Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kate Winslet richt anti-cosmetische chirurgie league op

  •  
19-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
173 keer bekeken
  •  
KateWinslet_300.jpg
Britse actrice wil afrekenen met schoonheidsideaal in Hollywood
De Britse actrice Kate Winslet heeft samen met collega’s Emma Thompson en Rachel Weisz een club opgericht die tegen het cosmetische schoonheidsideaal in Hollywood strijdt. Met de ‘British Anti-Cosmetic Surgery League’ willen ze de druk van de ketel voor jonge actrices die zich later verleiden om toch onder het mes te gaan omdat ze zo denken hogerop te komen in Hollywood.
In The Telegraph zegt Winslet dat ze nooit zal toegeven aan plastische chirurgie.
Het gaat in tegen mijn moraal, de manier hoe mijn ouders mij hebben opgevoed en wat ik zelf beschouw als natuurlijke schoonheid. Ik ben een actrice. Ik wil mijn gezichtsuitdrukking niet bevriezen.
Winslet’s voorkeur voor natuurlijke schoonheid stak ze gedurende haar carrière  niet onder stoelen of banken. Zo was razend toen GQ Magazine haar foto’s voor het blad in 2003 iets te veel bewerkte. Rachel Weisz liet onlangs weten vrouwen die de natuur op zijn beloop laten veel sexyer te vinden. “Mensen die er te perfect uitzien zijn niet sexy of bijzonder mooi.” De 52-jarige Emma Thompsonn gaat al wat langer mee in het vak en sluit zich volledig aan bij Winslet’s standpunt. “Ik wil niet knoeien aan mezelf. Iedereen moet er tegenwoordig dertig uitzien op de leeftijd van zestig.”
cc-foto: jingdianmeinv Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.