zwarte piet demonstratie waar die papoea vrouw belaagd werd of de hooligans van Eindhoven ? De figuren die Wilders of Baudet als de nieuwe messias zien ? De jongens die de politie aanvallen en gemeentehuizen belagen ? Ik heb wel een Pool gezien die na 1 jaar in Nederland bij een AZC stond te demonstreren want "die mensen horen hier niet". Maar de algehele onverdraagzaamheid neemt zeker toe. Tot er op een gegeven moment een terrorist met een machinegeweer de hoek om komt. Dan zijn we verbaasd dat zoiets kan gebeuren in ons prachtige land.

Thomas Toverbal
Thomas Toverbal21 jan. 2019 - 20:41

@Donutz Ik ben het dus zeker met je eens dat het niet zou moeten uitmaken wat de achtergond is in geval van ernstige overlast, of ook criminaliteit, gepleegd wordt door jongeren met een zelfde achtergrond als deze ondanks dat het een minderheid betreft wel een duidelijke oververtegenwoordiging veroorzaakt in vergelijking met andere bevolkingsdelen. Juist niet om de hele groep zwart te maken maar om de vinger op de zere plek leggen om tot inzicht en aanpak te komen hoe dit verschijnsel wat de hele groep bij velen onterecht een slechte naam bezorgt gericht te bestrijden. @Vim Je helpt niemand, en vooral ook de betrokken bevolkingsdelen niet, waarvan er een oververtegenwoordiging is inzake overlast en criminaliteit, door dit niet te willen onderscheiden. https://www.trouw.nl/samenleving/de-etnisch-culturele-kant-van-criminaliteit-verzwijgen-we-liever~a6c88152/

tempest
tempest22 jan. 2019 - 0:02

Meer dan terecht toch dat mensen dit relativeren? Dit zijn kinderen! Joop heeft gelukkig ook een update erbij gezet, want het lag genuanceerder. Hoe sommige volwassen Amerikaanse beroemdheden tegen deze kinderen tekeer zijn gegaan op Twitter is ronduit te ziek voor woorden. Je snapt waarom rechtste Amerikaanse sites daarmee aan de haal gaan. Voor links Amerika geldt in deze echt “with friends like that, who needs enemies”

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2019 - 19:42

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
msj_meijerink
msj_meijerink21 jan. 2019 - 6:57

=mini Trumpjes

ton14024
ton1402421 jan. 2019 - 9:26

Zie de caps.

Louis6
Louis620 jan. 2019 - 19:16

Heeft er iemand een linkje van de video? Ik zie een wit veld waar die zou moeten staan.

2 Reacties
Redactie Joop
Redactie Joop20 jan. 2019 - 22:24

Dat ligt waarschijnlijk aan je cookie-instellingen. Je moet toestemming geven om social plugins af te kunnen spelen.

koffieleut2
koffieleut221 jan. 2019 - 5:47

Op de tegenhanger van joop staat 15 minuten context. Daar staat ook op hoe de jongeren in het begin worden uitgemaakt voor incest kinderen. Ook niet echt netjes en tevens een prima vonk in een kruitvat van verveelde jongeren die van school moeten protesteren waar ze waarschijnlijk toch al geen zin in hebben.

Vim Schuurmans
Vim Schuurmans20 jan. 2019 - 18:04

Openbaar onderwijs voor iedereen. De school heeft excuses aangeboden maar stuurt zijn kinderen naar een anti-abortus demonstratie. Dat is indoctrinatie, heeft niks met onderwijs te maken dus deze school moet gesloten worden want het gaat gewoon in de doofpot en de volgende keer doen ze precies hetzelfde of erger...minder zal het nooit worden.

OlavM
OlavM20 jan. 2019 - 17:25

Die schaamteloze nitwitterigheid van die katholieke gebrekkig opgevoede jongeren, die een veteraan en bovendien nog inheemse man -die in alle opzichten meer recht heeft op Amerikaanse grond dan die nakomelingen van koloniserende usurpators- zo te beledigen en bespotten! Hoe "great" wordt de VS zo gemaakt! De Trump-tijd is er een van het allerdiepste zinken van menselijke beschaving.

3 Reacties
ton14024
ton1402420 jan. 2019 - 18:25

´´De Trump-tijd is er een van het allerdiepste zinken van menselijke beschaving.´´ En zeker niet beperkt tot/door de VS.

Satya
Satya20 jan. 2019 - 19:55

Als we niet oppassen gaan we op weg naar een nieuw dieptepunt.

