Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamervoorzitter 'weigert' Marine Le Pen te ontmoeten

  •  
08-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lepen.jpg
Politiek leider Front National niet in de Kamer uitgenodigd door Anouchka van Miltenburg...Wilders noemt Kamervoorzitter Van Miltenburg 'kleinzielig en laf'
Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg weigert partijleider Marine Le Pen van het Franse Front National in de Tweede Kamer te begroeten.
Dat heeft Geert Wilders vrijdag via Twitter laten weten. De PVV-leider noemt de opstelling van Van Miltenburg ‘kleinzielig en laf’, maar volgens een woordvoerder van Van Miltenburg is er niets bijzonders aan de hand en is dit gewoon de reguliere gang van zaken:
De voorzitter verwelkomt alleen gasten die door de Kamer zijn uitgenodigd. Dat is altijd zo geweest. Le Pen is geen gast van de Kamer, maar van Wilders. Gasten van individuele Kamerleden worden niet door de voorzitter verwelkomd,” aldus de woordvoerder.

Volgende week komt Marine Le Pen naar Nederland op uitnodiging van de PVV-leider. Wilders is op zoek naar politici met wie hij een politiek blok kan vormen in het Europees Parlement om zo een sterkere stem tegen de EU te vormen. Op Twitter noemt Wilders de opstelling van Van Miltenburg ‘kleinzielig en laf’. Komende woensdag geven Wilders en Le Pen samen een persconferentie. Over haar komst en hun plannen zei Wilders onlangs in het programma Nieuwsuur :
Partijen als Front National en de PVV kunnen de eurofiele elite bij de Europese verkiezingen wat toontjes lager laten zingen.
RTEmagicC_tweet_wilders.png

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (40)

Platon
Platon8 nov. 2013 - 17:35

Heer Wilders, de conventies zijn heel helder: als de heer van der Staaij zijn schoonmoeder uitnodigt zal zij niet ontvangen worden door de kamervoorzitter. Als de Kamer de schoonmoeder van de heer van der Staaij zo belangrijk/ interessant, etc vindt om haar als Kamer uit te nodigen, zal zij ontvangen worden door de Kamervoorzitter. Dat begrijpt de heer van der Staaij en zal dat nooit als kleinzielig en laf betitelen. Dat doen alleen kleinzielige en laffe mannetjes.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa8 nov. 2013 - 17:35

Le Pen mag blij zijn als zij het land binnen wordt gelaten, want haar vriendje Wilders moet England wel vergeten. Weet u het nog? PVV-leider Geert Wilders is de toegang geweigerd tot Groot-Brittannië, Hij was uitgenodigd door een lid van het Britse Hogerhuis om zijn anti-Koranfilm Fitna in het parlement te vertonen. Dat zou op een donderdag van 2009 gebeuren, maar Wilders heeft te horen gekregen dat hij niet welkom was.

Nachtegaaltje
Nachtegaaltje8 nov. 2013 - 17:35

Het zijn verwarrende weken. Ik begin Han van der Horst sympathiek te vinden en nu doet Anouchka van Miltenburg iets wat ik wel bewonder! Ik zal blij zijn als 2014 is aangebroken!

jaapvos
jaapvos8 nov. 2013 - 17:35

De kamervoorzitster heeft groot gelijk want met fascisten moet je niet praten........ (deze regel/mening had ik precies zo op de website van de telegraf opgegeven & hij werd niet geplaatst vanwege hun huisregels, ja, je mag natuurlijk hun stokpaardje, de pvv niet in verband brengen met fascisme.....)

Gogol
Gogol8 nov. 2013 - 17:35

Kleinzielig en goedkoop van wilders om verongelijkt te doen over iets dat gewoon procedure is.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa8 nov. 2013 - 17:35

De enige vriendjes van Wilders die zeer welkom zijn in onze parlement, trouwens heeeeeel graag hoor, dat zijn zijn onzichbare finaciers. De hele Nederland wil graag hen leren kennen en een hand aan ze geven!! Vindt u het niet wat??!!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa8 nov. 2013 - 17:35

Correctie. ik bedoelde : onzichtbare financiers.

