Joop

Kandidaat-Kamerlid BBB trekt zich terug na ‘pogingen tot beschadiging’

  •  
19-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2333 keer bekeken
  •  
bbbgresel

Afbeelding: screenshot BBB-video

Toine Gresel, de beoogde nummer 27 van BBB, heeft zich teruggetrokken als kandidaat-Kamerlid. “Op het moment dat sommigen je op iedere (on)mogelijke manier proberen te beschadigen houdt het op”, motiveert de Maastrichtenaar zijn besluit tegenover 1Limburg.

Het nieuwsplatform meldt dat er “volgens bronnen binnen de BBB 'nieuwe informatie' bij de partij zou zijn binnengekomen” over Gresel. “Na een gesprek tussen Gresel en het BBB-partijbestuur in Deventer, zou de Maastrichtenaar besloten hebben om de eer aan zichzelf te houden en om zich niet meer beschikbaar te stellen.

De oud-burgemeester en voormalig CDA’er is niet onomstreden, schrijft De Limburger. “De in Stramproy geboren en tegenwoordig in Maastricht wonende Gresel vertrok in 2015 als dijkgraaf van het waterschap Peel en Maasvallei na een vermoeden van belangenverstrengeling. Ook eerder als burgemeester van Heerlen raakte hij in opspraak, omdat een bevriende aannemer hem financieel zou hebben geholpen bij een verbouwing. Het bewijs daarvoor werd niet geleverd, maar de kwestie leidde toch tot zijn vertrek. Of de door hem genoemde pogingen tot beschadiging specifiek met die kwesties te maken hebben, houdt de voormalige CDA’er voor zich.

Gresel was net als BBB-kopstukken Caroline van der Plas en Mona Keijzer lid van het CDA, een partij die vaak in opspraak komt door integriteitsaffaires. Namens de christendemocraten was hij burgemeester van Nistelrode, Sint Anthonis, Dronten en Heerlen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Huub53
Huub5320 sep. 2023 - 9:49

Wanneer is er wel en wanneer niet sprake van belangenverstrengeling? Ik krijg geen zelf geen scherpe grenzen geformuleerd. Bijna ieder besluit heeft ook invloed op eigen belangen. Niemand is belangeloos. Je kunt iedereen met vermoedens van belangenverstrengeling beschuldigen. Richard de Mos is een voorbeeld. Kan me het besluit van deze man goed voorstellen. Bij mij is hij niet op voorhand schuldig.

1 Reactie
onyxcumulus
onyxcumulus20 sep. 2023 - 10:05

Belangenverstrengeling: https://www.encyclo.nl/begrip/belangenverstrengeling Misschien helpt dit je...

Jan Wijn
Jan Wijn19 sep. 2023 - 23:38

Gresel heeft in het verleden door zijn handelen zich beschadigt. Hij is voor zijn daden verantwoordelijk, niet een ander.

RaymondenJoop
RaymondenJoop19 sep. 2023 - 20:40

De angst voor de BBB zit er goed in. Nergens voor nodig als je verhaal klopt.

1 Reactie
BrotherV
BrotherV20 sep. 2023 - 8:21

Hoe kom je daar bij? Het is gewoon een belachelijke club en gaat vanzelf weer weg.

EenMening3
EenMening319 sep. 2023 - 19:55

Het zou goed zijn als de media het verleden van alle personen op de kandidatenlijsten minutieus doorspitten om op die manier de rotte appels er op tijd uit te halen.

Farmer3.0
Farmer3.019 sep. 2023 - 16:18

CDA, Limburg, Katholieken, Openbaar bestuur en belangenverstrengeling. Lastige combinatie

4 Reacties
MG1968-2
MG1968-219 sep. 2023 - 19:18

Binnen het openbaar bestuur kent het CDA in Limburg nogal wat belangenverstrengelingen. Belangenverstrengelingen en CDA zijn twee-eenheid binnen het openbaar bestuur in het katholieke zuiden. Katholieken in het openbaar bestuur is garantie voor belangenverstrengelingen, het bewijs is te vinden in bij het CDA in Limburg. Lastig? Nou nee. Nog oneindig veel combinaties mogelijk hoor. Verstrengelingen in het openbaar zijn verboden door het provincie bestuur in het fundamentalistisch katholieke Limburg.

MG1968-2
MG1968-219 sep. 2023 - 19:22

*Verstrengelingen in het openbaar zijn verboden door het provincie bestuur in het fundamentalistisch katholieke Limburg. Verstrengelingen in het openbaar zijn verboden door het provinciebestuur vanwege conflicterende cda-belangen in het fundamentalistisch katholieke Limburg.

MG1968-2
MG1968-219 sep. 2023 - 19:23

@Farmer Zucht, moet ik het toch toegeven. Lastige combinatie... ^^^^

EenMening3
EenMening319 sep. 2023 - 19:46

Het corrupte deel van het CDA is inderdaad Roomsch en is gesitueerd in Limburg en de Roomsche delen van Noord-Brabant.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai19 sep. 2023 - 15:17

Ik ken de man niet, maar dat beschuldigen en beschadigen van mensen vanuit een anonieme positie moet afgelopen zijn. Hier ook, er worden voorvallen en beweringen naar buiten gebracht waar geen bewijzen voor zijn. Ik persoonlijk heb daar een ontzettende pesthekel aan. Ga u schamen!

2 Reacties
Martin van der Linde
Martin van der Linde19 sep. 2023 - 17:05

Het is een waarschuwing, de man heeft een dubieus verleden. Geen enkele partij kan het risico nemen zo iemand toe te laten. De nieuwe bestuurscultuur geeft allerlei volk toegang tot de macht. Veel nieuwe partijen en een leegloop in de kamer geeft hen een kans. De laatste keer dat we zoiets zagen was bij de lpf, PVV, 50+ en FvD. Nou, dat hebben we geweten.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai20 sep. 2023 - 9:04

@ Martin van der Linde Wel als ik lees : “De in Stramproy geboren en tegenwoordig in Maastricht wonende Gresel vertrok in 2015 als dijkgraaf van het waterschap Peel en Maasvallei na een VERMOEDEN van belangenverstrengeling. Ook eerder als burgemeester van Heerlen raakte hij in opspraak, omdat een bevriende aannemer hem financieel ZOU HEBBEN GEHOLPEN bij een verbouwing. HET BEWIJS DAARVOOR WERD NIET GELEVERD, maar de kwestie leidde toch tot zijn vertrek. Of de door hem genoemde pogingen tot beschadiging specifiek met die kwesties te maken hebben, houdt de voormalige CDA’er voor zich.” Sorry hoor dus Martin van der Linde niets bewezen maar dan ook niets. Gewoon niet doen dus, gewoon de feiten.