OlavM
OlavM20 jan. 2019 - 19:55

@ Ton14024: Mee eens.

Thuiszitter
Thuiszitter20 jan. 2019 - 17:10

Dom puber gedrag, gênant voor de volwassenen.

5 Reacties
tempest
tempest20 jan. 2019 - 18:07

Inderdaad. Best wel onrespectvol, maar wat je zegt: daar zijn het pubers voor. Niks nieuws onder de zon volgens mij. Ook is het van alle tijden om dan de opvoeding van de ouders in twijfel te trekken. Ook deze pubers worden heus volwassen.

ton14024
ton1402420 jan. 2019 - 18:22

Waaronder de ouders? Denk nog eens.

tempest
tempest20 jan. 2019 - 22:14

Ton14024 Ok, .. opvoeding door de ouders... ook goed, maar je snapt sowieso toch wel wat ik bedoel.

ton14024
ton1402421 jan. 2019 - 9:23

Voel je vooral niet aangesproken Tempest, ik reageer op Thuiszitter.

Thuiszitter
Thuiszitter21 jan. 2019 - 13:45

Ton14024 - je zou eens moeten weten wat ik als puber heb uitgehaald waar mijn ouders totaal geen weet van wisten.

Frans_Cobben_Halsteren
Frans_Cobben_Halsteren20 jan. 2019 - 16:37

Gelukkig laten behoudende Katholieke jongeren hun ware rassenhaat zien aan iedereen in de USA(en in de wereld), de racisten moeten goed in het licht komen in een open vrije samenleving!

Ozon
Ozon20 jan. 2019 - 16:05

Met de volgende ceremonie gewoon eigen borden meenemen: “we build that wall 500 years too late”

3 Reacties
ton14024
ton1402420 jan. 2019 - 18:11

Zoek eens op built.

Ozon
Ozon20 jan. 2019 - 20:01

Ton ???? Bedankt voor de correctie! Als je me ook nog in het NLs wilt corrigeren, dan wordt het misschien nog eens wat met m’n d’s en t’s !

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 jan. 2019 - 13:32

voor de Nederlandse d's en t's is er https://onzetaal.nl/taaladvies/d-t-of-dt/

Donutz
Donutz20 jan. 2019 - 14:47

Volgens het CNN artikel (via nos.nl) was er geschreeuw tussen deze scholieren en enkele zwarte jongelui die vervelende dingen naar elkaar riepen. De natives die daar ook kwamen op (het einde?) hun mars probeerden de boel te zussen door tussen de twee groepen te komen. De zielige testosteronbom tieners omsingelden daarop de natives. Blijkbaar ontgaat het de tieners de ironie dat zo'n domme muur -die als doel zou hebben Amerika te beschermen tegen immigrante- nogal schuurt met het feit dat alle non-natives eigenlijk ongewenste migranten (invaders) zijn. Die jongeren hebben dus duidelijk niet het respect voor het land en de mensen dat deze natives wél hebben. "Taitano said the whole incident started when the teens and four young African-Americans, who'd been preaching about the Bible nearby, started yelling and calling each other names. It got pretty intense, Taitano said, so Nathan Phillips, an elder with the Omaha tribe, started playing his drum and chanting what she was told was a healing prayer, to help defuse the situation."

1 Reactie
OlavM
OlavM20 jan. 2019 - 20:08

@ Donutz: [De natives die daar ook kwamen op (het einde?) hun mars probeerden de boel te zussen.....] Misschien probeerden ze zelfs te verbroederen.....:)

DaanOuwens
DaanOuwens20 jan. 2019 - 14:14

Het is het normale gedrag van de achterban van Trump. Dit is manier waarop deze mensen leven, denken en handelen. Niets bijzonders. Dus ook weinig aanleiding om hier verontwaardigd over te doen. Dit gebeurd dagelijks duizenden keren. Veel belangrijker is de vraag wat te doen als ruim 30 % van de inwoners van je land deze visie heeft. Want dit is de norm vanaf Trump tot aan deze mensen. Dit is pocahontas zoals Trump dit gebruikt voor tegenstanders. Daarmee maakt hij duidelijk dat deze mensen niets voorstellen en waardeloos zijn. Minder, veel minder waard dan henzelf. Hoe wil je verder? Wil je nog verder met ze? Welke waarden heb je nog gemeenschappelijk met ze? Wat je niet moet doen is alsof dit een incident is. Het wegkijken hiervan maakt deze mensen nog gevaarlijker, wegkijken en ontkennen wordt door deze mensen gezien als instemming en bijval. Dit is 30 % van de inwoners van de VS, het best te omschrijven als gewoon tuig. Andere woorden zijn hier niet voor.