Sarah45
Sarah458 nov. 2013 - 17:35

Wilders jongen, je gaat helemaal niks bereiken en weet je waarom? Omdat niemand zich meer laat mobiliseren. We whatsappen liever of lekker ouwebetten op het Viva forum. Risico's nemen? Neuh, voor geen enkele partij, en ook niet voor een pias zoals jij...

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten8 nov. 2013 - 17:35

Beetje dom van van Miltenburg (partijkenmerk...;-)..?) Keep your friends close, but your enemies closer

Zjenny
Zjenny8 nov. 2013 - 17:35

Als ik nu kijk wie gewoon niet goed leest, dan is meer dan de helft van de reacties hier onzin.

msj_meijerink
msj_meijerink8 nov. 2013 - 17:35

Typische Geert roeptoeterij. En we gaan weer over tot de orde van de dag.

Biomoos
Biomoos8 nov. 2013 - 17:35

Nou Geert, maak er geen probleem van jongen en ga naar voren tot de microfoon en verwelkom haar zelf, je hebt dat laf stelletje van de VVD niet nodig daarvoor.

[verwijderd]
[verwijderd]8 nov. 2013 - 17:35

Ach ja, de marsroute van onze politieke 'elite' is richting EU afgrond. Zij hebben geen last van banenverlies en werkloosheid, na zes maand bijstand, door solidariteit met Polen, Roemenen, en wat dies meer zij. Zie het betoog van PvdA kandidaat lijsttrekker Baruch hier bij Joop.

1 Reactie
c414715
c4147158 nov. 2013 - 17:35

Misschien iets voor jou, Luc?

Marlene2
Marlene28 nov. 2013 - 17:35

Het o zo gastvrije Nederland, maar niet heus. Marine mag het land nog wel in?

3 Reacties
c414715
c4147158 nov. 2013 - 17:35

Ze mag net zoveel in Nederland als de eerste de beste Poolse aspergeplukker.

Sonia2
Sonia28 nov. 2013 - 17:35

Ik zou zeggen graag, en dan gaan we haar net zo behandelen als dat zij bepleit voor Franse immigranten.

Gogol
Gogol8 nov. 2013 - 17:35

Ze mag zelfs de Tweede Kamer in, en niet eens slechts op het balkon. Een privilege dat ze krijgt als gast van wilders. Ze krijgt alleen niet het privilege te worden begroet door de Kamervoorzitter, aangezien ze ook niet een gast *is* van de Kamervoorzitter. Daar moeilijk over doen is kleinzielig en goedkoop.

[verwijderd]
[verwijderd]8 nov. 2013 - 17:35

Ach... Laten wij als PVV ons beperken tot politieke inhoud en vooruitgang, veel belangrijker.

4 Reacties
Gogol
Gogol8 nov. 2013 - 17:35

Ja dan ben je als pvv ook lekker snel klaar. Sorry, makkelijke sneer. Ik waardeer je houding, Wim, maar ik hoop voor jou dat je er snel achter komt dat het spreekwoord 'veel geschreeuw en weinig wol' zeer van toepassing is op de pvv.

joke1975
joke19758 nov. 2013 - 17:35

ja, doe dat.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen8 nov. 2013 - 17:35

"Wij als PVV"? Het is toch "ik als PVV"? Want het is toch een éénmans partij? U kunt er helemaal niet bij horen. U kunt het hooguit eens zijn met een deeltje van die 7 A4-tjes, met daarin ruim 60 nationale bevoegdheden, dat "Hun Brussel ons Nederland heet. Want als u het met alles eens bent moet wel heel erg uitkijken in Nederland. Oppassen wat u zegt, oppassen waar u bent, oppassen wie u kent en oppassen wat u denkt. Van Brussel hoeft u niet bang te zijn, want de meeste punten in het "programma" zijn nationaal beleid en daar gaat Brussel niet over. Beter nog, Brussel en Straatsburg waken over uw vrijheid die in die 7 A4-tjes te grabbel worden gegooid. Lees die tekst nog maar eens goed na en vertaal het eens naar uzelf. Als u dan tot de conclusie komt dat het uzelf nooit kan raken, heeft u naar mijn mening geen prettig en vrij leven of u bent naïef.

itsme3
itsme38 nov. 2013 - 17:35

Welke inhoud? Overal tegen zijn is geen inhoud.

