Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Katholieke Kerk onder hoogspanning door 'ketterse' paus

  •  
28-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
14941966301_f41459d6eb_z
De Katholieke kerk riskeert een scheuring binnen haar gelederen door de veel te moderne benadering van Paus Franciscus. Dit vindt een grote groep zeer conservatieve Katholieken binnen het Vaticaan. ‘Ze noemen me een ketter,’ zou de hoogste geestelijke binnen de Katholieke kerk hebben gezegd tegen een gezelschap van Jezuïten in Chili, eerder dit jaar.
Hoewel Franciscus overal ter wereld bijval vindt voor zijn relatief progressieve ideeën, zorgt zijn houding voor veel intern gekrakeel. Een open houding tegenover moslims, zorgen om het klimaat en een zachtere toon over echtscheidingen en homoseksualiteit zijn hardliners binnen de kerk een doorn in het oog.
Thomas Weinandy, voormalig stafchef van een theologisch comité van bisschoppen in de Verenigde Staten, beschuldigt zijn paus ervan theologische anarchie te stimuleren. Een andere groep bisschoppen waarschuwt voor een plaag van echtscheidingen als Franciscus op deze weg door gaat. Vorig jaar ondertekenden 200 leraren en priesters een brief waarin hij als ketter werd neergezet – een ongekende beschuldiging.
Adviseurs van Franciscus zouden hem inmiddels hebben geadviseerd hoe dan ook iets te doen met de kritiek om een afscheiding van conservatieven te voorkomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.