6 Reacties
Satya
Satya20 jan. 2019 - 20:01

'Het wegkijken hiervan maakt deze mensen nog gevaarlijker, wegkijken en ontkennen wordt door deze mensen gezien als instemming en bijval.' Daarom is het van belang dat fatsoenlijke mensen zich uitspreken. Ik vind de pvv in Nederland hetzelfde niveau halen als de Trump achterban en heb het gevoel dat door de weinig publiekelijke veroordeling deze mensen zich machtig gaan voelen. Het is volgens mij precies zoals jij het omschrijft. Hoe verder? Ik maak me in ieder geval zorgen.

OlavM
OlavM20 jan. 2019 - 20:04

@ Daan Ouwens: [Dus ook weinig aanleiding om hier verontwaardigd over te doen. Dit gebeurd dagelijks duizenden keren.] Des te meer om verontwaardigd te ZIJN, en expliciet tegengas te geven. [Het wegkijken hiervan maakt deze mensen nog gevaarlijker, wegkijken en ontkennen wordt door deze mensen gezien als instemming en bijval.] Nou dan? Dit is in strijd met wat je eerder zegt.

DaanOuwens
DaanOuwens20 jan. 2019 - 20:57

@ OlavM Jij schrijft: en expliciet tegengas te geven. Dat is geheel zinloos. Deze mensen horen je niet eens, je spreekt een andere taal. Je boodschap komt niet over. Deze mensen zeggen dingen als: Best wel onrespectvol, maar wat je zegt: daar zijn het pubers voor. Kortom die hebben hier echt geen probleem mee. Dus je verontwaardiging heeft geen enkele betekenis. Als het enige zin zou kunnen hebben was ik het helemaal met je eens. Jij schrijft: Nou dan? Dit is in strijd met wat je eerder zegt. Nee, ik wil nadenken over wat te doen gezien het feit dat een gesprek geen enkele zin heeft. Je kan deze mensen mijden, je hoeft geen dialoog aan te gaan. Je kan ze toegang verbieden tot bepaalde gebieden. Je kan je afscheiden als staat in de VS. Ik pleit zeker niet voor wegkijken. En zowel hier als in de VS zijn er allerlei opties. Ik wil niet meer wegkijken en ik geloof niet in de zinloze dialoog. Laten we dus eens verder kijken naar andere opties.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker21 jan. 2019 - 10:30

@Daan Uit het laatste nieuws blijkt dat de kwestie en context toch wat anders waren dan we eerst dachten. https://nos.nl/artikel/2268364-leerling-na-beschuldiging-van-treiteren-veteraan-ik-wilde-rust-bewaren.html Misschien is dat aanleiding tot wat zelfreflectie? Zijn we zelf ook niet bevooroordeeld?

OlavM
OlavM21 jan. 2019 - 18:10

@ Daan Ouwens: [Dat is geheel zinloos. Deze mensen horen je niet eens, je spreekt een andere taal. Je boodschap komt niet over......Dus je verontwaardiging heeft geen enkele betekenis..] Je ziet het verkeerd. Dat "tegengas" is helemaal niet gericht op dit soort gespuis, maar op de samenleving als geheel. Racistische uitspraken in media mogen nooit onweersproken blijven. Zo is en wordt actie gevoerd tegen b.v. rassendiscriminatie. Niet met de bedoeling racisten "om te turnen" (die kans is nogal klein, hoewel niet eens totaal verwaarloosbaar, zoals jij kennelijk denkt), maar om het grote publiek te bereiken. En nogmaals: het gaat niet om verontwaardigd DOEN (zoals jij schrijft), maar verontwaardigd ZIJN.