ElChe
ElChe8 nov. 2013 - 17:35

Europese steden herdenken de Kristallnacht van 9 op 10 november. En wilders nodigt iemand uit die daar niet vies van is. http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3541539/2013/11/08/Europese-steden-herdenken-Kristallnacht.dhtml

1 Reactie
Marlene2
Marlene28 nov. 2013 - 17:35

Beetje flauw om haar als dochter het antisemitische gedachtengoed van Jean-Marie aan te rekenen. Volgens Marine zijn de concentratiekampen van de nazi's juist het summum van barbarij.

[verwijderd]
[verwijderd]8 nov. 2013 - 17:35

Toen moordenaar Poetin Nederland bezocht, weinig weerwoord op Joop. Zoiets van met twee maten meten?

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 nov. 2013 - 17:35

Inderdaad dat is met twee maten meten. Wat verder natuurlijk niet betekend dat je dus vriendelijk le Pen een handje moet geven.

toshiba
toshiba8 nov. 2013 - 17:35

Los van t feit dat er t nodige tegen is geprotesteerd is wel het verschil dat Poetin als staatshoofd hier op officieel bezoek was. Le Pen komt gewoon een kopje koffie drinken met Wilders. Daar is niets officieels aan. Van Miltenburg heeft gewoon gelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]8 nov. 2013 - 17:35

Ik ben tegen Marine Le Pen. Dat is duidelijk, maar ze is wel democratisch gekozen door de Fransen. Anouchka van Miltenburg handelt als voorzitster zeer ondemocratisch en is ongeschikt als kamervoorzitster. Dan kan Nederland en onze koning de halve wereld niet meer ontvangen of bezoeken.

1 Reactie
joke1975
joke19758 nov. 2013 - 17:35

Lees het hele artikel. Le Pen is een gast van Wilders, ze is niet uitgenodigd door de tweede kamer. De voorzitter begroet alleen gasten van de tweede kamer en niet die van kamerleden; anders blijft ze ook bezig. Ze maakt dus voor Le Pen geen uitzondering; dit is gewoon standaard. Wilders wil dat er een uitzondering wordt gemaakt.

Bernie2
Bernie28 nov. 2013 - 17:35

Natuurlijk heeft een fascistoïde smeerlap niets in een democratisch huis te zoeken. Ze is dan ook niet uitgenodigd door de democratische politiek. Natuurlijk niet. Wat de dito fascistoïde Wilders er dan wel te zoeken heeft en niet achter de tralies zit is mij nog steeds een groot raadsel. Niks Tweede Kamer dus. Zal voor dit besmuikte duo waarschijnlijk uitlopen in een gezellige stadswandeling, omringd door 6 vervaarlijk uitziende kleerkasten van torenhoog sportschoool gehalte. Met een kleine stop voor het onvermijdelijke broodje shoarma en optioneel een stief kwartiertje kopvoddenrukken in de Schilderswijk. Om de dag gezellig af te sluiten in Wilders' vrijstaande bomvrije bunker aan het strand. In bunkers bloeien mooie dingen op.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger8 nov. 2013 - 17:35

Nou, Wilders is ook geen fascist. Dat is het probleem juist. Dan zou Wilders (de PVV) allang verboden zijn als beweging.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman8 nov. 2013 - 17:35

Het zou ook belachelijk zijn als iedere gast die door een willekeurig Tweedekamerlid is uitgenodigd ook als gast van de Tweede Kamer zou moeten worden ontvangen. Wie denkt Wilders eigenlijk dat hij is?

