Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Karzai wil Taliban met geld en werk overhalen wapens neer te leggen

  •  
22-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr-Karzai_ChuckHolton_300.jpg

Volgens de Afghaanse president zullen VS en Groot-Brittannië het plan steunen

De Afghaanse president Hamid Karzai wil strijders van de Taliban met geld en werk overhalen om de wapens neer te leggen. Hij zei dat vrijdag tegen de BBC.
Het programma moet worden gefinancierd door de internationale gemeenschap. Volgens Karzai zullen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië volgende week tijdens een internationale conferentie in Londen naar buiten brengen dat ze het plan steunen. Beide landen zouden van mening zijn veranderd. In het verleden zouden ze dergelijk plan nog hebben afgewezen.
Talibanstrijders die de Afghaanse grondwet accepteren, komen voor het project in aanmerking, aldus de president. Aanhangers van al-Qaeda zijn uitgesloten.
De Taliban betalen hun vrijwilligers meer dan de Afghaanse autoriteiten ze kunnen betalen. Lees  hier meer

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

JoopSchouten
JoopSchouten22 jan. 2010 - 8:46

Dit lijkt mij ook de enige juiste manier. De werkeloosheid is zo enorm groot dat dit een van de grootste redenen is dat de Taliban zo'n aanwas heeft en krijgt. Op deze wijze los je dit op en geeft het een ingang naar gesprekken over de toekomst. (Hopelijk.) Nu de rest van die lappendeken Afghanistan bijeen zien te krijgen. Daar heb ik een hard hoofd in. je zou er maar wonen...

PeerJawel
PeerJawel22 jan. 2010 - 8:46

Zodat zij nieuwe Amerikaanse wapens kunnen kopen.... Natuurlijk steunt Amerika dat idee...

Extreme_nuance
Extreme_nuance22 jan. 2010 - 8:46

Misschien een beetje Off-topic: Wist u dat de opiumproductie voor het begin van de Afghanistan-oorlog (2001) op een historische dieptepunt was, en dat deze na de invasie nog nooit zo hoog is geweest? http://www.parliament.uk/commons/lib/research/briefings/snia-05025.pdf (derde pagina) Is geen verrassing natuurlijk, in tijden van oorlog worden de mensen, in de hoop nog wat geld te verdienen, gedwongen om opium te produceren. Maar als je dan de verhalen leest over de CIA en diens connecties met de drugshandel, begint het toch wel te stinken. http://www.mega.nu/ampp/webb.html Hier een filmpje waarin oud-CIA agent Ruppert, de directeur van de CIA confronteert met de drugshandel binnen zijn organisatie: http://www.youtube.com/watch?v=4t3pl5Wxgyg Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat de geplande TAPI (Turkemistan, Afghanistan, Pakistan, India) gasleiding nu onder controle van het Westen staat.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods22 jan. 2010 - 8:46

Hans, Waaruit kwam het inkomen dan voor de oorlog?