Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Kannibalisme, helemaal van deze tijd

  •  
12-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
proefkonijnen300.jpg
Presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno (BNN) eten voor het nieuwe programma 'Proefkonijnen' elkaars vlees
Voor het nieuwe televisieprogramma ‘Proefkonijnen’ van BNN hebben Valerio Zeno en Dennis Storm wat vlees uit hun lichaam laten snijden en dat vervolgens van elkaar opgegeten.
Zondagavond tijdens de opnames voor het televisieprogramma zouden de heren elkaars vlees hebben gegeten, dat na de operatie direct was ingevroren. BNN heeft in het verleden eerder programma’s gemaakt met spraakmakende acties (denk: De Grote Donorshow) die achteraf nep bleken.Om duidelijk te maken dat dit geen grapje is twittert Storm op maandag een link naar een video waarop te zien is hoe het vlees bij hem verwijderd wordt:
Interviewers twijfelen bij #proefkonijnen of het allemaal wel écht is, en zo. Nou, bij deze:
Of de heren daadwerkelijk elkaars vlees hebben gegeten laten wij liever in het midden, maar deze beelden spreken in ieder geval voor zich.

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (30)

eeweew
eeweew12 dec. 2011 - 15:58

Laat ze lekker zou ik zeggen. Of komt hier die verschrikkelijke geld discussie weer naar boven?

Klungel2
Klungel212 dec. 2011 - 15:58

Hoe ver gaat een mens om met zijn tronie op de TV te mogen verschijnen? Nou, zó ver dus!

Nossie2
Nossie212 dec. 2011 - 15:58

Ik vind dit aanzetten tot kannibalisme. Straks zien we niet meer dat jaloerse bezitterige types hun vriendin doodschieten maar op eten. En lekkerbekken met weinig geld iemand van de straat plukken om op te eten want in de weilanden zijn bijna geen koeien of varkens meer te vinden. Ik vind dit echt te ver gaan.

sociaaltje
sociaaltje12 dec. 2011 - 15:58

Ach ja de grote Donorshow van een paar jaar geleden, is in de kijkcijfers niet meer overtroffen. Ook spuiten en slikken en try before you die, brachten niet de aantallen kijkers als gehoopt. Dus BNN gaat nog een stapje verder in de race voor de cijfertjes. Gekte!

Uilenspiegel
Uilenspiegel12 dec. 2011 - 15:58

Is dit nou linkse of rechtse tv volgens de PVV en de VVD. Graag kamervragen hierover. En moet BNN nu worden gekort, kom er maar in SGP. Verder zou ik "een leven zoeken" als ik mij zo moest verkopen. Maar goed, ze doen maar, ik weet de uitknop te vinden. Al heel lang trouwens.

inekevl
inekevl12 dec. 2011 - 15:58

De beste opmerking in dit item van DWDD was de uitspraak van Gerard Spong: transplantatie is ook een vorm van kannibalisme. Het is n.l. precies een van de redenen waarom ik tegen orgaantransplantatie ben. Verder is het gewoon pervers. Het is genoegzaam bekend hoe mensenvlees smaakt. Er zijn ongelukken geweest, waarna mensen elkaar uit nood hebben moeten eten. Ook apenvlees werd veel gegeten en dat moet ongeveer hetzelfde smaken als mensenvlees.

Tendele
Tendele12 dec. 2011 - 15:58

Vanzelfsprekend zijn er betere en verstandiger manieren om de aandacht te trekken, dit even terzijde. Wat vooral opvallend, is hoe deze vorm van kannibalisme ons onbewust meesleept tot emotionele hoogtepunten zonder dat wij hierin ook maar iets van onszelf herkennen. Want ook al is het consumeren van een soortgenoot ethisch onverantwoord, buiten het idee op zich, verschilt het bitter weinig van het consumeren van een andersoortige. Laten wij eerst eens goed nadenken over onze eigen vraatzucht en daarmee gepaard gaande abstractie, zoals het dierlijk leed wat hiermee wordt veroorzaakt, alvorens wij ons domweg laten leiden tot uitspraken waarin wij ons ernstig tekort doen.