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger8 nov. 2013 - 17:35

Een lange urine leider (ook wel bekend als ...) Als (kuch) volksvertegenwoordiger heeft Wilders zelf menigmaal geweigerd afgevaardigden van allerlei org. te ontmoeten

boswachter2
boswachter28 nov. 2013 - 17:35

Artikel uit Geenstijl dat de spijker op de kop slaat. Binnen geploft in de mailbox: de aankondiging voor volgende week van een gesammt-Presser van De Grote Blonde Greet met Marine Le Pen, dochter van de beruchte Jean-Marie L'Antisémiet. In het land zijn diverse kranten- en NPO-redacties onmiddellijk bijeen geroepen om een bijpassend programma voor komende week te bespreken. Dankzij drones, een dealtje met de NSA en de onvoorzichtige omgang van oudmediale NPO-redacteuren met hun email (Paul Witteman beveiligt zijn outlook met het wachtwoord 'Exota' - kostte maar drie minuten om daar in te komen), heeft GeenStijl alvast een ruwe eerste versie van het collectieve mediaoffensief voor komende week weten te bemachtigen*. Waarschuwing: het is nogal zuur. Het Goed Volk begint al op maandag te stoken. In de Azijnbode zal columniste Sheila Sitalsing zich afvragen hoe populistisch rechts in Europa zo naar elkaar toe kon groeien. Ze zal in haar punchline-alinea op niet-cynische wijze pogen om uitdrukkingen over 'communicerende vaten' en 'druppels die emmers doen overlopen' luchtig samen te binden. 's Middags durft NRC te denken in een anoniem hoofdredactioneel (door Folkert Jensma). Daarin zal de krant betogen dat het kruipende gif van de Europese onderbuik schadelijk is voor het vertrouwen in de Europese Unie. 's Avonds zal EenVandaag een relatief objectieve 'Marine Le Pen wie-is-dat-nou-precies'-biografie uitzenden, waarna DWDD een woedende Frœnk von der Lúnden zal laten fulmineren tegen de teloorgang van het fatsoen in Nederland én Europa. Dit overigens zónder hem op voorhand te vertellen waarom hij dat precies moet doen. We moeten toegeven, Dieuwke Wynia, dat is best een geinige touch!

1 Reactie
c414715
c4147158 nov. 2013 - 17:35

Denk je aan de auteursrechten? Niet alleen de bron, maar ook de schrijver noemen. En daarbij, het auteursrecht staat citeren toe, niet integraal kopieren.

[verwijderd]
[verwijderd]8 nov. 2013 - 17:35

Er zijn heel veel PVV-haters op Joop, ik kan me daar iets bij voorstellen. Maar laten we vooral niet vergeten dat bijna al die PVV-stemmers nog geen 10 jaar geleden trouwe PvdA-stemmers waren en vaak waren ze ook nog lid van de VARA. Schelden op de PVV staat dus min of meer gelijk op schelden op je eigen fundament. Misschien toch iets om over na te denken.

1 Reactie
stuur47
stuur478 nov. 2013 - 17:35

De stemmers op de beweging pvv worden niet gehaat, maar de standpunten en de werkzijze van de pvv. Zo "pikt" de pvv beleidsmatige standpunten uit de ruiven van ondermeer de sp, gl en pvda. De pvv profileert zich als een rechtse partij, maar haar program is overwegend socialistisch. De pvv is dan ook een (nationaal) socialistische partij, zonder een beginsel partij te zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]8 nov. 2013 - 17:35

mooie vrouw

1 Reactie
Bernie2
Bernie28 nov. 2013 - 17:35

Het is natuurlijk perceptie, maar ik zie er niks moois in. Voor mij is het een kil, emotieloos monster met de uitstraling van een kampbewaakster. Waar zie jij iets moois?