Joop

Kassa: Budgetsupermarkten blijken het duurst

  •  
14-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
image2
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Spanveer
Spanveer15 apr. 2019 - 7:35

Cijfers zeggen het meest. Lidl en Aldi afgezet tegen Jumbo en AH: Primaire levensbehoeften zoals melk, brood, groenten 34% duurder bij Jumbo en AH. Luxe artikelen zoals zoutjes (kaasvlinders) bij AH ruim 100% duurder. Kwaliteit bij de scherp geprijsde supers is uitstekend, niets op aan te merken. Opvallend zaken als Aldi, Lidl en Action mogen zich verheugen over de toevoeging "de". Is dat een signaal dat kopers zich met deze zaken vereenzelfigen?

Frits Jansen
Frits Jansen14 apr. 2019 - 15:15

Het is een hele oude truc uit de marketingboekjes: de indruk wekken miserabele service te verlenen, want dan denken klanten dat je goedkoop bent. Ryanair is daarvan het beschamendste voorbeeld. En zuinige Hollanders zijn bereid diep in de buidel te tasten

6 Reacties
koffieleut2
koffieleut214 apr. 2019 - 16:00

Een oude truck uit de door, c merken vergelijken met b merken en dan beweren dat je goedkoper bent.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 apr. 2019 - 17:35

Koffieleut, AH en Jumbo beweren niets. Zij hebben het onderzoek niet gedaan.

LaBou
LaBou 14 apr. 2019 - 19:15

"...AH en Jumbo beweren niets...." Dan moet je toch eens naar de folders c.q.. reclamekreten van de beide bedrijven kijken: https://www.jumbo.com/ . Ze denken zonder onderzoek al te weten dat ze goedkoper zijn. Dat geldt trouwens voor al die anderen ook.

Freek3
Freek316 apr. 2019 - 15:23

[Een oude truck uit de door, c merken vergelijken met b merken en dan beweren dat je goedkoper bent.] a, b, c merken komen allemaal uit dezelfde fabrieken. Ander vormpje andere verpakking en klaar. Er is geen verschil, enkel in prijs. Prima vergelijking.

koffieleut2
koffieleut218 apr. 2019 - 19:08

Freek, jammer dan maar fout. Fabrieken kunnen wel hetzelfde zijn, maar producten zijn anders. De AH luier komt bij de pamperfabriek vandaan. Maar het de hoeveelheid absorberend middel is minder, dus de luier is slechter. Tis maar een voorbeeld, maar zo zijn er vele.

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 apr. 2019 - 8:37

Als vakantiebaan ooit in een ijsfabriek gewerkt als inpakker. De ijsjes waren wel degelijk hetzelfde ook al produceerde de fabriek voor verschillende merken. Het was een nuttige ervaring in meerdere opzichten.

Wappie Kappie
Wappie Kappie14 apr. 2019 - 12:20

Ga maar eens een week lang de goedkoopste producten van een AH, Jumbo of Dirk kopen en dan een week lang de producten van de Lidl of Aldi. (Persoonlijk vind ik de Lidl het beste.) Dan snap je wel waarom deze vergelijking mank gaat en waarom de Aldi en de Lidl in de praktijk wel de goedkopere oplossingen zijn. Veel budget-producten van de grote A-merk supermarkten zijn namelijk niet bepaald lekker, terwijl vooral de Lidl in staat is om wat betreft kwaliteit en smaak je niet te kort te doen.

2 Reacties
BartP2
BartP214 apr. 2019 - 16:57

Uit het onderzoek bleek: Aldi en Lidl zijn juist niét goedkoper. Ze bieden echter wel meer wáár voor het geld. Lekkerder dus inderdaad.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 apr. 2019 - 17:39

Jij haalt twee dingen door elkaar. Smaak en prijs. De prijs is een gegeven, die staat vast. Of Lidl en Aldi de lekkerste producten hebben is een kwestie van smaak, maar de goedkoopste zijn ze niet.