Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Kaper EgyptAir blijkt man met liefdesverdriet, het internet reageert

  •  
30-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
high jack
//
Hijacking For Love Did this man go too far in his quest to win back his ex-wife?
Geplaatst door AJ+ op dinsdag 29 maart 2016
De kaper van het EgyptAir toestel die – met behulp van een bomgordel – het vliegtuig dreigde op te blazen, bleek meer aan liefdesverdriet dan terroristisch gedachtegoed te lijden. De reden dat hij het vliegtuig naar Cyprus kaapte, was om een boodschap te sturen naar zijn ex vrouw, die hij namelijk terugwilde.
De bomgordel bleek een combinatie van mobieltjes en kabels in een gordel te zijn. Na zes uur aan de grond werd de ‘kaper’ overmeesterd en meegenomen door de autoriteiten. De Cypriotische president liet dinsdag tijdens een persconferentie weten dat uit onderzoek bleek dat het om een verwarde man gaat.
Nadat de gemoederen bedaard waren en de situatie ongevaarlijk bleek, reageerden Twitteraars op komische wijze met #EgyptAir op de ‘kaping’. In bovenstaande filmpje van AJ kun je een samenvatting zien van de gebeurtenissen maar ook in Nederland kwamen er op Twitter gevatte reacties voorbij.
Nog een ander opmerkelijk feit is de Britse passagier, Ben Innes,  die lachend op de foto ging met de kaper en, uiteraard, ook met lichtsnelheid het internet rondgaat. Zijn verklaring voor zijn daad?
"Ik weet niet zeker waarom ik het deed, ik gooide voorzichtigheid in de wind en probeerde vrolijk te blijven in het aangezicht van gevaar. Ik dacht dat als het een echte bom was, ik toch niets te verliezen had, dus greep ik de kans om hem van dichterbij te bekijken"

Meer over:

kijk nou, terrorisme

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Flipje Tiel
Flipje Tiel30 mrt. 2016 - 20:35

Mazzel dat er genoeg brandstof aan boord was.

Bram Emanuel
Bram Emanuel30 mrt. 2016 - 16:00

"Kaper EgyptAir blijkt man met liefdesverdriet" Volgens de Egyptische autoriteiten is de man ook een crimineel die in de gevangenis heeft gezeten voor oplichting, inbraak en drugs dealen. Waarom mensen klakkeloos het liefdesverdriet-verhaal geloven ontgaat me.

Freeman2
Freeman230 mrt. 2016 - 13:44

Deze foto komt uit het Schotse krant Aberdeen Evening. Terwijl de rest van de passagiers zaten van angst te bibberen, vroeg de vrolijke Schot de "kaper" of ze samen een selfie mochten maken en het is vervolgens helemaal gelukt. Het resultaat ervan is een avond vol vieren met vrienden in zijn stampub in Aberdeen waar hij mocht vertellen aan de hand van de selfie hoe hij het moment heeft beleefd. Elke belevenis is anders.

overlever
overlever30 mrt. 2016 - 11:59

De liefde van de man gaat door de maag. Bomvlinders in je buik hebben. Hij zat met deze liefde behoorlijk in zijn maag. Liefde met een onderbuik gevoel. Deze liefde sloeg in als een bom. Trouw met me, ik ben helemaal de bom. Ik wil wel met je trouwen maar alleen als je me op een originele manier ten huwelijk vraagt. Veel te makkelijk.

omaoeverloos
omaoeverloos30 mrt. 2016 - 11:25

Ik kan de lol hier niet zo van inzien, in eerste instantie zullen de passagiers doodsangsten hebben uitgestaan.

1 Reactie
Flipje Tiel
Flipje Tiel30 mrt. 2016 - 16:37

Dit is ook een soort ontlading van de spanning.

Meta Foor
Meta Foor30 mrt. 2016 - 11:14

het zal niet de eerste zijn die uit luduvudu een einde aan de hele wereld wil maken ... dan wil een bepaalde politieke partij in nederland de gezinshereniging toch wel wat praktischer aanpakken (dat ik daar een behoorlijk deel van mijn belastingen aan moet offeren staat daar los van )

Albert Einstein
Albert Einstein30 mrt. 2016 - 10:32

Blijkens de foto is het dragen van een bomgordel salonfähig geworden.

Mostafa
Mostafa30 mrt. 2016 - 10:18

De liefde gaat toch door de maag, want kijk naar die bomgordels aan zijn buik !

truusbeek2
truusbeek230 mrt. 2016 - 9:52

Totaal niet iets om lollig over te doen. Je zult maar in het vliegtiug zitten, in eerste instantie schik je je de pleuris en dat is ook menigeen in het vliegtuig overkomen. Deze man dient zwaar gestrafd te worden.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik230 mrt. 2016 - 9:11

En zo zie je maar weer: het is de liefde, stommeling. We moeten de grenzen sluiten voor de liefde; alle verliefden moeten het land uit. De Kamasutra is het Mein Kampf van de minnaars. Hoeveel 'crime passionnel' kunnen we nog tolereren? Hoeveel haat-liefde verhoudingen? We moeten de ver-erotisering van onze samenleving een halt toeroepen! Niet wegkijken - zie de fallussymbolen als raketten uit de grond rijzen - niks wegmoffelen. Als ik een kassa-meisje zie met een piercing of een tatoeage of een andere fetisj dan kies ik een andere rij. Kom in verzet!

