Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Kamp neemt Groningers op gasbel niet serieus'

  •  
17-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
heite300.jpg
Groningers de straat op …. Minister Kamp vermindert gaswinning, maar niet genoeg
Aan tafel bij Pauw zeggen Annemarie Heite en Derwin Schorren, wiens huizen schade opliepen door de aardbevingen in Groningen als gevolg van gaswinning, dat minister Kamp veel te weinig doet voor de Groningers. Hij is vooral gericht op de gevolgen van gaswinning en het repareren van schade, maar denkt niet aan het voorkomen van problemen. Woensdagavond gingen 500 Groningers de straat op om te protesteren tegen het besluit van Kamp om de gaswinning in hun provincie iets terug te dringen. Dit is niet genoeg volgens de inwoners.
De enige oplossing volgens de Groningers is het stoppen met de boringen. Zelfs daarna zal het nog wel even duren voordat de bevingen stoppen. De mensen zijn bang: niet alleen voor schade aan hun huizen en cultureel erfgoed, maar vooral voor de veiligheid van zichzelf en hun kinderen.
Kamp belooft 3000 woningen te zullen repareren, maar na een inspectie blijkt dat men al blij moet zijn als er 500 woningen gerepareerd kunnen worden.
Jan Vos, Tweede Kamerlid voor de PvdA, haalt het voorbeeld aan van een ouder die bang is het wiegje van haar kind te dicht bij de muur te zetten waaraan een fotolijst hangt: die kan er bij een onverwachte beving immers zomaar vanaf vallen.
Kamp heeft aangekondigd de gaswinning van 40 miljard kuub terug te brengen naar 39,3 miljard. Toch is dat niet genoeg. Heite en Schorren zeggen dat het een ramp is die veroorzaakt is oor mensen. De kans op bevinden blijft bestaan. Zij willen dat er richtlijnen komen en meer transparantie zodat inwoners weten waar ze aan toe zijn. “Mensen staan in de kou”, aldus Heite.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.