Joop

Kandidaten voorzitterschap PvdA bekend

  •    •  
07-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvda_rene_300.jpg
Groninger en Feijenoorder nemen het op tegen favoriet Spekman
Tweede Kamerlid Hans Spekman die de partij van zijn grachtengordel-imago wil ontdoen moet de strijd aangaan met Groningse afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt (64) en de dagelijks bestuurder van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord René Kronenberg (40).
Boekhoudt zegt op de site van de afdeling Groningen :
Ik vindt (sic) dat de partij weer meer zichtbaar moet zijn in de maatschappij, met name op het lokale vlak omdat daar de kern en ruggegraat van de vereniging ligt. Naar mijn mening moeten we meer aan permanente campagne doen, in de stad meer zichtbaar zijn en met name in de wijken.
Daarnaast moeten we de komende tijd nadrukkelijk gebruiken om nieuwe talenten te scouten en klaar te stomen voor functies in de partij en in de gemeenteraadsfractie. Verder moet het inhoudelijk debat weer in de afdeling plaatsvinden, en dit voordat er besluitvorming over plaats vindt in de kamer of de gemeenteraad. Verder wil ik mijn ervaring koppelen aan jong talent en enthouisiasme (sic) om zo te komen tot een actieve partij, die zorgt dat de stad weer van de PvdA wordt. 
Op de video René Kronenberg tijdens de verkiezingscampagne in 2010. Hij publiceerde ook een nadere toelichting op zijn kandidatuur.
Zondag sloot de termijn waarop kandidaten zich beschikbaar konden stellen. 21 december wordt bekend gemaakt wie er door de leden is gekozen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

JoopSchouten
JoopSchouten7 nov. 2011 - 13:33

Trek een denkbeeldige vette rode lijn van Grunningen via Mokum tot aan Rotjeknor. Dan vanaf de Marinestad in het noord-westen via Mokum tot aan Maastrich ... Wat krijg je dan ?

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil7 nov. 2011 - 13:33

Een swastika ? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/63/HinduSwastika.svg/142px-HinduSwastika.svg.png

hannogroen
hannogroen7 nov. 2011 - 13:33

Een K.

[verwijderd]
[verwijderd]7 nov. 2011 - 13:33

Ik denk dat het Spekman wordt, maar René Kronenberg is een goede tweede.

1 Reactie
Nikos2
Nikos27 nov. 2011 - 13:33

Met je eens.

Yggdrasil
Yggdrasil7 nov. 2011 - 13:33

Ik vindt dat ook.

1 Reactie
Joeri2
Joeri27 nov. 2011 - 13:33

Ik vind dt ook lastig. Gelukkig mag je in nederland alleen een mening als je (amsterdams) kunt spellen.

[verwijderd]
[verwijderd]7 nov. 2011 - 13:33

Behalve SPekman is er niemand die voorzitter wil worden van de pvda. De kandidaatstelling van de onbekenden is daar tekenend voor.

1 Reactie
Joeri2
Joeri27 nov. 2011 - 13:33

Hahaha... Bijd e pvv moet verder iedereen gewoon z'n kop houden. Als hero meer democratie wil blijkt het gewoon een publiciteitsstunt.

Gelijkhebber
Gelijkhebber7 nov. 2011 - 13:33

Mocht Spekman voorzitter worden van de PvdA dan wordt zijn eerste taak de partijleden uitleggen wat de verschillen zijn met de SP. Waarom zou je lid blijven van de Spekman-PvdA als je het echte socialisme bij de SP kan klrijgen?

1 Reactie
Coropa
Coropa7 nov. 2011 - 13:33

Volgens mij is dat niet zo moeilijk om uit te leggen. Beide partijen zijn namelijk niet socialistisch. Zelfs ze rangschikken onder de sociaal democratie verdient nuance. Eigenlijk zijn het de wasverzachters van het kapitalisme. Kapitalisme mag wel, maar niet te erg. Oh ja, het verschil tussen de SP en de PvdA is: de solidariteit van de SP houdt op bij de grens.