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович30 mrt. 2016 - 9:03

Met een gekaapt vliegtuig boven Europa vliegen wordt na 9-11 anders op gereageeerd. Deze worden namelijk uit de lucht geschoten. Dat hij naar Cyprus is gevlogen is een geluk bij een ongeluk. De rekening van zijn avontuur mag wel bij hem worden neer gelegd, plus een gevangnis straf van een paar decennia kan ook geen kwaad.

2 Reacties
mulligan
mulligan30 mrt. 2016 - 12:50

Hoeveel passagiersvliegtuigen zijn er dan boven Europa "uit de lucht geschoten" sinds 9/11? Of kunt u mij de directive aanwijzen waarin gewag gemaakt wordt van die verdedigingsstrategie? Cyprus is toch ook Europa? De man mag en zal zijn straf ontvangen, maar "een paar decennia plus kosten" is wellicht iets aan de overtrokken kant. Welke straf wilt u dan nog geven aan mensen die werkelijk kwaad in de zin hebben?

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович30 mrt. 2016 - 17:04

@Mulligan - Hoeveel kapingen zijn er geweest? Geen! Daarom zijn er geen uit de lucht geschoten. Misschien moet je ff een stukje lezen over Airspace safe doctrine Als dit vliegtuig naar bv Duitsland was gevlogen, dan was deze niet aangekomen. Het risico dat deze in een bv kernreactor vliegt word niet genomen. De man heeft een vliegtuig gekaapt, mensen aan boord gegijzeld en dat vind u normaal? Dit soort acties moeten zeer zwaar gestraft worden.

[verwijderd]
[verwijderd]30 mrt. 2016 - 8:19

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink30 mrt. 2016 - 8:59

Erwin, hulp nodig bij dit ambitieuze project? Ik wil wel mee doen, daarbij heeft de familie Meijerink inmiddels héél veel oude GSM's in het bezit.

Nailles
Nailles30 mrt. 2016 - 8:04

Geen enkel begrip of relativering waard wat deze man heeft gedaan door mensen zo de stuipen op het lijf te jagen. Helemaal niet na de types die al zoveel leed hebben aangericht met echte bomgordels. Als je dan een vliegtuig instapt met een nepbomgordel moet je niet bij mij zijn om enige empathie. Er worden overigens regelmatig vrouwen bedreigd, mishandeld of vermoord na afwijzing, en zelfs hele gezinnen vermoord uit "liefdesverdriet" na een scheiding. Ik zou het soort mannen (en vrouwen) die zover gaan vanuit hun frustraties dat ze tot dit soort wandaden plegen, ook al blijken ze loos qua uiteindelijke uitvoering (maar niet qua dreiging en wekken van angst) graag blijvend stevig aangepakt zien.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online30 mrt. 2016 - 10:32

Niks is ongrijpbaar voor humor!

Ulltrafox
Ulltrafox30 mrt. 2016 - 8:04

Ach wat romantisch he? Ik had al het gevoel had dat dit niks met IS te maken had. Want gewone kapingen schijnen iets uit het verleden te zijn. ISIS kaapt niets namelijk, die blazen alleen maar iets direct op. Mischien kunnen we zelfs van ISIS iets leren. Want eigenlijk zou de 2e kamer dit kabinet ook direct op moeten blazen, dwz de stekker eruit.

CharlesdeValois
CharlesdeValois30 mrt. 2016 - 8:03

Een vliegtuig kapen uit liefdesverdriet. Er zou geen vliegtuig meer op de bestemming komen als reizigers zich door hun verdriet lieten leiden.

1 Reactie
Bernie2
Bernie230 mrt. 2016 - 9:36

Grijns, moest ik ook aan denken. Nieuwe routes via Lesbos de Bikini's. Vliegtuigen zijn dan niet aan te slepen. Good business though, wellicht met stevige sponsoring van Tinder (belastingdienst) en Second Love (v/d Staaij)

[verwijderd]
[verwijderd]30 mrt. 2016 - 8:00

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Brave Hendrik2
Brave Hendrik230 mrt. 2016 - 9:14

Liefdes' wegen zijn ondoorgrondelijk.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem30 mrt. 2016 - 7:50

Wie zegt dat dit geen terrorist is? Ze hoeven niet persé moslim te zijn. Ik hoop dat deze gek nog lang in de bak mag zitten.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten30 mrt. 2016 - 10:11

De kans is vrij groot dat deze kaper ook moslim is. Alleen in dit geval is islam niet het leidend motief voor zijn daad. De beste man lijkt in de eerste plaats een verwarde man te zijn gedreven door liefdesverdriet. Ja,ja, vrouwen krijgen ons allemaal gek als het moet. *grinnik*