Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kandidaat-Kamerlid BBB trekt zich terug na ‘pogingen tot beschadiging’

  •  
19-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2564 keer bekeken
  •  
bbbgresel

Afbeelding: screenshot BBB-video

Toine Gresel, de beoogde nummer 27 van BBB, heeft zich teruggetrokken als kandidaat-Kamerlid. “Op het moment dat sommigen je op iedere (on)mogelijke manier proberen te beschadigen houdt het op”, motiveert de Maastrichtenaar zijn besluit tegenover 1Limburg.

Het nieuwsplatform meldt dat er “volgens bronnen binnen de BBB 'nieuwe informatie' bij de partij zou zijn binnengekomen” over Gresel. “Na een gesprek tussen Gresel en het BBB-partijbestuur in Deventer, zou de Maastrichtenaar besloten hebben om de eer aan zichzelf te houden en om zich niet meer beschikbaar te stellen.

De oud-burgemeester en voormalig CDA’er is niet onomstreden, schrijft De Limburger. “De in Stramproy geboren en tegenwoordig in Maastricht wonende Gresel vertrok in 2015 als dijkgraaf van het waterschap Peel en Maasvallei na een vermoeden van belangenverstrengeling. Ook eerder als burgemeester van Heerlen raakte hij in opspraak, omdat een bevriende aannemer hem financieel zou hebben geholpen bij een verbouwing. Het bewijs daarvoor werd niet geleverd, maar de kwestie leidde toch tot zijn vertrek. Of de door hem genoemde pogingen tot beschadiging specifiek met die kwesties te maken hebben, houdt de voormalige CDA’er voor zich.

Gresel was net als BBB-kopstukken Caroline van der Plas en Mona Keijzer lid van het CDA, een partij die vaak in opspraak komt door integriteitsaffaires. Namens de christendemocraten was hij burgemeester van Nistelrode, Sint Anthonis, Dronten en Heerlen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.