Bernie2
Bernie212 dec. 2011 - 15:58

Ik vind de discussie die hier al oplaait en straks overal, op voorhand al interessant. Immers, het zegt erg veel over hoe wij mensen over onszelf denken en misschien nog veel meer over onze positie tov. andere dieren. Andere dieren eten wij namelijk probleemloos, hoewel elke subcultuur haar eigen taboes kent (geen hond, varken, koe etc) Maareh...waar blijven we dan met het begrip kannibalisme en hoe kan het dan dat wij het van elkaar peuzelen afwijzen? En...andere dieren? Volgens waanvolgers die vuistdiep in een of andere religie zitten zijn wij helemaal geen dieren, maar God's uitverkorenen. En van God's nageslacht ga je niet zitten vreten. Tenzij het om het lichaam van Christus gaat. Tsja... En zo komt kannibalisme via een reli-achterdeurtje toch weer binnen. Ik vind de discussie nu al leuk..!

lampje2
lampje212 dec. 2011 - 15:58

Walgelijk. Ik vraag mij alleen af hoe gaan wij de stallen noemen waar wij de mensen gaan houden. Megastallen ? Nee dat klinkt niet diervriendelijk hoe noemden ze die kampen ook weer in de tweede wereldoorlog ?

schrijverazazel
schrijverazazel12 dec. 2011 - 15:58

Tja alles voor de kijkcijfers zeg ik dan maar. Ziekelijk in een woord, mag dit eigenlijk wel wettelijk gezien? Kanibalisme is toch verboden?

1 Reactie
eeweew
eeweew12 dec. 2011 - 15:58

Er vallen geen doden en beide partijen verlenen toestemming, waarom zou het niet mogen?

JoopSchouten
JoopSchouten12 dec. 2011 - 15:58

Hannibal Lecter komt straks ook een hapje meëeten en neemt een Chianti mee.

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog12 dec. 2011 - 15:58

En wat tuinboontjes.

Bernie2
Bernie212 dec. 2011 - 15:58

Ik vraag me af wat de diepere bedoelingen (qua zinvolheid) van BNN zijn hier een tv-item van te maken. Naar het schijnt hebben overlevenden van crashes (ver van bewoonde wereld) wel eens hongerig van omgekomen medereizigers gesnoept. Gedetailleerde verslagen over hoe eea. heeft gesmaakt (rauw, gekookt, gebakken?) zijn er niet. En dan zijn er natuurlijk de onverbeterlijke hobbyisten die het gewoon lekker vinden om van een medemens te peuzelen. Bizarre hobby vind ik. Persoonlijk kan ik (naast een emotionele) geen enkel argument vinden waarom mensenvlees niet zou smaken. Blind keuren en we eten het zo weg, wedden? Maar geef mij mijn ribeye maar hoor.

1 Reactie
eeweew
eeweew12 dec. 2011 - 15:58

Zal nog het meest op varken lijken toch?

[verwijderd]
[verwijderd]12 dec. 2011 - 15:58

En mensen zonder televisie missen dit soort dingen gewoon.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger12 dec. 2011 - 15:58

Waar moet deze generatie 'televiezemakers' over 10 jaar toe...en waar gaat het heen. Over 5 jaar gaan we geheid een 'infotainment' show zien waar iemand die het langst in Fukushima verblijft wint.... Mijn kinderen (8 en 9 jaar) kijken al bijna geen televisie meer..met uitzonder van het jeugd nieuws, klokhuis...en het Gordijnpaleis. Computer/tablet/mobiel etc etc hebben de televisie bij de jeugd vtrijwel geheel al overgenomen...althans vanaf een jaar of 8

HenkDeBree
HenkDeBree12 dec. 2011 - 15:58

Normaal 10 zenders geen reet op tv, maar dat moet ik nu terug trekken. Op een zender in ieder geval een stukje reet.

1 Reactie
inekevl
inekevl12 dec. 2011 - 15:58

Hahahahha

MG1968-2
MG1968-212 dec. 2011 - 15:58

Eline, de neo-kanibaal doet het een stuk slimmer. Hij steelt mij het brood uit de mond nog voordat ik het tot vlees heb kunnen verwerken. Er vallen (nog) geen doden en indirect heb we toestemming gegeven maar sommige dingen zijn ook met toestemming om van te walgen. Toestemming of overeenstemming tussen partijen is niet voldoende om het te legitimeren. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsmigrant die hier wel wil werken voor minder dan het minimum. Dan nog blijft degene die te weinig betaald fout. Kanibalisme is gewoon fout. Ook die duitser had toestemming gevraagd aan zijn eten om het te kunnen opdienen.