DaanOuwens
DaanOuwens21 jan. 2019 - 18:44

@ raoul 2 Jij schrijft: U benoemt een gevolg, zonder ook maar even naar de oorzaak te wijzen, en dat is behalve heel makkelijk ook nog een totaal nutteloos. Het gevolg zijn dit soort confrontaties de oorzaak is het domme racisme van de Trump aanhang. Ik stel alle relevante vragen. @ Meneer Demesmaeker Jij schrijft: Misschien is dat aanleiding tot wat zelfreflectie? Zijn we zelf ook niet bevooroordeeld? Wel nee. Wat mijzelf betreft, natuurlijk ben ik ook bevooroordeeld. Na vele confrontatie, vele doden en discriminatie is het raar als je niet bevooroordeeld ben. Dus geen zelfreflectie en niemand is perfect. En na nogmaals na het filmpje gekeken te hebben, een ook kijkend naar de gezichten van de jongeren achter Sandman, hecht ik geen enkel geloof aan zijn verhaal. @ OlavM Jij schrijft: Je ziet het verkeerd. Dat “tegengas” is helemaal niet gericht op dit soort gespuis, maar op de samenleving als geheel. Ook dat is onzin. Je hoeft andere niet te overtuigen van het feit dat dit verwerpelijk gedrag is. Je moet er iets aan gaan doen.

Indisch4ever
Indisch4ever20 jan. 2019 - 13:59

Jaja... Make America Great Again.. Is dat herstel van white male chauvinism ?

GMatth52
GMatth5220 jan. 2019 - 13:37

Ongelooflijk, die blanke, katholieke jongeren paren een verbazingwekkende onwetendheid over de Amerikaanse geschiedenis aan een stuitend racisme. Alsof de Verenigde Staten "hun" land zijn. En de heer Philips, Omaha Indiaan, en Vietnam-veteraan, zou daarbuiten moeten blijven. Met Thierry Baudet zijn ze zeker bang voor de "omvolking" van "hun" geboorteland; door de "homeopathische verdunning" van de bevolking met "fremdvölkische" nieuwkomers.

theepot2
theepot220 jan. 2019 - 12:34

Bert Jansen 20 januari 2019 at 11:56 We treiteren net zolang tot hij terug gaat naar het land waar hij vandaan komt dachten ze. Een schoolvoorbeeld van de genialiteit van Trump en zijn aanhang… Beantwoorden U polariseert, dat moeten we niet willen met z'n allen.

4 Reacties
ton14024
ton1402420 jan. 2019 - 18:03

De pot verwijt de ketel..

OlavM
OlavM20 jan. 2019 - 19:59

De theepot maakt ketelmuziek.

Bert Jansen2
Bert Jansen220 jan. 2019 - 21:22

Als ik al polariseer, dan is het "terugpolariseren" in de hoop dat een enkeling daardoor inziet hoe achterlijk zijn polariseren is.

Bert Jansen2
Bert Jansen220 jan. 2019 - 21:26

Overigens is de reactie van koffieleut beter te pruimen dan die van theepot. Maar ja, dat verbaast niet, thee is nu eenmaal verspilling van koffiewater.

Thomas Toverbal
Thomas Toverbal20 jan. 2019 - 12:09

Walgelijk. Beelden en verslagen van oorspronkelijke bejaarde bewoners die door al dan niet terecht aan religie geliëerde jongeren belaagd worden kennen we wel meer en niet alleen in de VS. Zij behoeven harde aanpak en als hun ouders dat zelf niet doen deze ook.

Alison Wong
Alison Wong20 jan. 2019 - 11:36

Maar mensen stemden op Trump omdat ze het zo zwaar hadden als hard werkende 'bezorgde burgers'. Het zijn helemaal geen racisten hoor!

Eric Minnens
Eric Minnens20 jan. 2019 - 11:24

Neokatholicisme.

2 Reacties
the dude
the dude20 jan. 2019 - 18:59

Oude wijn in nieuwe zakken dus...

Eric Minnens
Eric Minnens21 jan. 2019 - 1:16

Nieuwe zakken? Jazeker. Beter nog: nieuwe klootzakken.

broer Dasilva
broer Dasilva20 jan. 2019 - 11:07

Er is maar 1 titel voor deze gasten : respectloos tuig .

1 Reactie
broer Dasilva
broer Dasilva20 jan. 2019 - 23:45

Kan de redactie bovenstaand bericht van mij ook verwijderen ? Ik heb het complete filmpje van 15 minuten gezien en mijn mening is derhalve veranderd dat ik deze jeugd niet alleen meer respectloos tuig wil noemen , maar tevens de "volwassen'' die deze jeugd zelf uitdagen door ze voor alles en nog wat uit te maken .

Bert Jansen2
Bert Jansen220 jan. 2019 - 10:56

We treiteren net zolang tot hij terug gaat naar het land waar hij vandaan komt dachten ze. Een schoolvoorbeeld van de genialiteit van Trump en zijn aanhang...

1 Reactie
koffieleut2
koffieleut220 jan. 2019 - 13:04

:)