1 Reactie
eeweew
eeweew12 dec. 2011 - 15:58

Ik vraag het me af. Allereerst zie ik het verband tussen deze (in deze omvang) redelijk onschuldige stunt en het wanbestuur van dit kabinet niet. Als het om echt kannibalisme gaat snap ik je punt wel, iemand volledig opeten is moord, en daarom af te keuren. Maar dit is toch geen moord? Dit is onschuldige (misschien ietwat lugubere) nieuwsgierigheid, en geen van beide partijen gaat hier op de lange termijn een nadeel van ondervinden. Nu komt natuurlijk de vraag waar de grens ligt, dit is voor mij als zeer liberaal persoon (behalve op sociaal economisch gebied, maar daar gaat het nu niet over) zeer lastig. Ik en ook voorstander voor euthanasie voor mensen die hun leven als voltooit zien, uiteraard na verschillende goede gesprekken met deze personen en enige bedenktijd. Waarom mag dan niet iemand zin been laten opeten? Ik kan het niet beargumenteren, aan de ene kant vindt ik dat iedereen mag doen wat hij wil, zolang hij anderen daar niet mee lastig valt, maar aan de andere kant kunnen mensen hele stomme beslissingen nemen en moeten ze in sommige gevallen gewoon tegen zichzelf beschermd worden. En zoals ik bij de ouderen die hun leven wensen te beëindigen nog aan kan komen met een goed gesprek is dat hier uiteraard niet mogelijk. En zonder dat ik er een argument voor heb zegt iets in mij dat je op dit gebied niet veel verder kan gaan dan ze hier doen. Maar het is verschrikkelijk dat ik dat niet kan beargumenteren. Tot zover dit enigszins warrige inzicht in mijn gedachtegang.

JoopSchouten
JoopSchouten12 dec. 2011 - 15:58

http://www.youtube.com/watch?v=PubFjwISUZ4 Eet smakelijk.

2 Reacties
eeweew
eeweew12 dec. 2011 - 15:58

Gatver, zenuwweefsel. Dat eet je toch niet!

Nikos2
Nikos212 dec. 2011 - 15:58

Heerlijk stukje. :)

7731BK11
7731BK1112 dec. 2011 - 15:58

Heb een jaar geleden het plan gehad over te stappen naar VARA, maar toen gingen ze fuseren met die walgelijke BNN, die onze jeugd zo fijn voorlichting geeft in seks en drugs. Toen hoefde het voor mij niet meer. En bij dit kannibalistische programma is dat voor mij voorgoed uitgesloten. Misselijkmakend.

1 Reactie
olavl
olavl12 dec. 2011 - 15:58

In één woord geweldig, dat programma Spuiten en slikken. Zo dwingen ze ouders met hun kinderen te praten over die onderwerpen. Je kan niet voorkomen dat ze ermee in aanraking komen dus zal je ze moeten voorlichten. Ook over de uitwassen, ja.

ColorHugo949
ColorHugo94912 dec. 2011 - 15:58

Ziek!

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten12 dec. 2011 - 15:58

Net ouwe Kelten. Dat waren ook koppensnellers. Bij toeval vond ik deze goede site: http://aplaisancewithmossflower.blogspot.com/2009/04/celtic-myths.html Ik kon hier niet zo snel het 'koppensnellers gedeelte' vinden. Wel goeie info. In deze uithoek zijn we oorspronkelijk een mix van Kelten en Germanen. Dat vind ik wel bijzonder. Misschien heeft Denis Keltische voorouders en werd zijn oeroud instinct wakker. : )

[verwijderd]
[verwijderd]12 dec. 2011 - 15:58

Het is volgens mij niet zo gek dat een meerderheid van de bevolking de bezuinigingen bij de publieke omroep toejuicht.

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog12 dec. 2011 - 15:58

Ja, en wat fijn hè dat we toch al die oerdegelijke en ultra-inhoudelijke commerciële omroepen hebben. ;-)